Témakörök > Hírek fórumai > Mindenki készül a BKV-sztrájkra A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
yoda | 2008.04.24. 21:44:52 / # 14345 |
|
Természetesen nem a POLITIKA van az egész háta mögött...ugye?
Ha ekkora kirúgásokra kell számítani(csak kérdezem,mindenféle gúny nélkül!),miért van még mindig buszvezető-felvétel?
Szerintem felhasználják az összes BKV és MÁV dolgozót annak érdekében,hogy egyes politikai "erők" ellehetetlenítsék a város,az ország helyzetét...Hiszen a káosz és annak híre,rengeteg dologra lehet kihatással a mindennapjainkban.
A budapestieknek a tökük tele van azzal,hogy a városunkban állandóan szivatva vannak...Bringás-nap,futónap,sztrájk,tüntetés,Lánchíd-napok,"forradalom",Rally bajnokság,felújítások,és persze ne hagyjuk ki a sorból a lehetséges ám de annál nevetségessebb Olimpia megrendezését!!!
Ahogy Morpheus mondaná: "Ez a való világ Neo!Ami mögötte van...az a látszat!"
Előzmény: #14344 kámbi078 2008.04.24. 19:03:53 |
kámbi078 | 2008.04.24. 19:03:53 / # 14344 |
|
Nem csak érdekes, hanem HAZUG emailt kaptál !!!
Senki sem sztrájkol a munkabéremelésért !!!
Pont azért sztrájkolunk, hogy MÍNŐSÉGI !!! szolgáltatást tudjunk nyújtani és hogy a járatrítkítások miatt ne bocsájtsanak el 300!!!kollegánkat !!!
De szerencsére a budapestiek többsége tisztában van ezzel és mellettünk van, pont azért, mert KÚLTÚRÁLT, SZÍNVONALAS , MÍNŐSÉGI kiszolgálást szeretnének kapni !!!
Előzmény: #14341 Apuka 2008.04.24. 01:25:22 |
tomajer | 2008.04.24. 07:14:13 / # 14342 |
Jja! Nincs. Akkora badarság:-)
Ez a legszebb mondat: "[i]Mutassuk meg, hogy nem ők vannak értünk, hanem mi vagyunk értük.
[/i]"
Lányos zavarában összekeverte:-)))
Előzmény: #14341 Apuka 2008.04.24. 01:25:22 |
|
Apuka | 2008.04.24. 01:25:22 / # 14341 |
Érdekes e-mail-t kaptam.
"A MÁV és BKV sztrájk most már lassan életünk heti rendszerességű részévé válik.
Ezzel megkeserítik a cégek és a munkavállalók életét is.
Termelés kiesés, árbevétel csökkenés és munkabér kiesés.
A jogszabályok szerint annak a munkavállalónak, aki ilyen esetben nem tud bejutni munkahelyére, igazolt, de nem fizetett távollétet kell bejegyezni.
A MÁV és a BKV dolgozói többek között munkabér emelésért sztrájkolnak, visszaélve monopol helyzetükkel, miközben több ezer embernek okoznak munkabér kiesést.
Sztrájkoljunk mi is. Ha teheted, május hónapban ne vegyél bérletet és ne utazz se a BKV, se a MÁV járművein. Mutassuk meg, hogy nem ők vannak értünk, hanem mi vagyunk értük.
Követeljünk minőségi, színvonalas szolgáltatást a pénzünkért, ami egyelőre mindkét közlekedési társaságtól elég távol áll.
Gondolj a pályaudvarok állapotára, "tisztaságára". Gondolj arra, el tudod-e végezni szükségletedet egy vasúti kocsi WC-jében?! Van gyomrod hozzá?
Gondolj az esős napokra, amikor olyan buszmegállóban várakozol, ahol nincs fedett váró. Gondolj arra, hogy nyáron a 40 fokos melegben aszalódsz majd a buszokon, mint egy konzervdobozban.
Emlékszel, hogy a buszvezetők már ezért is sztrájkoltak, hogy nekik ne legyen melegük és légkondit követeltek a sofőr fülkébe? Na és az utasokkal mi a helyzet? Nyáron például a metró "ingyen " szauna.
A viteldíjak már Európai színvonalon vannak és folyamatosan emelkednek. A szolgáltatás azonban balkáni és őskori, ráadásul most már ezt sem kapjuk meg minden nap.
