Hozzászólások száma: 3567
Oldalszám: 179
Témakörök > Droszt Híradó > Kérdés TAXI 4-nél dolgozókhoz A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2009.08.20. 16:09:11 / # 146189
Amikor ki kelett volna álnod a szakmádért akkor micsináltál?Megmondom mit csináltál... Pisti majdnem egykorú veled és amikor ki kellett nyitnia a száját, akkor Ő ki is nyitotta :-)) De a lényeget értjük :-) ...és jó ezt tőled olvasni :-) Majd ha jön új, kezdő kolléga, akkor hozzád irányítom...úgy is kell a friss vér a szakmába...na meg a tutijaidba :-)
törölt felh. 2009.08.20. 15:51:43 / # 146188
Hihetetlenül negativ vagy.Te nagy öreg taxis.AMikor ki kelett volna nyitni a szádat akkor hol voltál????TE nagyon jó taxis teeee.A fiatal taxisokra vered rá a cinket csak közben azt felejted el,hogy TE meg a többi igy gondolkodó kollégád miatt áll itt ez az egész ahol....szánalmas...komolyan mondom szánalmas.Nem értem mért pont a fiatal taxisokat kell bántani.Szerinted ö nem nagy rizikóba vág bele?Tegyük fel engem.Vettem 7.2 ért egy autót.70ezer a törlesztöm.Nem válaltam be szerinted elég nagy rizikot?Ugyan azt a szart esszük drágám csak annyi különbséggel,hogy te sokkal régebb óta.Amikor ki kelett volna álnod a szakmádért akkor micsináltál?Megmondom mit csináltál...Kussoltál.Mindenki szerintem a saját háza táján söprögessen és utána nyissa ki a kicsi száját.Szerintem ha befizeti a tagdijat akkor ugyan annyi joga van rányomni a címre mint neked te JÓ taxis.
R005 2009.08.20. 14:26:03 / # 146186
nagyon jó taxis lett ? mitől mered ezt kijelenteni? mert mára már tudja hol a nagymező utca? vagy eltalál a hajógyári szigetre? de vajon ha azt mondja neki egy amerikába diszidált ember aki több évtized után hazajött ,hogy vigyen el a marx térről a lenin krt keresztűl a rudas lászlón és forduljon be jobbra a bokányi dezsőbe akkor mit szól??? És ez csak egy egy jó taxisról! Ezt is unom ,hogy ma már mindenki jó taxis mert már két éve nyomja...
R005 2009.08.20. 13:27:28 / # 146185
kivétel és ellenpélda mindig van mindenre! általánosságban írtam... persze mindenki ember mindenki hibázhat(kezdő,diszpi,telefonos)csak unalmas egy kissé, hogy mindenkivel legyek elnéző mert ő is ember,de ha száz évbe egyszer én hibázok akkor BŰNŐS FIZESS!!! Ha ebben a rendszerben mindenki "ember" akkor én miért nem vagyok az, ha hibázok száz évbe egyszer,nem szándékosan??? miért kapok egy vagy két óra kávészünetet mert mondjuk indításnál száz évbe egyszer megszorúl az önindítóm??? honnan kell előre látnom ,hogy a két sarokkal arrébb lévő cím előtt ,(amit már 15 év alatt 1000 szer felvettem) épp most 15 év után előszőr költözés miatt az út közepén pakolnak??? én miért nem vagyok ember akinek NÉZZÜK EL??? amíg 6700 ft volt a tagdíj és egy nap alatt megcsináltuk a dupláját addig tojtunk mindenre!!! de mostanra már véresen komoly lett a munka! véresen komoly fizetnivalókkal!! ha úgy lenne mint rég akkor még mindig azt mondanám semmi nem érdekes,de így már nem tudok elnéző lenni!!!(hozzátészem a régi laza rendszerben is megfizettem minden tévedésemért!) Akkor most szerintem aktuálisabb a retorzió mint rég!

