Témakörök > Hírek fórumai > Hajlandó lennél névvel, kóddal aláírni egy petíciót a cégvezetők felé, ami arról szól, hogy szeptember 1-től címre érkezéskor indítjuk az órát? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
Anyuka | 2008.07.12. 03:33:03 / # 102592 |
|
Barátom..
Nem vagy kispályás. Azthiszem az ilyenek miatt tart itt ez a szakma. Hogyan bírod összehozni a pizzafutárokkal a mi tevékenységünket? Meg mi köze a pizzarendelésnek a taxihoz? Ez egy szolgáltatás bármily hihetetlen, és ha megrendel egy autót akkor onnantól kezdve azt a szolgáltatást igénybe vette. Ha volt már részed autóbérlésben, akkor tudhatod, hogy ott is onnan indul a bérlet amikortól aláírtad a papírost, és mondhatod Te utánna, hogy én nem indultam el csak egy óra múlva, a kutyát nem fogja érdekelni. Ha már az amúgy semmihez sem hasonlítható taxizást hasonlítani szeretnénk valamihez, akkor inkább ehhez mint a kajafutárokhoz, de azért megsúgom
Neked, hogy ha felhívsz bármilyen pizzafutár céget, és nem vagy ott ahol mondod, azaz nem veszed át a pizzádat abban a percben amikor a futár ott van, ő nem várogat rád, visszaviszi, szépen megeszik a többiekkel, és a következő rendelésednél közlik, hogy igen, küldünk önnek pizzát, ha az előzőt is ki tettszik fizetni, vagy nem humánusak, és nem is küldenek, mert egyszer már kib@tál velük. De azért a pizzafutár megkapja az árba épített szolgáltatásért a díját, mert ő ugye nem tehet róla, hogy te nem vetted át a pizzát.
Előzmény: #102588 cheater 2008.07.11. 21:48:37 |
bubic01 | 2008.07.12. 01:23:09 / # 102591 |
|
sziasztok!
Tudom, hogy kicsi vagyok, és haszontalan, de nem kellene ezt egy kicsit átgondolni?
Kérdezem én, mindenkinek olyan stabilan jól megy a szekér, hogy be merné vállalni ennek a következményeit? Hozzáteszem, ha csak 1 cég vétózza meg már ő a nyertes, és nem hiszem, hogy ma Budapesten bármelyik cég megengedhetné magának, hogy fuvart veszítsen!
Jelen esetben, ez van, várunk, reklamálunk, megégünk, vagy utazunk! De gondoljuk csak végig, hogy egy hétfő éjszaka, milyen megkönnyebbülés egy címen ácsorogni, miközben 30 másik kollega a 2 órája várja a tutit, ami persze nem jön, mert valaki előtte úgy döntött, hogy másik céggel utazik, egy általa sokalt számla miatt.
Az utasok elvesztése, csak egy pillanat, visszaszerezni viszont roppant nehéz! De ezt gondolom mindenki érzi...
És még egy gondolat: Ha megrendelőként nézem, akkor ami nekünk 2 perc, az neki pont a kabát felvétele. Nem várhatjuk el, hogy mindenki taxis időszámitást használjon! És azt sem, hogy az utas, vagy diszpécser az adott szituban felmérje, hogy most 2 vagy 20 perc múlva fogunk odaérni. Mert sokszor a 20 peces előkére sem érünk oda, máskor csak morgolódunk, hogy miért kell 18 percet állni egy körúton...
Bocsánat mindenkitől, amiért beleszóltam...((
|
tomajer | 2008.07.12. 00:57:22 / # 102590 |
Ricsikém, egyem azt az okos fejedet....:-)
Csak két dolgot jegyeznék meg:
Te vagy az, aki itt kb öt éve harsogja, hogy ez a legnagyobb problémánk, és mindenáron meg kell oldanunk, mert öt év alatt egy autót adunk ajándékba az utasainknak.
Nekem se időm se kedvem kilistázni az erről szóló, kirohanásaidat, de tudod, hogy igen vehemenseket találnék!!!
