Témakörök > Hírek fórumai > A személytaxi szolgáltatásban a legmagasabb hatósági árként alkalmazott viteldíj mértékének módosítása A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
dimitrov | 2007.10.27. 04:24:32 / # 112223 |
|
Kedves Nemkar!
Azzal kezdem, hogy tudom mit tettél tavaly nyáron.
Hozzászólásod tényleg jól hangzik. A Blikkben elmenne. Ebben az országban, ebben a városban élsz?
A fogyasztás? Ha beszáll a kövér utas mit mondasz? Uram, Magam elég dagadt, ez csak, hogy tudja plusz 10% lesz. Vagy soványt elviszed olcséééééééééééér? Vagy a dagi azt mondja, hogy van 30.000 Ft-ja Siófokig, azt mondod, hogy a Fővárosi Közgyűlés ennél magasabb tarifát határozott meg, ezért sajnos nem tudod vállalni? Ugyan már! Csomagmérleg? Van nálad ilyen?
Kutya, macska. Mennyit viszel ?
Kocsiindítás, vontatás! Hány ilyen fuvarod van egy évben? Tényleg ezen múlik a vállalkozásod sikere?
Ne feledd! Tudom mit tettél tavaly nyáron!
Kedves admissarius!
Azzal kezdem, amivel Nemkarnál.
Itt élsz, ebben a városban?
Legszívesebben egymás hátába mártanák a kést. Ősszeülni ugyan összeülnek, de abban semmi köszönet nincs. Mindegyiknek más az érdeke. Ne reménykedj. A 10%-on meg nem is kéne gondolkodni, hanem egyszerűen meglépni, oszt jó napot!
Na szia!
|
nemkar | 2007.10.27. 02:37:22 / # 112222 |
|
Továbbfűzve a gondolatot:
7 éve, csak az alapdíj, a kmdíj, és a várakozásidíj lett bebetonozva.
Mi lenne, ha a plussz szolgáltatásokat is kiírnánk a táblázatra.
Pl:
A tarifatáblázaton feltüntetett értékek, csak egy ember utazására értendők.
2-4 főig, mivel az ü.a. fogyasztás terheléstől függő, így személyenként 10%plussz kérhető el.
Minden 10kg poggyász után plussz 10% kérhető el.
Kutya, macska, házibarát esetében fix összeg. / ezt a fantáziátokra bízom /-:))
Kocsiindítás: fix összeg.
Vontatás: Viteldíj 3x-osa.
Stb...stb.
Kinek mi jut még eszébe, mert ezek 7 éve nem lettek meghatározva, de alkalmazhatóak, csak a vezetőknek legalizálniuk kéne egyenlően.
És akkor a kedves futhatna bmly céghez, akkor is annyiért vinnék el.
Előzmény: #112221 nemkar 2007.10.27. 02:20:45 |
nemkar | 2007.10.27. 02:20:45 / # 112221 |
|
Mikor csúkódik be végre az a kib@szott olló?
Mikor lesz már a tel.-os u.a.-i, mint az utcai?
Akkor ott fennt sem hőbörőghetnének, hogy a 7 évvel ezelőtti tarifahatárt még nem értük el!
És akkor kell húzni a nadrágszíjon, mert akkor már nincs kíbúvó!
Közben meg tényleg belehetne vezetni a kiállásidíjat.
300ft dec. 1.-től, azt jónapot.
Alapdíjat így is lehet emelni.-:))
|
admissarius | 2007.10.27. 01:59:41 / # 112220 |
|
sajnos nem valosult meg a tarifamaximum emelése tehát tisztelt cégtulajdonosok, cégvezetők!
telefonos rendelés esetén a 300 Ft kiállási díjat semmi nem tiltja ugyhogy lehet szépen összeülni és körbetelefonálni aztán bejelenteni mondjuk december 1. vel!
a tarifák emelése mondjuk 10%-al nekem megfelelő lenne.
|
Szerényke | 2007.10.26. 22:27:30 / # 112219 |
|
olvasom 2 céget alapitottál biztos vagy amit megszüntettél mert elfelejtetted befizetni a dolgokat azt nem számolod
nemjártál fehér 140 es mercin amin tele volt rt matricákkal
Akkor lehet szenilis vagyok 28 évesen
most is hazudsz te képviselsz minket sajnos??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Előzmény: #112217 góré001 2007.10.26. 21:00:32 |
Szerényke | 2007.10.26. 22:21:53 / # 112218 |
|
Ki gondolta volna de ezt tudtam hogy kihátrálsz az autó témából
nem volt lehet nem volt dizel és nem a te neveden volt a kocsi
Nekem tök mindegy ki viszi csak tudod ha én nem szeretek valakit nem megyek oda nyalogatni a seggét
Lebontom a szintedre ha valaki ellen tütetek mert nem tetszik a tevékenysége nem megyek oda hadd vigyelek titekt legyszi légyszi
lehet nem korpás a hajad csak nem szereted mosni
Előzmény: #112217 góré001 2007.10.26. 21:00:32 |
góré001 | 2007.10.26. 21:00:32 / # 112217 |
|
Gratulálok Szerényke!