ridzo 2009.08.20. 12:55:04 / # 146184
Tudok ellen példát! Egy ember /mostanra nagyon jó barátom/ vidékről költözött Bp-re.El kezdett taxizni a T4-nél.Csinált egy két marhaságot,állandóan etikán,meg tovább képzésen volt! Mostanra meg nagyon jó taxis lett belölle! Mert volt hozzá érzéke,és akarta csinálni! Szerintem ennyi kell ehez! Nem pedig az számít ki honnan jött vagy jön! Az tény,hogy sokan vagyunk a munka is kevesebb lett! De erről nem a pályakezdő taxisok tehetnek! Ahoz,hogy a taxitársaságok mennyí embert vesznek föl,ahoz sajnos,vagy nem sajnos semmi közünk sincs,ahoz van közünk,hogy a cég mellett maradunk vagy sem! Mindenkinek rosszabb lett! Ezért marjuk egymást,és foglalkozun más bajával!

Rocktaxi 2009.08.20. 12:35:38 / # 146183
Hát... Aki az Andrássy-Szondi sarkot simán kiadta, mert az volt odaírva, Ő is "csodaszép szakmunkás"!! :-(
R005 2009.08.20. 11:56:59 / # 146182
Szia Béla! Nekem csak az a gondom,hogy sok vidéken felnőtt emberke,aki a fővárost csak az aug.20-i tv adásból látta Bp-t,honnan veszi a bátorságot,hogy itt a fővárosban taxizzon??? Feljönnek elcsipegetik előlünk a fuvarokat aztán tönkremennek mert lányos izgalmukban összetörik a kocsit és eltünnek!!!Aztán jönnek a következő szerencselovagok,(mert ugye mi felkaroljuk őket!!!) ugyanugy csipegetnek aztán eltünnek! Miért kell felkarolni 100 szerencsétlent ,hogy aztán egy kis töredéke marad??? És közben ez a móka a régi tapasztalt kollégák rovására megy! De mi segítünk!!! Vmelyik nap az egyik felvette 3-al az Andrássy-dobó sarkot, és mikor megkapta egyből visszakérdezett: "mi az a dobó???" személy szerint unom ,hogy amatőrök mindenbe belekapnak aztán majd lesz vhogy! Feldobják ,hogy Andrássy-Szondi ,hárommal veszi az ember és visszajelez!!! valaki szól ,hogy hova megy ? Nincs ilyen! Mire a diszpi mondja neki ,hogy az Eötvös-Andrássyra menj! NE MENJEN!!! Kapjon 3 napot címtévesztésért!!! Én amikor kezdtem (tősgyökeres BP-i létemre) akkor csak és kizárólag arra nyomtam amit biztosan tudtam! Vagy vártam az időre!! De most az a divat, hogy nyomok aztán majd lesz ahogy lesz!!! NE Vegyék el az ilyen jöttment amatőrök a fuvarokat előlünk!! Én nem nyomok mert rutinból megáll a kezem a levegőben egy nemlétező kereszteződés hallatán!!! Az amatőr meg nyom és viszi a fuvart!!!Ezektől is rosszabbul keresünk mi a Régiek! Lenne még mondandóm de akkor megtelne a Richiék szervere! A szörnyű, hogy 5-10 éve semmi mondandóm nem volt, nagyjából minden rendben ment,nem előzött senki szabadjelzővel, mindenki betartotta az íratlan és írott szabályokat, de most teljes káosz van az utakon!!! Senki nem ismer se embert se istent!!! És ez azért van mert minden amatőr itt próbálkozik a mi kárunkra!!! MERT NE LEGYETEK MÁR OLYANOK!!! SEGÍTSÜNK NEKIK!!! Folyt köv sajnos...
