Hozzászólások száma: 11025
Ugrás a hírhez Oldalszám: 552
Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
baupexim1 2012.01.29. 13:44:38 / # 127118
szövetkezet volt
666666 2012.01.29. 13:34:56 / # 127117
Kár taxiskáim,hogy már magatokban sem hisztek.Vezetni kell benneteket,mint a vakokat.Ezért zsigerelnek ki bennünket a telefonszámtulajok. 666666

nemertem 2012.01.29. 13:17:58 / # 127116
Taxicég vagy Diszpécserközpont volt a PENTA?
nazoli 2012.01.29. 11:57:18 / # 127115
:-((
vasember 2012.01.29. 11:50:52 / # 127114
A taxisnak nincs miből befektetnie !!Ezt te írtad!! Akkor mit is reméltél !!
tomajer 2012.01.29. 11:31:21 / # 127113
Mindenhogy halott ügy. A taxisnak nincs miből befektetnie... még a saját munkaerejét se tudja, pár hónapra meghitelezni magának. (befektetés nélkül, viszont nincs vállalkozás) Megpróbáltuk... kevesen voltunk. Ha kétszer annyian vagyunk, akkor ma is működik.
nazoli 2012.01.29. 11:27:48 / # 127112
Igen. A cement, az valóban kellene nekik.
nemertem 2012.01.29. 11:26:18 / # 127111
Valoban,de ettol tem meg ugyanolyan MADAR KOLDUS maradsz.Kovetkezo honaptol inditok egy uj ceget: Madar Koldus Rablo ALL Taxi: -nem lesznek drosztok(csak kesobb amikor mar borul a cim/vallakozo arany) -a takdij 5e ft havonta(fokozatosan felemeljuk 70ere) -a kaucio sem lesz sok kb 150-200e(nem gondolod, hogy a sajat penzemet teszem kockara) -a buntik 40etol kezdodnek mert hat rendet kell tartani draga tasvirem -koszos autoval csak akkor dolgozhatsz ha kifejezetten erre is kauciot helyeztel el a bal zsebemben -tiszta autoval csak akkor dolgozhatsz ha erre kauciot helyeztel el a jobb zsebemben -ha ez nem tetszik a ket zsebem kozott talalsz valamit amivel kedvedre eljatszadozhatsz(nem felek hogy fogazol) -kartyalehuzo az kotelezo, meg is kell venni mondjuk en a banktol ingyen kapom de ezt nem kell elmondani senkinek 100e jo lesz erte, csak akkor dolgozhatsz ha a tobbi cegektol osszelopkodott cimkiado szoftver be van jelentkezve, ha nem igy van es ez bizonyitast nyer egy etnikas altal, abban az esetben az etnikas aki vagy cigany vagy kinai feljbelohet vagy seggbe kurhat, utobbinal ha szaros a segged az is 40e -na gyere nyuszika nyomkodjunk egyutt -ja a tarifa 99 ft/km amit mahd emelunk 120-ig de addigra az uzemanyag literje 800 ft lesz a tagdij meg 70e -de szolni fog a radio, na gyere lepj be te KOLDUS MADAR GPSBUVAR KOC.SOG
vasember 2012.01.29. 11:15:21 / # 127110
Havi 50000ft.Megrendelők nélkül !Az alapkő nem erről szolt ?? Házat se alapozhatsz cement nélkül!! Nem hogy fuvarszervező céget !!
nazoli 2012.01.29. 11:12:25 / # 127109
Ne nosztalgiázz. Meg LEHETETT volna csinálni, de úgy halott ügy volt. Nem hallgattatok a szóra.
tomajer 2012.01.29. 10:42:05 / # 127108
"Egyszermajd talán lesz taxisbarát cég!" Volt... egyszer. Penta Taxinak hívták. Csak fel kellett volna építeni.
