Hozzászólások száma: 3567
Oldalszám: 179
Témakörök > Droszt Híradó > Kérdés TAXI 4-nél dolgozókhoz A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Szégyentábla 2007.10.03. 14:28:23 / # 145389
Ezzel a véleménnyel tudok egyetérteni. A többieknek: "A birkák alkotmányos joga, hogy levágják őket, és ők meg is harcolnak jogaik érvényesítéséért" Boldogok a lelkiszegények, mert övék a mennyek országa. Persze, értem Kempest, Csogut. Értem mit írnak, miért írják, értem hogy gondolják. Neduddgi! "Kíváncsi lennék az arcodra, amikor az utas kérdőre von, hogy az ő általa kifizetett díjat mire használod fel! :-)" Arra lennék kiváncsi, hogy utasként az általad előre kifizetett fuvardíjért, máshová, vagy egyáltalán el sem vinne a taxis. Most nézd meg az arcod! Még mindig szép nyugodt? Értesz már? De amiért elindítottam a Szégyentáblát: Kollégák, akik lenyúlják előlünk a fuvarokat. Abból a kevésből, ami van. Vagy így, vagy úgy. A szempontok (a cég találta ki, nem én) : - mindenkinek egyforma URH (teljesítményben, és egyéb paraméterekben) - utaslopás - fuvarlenyúlás - előrendelésről való perces késések (ugysem reklamál az utas) - dupla, tripla nyomások címfelvételnél - egyéb, többiek érdekeit sértő tevékenységek Mint minden játékban, itt is vannak szabályok. Ha ezeket nem tartja be valaki Először sárgalap, aztán piros, ennyire egyszerű. Ez a játék a zsebünkre, megélhetésünkért megy. Miért nem tartatjuk be a szabályokat? Itt van az a bizonyos 700 Attila, akit először írtatok. Időmérő. Még meddig. Milyen alapja van betartani szabályokat, mikor ő az első, aki felrugja. "Időmérőt nem mérünk" Legyen itt a nevük, kódjuk a SZÉGYENTÁBLÁN. Hajnalban is halljuk, beköszön valaki elvisz egy címet és utána eltűnik órákra. A helyén meg könyörögnek autóért. Szerintetek hol van? Ha megtudom, leírom. Göd, Gödöllő, Szentendre? Írjunk eltünt utasokról, akiket mégis látunk TAXI4-es autóban, mint hosszú ideig az Énekes: Podmaniczky-Bajcsi-Lovasbolt-Skála személyzeti-Halásztelek és vissza. Tegyünk ellene, mi vagyunk többségben!
Kempes 2007.10.03. 14:23:34 / # 145388
Ez az amit bármikor megtehetsz. Ez jogodban áll. Kerestek másikat, kiléptek 20-an a többi birka telefújja a várost mennyit csinál (+30% kamu, az imidzsének javitása érdekében). és huszatok helyére jön 30 másik. Te fizetsz addigra kilépést, belépést oktatást, kauciót, stb stb. De kilépni bármikor kiléphetsz ez az egy jogod van. és hagy idézzem az ismeretlen telefonszám tulajdonos örökbecsű mondatát: SENKI NEM TARTOTT PISZTOLYT A FEJEDHEZ, HOGY IDE GYERE.
törölt felh. 2007.10.03. 14:13:03 / # 145387
Taxi4 jelenleg eléggé fuvarínségben szenved, és ha maradunk a hentes-hasonlatnál, akkor most az lenne a hentes érdeke, hogy ne csak a cupák és a csont maradjon, mert előbb-utóbb másik hentest kell keresnünk.