Jól odabasztál - egyenesen bátran a szeme közé!
Ez ám a hős költemény!
Nos soha sem volt több autom!!!
Én ültem a Mol elött én legalább oda ültem tiltakozni egyedűl - Te hol voltál??
Az neked miért nem mindegy ma ki viszi??és ez mit jelent??
Nem volt diesel bálnám így nem is füstőlhetett nem is fűstől és én ezt a típust szeretem - ehhez neked van -e közöd??
Nem korpás a hajam ezt sem láthattad és ha csak a fele annyit fürdesz - tisztálkodsz mint én akkor szóljál!
Neked nem akarok sem inponálni sem tetszeni !
Csak így tovább bátran hátha szakmai hős lesz belölled!
Előzmény: #112216 Szerényke 2007.10.26. 20:15:50 |
Szerényke | 2007.10.26. 20:15:50 / # 112216 |
|
Te szegény Góré mindjárt sirva fakadok rajtad de komolyan.
Mindent megteszel értünk nekem megvan 1998-ból olyan taxis ujság ahol a te cégednél lehetett jo sok pénzért bérélni autót de nemugy volt hogy volt 1 vagy 2
de gondolom megindoklod hogy te ebben nem voltál benne
ezt is csak a kollegákért csináltad igaz
Meg volt olyan hogy kinnt ücsörögtél a Mol székháza elött ki is viszi a Mol-t most????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Arról meg nem is beszélek hogy anno láttaalak amikor még a nagy fehér rt matricás bálnammerga ugy füstölt mint egy rossz kamaz jo ki piár érteke lehetett neki/végül is azt hagytad ott a hajogyárin/azt meg már nem is mondom multkoriba láttalak az utcán vehetnél egy rendes korpásodás elleni sampont meg egy rendes fodrászra is beruházhatnál
Habár szerintem te nem látod magad reggelenként mert te is olyan vagy mint kis hazánk politikusai nem nézel tükörbe mertannyit hazudtál évek alatt
Én meg csak 9 éve taxizom de elötte sok köbméter betont megkevertem épitkezéseken
Előzmény: #112202 góré001 2007.10.25. 16:39:30 |
MCCCXCII | 2007.10.26. 10:59:31 / # 112215 |
"hogy bármi baj érhetné ha így van szólj csak nyugodtan , besegítek!"
MILYEN IRÁNYBAN? (.-)))
Jó ez csak vicc volt.
Csogunál meg érdeklődöm, mert neki tudom az e-mail címét, és majd jelentkezem.
Most megyek dolgozni, mert asszony már kezdi összevonni a szemöldökét, mint Rózsa Sándor.
Előzmény: #112212 góré001 2007.10.26. 10:48:36 |
|
Bao, a FŐNÖK! | 2007.10.26. 10:55:51 / # 112214 |
|
Pontosabban kapcsoljam be.
(vicces a hangposta üzenetem.)
Előzmény: #112213 góré001 2007.10.26. 10:49:09 |
góré001 | 2007.10.26. 10:49:09 / # 112213 |
|
Te meg vedd fel a telefonodat!
|
góré001 | 2007.10.26. 10:48:36 / # 112212 |
|
Szia Laci!
Ez az igazi oda alá a nevedet ez a tisztességes ezért mert valaki bevállja anevét személyiségét nem hiszem , hogy bármi baj érhetné ha így van szólj csak nyugodtan , besegítek!
Hosszú lenne ide leírnom a választ de ha megtísztelsz beszélhetnénk élő szóban vagy telefonon!
A Csogú megadja!
Rám azt mondani , hogy nem tudom mi a Taxi nos ez az ismeretlenségből fakadhat! Azért én 20-évet így vagy úgy taxiztam sőt két cég alapítója is vagyok , az első maszekok között vagyok , na és 24-éve vezetek céget , na mindegy hívjál és megbeszéljük
Előzmény: #112210 MCCCXCII 2007.10.26. 10:35:56 |
Bao, a FŐNÖK! | 2007.10.26. 10:46:50 / # 112211 |
|
:)
Előzmény: #112210 MCCCXCII 2007.10.26. 10:35:56 |
MCCCXCII | 2007.10.26. 10:35:56 / # 112210 |
Kedves góré001 és tsai!
Tetszik ez a „felháborodási” álca.
Kidomborítani, hogy:” … azt szerettem volna elérni , hogy 600-legyen az alap azért , hogy ezzel tisztán egy jó taxis megkeresse a tagiját pluszba!”