SZTRÁJKOLJ azért, hogy a pénzedért minőségi szolgáltatást kapjál.
SZTRÁJKOLJ a sztrájk ellen!"
Háát.. azt hiszem ehhez nincs mit hozzá fűzni :)
|
|
tomajer | 2008.04.23. 15:17:08 / # 14340 |
[b]Érettségit veszélyeztethet egy újabb BKV-sztrájk
Könnyen veszélybe kerülhetnek az érettségi vizsgák, ha májusban több napig tartó BKV-sztrájk jön. A szakszervezeti vezető állítja, ők elszántak, a BKV vezetői a kormányra várnak. Az oktatási tárca az iskolákra bízza a megoldást. [/b]
|
|
kámbi078 | 2008.04.23. 13:43:00 / # 14339 |
|
Lassan a testtel . . .
Nyugodtan, higgadtan: tegnap és ma különböző szintű tárgyalások folytak és folynak. . .
Egyes szakszervezetek sztrájkkal, mások tárgyalással akarják a célt elérni. . .
Most ennél többet nem szeretnék írni, türelmet kérek, ha van tuti hír, azonnal megírom !!!
Előzmény: #14337 Apuka 2008.04.22. 16:10:47 |
Apuka | 2008.04.22. 16:15:07 / # 14338 |
Ezen nincs mit csodálkozni. Tarts a bal kezedbe egy zsír fuvart, a jobb kezedbe a változás lehetőségét ígérd félév múlva.
10-ből 8 a bal kezedet fogja választani! :((
Előzmény: #14335 tomajer 2008.04.21. 07:17:13 |
|
Apuka | 2008.04.22. 16:10:47 / # 14337 |
Többnapos BKV-sztrájk lehet májusban
- közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője kedden az MTI-vel. A szakszervezetek csütörtökön döntenek a következő munkabeszüntetésről.
|
|
tomajer | 2008.04.21. 07:19:31 / # 14336 |
|
|
tomajer | 2008.04.21. 07:17:13 / # 14335 |
Újra és újra csodálkozom, hogy hiába linkelgetem be bárhova is, a kamarás topicot, abban bizony nem keletkezik új hozzászólás.
A reális lehetőségek valahogy nem izgatják a T. kollégák fantáziáját.
Pedig megy az idő. Az utolsó pillanatokban vagyunk talán.
Aki szavazóképes akarna lenni, annak lassan be kellene lépnie.
Sz'al mindenkinek qrvára igaza van, csak mintha azt látnám, hogy mindenki mástól várja a csodát! :-(
|
|
MCCCXCII | 2008.04.21. 01:26:23 / # 14334 |
Nem vagyok meggyőzhetetlen.
Csak esetleg nem vagyok normális, vagy esetleg speciális vagyok? Még nem tudom biztosan.
De mondjál valamilyen ész érveket, és ne csak azt mondogasd állandóan, hogy „Addig amig az mszp-szdsz föv. önkormányzat a tel.szám tulajokkal, nem akarja bevezetni a fix tarifát,itt változás nem lesz.”.
1. Mert a tarifának szerintem semmi köze hogy ki van hatalmon.
2. Hogy szolidarizálunk-e másokkal, vagy sem.
3. A telefonszám tulajokat ki tudná kötelezni arra, hogy bevezessék a fix tarifát?
Sorolhatnám még tovább, de felesleges.
Amíg az arra illetékesek azt mondják képletesen a taxisoknak, hogy ők az MSZMP-ek, addig ne várjál semmilyen változást.
Most gondolom felkaptad a fejed, s persze sokan mások is. De e négy betű esetünkben egészen mást jelent.
Maga SZ@rban Marad Pajtás, ha én képviselem az érdekeidet.
Igaz így nincs kimondva, csak érezni lehet.
Addig meg ne csodálkozzál, hogy egyre nehezebben tudsz megélni a bevételből.
Hiszen minden a Te érdekedben történik.
Az utasok megnyerése érdekében állsz ki a címre üres órával.
Várakozol 10 percig a címen. Már ha tudsz várakozni, és nem körözgetned kell, mert nem tudsz megállni sehol szabályosan. Az ezekre fordított költségeidet lazán számolva is 3 év alatt egy új kocsi árát veszíted el.