csogu 2009.08.20. 08:53:36 / # 146181
Ugyanis címet vett fel és problémázott rajta, hogy akkor most hogy fog odaérni a megbeszélt fuvarra. Nekem is lesz ma egy lebeszélt fuvarom...az egyik kollégám adja át...:-))
csogu 2009.08.20. 08:52:07 / # 146180
[i]A taxizást CSAK a gyakorlatban tanulod meg. Nem győzöl meg az ellenkezőjéről! A mai napig előfordul, hogy olyat elfelejtek, amit már egy kezdőnek is illik tudni. [/i] Nem rég lököm a XIII. kerületből, de tegnap be kellett írnom a Sógor utcát, mert igaz, hogy nagyságrendileg tudtam merre van, de hogy spiccre betaláljak, arra semmi esély sem volt :-))) ...és természetesen 3 perccel vettem fel..:-) Néha meg jön az embernek egy rövidzárlat és akkor meg végképp annyi neki :-) Olyan szokott lenni, hogy mondd a kedves egy utcát és én hirtelen egy másik utcára gondolok...de rögtön rá is döbbenek, hogy az nem az, de olyankor már megette a fene, mert nem tudok elvonatkozni tőle...és ilyenkor nagyon jól jön a GPS :-)) ...akkor szerintem jól végzik a dolgukat, jó taxis válik belőlük.. Béla, és ha nagyon jól végzik a munkájukat, akár karaoke taxis is lehet belőlük :-) Tényleg, mit tudunk arról, kölyöknek mennyire jött be a dolog?
nazoli 2009.08.20. 04:28:19 / # 146179
Akár igazad is lehetne! Az a gond ezzel az egésszel, hogy régebben, mondjuk egy-két éve, még lehetett dolgozni, most meg a kevés munkára vesznek föl még embereket. Hát persze, hogy úgy érzi, hogy előle viszi el e munkát!
ridzo 2009.08.19. 23:32:26 / # 146178
Jaj le maradt! A Farok lehet is a társasága bárkinek! Üdv Farok kíváncsiskodól? T4.es érzelmeid maradtak?!

ridzo 2009.08.19. 23:27:15 / # 146177
Szörnyű! Ilyen dolgon problémázni! Aki régebb idelye itt van az tudja,hogy itt nagyon sok kezdő kezdte el a pályát,és ettől cifrább dolgokat is csináltak! Érdekes akkor maximum mosolyogtunk,aztán kapott egy oktatást! Senki sem rakta porondra! Mindenki szerncsétlenként kezdte! Csak ezt soksn el felejtik! Inkább segíteni kell neki,mert nem három percel vette föl,senki elöl nem vitte el! Mert ugye ez a fájó pont?!!!!!!!!!!!!!

Lili 2009.08.19. 13:35:32 / # 146176
Tényleg nem bántani akartam a kollegát. A "szerencsétlen" kifejezést nem sértő formában gondoltam. De azért még mielőtt nagyon elérzékenyülök, egy dolgot tisztázzunk le.Nem kaptam választ a kérdéseimre. A kollega pedig a főbejáratot is a GPS álltal megadott időn belül szerette volna megtalálni? És mi a helyzet abban a kérdésben, hogy előtte megbeszélte a vissza fuvart az utassal? Mert hogy ezt is a csövön beszélte meg a diszpécserrel.Ugyanis cimet vett fel és problémázott rajta, hogy akkor most hogy fog odaérni a megbeszélt fuvarra.Lehet, hogy ez belefér az Álltalad emlitett jó kapcsolat fogalmába? Mert akkor ezentúl próbálok jó kapcsolatot kiépiteni Én is. Nem bün ha valaki kezdő! Nem is állitottam. Azt mondtam hogy tanulhatta volna a várost. Én tanultam !! pl. kórházak,rendőrségek, szállodák, pályaudvarok főbb közl utak, stb. A farok legyen a társaságod!!! Az való neked !!! Az éremnek három oldala van !!!!!!!!
750 2009.08.18. 18:16:14 / # 146174
...az a jó, hogy elkaptad a mondanivaló lényegét...
nazoli 2009.08.18. 18:02:30 / # 146173
" Ezután is fölveszünk kezdőket..." Bárkit fölvesztek, csak jöjjön a lóvé!