A másik, hogy elég nehéz úgy támogatókat gyüjteni valamihez, hogy közben azt mondogatjuk, hogy: "Persze gyerekek, ez egy hülyeség ám, mert úgysem sikerülhet" !!! :-(
Végeredmény?
Dőljünk hátra, és nyomikázzunk, az a mi dolgunk. (mondja Csogu)
De akkor miről is beszélünk itt öt éve?
Előzmény: #102585 csogu 2008.07.11. 19:07:27 |
|
wolfy | 2008.07.11. 22:10:36 / # 102589 |
|
Szia!
régóta nem írogatok, de ennyi baromságot egy beírásban már hónapok óta nem olvastam. Csak egyet kettőt emelek ki.
Ha pizzát rendelek akkor annak fix ára van ami az étlapon szerepel. A taxi ezzel szemben arról szól, hogy beül az utas az autóba majd a kívánt helyre viszem a feltüntetett tarifáim alapjan(!alapdíj, várakozas, km díj!).
Amikor a kedves utas jelzi, hogy utazni szeretne és ingyen odamegyünk(ami már önmagában faszság), akkor a megérkezéstől számítva VÁRAKOZUNK, aminek a díja szerepel a tarifatáblán(de minek?).
A másik dolog ami nagyon szemet szúrt: Te lehet hogy versenyzel a Bkv-val de mi a taxisok nagyresze NEM.
Kaját lehet kapni a Tescoban, egy kifőzdében és a Hiltonban is. Akkor ők most versenytársak????
Előzmény: #102588 cheater 2008.07.11. 21:48:37 |
cheater | 2008.07.11. 21:48:37 / # 102588 |
Sejtem, hogy a nyakamba fogtok ugrani, de egy nem szavazat.
Megpróbálom röviden indokolni.. elöször is, nem életszerü. Ha egy pizzát rendelek (és a pizzás mindig jelzi, hogy megérkezett, mig mi taxisok jellemzöen békésen olvasgatunk várva az utast) még akkor is előfordul, hogy 3 perc mire lebotorkálok, pedig igazán igyekszem, hisz én tudom a legjobban mennyire rossz várakozni mikor még az sem 100% hogy jó helyen vagyok.
Mi lenne ha pizzás ilyenkor azt mondaná, hogy 1500Ft volt mikor megérkeztem + 3 perc várakozás igy 1700Ft lesz. Ráadásul nála nincs is alapdíj mint nálunk, ő igy még inkább mondhatná mint mi.
Temészetesen én is azt szeretném, ha az alapdij 1500Ft lenne a kilométerdíj pedig a mindenkori benzinár + extrák - pl. ünnepnapok, állatszállítás (én részegeknél is kapcsolnám), éjjeli pótdíj, stb - de nem szabad elfelednünk, hogy ez egy verseny. Nem csak egymással versenyzünk, hanem a bkv-val, vagy a cégvezetök döntésével ami arról szól hogy mi éri meg jobban: céges autót vagy taxicsekkett biztositani az alkalmazottnak?
Nem, az emberek nem azért rendelnek taxit mert a taxisok annyira jópofák és egy vidám kaland az utazás (pár pár taxis ezt képzeli) hanem mert az adott helyzetben igy éri meg. Ha lesz jobb (olcsóbb, gyorsabb, kényelmesebb, kinek épp mi fontos) megoldás, akkor azt fogja választani.
Most jöhetnek a példák, hogy Olaszországban ennyi az alapdíj és annyi a kilométeré. De higyétek el, azok az olasz fiatalok akik az itt eltöltött egy hetet végitaxizák kinn nem fogják meg a taxi kilincsét sem.
Megfogalmazással is van némi problémám: ultimátum. Semmi bajom a "névvel, kóddal" kitételben, de ez hogy ultimátum? Milyen fenyegetéssel élünk, ha nem teljesitik, nem dolgozunk? Vagy kilép mindenki?
Ez lehet egy javaslat amit ha megfelelően sokan irnak alá akkor talán elkezdödik a cégek közti párbeszéd a témáról(ami természtesen tilos) és ha mindenki egyettért akkor jöhet a változtatás. Ilyet már bele sem szövök a gondolatba, hogy utasokat erröl a változásról illik tájékoztatni, most minden cég egyszerre elkezdi közölni a megrendelökkel hogy "figyeljen, mert a taxi az érkezéskor már kapcsolja az órát". Ebböl igy biztos, hogy botrány lenne.