No persze mindezt annak érdekében vállalod, hogy több lesz majd a fuvarod, s persze a bevételed is. (?)
Úgy belegondoltam. Egy kocsmárosnak miért nem jut ilyen sziporkázó ötlet az eszébe.
Átültetve a taxis módszert például az első felest ingyen adhatná.
Aztán ha ezt sokan bevezetik, akkor ő tovább lépne, s az első 10 percben fogyasztott itókát is ingyen adná, hogy minél többen nála formálják a jellemüket.
Vagy hozzá nem értő módon abból indul ki, hogy annyiért adja a tüzes vizet, hogy rögtön az első kupicánál is haszna legyen belőle.
Hiszen azt tapasztalja, hogy így is megisszák. Kerül, amibe kerül.
Gondolom esetleg ez nálunk is működne.
Előzmény: #14330 2008.04.20. 14:46:09 |
|
kámbi078 | 2008.04.20. 20:47:02 / # 14333 |
|
Nem álmodtál . . .
Előzmény: #14332 Apuka 2008.04.20. 19:25:38 |
Apuka | 2008.04.20. 19:25:38 / # 14332 |
"..a BKV ZRT a Fövárosi Önkormányzat tulajdona, kutya kötelessége eltartani, üzemeltetni..."
"..Amúgy a sztrájk elérte célját, kedden űlnek le a Kormány által ígért (igaz csak előlegként) 10-12 milliárdról tárgyalni !!!.."
Mintha megint nem a Főváros akarná adni a pénzt!
Olvasgattam egy kicsit itt is, ott is, hogy miért nincs pénze a BKV-nak és hogy a működéséhez szükséges pénz miből és honnan is tevődik össze.
Szinte mindenhol azt írják, hogy a főváros tízegynéhány éve nem teljesíti a ráeső részt. egész pontosan a BKV működéséhez szükséges részt.
Nézzük csak:
Elpocsékolunk 501 (és még nincs vége) milliárd ft-t a 4-es metróra, X milliárdot a hernyókra, X 100 milliókat (milliárd) olyan tanulmány(ok) készítésekre amire egy másik cég már érvényes szerződéssel, megbízással rendelkezik. X x 10 milliókat jutalmakra az el nem végzett munkákért, plusz a végkielégítések.
Ezek iszonyatosan nagy összegek.
Lehet nem is veszteséges a BKV csak a bevételét herdálják el?
Lehet, inkább a cég "vezetése" ellen kéne sztárjkolni?
"..Amúgy a sztrájk elérte célját, kedden űlnek le a Kormány által ígért (igaz csak előlegként) 10-12 milliárdról tárgyalni !!!.."
Unalmas!
Bele is aludtam.
Álmodtam.
Álmomban volt egy cégem.
Egy cég aminek a működéséhez kéne pénzt adjak, de én nem akarok. Van egy partnerem (akivel az utóbbi időben kissé megromlott a viszonyom), neki szintén pénzt kéne adjon a cégbe. Mivel neki több van, én meg nem akarok adni ezért fű alatt elintézek egy kis üzemszünetet, amitől a partnerem meghátrál, beadja a derekát és kifizeti a saját zsebéből a pénzt. (Méghozzá a rám eső részt!)
Megszólalt a telefonom, felébredtem.
De érdekes álom volt!
Előzmény: #14331 kámbi078 2008.04.20. 16:42:45 |
|
kámbi078 | 2008.04.20. 16:42:45 / # 14331 |
|
Olvads el a 86-os beírásomat . A 3 követelés közül szerinted melyiket nem kellene támogatni?
Amúgy a sztrájk elérte célját, kedden űlnek le a Kormány által ígért (igaz csak előlegként) 10-12 milliárdról tárgyalni !!!
Egyet ne felejtsünk el: a BKV ZRT a Fövárosi Önkormányzat tulajdona, kutya kötelessége eltartani, üzemeltetni , 2 millió budapestiért, és a bejáró vidékiekért !!!
A BKV ugyanolyan mostohagyerek, mint a taxi !!!
