Hozzászólások száma: 1465
Oldalszám: 74
Témakörök > Droszt Híradó > A Barát-Taxi javaslata! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Bántelki Lajos 2009.06.01. 00:41:32 / # 139394
Azzal, hogy nektek több a költségetek, én mit kezdjek? Mi megtettük, hogy kismamákat és mozgássérült embereket foglalkoztaunk telefonkezelőként. Elárulom, hogy annak a havi 40, 50 e Ft is örülnek és nem kerül havi 150 be 15 napra!!!!! 1 telefonkezelő! Nincs irodánk, sok, sok 10 e ft ért! És még sorolhatnám! De nem válaszoltál az szórólapos dologra!
Bántelki Lajos 2009.06.01. 00:38:13 / # 139393
Becsület szavamra, amit most fogok írni, így tötént: Ma este a Repcsiről vittem a XVI Budapest utcába 1 utasunkat. Reklámoztalak és kértem ha van ideje nézzen fel ide. De azért előadtam röviden a dolgokat. Azt mondta, hogy - egyébként hetente jár oda - vissza - a reptérre, hogy ha mi nem lennénk, akkor autóval menne ki a reptérre és valamelyi olcsó parkolóba hagyná az autóját. Általában 2,3 napra megy el. Na, akkor mi is van ezzel? Inkább ne utazzon, keressen más lehetőséget - és hidd el, taláni fog - csak azért, mert nem tetszik néhány önjelöltnek, hogy - bizonyítottan - bőven gazdaságosan működünk!
tomajer 2009.06.01. 00:31:47 / # 139392
Jjaja! És a nulla forint bevételemet, akár meg is duplázhatom:-) Tudod, ha mi bevételorientáltak lennénk, akkor itt hirdetne az összes taxitársaság, jópénzért. De nem teszik. Szerinted miért? Nem vagyunk eladóak. Igaz így maradok taxis...de ez engem nem zavar:-)
tomajer 2009.06.01. 00:28:10 / # 139391
Ténymegállapítás volt. Esszük amit főztetek. És ebben a főzésben nyakig benne voltál...vagy...és továbbra is szeretnél lenni. A mostani állapotot, nektek köszönhetjük. Irány Szekszárd. Hiába ugatom itt évek óta....senki nem hitt (hisz) nekem. Most megtapasztaljuk. És ezen nem segít a "te módszered" mert nem lesz hová alá menni! És ne gyere nekem a csóró utasokkal. Egyetlen csórót nem viszünk. Akit viszünk, ugyanúgy ki tudná fizetni a 240.-es tarifát is. Persze nem akarja, ha van olcsóbb. Én sem akarnám. Ezért nem szabad, hogy legyen olcsóbb. És ennek az ellenkezőjéről nem győzől meg. Nem véletlen van a világon szinte mindenhol fix tarifa, és fix létszám van taxifronton. Tudják, hogy bennünket meg kell védeni magunktól. Csak itt nem lehet azt beleverni az értelmi fogyatékos politikusok fejébe:-( De ha rajtam múlik, beleverjük! :-)
Bántelki Lajos 2009.06.01. 00:14:53 / # 139390
Bár, ha belegondolok, ezzel az akcióddal nem is jársz rosszul. Leszórólapozod, szórólapoztatod mással azt a dolgot és bíztatod Őket, hogy jöjjenek ide és olvassanak szt. És mindannyian tudjuk, hogy ez látogatottságot hoz! De mi lenne, ha a szórólap 50 %-át kidizetném - minden költségnek - és az én álláspontom is odakerülne! Ne felejsd el, szólás szabadság van! Engem az érdekel, hogy mindenki megtudja, hogy van más megoldás is, csak áldozat kell! Nem 1 éves, csak 3 hónapos! Köszönöm!
Bántelki Lajos 2009.06.01. 00:10:31 / # 139389
Én is megtehetném, hogy szólok 10,20 taxisnak, hogy jöjjenek ide, regisztráljanak és hurrogjanak le! Nem lehurrogni kell, hanem gondolkodni! Aki nem megy veletek az megy velünk! De ha már velünk se, akkor ha emelsz, nem fog veled menni! Addig amíg minden vállalkozástól nem kérnek 0-s igazolást és elfogadják a részletfizetési megállapodást, nincs megoldás!
Bántelki Lajos 2009.06.01. 00:07:03 / # 139388
Amit nem értesz, de már komolyan, unom magyarázni! Nem a tarifával van gond! Azzal, hogy nincs utas!!!!!! Nem érted?! Az ember első kőrben a taxin, majd az autón spóról!! Több az eszkimó mint a fóka!!!! Ha Te eléred, hogy 200 Ft legyen / km, nem csak magadat teszed tönkre, hanem magaddal rántasz mindenkit!! Ha nem ülnek rá a 160, 180 Ft / km-re miból gondolod, hogy több utas lesz a 200 Ft ra!! Neked kell visszafognod a kiadásaidat, az utast pedig " minden áron " megőrizni!!