luxbela 2009.08.18. 15:27:55 / # 146172
Tiszteletteljes üdvözletem mindenkinek! Egyszer régen azt írtam, hogy többé nem írok itt semmit. Most azért teszek kivételt, mert úgy érzem, többek között engem szólítottál meg, és ezt sokkal kultúráltabb formában tetted, mint mások szokták. Megpróbálok kimerítő választ adni. Az ominózus esetet nem hallottam, mivel lejárt a műszakim, így néhány napot kihagytam. Mára (kedd) a kolléga be lett rendelve oktatásra. (Addig nem írtam, míg Őt meg nem hallgatom) Láss csodát: tudja hol van a Keleti… 3 hete taxizik. Uram bocsá’ nem ismeri még a taxis nyelvezetet! Akkor is tudta, hol van, csak az idő megsaccolása miatt mondta a GPS által írt időt. Könnyű valaki felett pálcát törni, -ha csak az egyik oldalt ismerjük, -ha csak feltételezünk valamit, -ha Őt nem hallgatjuk meg. Tudod, az éremnek mindig két oldala van… Én beszélgettem a kollégával ez előtt is. Hidd el, nem piacon krumplit árusító „szerencsétlen” (az elején azt írod, hogy nem akarod bántani a kollégát, ezért nem írod le a számát! Ezek után kétszer is szerencsétlennek nevezed! …no comment…) Van Neki annyi baja, hogy más a felébe belerokkanna! Ő ember maradt…helyesbítek: EMBER maradt! Az bűn ha valaki kezdő? Az bűn, ha valaki nem rögtön taxisnak születik? Te amikor elkezdted a taxizást, előtte hónapokig tanultad a várost! Ugye? MESE HABBAL!!!!!!!!!!!!!!!!!! A taxizást CSAK a gyakorlatban tanulod meg. Nem győzöl meg az ellenkezőjéről! A mai napig előfordul, hogy olyat elfelejtek, amit már egy kezdőnek is illik tudni. Igen! Emberek vagyunk, tévedünk, felejtünk néha. MINDENKI! Igen, felveszünk kezdőket is, felkaroljuk Őket, és ha az utasok nem panaszkodnak Rájuk, ha az utasok meg vannak elégedve Velük, ha az utasokkal jó kapcsolatot építenek ki az alatt a rövid idő alatt is amíg együtt utaznak, akkor szerintem jól végzik a dolgukat, jó taxis válik belőlük. ÉS EZ FONTOSABB A TE NEMTETSZÉSEDNÉL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És ha Neked nem tetszik, hogy Ők is köztünk próbálnak szerencsét, számomra huszadrendű dolog, első az utas véleménye. Ezután is felveszünk kezdőket, figyelünk Rájuk, megpróbálunk segíteni nekik, ahelyett, hogy baszogatnánk, és ilyen megnyilvánulásukat tennénk itt ezen a fórumon is. Tisztelettel: 500 Béla Ui.: bárki bármit is reagál erre az írásomra, előre szólok, hogy hidegen hagy, nem fogok válaszolni. Sorry… Farok, üdvözöllek! (ha Te vagy az a Farok akit egyszer hazavittem Palotára!) Látod, nem lett igazad…
Rocktaxi 2009.08.18. 10:31:46 / # 146171
Szerintem nem vertek át. Az annyi kb.! Esetleg egy ezrest csapott rá!! Elnök utcában vagy a Bródyban nézted?
törölt felh. 2009.08.18. 10:26:55 / # 146170
Az nem ugy volt:)Tudtam,hogy melyik az csak nem ugrott be:)De 1 napja dolgoztam:)Kislányos zavaromban nem esett le:) Antenna?:)Szerintem ehonapban a top10ben leszek:))Szoval szuperál:)Köszönöm:)De a mágnestalpal becsaptak.8500ft-ért adta a bebekbe a csávó.De máshol nem lehetett kapni:(
Rocktaxi 2009.08.18. 10:03:06 / # 146169
Te Zoli!! :-)) "a Keletit azért tényleg kéne tudni" Én még emlékszem valami Petőfi hídra is!! :-)) Antenna szuperál? :-))
törölt felh. 2009.08.18. 10:01:53 / # 146168
Azért annyit hozzá teszek,hogy nem csak itt él ez a probléma.Lásd Tele5,Minimobil,Főtaxi,Rádiótaxi.Ezek mindenhol élö problémák.Nem csak a Taxi4nél van jelen.De mint irtam már.Addig jó mig..Na pá:)

Oldalszám: 179