cbtaxi 2007.10.03. 10:16:37 / # 145383
"Van rá bizonyítékod?" Én jó leszek Neked bizonyítéknak? A T4-nél folyó dolgokhoz nem tudok érdemben hozzászólni,de a "hentesjelenség" MINDEN cégnél megvan. Nálunk is.Nem vok rá büszke,de anno én is "élveztem" a hasznát a tűz közelségének.:(

csogu 2007.10.03. 08:08:53 / # 145386
Egy okot tudok csak felhozni arra nézve, hogy miért nem értik: Felháborodottság! Ami teljesen jogos, amennyiben ez a Taxi4-nél (IS) így működik. Azért írtam az is-t így, mert több ilyen jellegű panasszal is fordultak már hozzám kollégák, de én nem tudtam mit tenni, csak annyit kérdeztem: Van rá bizonyítékod? Nincs! Hááát akkor meg? ...és ha van? Ha a cégvezetés tudtával történik mindez? Hááát...hááát...háááát Na, ez a háááát az, ami miatt Kempes írását nem provokációnak kell tekinteni, hanem ténynek, ez ma ebben az országban a bevált módszer: Az erősebb kutya sz@rik, mert Ő eszik. Amennyiben ez valakit is meg tud nyugtatni, nem csak a taxizásban van így...arról nem beszélve, hoyg a hentes nyugodtan még a mérleggel is csalhat, mivel a kontroll egyenlő a nullával!...ha értitek...
Neduddgi 2007.10.03. 08:03:02 / # 145385
Az adó, és egy vállalkozás bevételének összehasonlítása kicsit sántít. Kíváncsi lennék az arcodra, amikor az utas kérdőre von, hogy az ő általa kifizetett díjat mire használod fel! :-) Vegyétek már tudomásul, hogy nem Taxis szövetkezetekről beszélgetünk (az lenne az állammal összehasonlítható) hanem magánkézben lévő fuvarszervező társaságról. És a henteses hasonlat nagyon jó volt. Nem is értem, miért nem értettétek. Úgy képzeld a hentest, hogy maszek hentes, aki megveszi a paraszttól az élő álatot, levágja, és kiméri. Miért is ne ehetné meg, a legjobb falatokat? Az egész dög az övé! Majd ahhoz lesz közöd, amit kitett a pultra!
csogu 2007.10.03. 07:54:25 / # 145384
Gyerekek, hihetetlenek vagytok, de most komolyan. Van egy olyan gond, probléma, ami nagyon sokunkat izgat, sokunk igazságérzetét átlépi. Kempes nagyon tárgyilagosan leírta a bevált gyakorlatra alapuló tényeket. Persze, hogy rosszul hangzik arcba kapni, hogy sz@rok vagyunk, érjük be a maradékkal. Elismerem, nehéz megemészteni. Főleg, amikor ennyire nyílvánvalóvá válik a dolog. De ne feledjétek, nem Kempes az ellenség, mert ő semmi mást sem tett, mint TÉNYEKET írt le. Amennyibe nem így van, akkor legyetek kedvesek majd beszámolni arról, hogy milyen változás történt az elmúlt héten abból kifolyólag, hogy Béla stiklijeire (amennyiben valóban így történt) fényderült. Azt hiszem sokat nem fog kelleni írni...na és erről írt Kempes!
Ez a SuperBéla: 2007.10.03. 07:42:25 / # 145382