Bántelki Lajos 2009.06.01. 00:03:09 / # 139387
Na, hát erre számítottam! És nem lesz meg a 20 K sem autónként. Igaz, mi is éhendöglünk. Ha az én tehenem kimúlt, halljon meg a szomszédé is!
tomajer 2009.05.31. 22:02:31 / # 139386
Csak azt felejted el, hogy mi ötezren vagyunk! A te elméleted, csak száz kétszáz fős nagyságrendben állja meg a helyét. Abban a pillanatban, ha mi is ezen gazdasági számítás szerint kezdenénk dolgozni, borulna minden. Ahogy előre láthatólag fog is. És nem lesz meg a 20 K sem autónként. Igaz, mi is éhendöglünk. Szerintem fejezzük ezt be. Reménytelen. Nem tudsz, nem akarsz a teljes szakma nagyságrendjében gondolkozni. Te mindig csak ott lent, a lepattanóra fogsz vadászni. Utasban is, taxisban is. Ha nem lesz lepattanó véged. Nem te tehetsz róla, hogy most arra indultak az események. Nem zavartál te ott lent te sekit. De most úgy tűnik, vége. És ezt te is érzed. Itt olyan földindulás lesz, hogy mindent elsöpör. Ezt te is tudod.
tomajer 2009.05.31. 21:55:34 / # 139385
Sosem fogod megérteni, hogy a számunkra pont te vagy a főellenség. Pont azért, amit itt leírsz. Mi pont ezért nem kérhetünk tisztességes tartifát, mert rád hivatkoznak, és sajnos igazuk van. De akkor mit akarsz itt? Miért bizonygatod nekünk, hogy a kezedben az eszköz arra, hogy örökre nyomorban tarts bennünket? Nem lenne jobb, ha egyszerűen békénhagynál bennünket? Pillanatnyilag te vagy az erősebb. Azon leszünk, hogy ez megváltozzon. Ennyi.
Bántelki Lajos 2009.05.31. 21:48:54 / # 139384
Amit szerinetem nem értetek! Ha neked mint vállalkozónak csak 100 e marad / autó amiből élj 180 Ft / km tarifával, az gáz tényleg! De ha nekünk a 30x autón csak 50 e / autó marad....! Azt még elviseljük. De ha 20 / autó....! Az se gond! Érted? És ebben akartam segíteni! De mindegy! Itt néhány hangadó kolléga után megy még pár ember... Ők, illetve Ti tudjátok. Köszönöm!
Bántelki Lajos 2009.05.31. 21:40:00 / # 139383
Szia! Az a baj, hogy 2 külön beszélgetést említesz. 1 azt hiszem nem kell magyaráznom. 2 Ezt írtad: Bántelki Lajos válasz | 2009.05.29. 22:48:00 (676) Én érdekelt vagyok a lefelé tornászásban? Pont az ellenkezője. Nézzük akkor,mit is jelent az ellenkezője? Bántelki Lajos válasz | 2009.05.30. 21:17:06 (719) Természetesen, ha eléritek, hogy a reptéri transzfer 5000 Ft legyen, mi is megemeljük 4000 Ft ra. Ha Ti lementek 2900 re gondolom akkor mi is teszünk valamit. No comment Na! itt arról volt szó hogy az árverseny miatt a " kicsik " tönkremennek. És ha ez lesz a veszély, még nagyon sok tartalékunk van ezeken a transzfer árakon. Veszteségesek biztosan nem leszünk, akkor Ti is tönkrementek ha annyira lemennek az árak. Sajnos!
Bántelki Lajos 2009.05.31. 21:28:20 / # 139381
A lényeg, hogy én ülök és szurkolok nektek, hogy sikeretek legyen. Ha így lesz, akkor én is tudok emelni. Köszönöm!
Bántelki Lajos 2009.05.31. 21:18:31 / # 139380
Most nem akarok megint számításokba kezdeni. 1 biztos! Én, lemehetek bármeddig, mert én adom a kedvezményt nem a taxisaink. A cégtulajok nem tudnak ezalá menni, mert Tőletek várják el a kedvezményt. kb, 6 hónapja vettünk H Astrákat - benzin és gázüzeműek - 150 et fizettünk be és havi 46, amikor az euró 308 volt, volt 54 a törlesztés. Nem sokára vizsgáznak az autók és km-ént 14 Ft lesz a fogyasztásuk. Budapest 2 legtávolabbi pontja? cca 50 km? A fogyasztás erre nem éri el a bőven számolva 1000 Ft ot. Azt hiszem, nem megyek tovább. Az én javaslatommal havi 40-50 maradhatna a zsebben.