És hangsúlyozom: az azonnali órainditással nem értek egyett, többek között erre van az alapdíjunk. Aláirom, hogy a 10 perc sok de talán a kettö között lesz a megoldás, igy nem kellene az utasokat minden cégnél erröl a változásról tájékoztatni és 3 nap alatt megszoknák. Valamivel gyorsabban keveredne elő az utas, gyorsabban derülne ki ha megégtünk, stb.
És ha már ultimátum (illetve maradjon csak javaslat) valószinüleg ennél hogy 0, 5 vagy 10 perc után kapcsolunk órát jóval hatékonyabb lenne egy olyan rendszer kidolgozása amiben rögzithető a problémás utasok telefonszáma és esetleg neve, címe. Itt apróságoktól kezdve (pl. megrendeli a taxit, de nem jelentkezik és ez gyakori az illetönél) az egészen komoly dolgokik (károkozás, testi sértés) nyilván lehetne tartani a kifejezetten rossz megrendelöket.
El lehetne érni akár azt a szintet is, (és most probálok egyenlőre nem nagyot mondani) hogy ki lehessen fizettetni egy elöző nap megégett kolléga várakozási díját, hisz csak ennek teljesitése esetén kapja meg a kivánt autót. Természetesen mindez semmit nem ér, ha ilyenkor leteszi a telefont és bármelyik más céget felhivhatja. Viszont ha ott is ezt a választ kapja, hogy rendezze ezt vagy azt a tartozását, hivja azt a céget ahol a "kárt" okozta akkor vagy séta hazáig a családdal vagy nincs más választása mint rendezni a számlát. És ha nem akar pironkodni akkor valószinű utóbbit válaszja.
Sőt, innetöl már érdekében áll hogy ne "felejtse" ott a taxiját a buli hevében, vagy ha mégis fontosabb dolog adódott akkor menjen oda a taxihoz és ezt közölje vele, esetleg rendezze a számlát rögtön ott a helyszinen.
Elnézést kérek, hogy mégis hosszú lett és hogy nem olvastam végig a teljes topicot.
|
|
csogu | 2008.07.11. 19:21:15 / # 102587 |
Még 4 szavazat...
|
|
csogu | 2008.07.11. 19:13:56 / # 102586 |
Azon dolgozunk, hogy egy mindenki számára elfogadható és megvalósítható megoldás szülessen!
Ha sikerül szólj, mert akkor Uri Geller hozzád képest kiscserkész:-)) Szerintem kisebb csodákkal kellene kezdeni, mint pl. vízenjárás:-)
Előzmény: #102582 Apuka 2008.07.11. 17:50:50 |
|
csogu | 2008.07.11. 19:07:27 / # 102585 |
Tomika, egyem azt az okos fejed. Te már megint növekedéshormont ebédeltél:-((
Neve senki nagyon jól fogalmazott. Anno is az volt a baj, hogy amikor próbáltalak benneteket figyelmeztetni, akkor egyszerre 3-an ugrottatok nekem, hogy mit beszélek hülyeséget....pedig én csak jelezni próbáltam, hogy veszélyben érzem a fixtarifás projectet, mert a Pali épp diadalittasan közölte velem a telefonba, hogy lóf@sz lesz itt, nem fixtarifa.
De akkor is olyan ....hmmm....hogy is fogalmazzak, hogy ne sértődés legyen belőle...szóval olyan ellenszenvesen magabiztosak voltatok, hogy azt sem vettétek volna észre, ha a Bécsi gyors jön szembe veletek...és jött, és nekünk valóban lóf@sz lett, nem fix tarifa.
Ezt a hibát egyszer már megejtettük, többször nem szabad. Itt az van, amit az a pár ember akar, ha tetszik, ha nem. Az, hogy ha engednek végre minket is normálisan dolgozni, elkérni a pénzt, ami jár, azért csak köszönetet mondhatunk, de hatalmi erővel még csak csippantani sem szabad nekünk, mert úgy elmosnak minket, mint a sz@rt!!!