független 2012.01.29. 09:39:37 / # 127107
Igen nem olyan rossz taxizni,de ha taxizol sokszor utálod,ha nem taxizol hiányzik! Igaz,hogy kötetlen vagy de kötetlenül kint vagy 6-7 napot 10-12 órát!Ha nem dolgozol akkor meg bas@-tat az ideg,hogy lehet,hogy most megy a meló!Szabadidőben is taxis ésszel gondolkozunk! Lehet,hogy Te nem de sokan így vagyunk ezzel. Nehéz lelkileg úgy kezdeni minden hónapot,hogy minusz 100000,200000vagy 300000 ezer.Tudom sokaknak még több! Mindig csak rossz dolgokat követelnek tőlünk,ilyen olyan fizetnivalókat.De egy két hét szabadságot meg nem lehet kivenni tagdíjmentesség nélkül!Valahol egyáltalán nem,valahol meg teljes hónapra csak,azt is tagdíjfentartóival.De könyörgöm én nem július 1-től jul 31-ig akarok menni nyaralni!Egyszermajd talán lesz taxisbarát cég!
janchip 2012.01.29. 08:04:17 / # 127106
Amúgy pedig ezzel nem akartalak megsérteni, taxizz ha azt tartod jónak. És örülj annak, hogy egyel kevesebben vagytok. Üdv.

janchip 2012.01.29. 07:46:31 / # 127105
Hát én nem tudom, te nyilván rakodó munkásnak mentél akkor ha ennyit kaptál. Mondjuk azért a havi 700000 nettóért kell dolgozni napi 13 órát de megéri hidd el. Még fel is kelek reggel négykor ha kell. Te pedig taxizz nyugodtan, nem mondtam én, hogy ne tedd.
anyad 2012.01.29. 03:35:00 / # 127104
Csak két hónap múlva rájössz,hogy nem is olyan rossz Taxizni.Ezt már sokan kipróbáltuk.Ha egyéni vállalkozó vagy akkor nyilván,hogy be jelented magad.Ha meg alkalmazott akkor is betud 8 orára jelenteni.Kereset hát biztos keresel 100000-120000 keresel plusz reggel 5re mész dolgozni és ugyan ugy 10-12orát dolgozol.Igaz munkásruhában pakolsz egész nap.Nem akkor kelsz mikor akarsz ha nincs kedved nem dolgozol. Tudod mi is sokan ki próbáltuk és rájöttünk a sok szarbol még ez a legjobb.De tudjuk,hogy kivétel vagy havi 4orára kel csak bemenned azért a neto 500000FT-ér.És persze az irodába szétszednek a csajok.Csak mi ezt nem kajáljuk.
janchip 2012.01.28. 21:13:39 / # 127103
Még akartam írni pár dolgot csak lemerült a telefonom. Aztán befejezem az offolást, hagy szidják tovább a pust. Mások számára természetes dolgok, először meglepetésként értek. Kezdődött azzal, hogy be vagyok jelentve az első naptól. Nem négy órára meg minimálbérre, hanem rendesen, annyira amennyit keresek. Aztán menjek el üzemorvoshoz. Mi vaan? Ja, a főnökömet érdekli milyen az egészségi állapotom. (Most árulta el, nagyon szarul néztem ki mikor idejöttem :-) Hozzá tartozik az igazsághoz, kb húsz éve ismerem, egyébként szerintem fel sem vett volna. Aztán van jutalom havonta, a munkavégzés minőségével arányosan persze. Év végén prémium osztás. Egy hónap fizetett szabadság, amit nem veszek ki, azt kifizetik. Hat nap után kötelezően jár egy szabadnap, külföldön tizenkettő után. Pénzről nem akarok írni,kb öt-hat éve kerestem ennyit taxizással. Dióhéjban ennyi, szóval nem hiányzik a taxi, csak a barátok. A csogu ki is van készülve amikor hívogatom, persze sosem ér rá.