Kedves KEMPES! Te most taxis vagy, vagy csak egyszerűen egy "agent provocateur" (gy.k.:ázsan provokatőr), mert ha taxis, akkor nagyon érdekesen gondolkozol!!! De tudod mit, hiszek neked, csak akkor ne felejts el bemenni a legközelebbi irodai napon és mond meg a Gábornak, hogy ha véletlenül felveszel egy vidéki, vagy netalántán külföldi fuvart, akkor azt visszaadhasd mindenféle bünti nélkül, mert TE utálod az ilyen fuvarokat és külömben is TE dupla tagdíjat szeretnél fizetni, de csak fele ennyi címet szeretnél felvenni!!! Na, amikor ezt majd megteszed, akkor én majd megemelem a nem létező kalapomat és el is hiszem amit írtál! EZT ÍRTAD: "Te azért fizetsz, hogy ha elég ügyes vagy megpróbálhass címet felvenni azok közül amit Ő neked szán." "De ha ennyire biztos vagy a dolgodban, légyszi idézd be a szerződésedből azt a részt ami MINDEN hangsúlyozom MINDEN a telefonjára érkező hívást köteles kiközvetiteni Neked/Nekünk." MI AZ HOGY AMIT "Ő" NEKEM SZÁN?????!!! Te teljesen meghibbantál??! Ez egy FUVARSZERVEZŐ IRODA, és nem egy fuvar lenyúló iroda (... báár, ezek után a fenne tudja, lehet hogy nevet kéne változtatni :) )! Le merem fogadni, hogy nem a 600-1200 Ft-os, 6-os tarifás fuvarokat nyúlják le. Szerinted a TAXI4-es kisbusz ilyeneket visz, vagy azok a "kollégák" akik a központból kapják a címeket??! Talán azt gondolod, hogy aki bentről kap címet, az minden esetben megtarthatja a teljes fuvardíjat? Magyarul "Ő", a mi tagdíjunkból fuvart szervez magának, majd azokból is kimazsolázza a legjobbakat, és ez így természetes???!! Ha TE ezt így gondolod, ... akkor neked baj van a fejedben az egyik kerékkel, valószínűleg azzal, amelyik az összes többit hajtaná!!! (bár, én inkább arra gondolok, hogy TE nem is vagy taxis!!!) Talán azt gondolod, hogy ez valami ritka eset, ami havonta 1-2-szer fordul elő??? TUDOD TE JÓL, HOGY NEM!!! Egyetértek "SzégyenTábla" hozzászólásával, miért nincs benne a szerződésben, hogy CSAK AZOKAT A FUVAROKAT KAPJUK MEG, AMIT "NEKÜNK SZÁNT"???! ... JAAAAAA! ... hogy azt nem merik beleírni? Azt már nem meri vállalni, nincs gerinc? Erre szokták mondani, hogy "A FEJÉTŐL BÜDÜSÖDIK A HAL" ... hát ennek a halnak már elég ótvaros a szaga! Tudod, kedves KEMPES "barátom", Ők(és te is!!!!) is ott tévednek, ahol ami drága kormányunk, hogy azt hiszik, az a pénz amit mi ADÓBAN(vagy tagdíjban) befizetünk az, az övék és azt csinálnak vele amit akarnak, és úgy ahogy ők akarják!! HÁT NEM!!!!!!!!!!! Talán utána kéne olvasnod egy kicsit, mert olvasni hasznos(Alkotmány, Közgazdaságtan), hogy pl. az adó nem a kormány tagjainak személyes tulajdona, hanem csak meg vannak bízva azzal, hogy minnél jobban gazdálkodjanak vele, az Állampolgárok és az Ország gyarapodásának és jólétének növekedése érdekében!!! NEM PEDIG AZÉRT, HOGY LENYÚLJÁK VAGY SAJÁT CÉLOKRA HASZNÁLJÁK FEL!!! Kápísi???!! Talán gondolkodj el ezen egy kicsit!!! Jó munkát mindenkinek és sok pénzt, én megyek dolgozni!
csogu 2007.10.03. 02:00:52 / # 145381
Várj, itt félreértés van. Ő nem azt mondja (gondolom), hogy ez a helyes, hanem azt, hogy ez így van. Vagy elfogadod, vagy nem, de tenni ellene nem tufsz...főleg nem egy olyan országban, ahol MINDEN szinten ez megy.
Szégyentábla 2007.10.02. 22:43:49 / # 145363
Ebben igazad van, ő és a Röppentyűn álló barátai megtizedelték a XIII. kerület céget hívó állományát. (Danubius u., Petneházy u., Lehel u., Szent István Park, Röppentyű u. stb.) Lassan saját diszpécserre lesz szükségük.