Ez van, ők az erősebbek, ezt nem szabad elfelejteni...lehet ellene hőzöngeni, meg gyalázni azt, aki ezt elismeri, de sajna ez tény!!!
...én a jobbat, az erősebbet mindig is elismertem és együtt működni próbáltam, nem neki menni a falnak...fejjel előre:-)...azt meghagytam a veszteseknek.
Előzmény: #102558 tomajer 2008.07.11. 15:58:34 |
|
csogu | 2008.07.11. 18:58:16 / # 102584 |
Én viszont szintén az eszedet csodálom. Nagyon egyetértek veled[b]!!!
Előzmény: #102571 Nevem senki 2008.07.11. 14:22:42 |
|
Prohi | 2008.07.11. 18:25:00 / # 102583 |
|
Próbálj meg betelefonálni akár az összes céghez.
Meg sem várják, hogy mennyivel veszi a taxis a rendelést már le is van rakva a telefon, hogy küldöm az autót.
utas:- mégis mennyi idő lesz? 10 percen belül ott az autó! viszhall!
Te meg veszed 2-vel, 3-mal 5-tel...
és állsz és vársz, és idegeskedsz, hogy mikor vágnak tele hátulról!
Nem tudom szoktátok-e kérdezni az utasoktól,hogy mégis mi az ami miatt csak 10 perc,vagy telefonos értesítés után volt csak hajlandó lefáradni a megrendelt autóhoz?
Én szoktam.
A válasz minden esetben ugyanaz szokott lenni, hogy: mert a diszpécserük azt mondta, hogy 10-15 perc! Így tényleg nem lehet...
Előzmény: #102582 Apuka 2008.07.11. 17:50:50 |
Apuka | 2008.07.11. 17:50:50 / # 102582 |
Itt jön elő az, ha nem "szájbarágósan" fogalmazol akkor kifacsarják, félre értik, esetenként nem is értik!
Ami megfogott a taxis kollégák többségében az, hogy nem elégítette ki őket az a "..egyet értesz azzal.. kezdetű felhívás!
Kérdések, vélemények tömkelegét kaptam tőlük!
Pl.:
Rádió taxis kolléga
(jól látja)
- "Ha az utas vonalban van és a kolléga által megadott időben nem várja a címen a taxit, akkor 2 perc ráhagyással, igen! Ugyan ez az előkénél is. (ezt én speciel nem nagyon értettem)
Ha viszont a diszpécser a kolléga megkérdezése nélkül mond egy arra a napszakra és területre jellemző időt és az utas arra számítva később ér oda a taxisnál, akkor nem. Tudod milyen sokszor van, hogy ott vagy a címen 2-3 perc alatt, az utasnak meg mondanak 10 percet! Ráültetnéd plusz 600Ft-ra?"
Rádió taxis kolléga
(Szkeptikus)
- "Ezt úgy sem lehet megcsinálni, csak ha minden megrendelőt vonalba tart mindenki, de lehet még úgy se!"
Budapest taxis kolléga
(kicsit félős)
- "mit akarsz te itt? Először kérj engedélyt a cégvezetőktől, majd ha ők rábólintanak, akkor gyere ide aláírást gyűjteni!"
Pedig egyszerű és világos!
Nem az a cél, hogy ellenőrizetlenül és felelőtlenül kapcsolgassuk az órát!
Azon dolgozunk, hogy egy mindenki számára elfogadható és megvalósítható megoldás szülessen!
Akárhogy is van, a kollégák nem mennek el szó nélkül a kérdés mellett! :)
Előzmény: #102578 Prohi 2008.07.11. 16:52:01 |
|
szega | 2008.07.11. 17:27:46 / # 102581 |
|
Szega Csabi!
Igen változtam, kevesebb a hajam.
A véleményem azomban nem.
Ha veszed a fáradtságot és visszaolvasol pár évet, akkor láthatod, hogy most is azokat a dolgokat tartom fontosnak amiket 2, 3, ....éve.