független 2012.01.28. 19:18:43 / # 127102
Ísmerem ezt az érzést.Mindenki így érez aki abbahagyja!Most két jó barátom hagyta abba,mindketten ugyan ezeket emlegették! Mivel én már keveset dolgozom taxisként,más irányú elfoglaltságom miatt ,megnyugtatlak: Volt olyan -mivel éjszakáztam-,hogy félre kellett álnom,sajnos utassal mert olyan rosszul voltam.Pedig még átlagos taxisnak sem mondhatom magam,mert én rendszeresen sportolok,tévénéző izom nuku.Nem sértődjön meg senki ezért,nekem is volt,de sajnos ez a pocak taxis szakmai ártalom. Bár péntek szombat este ha nem dolgozok nekem is lelki ismeret furdalásom van! Ha életmódomat nem változtattam volna meg,már a stressz engem is elvitt volna.De tudtam váltani,lehetőségem is volt./több mint húsz éves taxismúlt van mögöttem./De én mindig taxis maradok,szívben lélekben.Sajnos azok a feltételek nem érvényesülnek,mint régen. Amikor elkezdtem taxizni egy 960 ft zöld csekkem volt amit fizetni kellett havonta,az elsőt el is tettem emlékbe.Más fizetnivalóm nem volt. Akkor 14 ft-jártam kilométerenként.Utcáról dolgoztam,Ferihegyre,Keletibe simán beállhattam. A Keletibe ha bejött egy Bécsi vonat,kb a 20.-ik helyről két percen belül treffen voltam.-hallod hiénakutya-de szép idők voltak. A hatvan-hetven e ft tagdíjakat meg nem vagyok hajlandó fizetni! 20 évig nem volt karácsonyom,szilveszterem,hétvégém,5 év óta meg szabadságom,betegállományom,szabadnapom.Na ezt redukáltam le egy pár hónap óta.Megérte. Sokmindenkit ismerek hisz ez a taxizás egy nagy család. Ezt janchip nem csak Neked írtam,hanem mindenkinek.Ha egy embernek segítettem gondolataimmal már megérte!!Minden taxisnak,volt taxisnak csak egyet kivánok ami a világon a legfontosabb:EGÉSZSÉGET!!!
Cyrus 885 2012.01.28. 18:21:57 / # 127101
Te meg csak simán fogyatékos vagy! "kicsit beszél magyar / nem kinai /" Ha még ahhoz is hülye vagy hogy a számodra felolvasott szöveget értelmezd, legalább ne csinálj magadból egy hülye MADARAT, te MADÁR! :)
janchip 2012.01.28. 18:11:59 / # 127100
Na a kép lemaradt
janchip 2012.01.28. 18:10:00 / # 127099
Köszi szépen. Igen, egy kicsit taxis maradok mindig, bár ezt itt nem hangoztatom mert a buszosok nem szeretik a taxisokat. (Sajnos van rá okuk de ebbe most ne menjünk bele.) Szerettem taxizni, voltam mezítlábas, céges is. Megjártam a taxizás minden bugyrát, de ami a végén ebből a szakmából lett az már nem taxizás csak egy kínszenvedés. Nekem a végén a mindennapi stressz miatt majdnem ráment az egészségem. Voltak akik már temettek. Én is megijedtem. Akkor döntöttem el, hogy abbahagyom bármi áron, mert ha nem, akkor megyek a föld alá. Eleinte szó szerint lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem megyek ki esténként melózni. Meg, hogy mit keresek én egy hotelben Bécsben, amikor szombat van és pörög a meló. Ismerős az érzés? :-) Remélem, hogy valami tényleg történik hamarosan, mert egy jó pár barátom még tekeri a mókuskereket. Most már megszoktam a "normális" életet. Pedig itt is keményen kell melózni. Amúgy ismerjük egymást személyesen? Kicsit offtopic a kép, ma lőttem Prágában. Egy nullát kell hozzátenni.
Oldalszám: 552