Szégyentábla 2007.10.02. 22:09:46 / # 145372
És ha Te ennyire biztos vagy a dolgodban, légyszi idézd be a szerződésedből azt a részt, ahol csak egy címre is igényt tart a cég tulajdonosa. Szólj, ha megtaláltad, úgyis jössz a jövő héten. Addig csak meg lesz. Lop, ahogy a mészáros is, mert a vásárlók kifizették az összes húst előre. Csak sajnálni tudlak, ha így is gondolod. Én tenni szeretnék azért, hogy Neked se kelljen állandóan a családod, gyereked nélkül lenned. Ha Te is tennél, nem lennének 169 forintos díjak, ingyenes várakozások akár 1 órát is bizonyos szerződéses partnernél. A taxi nem Volánbusz, nem MÁV. Ezeknél van fix ár. A taxi valami más, nézd meg a tarifatáblát. Az van odaírva, hogy IIA Leshegy u-Reptér 2 5100 forint? Vagy 3. tarifa 300, 189, 47. Van különbség. Nemsokára jönnek majd a betelepült magyarul sem tudó sofőrök, mert ők majd olcsóbban fuvaroznak a cég autóin, mi meg mehetünk más munka után a közönyünk miatt. Birka nép a magyar, birka a taxis, és ha így gondolkodsz, birka is vagy Te is, mert nem látod a legelő végén a vágóhidat. Ezt nem Neked szánom, hanem az összes beletörődömnek. De ha az utas nem fizeti ki az 1500-as kanyart, de nagy szánk van, megyünk, majd kiverjük belőle! Birkák!
Kempes 2007.10.02. 19:56:57 / # 145371
Van egy mészáros egésznap vágja a marhákat, az egyikben különösen szép a vesepecsenye: Na ezt hazaviszem a családnak, és ÉN eszem meg. Vagy a sógoromnak, haveromnak adom el, mert túl szép ahhot, hogy a sima vevőé legyen. Te azért fizetsz, hogy ha elég ügyes vagy megpróbálhass címet felvenni azok közül amit Ő neked szán. De ha ennyire biztos vagy a dolgodban, légyszi idézd be a szerződésedből azt a részt ami MINDEN hangsúlyozom MINDEN a telefonjára érkező hívást köteles kiközvetiteni Neked/Nekünk. Szólj ha megtaláltad, jövő héten jövök. Addig csak meg lesz

tripla 2007.10.02. 19:48:39 / # 145380
Szeretném látni az arcodat amikor kifizettetik veled a benzin árát a kúton, és a csövön éppen nem jön ki semmi. Mert a benzin a kúttulajdanosé. A TAXI4 is fuvarszervező iroda, fuvarmegbízásokkal kereskedik. Fizetünk a címekért. Ami nem jön ki a csövön, azt ellopják. Tőlünk. Tőled is. Ha ez szerinted normális, akkor Te nem vagy az.
Kempes 2007.10.02. 19:40:26 / # 145379
Kezdjük. Kezdjük azzal aki a cimfelvételi lista első helyéről eljutott az utolsóra Taxi 4 [font size=7][b]700
tripla 2007.10.02. 19:35:14 / # 145370
És akkor folytassuk egy pár fuvarlenyúlós kollégával. Ki kezdi a számsort?

527 2007.10.02. 19:06:46 / # 145378
Itt a kolléga aki nem kalapál:)
tripla 2007.10.02. 19:04:43 / # 145369
Valóban kedves Kempes! A cím a telefonszámtulajé, de akkor miért nem veszi körbe magát olyan emberekkel, akik mind-mind a barátai, és azoknak kiadni a címeket. Nem kell elvenni még 200 embertől havi 45000-et. Alkalmazottakkal kell dolgoztatni, és akkor nyaljanak segget azok a címekért. Vagy, úgy kell csinálni, hogy ne derüljön fény ezekre. De még ehhez is buták sajnos, így hát csak annyit mondok, viselni kell a következményeket. :)
1027 2007.10.02. 18:17:51 / # 145377
Sziasztok. Mutassatok olyan kollegát aki nem "kalapál" a cimekre!!! Más kérdés,hogy a kódkapuban hány kód van!!? Ha 1 akkor "ügyes" volt,ha 2 automatikusan tilt a gép!!!! Van aki rátart a cimekre! Jól lehet hallani minden esetben! Van aki üti miközben a diszpécser még mondja! Van aki 3-6 másodperccel később nyom. Késés:ez egy kényes téma,ha nincs ott időmérő akkor megúszta. Ezekben az esetekben ki a hibás??? Diszpécser??
Bao, a FŐNÖK! 2007.10.02. 18:04:25 / # 145368
Nem meglepő tőletek ez a kifejezés.... :)

Kempes 2007.10.02. 18:02:25 / # 145376
SZVSZ annyit tesz: RIZSA
Oldalszám: 179