Előzmény: #14322 hipó 2008.04.20. 13:51:45 |
törölt felh. | 2008.04.20. 14:46:09 / # 14330 |
|
Látom Te is meggyözhetetlen vagy.Addig amig az mszp-szdsz föv. önkormányzat a tel.szám tulajokkal, nem akarja bevezetni a fix tarifát,itt változás nem lesz.Akkor maradjon tényleg minden igy.Még 2025-ben is 200 ft. legyen egy kilométer,mert a taxisnak ez is jó,legfeljebb dolgozik majd napi 20 órát.Na és...
Előzmény: #14328 MCCCXCII 2008.04.20. 14:26:31 |
tomajer | 2008.04.20. 14:45:26 / # 14329 |
Abban egyetértünk, hogy annyiban minden politika,hogy a gazdasági érdekeinket nekünk is a politikával szemben kéne érvényesítenünk.
És ezen az alapon ugye, az ellenségem ellensége, a barátom.
De attól még, az ő érdekeik, nem a mi érdekeink:-)
De nem ez a nagyobb baj.
A mi követeléseink eddig még csak itt lettek megfogalmazva. Ez meg nem az a fórum, amire bárki is odafigyel.
Tudod, az "érdekvédőink" mást mondanak.
Amíg el nem foglalunk legalább egy ütőképes "érdekvédő" szervezetet, addig csak falra hányjuk a borsót:-(
Előzmény: #14327 2008.04.20. 14:25:44 |
|
MCCCXCII | 2008.04.20. 14:26:31 / # 14328 |
Te valamit nagyon félre olvastál, vagy félre értettél.
Igaz nem tudom, hogy társaságbéli vagy, vagy nem.
De ha jól emlékszem, akkor azután lett beadva a tarifa felső határának emelésére vonatkozó kérelem, mikor éppen a "nagy nyári" akciózás folyt 100-120 forintos áron.
No ha ez is megy, akkor mit kell emelni?
Most is van egy felső határ. Minden cégnek ide kellene állítani a tarifát. A versenyhivatal meg megvádolhatná az önkormányzatot a cartell gyanúval. Te hogy látod a dolgot?
Most milyen szolidaritásról beszélünk.
Nem hallottál olyanról, hogy "szerződéses, de kp. fizet".
Nos ha nincs nálam a bérlet, de utazom, akkor jegyet kell vennem, vagy ha nem vettem, akkor megbüntetnek, még akkor is, ha később bemutatom az érvényes, de otthon felejtett bérletemet.
Ha nincs az utasnál a csekk, akkor mitől szerződéses. Nem csak telefonos lenne?
Előzmény: #14323 2008.04.20. 14:01:16 |
|
törölt felh. | 2008.04.20. 14:25:44 / # 14327 |
|
Oszd meg és uralkodj.Mi ez,ha nem politika? Nem a föv. önkormányzatnak és a telefonszám tulajdonosoknak a közös érdeke,hogy ne legyen bevezetve a fix tarifa?? A bkv-sok nem a demszkyék és a kormány ellen sztrájkoltak?
Előzmény: #14326 tomajer 2008.04.20. 14:21:24 |
tomajer | 2008.04.20. 14:21:24 / # 14326 |
Mindenki sztrájkját, (küzdelmét a gazdasági érdekeiért) el kell fogadni, meg kell érteni.
De nem szabad belevonni a politikát, mert akkor eleve vesztett helyzetbe kerülünk.
A BKV-sok céljaival nekünk tényleg nem egyeztethetőek a céljaink. Teljesen irreális elvárás a taxistársadalomtól, a saját érdekei ellen való fellépés.
Habár nem példátlan:-)
Egy jó BKV nekünk nem jó.
Tényleg a fuvarozókkal kellett volna együtt demonstrálnunk (...hamár...) mert az ő követeléseik hasonlítottak a mi gondjainkhoz.
De!
A mi követeléseink nincsenek megfogalmazva.
Nem tudok öt taxist felsorolni, aki egyetértene abban, hogy mit is szeretnénk!:-(
Addig viszont....
Előzmény: #14323 2008.04.20. 14:01:16 |
|
törölt felh. | 2008.04.20. 14:15:57 / # 14325 |
|
Én szolidaritásról irtam,de látom nem vágod,hogy mi az.És,hogy a taxisoknak is lenne elég oka sztrájkolni.De itt már nincs összetartás,mindenki csak a saját "pecsenyéjét" sütögeti,a szomszéd tehene meg, meg is dögölhet.
Előzmény: #14324 hipó 2008.04.20. 14:11:22 |