HOGYAN VAN EZ?
Egy korábbi hozzászólásban éppen az ellenkezőjéről olvastam.
Ott a nyári akció pont azzal lett „magyarázva”, hogy most azért kell akciózni, mert a kedves utasok nyaralnak. Így kisebb a torta, amit „osztani” lehet. A kisebb tortából meg úgy lesz több, ha „kevesebbet” adunk érte. Ez azt jelenti, hogy a kedvest olcsóbban kell szállítani, mert a sok kevésből lesz a több. De ez már a múlt. Igaz csak egy-két hónapos.
Na most a jelenben ezek után beadni egy kérvényt, hogy a 300-as alap legyen 600, mert nem tudnak a taxisok megélni, enyhén szólva kicsit nevetségesnek tűnik.
Mondjuk egy ésszerű magyarázatot azért hozzá lehetett volna fűzni indok gyanánt (pl.: sok nyaraló nem jött haza), mert az rossz indok, volt hogy ebből a tarifából nem lehet tisztességesen megélni. Főleg a nyári akció után.
Az hogy a jelenlegi tarifának sincs kihasználva a maximális értéke, lásd telefonos, szerződéses, törzskártyás stb. Ezek ugye jóval alacsonyabbak a hatósági maximált árnál. Ha így van, akkor az alapdíj emelése a megélhetés miatt ugyancsak kissé nevetségesnek tűnik.
De még további kérdésem van. Egyre többször tapasztalom, hogy olyan fuvarok vannak leadva a csövön, hogy szerződéses a kedves, csak készpénzzel fizet.
Hogy is van ez? Nincs csekk, de olcsóbban utazik?
Mi a büntetése annak a taxisnak, aki telefonos tarifával viszi az ilyen kedvest?
Az elkövetett bűn a „túlszámlázás” lesz? Ugyan miért?
Ha nekem van BKV bérletem, de nincs nálam, akkor miért büntetnek meg, ha jegy nélkül akarok utazni? Hiszen van bérletem, csak nincs nálam.
Na most én úgy tudom, hogy az a cég, aki csekkel rendelkezik nem minden dolgozójának minden útját „támogatja” csekkel. Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy hivatalos utakra adnak csekket, de a gyerek oviba szállítására nem stb. Tehát ha nincs nála csekk, ami feljogosítja a szerződéses tarifa igénybevételére, akkor miért kell szerződésessel szállítani, és miért nem lehet telefonossal?
Talán előbb ezeket az abnormális szerződéses fuvarokat kellene megszüntetni.
A tarifákat közelíteni a hatósági maximált árhoz. Megszűntetni az ingyenes kiállást és várakozást. Talán ha ezek megvalósulnak, és még mindig nem lehet megélni a bevételből, talán akkor lehet majd komolyan beszélni a hatósági maximált ár megemeléséről.
Amíg ez nem így van, addig minden beadott kérvény nevetségesnek tűnik és elvetik a tárgyalását.
„Elnézést , hogy a hazudozó politikusok miatt mérges vagyok!”
Ezek után meg csak annyit, hogy én nem csípem nagyon a politikusokat, bár vannak közöttük is normálisak, de ebből van a kevesebb. Most „a hazudó politikusok miatt mérges vagyok”, enyhén szólva kis csúsztatás. Lehet, hogy ők is csupán hallottak a nyári akcióról?
„Elnézést, hogy nem csak miattad vagy tán miattatok nem oly lelkesedéssel de folytatom!”
A taxizás nem olyan, mint a konfekció, hogy nyáron a raktárban maradt fuvarokat kiárusítjuk fél áron, mert jönnek az őszi új színek, divatirányzatok.
Sírva könyörgöm ezek után maradj csak a lelkesedés mellett, mert így nem kell folytatni.
Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy egy ügynek a legtöbbet a jó szándékkal lehet ártani, hozzáértéssel meg tenni is lehet érte. Ez utóbbi nem mindig látszik jó szándéknak.
„[i]Elnézést hogy Te aki sem magadért sem másért azon kívül , hogy itt szentségelsz szidalmazol mindenkit nem csináltál soha semmit, azért Te is élvezheted a reménybeli végeredményt!
Elnézést , hogy nem biztos hogy Teérted és az ilyen típusú emberekért kell nekem tennem bármit is!
OLD MEG MAGAD MAGADNAK , úgyis ezt TESZED!![/i]”
Mi nem rendelkezünk „országos” hatáskörrel, de mivel a taxizást kenyérkereset miatt ki kényszerből, ki lelkesedésből stb. űzi, talán „értünk” annyit a taxizáshoz, mint az, aki egy íróasztal mögött ül, s mivel néha azért szokott utazni taxival, akkor már „sokat” tud e szakmáról.