Régen dumáltunk Csabóca és szerintem rossz az informátorod! :)
Előzmény: #102579 r069 2008.07.11. 17:10:40 |
r069 | 2008.07.11. 17:11:59 / # 102580 |
|
Bocs csak most kerültem netközelbe.
1-el több lett a szavazatok száma.
Előzmény: #102577 tomajer 2008.07.11. 16:37:51 |
r069 | 2008.07.11. 17:10:40 / # 102579 |
|
Szega!
Kicsit megváltoztál miota bekerültél a "nagyok"táborába.
Figyelj oda Imi!
Csá.
Előzmény: #102553 szega 2008.07.11. 10:09:09 |
Prohi | 2008.07.11. 16:52:01 / # 102578 |
|
Érdektelenség! Hát igen..
Azthiszem Richárd kérdezte, hogy milyen indokokkal nem írják alá az ívet.
Nem tisztem meggyőzni senkit, mert szerencsére
sikerült annyira jól megfogalmazni a szöveget, hogy ha abból valaki nem érti, akkor kár is magyarázni.Viszont szomorú, de rengeteg a rosszullátó kolléga. A legtöbben (és sajnos fiatalok is) azonnal a szemüvegüket kezdik el keresgélni, pedig nincsen annyira kisbetűkkel nyomtatva a szöveg.
Főtaxis
(Ő is jó véleménnyel van a kollégákról)
-ne haragudj, de nem írom alá, és meg is mondom, hogy miért: sok kolléga lenne, aki már az elindulás pillanatában bekapcsolná az órát, és úgy menne oda, hogy már 500 lenne az órájában, vagy ha már ott lenne az utas, akkor gyorsan kitörölné:) (ért ám a slejfni tartalmához nagyon)
Budapest taxis kolléga
(utaspárti)
-ne haragudj, de ez úgy hülyeség ahogy van. Hol van itt az utas érdeke nézve? én szoktam ám utazni is, és nem lenne jó ötlet, ha nekem is mindíg 10-15 percet az utcán kellene várni hóban fagyban.
Nem kérdeztem hol lakik:)De azt igen, hogy valóban taxis tettszik-e lenni.
Amúgy a legtöbben szívesen fogadják, és aláírják, de nem felejtik el közölni, hogy mégha tudnánk is elegendő aláírást gyűjteni akkor sem biztos, sőt biztos,hogy nem ülnének le a cégvezetők ezügyben (sem) tárgyalni.
Egyenlőre röviden ennyi.
Hajrá Apuka!
Előzmény: #102572 Apuka 2008.07.11. 15:54:55 |
tomajer | 2008.07.11. 16:37:51 / # 102577 |
Hogy ki itt a megbocsájtó, arról elég hosszú litániát tudnék írni pélákkal teletűzdelve! :-)
Előzmény: #102575 Nevem senki 2008.07.11. 16:19:27 |
|
tomajer | 2008.07.11. 16:35:47 / # 102576 |
Ohh!!!
Mindig kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
Ezalól kivétel, ha Csogut akarod dícsérni:-)
Előzmény: #102574 Nevem senki 2008.07.11. 16:13:38 |
|
Nevem senki | 2008.07.11. 16:19:27 / # 102575 |
|
Kezdem érteni Csogu veled kapcsolatos véleményét, de én nem esem abba a hibába, hogy vitatkozni kezdjek veled:-))
Szeretnélek továbbra is kedvelni és én nem vagyok olyan mindent megbocsájtó Gut Bácsi, mint Csogu:-)))
Nevem senki | 2008.07.11. 16:13:38 / # 102574 |
|
Tudtam, hogy kár jártatni a számat, de én nem vagyok gondolatolvasó és csak szóbol értek.
Gondolom a többség így van vele.
Így teljesen egyet tudok érteni a dologgal és természetesen ezt az aláírásommal is igazolom.
Borza Sándor
Főtaxi 1269
Cím a szerkesztőségben:-)))
E-mail ment Csogunak( az eszéről meg "kivételesen" és "ez esetben" nyilatkoztam ily pozitívan)
tomajer | 2008.07.11. 15:59:46 / # 102573 |
Nna!
Én meg jól megvédtelek:-)
Előzmény: #102572 Apuka 2008.07.11. 15:54:55 |