cooltaxi 2009.05.31. 20:38:53 / # 139379
Hát ezért nem lehet veled konszenzusra jutni! Hisz olyan alapvető,egyértelmű dologban is ellent mondasz,ami mindenki más számára világos! Hát hogy lennénk mi egy oldalon??? Te ugyan olyan részese vagy azoknak a cégvezetők táborának,akik a SAJÁT életbemaradásuk egyetlen zálogát abban látják,ha egyre lejjebb és lejjebb viszi a tarifákat.Különböző zavaros számításokkal bizonygatod,hogy de még így is megéri! "Szerintetek, most nem dolgoznak 160 - 180 Ftal más taxisok, csak Ti!? Dehogynem! Csak ezáltal többet vinnének haza." Többet mi?Erre nincs is mit mondanom,annyira nevetséges.Tudod egy "pár" éve taxizom,pár autót már elhasználtam. Neked biztos megéri így is,de a vállalkozó nem fogja tudni lecserélni az 5-6 éves autóját( amiről elfeledkeztél amikor a költségeket összeállítottad) Nyilván lépni fogsz most is,és újra árat csökkentesz,hisz a Rádió (jó szokásához híven)alaposan betett az egész szakmának. A fuvardíj arányos tagdíj az egyetlen taxis barát gondolatod. Nyilván tudod,hogy van egy határ amit te sem léphetsz át,mert onnantól veszteséges leszel.Persze megpróbálhatod egy darabig finanszírozni a veszteséget,de megbocsáss: naivság azt hinned,hogy tovább bírod anyagilag mint a nagyok és ők fognak előbb kivérezni. Részese,ugyan úgy okozója vagy a nyomott áraiddal a mostani helyzetnek mint a többiek. Úgy hogy nem vagyunk egy oldalon.
Bántelki Lajos 2009.05.31. 13:03:34 / # 139378
Jó! Akkor én ezt a dolgot a következővel zárnám le: Ha én a másik oldalon állné, akkor azt mondanám: Kedves utasaink! Kérem, utazzanak a Barát-Taxival és minden utazásból aunk 20 % kedvezményt. Felvennék taxisokat és azt mondanám: Gyerekek! Gyertek a Barát-Taxihoz dolgozni, az első 3 hónapban 3000 Ft tagdíjat kérünk. Akinek megfelelnek a munkakörülmények, stb, akkor azon megrendelésekre amik elérik a 3000 Ft -ot 100 Ft / cím, az 1500 - 2999 Kötött 50 Ft / cím az 1500 Ft alattiakat ha elviszitek, megköszönjük a segítségeteket! Nincs belépési díj, nincs kaució! Az esetleges etikai szabálysértésre befizetett összeget szétosztuk, tagdíj kedvezményt adunk azon kollégáknak, akik kifogástalanuk teljesítették a munkájukat. Tovább megyek: Nincs urh, nincs 2,3 perces címre rohangálás! A minimum viteldíj 1000 Ft. Szerintetek, most nem dolgoznak 160 - 180 Ftal más taxisok, csak Ti!? Dehogynem! Csak ezáltal többet vinnének haza. Beszélnék a tamással és meghírdetném ezt a dolgot itt, a taxisok világában és szórólapokon! Ehelyett mit teszek?! Szerintetek semmit. Hát erről ennyit! Köszönöm!
Dr.Manhattan 2009.05.31. 05:02:15 / # 139377
T. Bántelki Lajos! Ezért gondolják , hogy te a másik oldalon állsz: "Ti könnyen adtok a Mi zsebünkből kedvezményt! De mi is abban az országban élünk ahol épp Gazdasági (v)ÁLSÁG van! Tényleg ennyire hidegen hagy benneteket ? Ez sokat elmond rólatok!"

cooltaxi 2009.05.31. 04:43:19 / # 139376
Bántelki Lajos válasz | 2009.05.29. 22:36:15 (671) Na látod! Ez a baj! ÉN NEM ÁLLOK A MÁSIK OLDALON!!!!! Mi az amitől ezt gondoljátok?! Az áraink miatt? Bántelki Lajos válasz | 2009.05.29. 22:48:00 (676) Én érdekelt vagyok a lefelé tornászásban? Pont az ellenkezője. Nézzük akkor,mit is jelent az ellenkezője? Bántelki Lajos válasz | 2009.05.30. 21:17:06 (719) [font size=4]Természetesen, ha eléritek, hogy a reptéri transzfer 5000 Ft legyen, mi is megemeljük 4000 Ft ra. Ha Ti lementek 2900 re gondolom akkor mi is teszünk valamit. [/font] No comment

tomajer 2009.05.30. 21:02:41 / # 139375
Ezt itt tényleg be kéne fejezni! Mindannyiunk érdekében.

Bántelki Lajos 2009.05.30. 19:05:44 / # 139374
Még azért, hogy helyére tegyük a dolgokat! Ti mentetek el védelmet kérni. Aztán? Nem írom, hogy mi volt utána veletek, mert megegyeztünk. Nekem nagyon jó az emlékezetem, ezért szabadultam a bodáék előtt és mentettek fel. Csak az az ember nem a Te haverod volt, hanem 1 nagyon komoly " üzletember " barátomnak az embere. Mint a végén kiderült. Köszönöm.
Oldalszám: 74