Hogy nem tettünk valamit magunkért, vagy másért a szidalmazáson és szentségelésen kívül, azért ezt nem mondanám. Lehet, hogy mindenkinek más a vérmérséklete. Ennek megfelelően reagál dolgokra. Az „erős” megnyilvánulásokat én sem szeretem, mert ez nem vezet sehova.
De ha ilyen van, akkor annak talán van oka is. Ezen meg azért el lehet gondolkodni.
Többször voltam „berendelve” az EB elé, amikor egy-két abnormális dolgot csak úgy tudtam tárgyalás alá vetetni, hogy az „érvényes” szabályt szándékosan megszegtem. Olykor kaptam érte még büntetést is, de valami változás, ha pici is, de azért történt.
Most lehet, hogy ezért az írásért is kapok valamit. No biztos, hogy nem Haltenberger Samu-díj lesz a jutalmam.
De ígérem, majd elmondom.
Elnézést, hogy így megcéloztalak (bocs a tegezésért, bár személyesen nem ismerjük egymást) az írásommal, de muszáj volt kiírnom magamból.
Üdvözlettel Bodnár László
|
törölt felh. | 2007.10.26. 10:31:16 / # 112209 |
|
|
csogu | 2007.10.26. 04:44:17 / # 112208 |
Látod, már vannak vezényelhető birkák is, akkor meg? Ott a Letti Bt.
Azt mondta a sámánjuk, hogy uraim, eddig 6x6 volt, holnaptól Budádsok, Tele5-ösök, vagy épp Taxi4-esek lesztek. Ők meg válaszoltak: Igen gazdánk!!!
Ez a jövő urak:-)...a kérdés csak az, hogy ránk mikor kerül sor...?...
Előzmény: #112207 roby 2007.10.26. 04:39:24 |
|
roby | 2007.10.26. 04:39:24 / # 112207 |
|
Lehet,hogy igazad van.Én amit eddig tapasztaltam,hogy vagy a posta költséget, vagy a futár költségét kellet kifizetnem.Lehet,hogy ahol akkora haszonkulcsal dolgoznak ott belefér az ingyen szállitás is.De ugye a taxizás nem az oriási haszonkulcsról szól manapság mint tudjuk.Egyébként én nem várom a cégvezetöktől a megoldást mert,ha rajtuk mulik soha nem lesz változás.
Előzmény: #112204 csogu 2007.10.26. 04:26:02 |
csogu | 2007.10.26. 04:26:02 / # 112204 |
Ha én bármit is rendelek mondjuk a neten,ki hozza nekem ki ingyen?Szerintem ilyen hülyét nem találnék.
Mondd a címed, már hasítok is:-)))
Különben meg igazad van, de ez nem a cégvezetők hibája. Ők csak élnek a lehetőséggel, amit mi teremtettünk nekik. Ne rájuk haragudjál, és a megoldást sem tőlük kell várni.
Előzmény: #112201 roby 2007.10.25. 20:01:09 |
|
roby | 2007.10.25. 20:01:09 / # 112201 |
|
Azért kiváncsi lennék arra,hogy az ugyancsak uniós ausztriában/állitólag mi is azok vagyunk/,ha arra kényszeritenék a cégvezetők a taxisokat,hogy olcsóbban kéne fuvarozni a rendelt utasokat,hány percen bellül lépnének sztrájkba?Kész röhej,hogy nálunk aki a több 100milkós háza elé rendeli a taxit az kedvezményt kap.Kész röhej,hogy nálunk a taxis kénytelen ingyen gurulni a cimre./még össze is törni magát az időmérő miatt/Kész röhej,hogy a szórakozó helyek előtt/sziget,rió,budha stb./rendelgetik a taxit az utasok,amikor elöttük áll vagy 50 szabad.Ha én bármit is rendelek mondjuk a neten,ki hozza nekem ki ingyen?Szerintem ilyen hülyét nem találnék.
|
roby | 2007.10.25. 19:25:23 / # 112203 |
|
góré!Miért nem ülsz le cégvezető társaiddal egyeztetni a tarifa emelésről!?Miért kell itt kábitani az embereket,hogy ti emelni szeretnétek,amikor a mostani engedélyezett hatósági áraknál is megtehetnétek.Miért nem lehet egységesen bevezetni a nappali 240-es,éjszakai 336-os tarifát?Miért nem lehet mondjuk osztrák mintára egységes tarifát bevezetni a beülős és utcai utasnál!?Ausztriában a telefonon rendelt taxi még drágább is.De,ha ez megtörténne elvesztenétek a hatalmatokat a tagdijfizetők felett,mert elkezdenének az utcán beülni az utasok.És egyre több taxis rájönne,hogy nélkületek is megtudna élni mint a 80-as 90-es években.