Hozzászólások száma: 4581
Ugrás a hírhez Oldalszám: 230
Témakörök > Hírek fórumai > A Főváros és a többiek... tárgyalásainak eredménye. (Fővárosi taxirendelet) A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Rocktaxi 2012.08.21. 12:49:03 / # 93333
Szia Tibor! :-) Nem beszélve arról, hogy törés esetén a biztosító nem téríti a fóliázás árát.
törölt felh. 2012.08.21. 12:23:50 / # 93332
Nekem csak annyi jött le,hogy lobbiznak ellenünk olyanok akik semmit nem tudnak a taxizásról.Sz@rik rá,hogy mennyi a tarifánk.Pedig elvileg mi is profil orientált vállalkozok vagyunk. Ja és szerintük minimális befektetés a fóliázás. Azért megnézném a fejüket, amikor nekik kellene 3 havi fizetésüket elkölteni feleslegesnek vélt dolgokra.

málna 2012.08.21. 12:19:30 / # 93331
Tisztelt Safex! Jó látni, hogy vannak még olyan vállalkozók, akik felismerik a nagy üzlet reményét és meglovagolják a helyzetet. Ezért nem hibáztathat senki szerintem.. A probléma ott rejlik, hogy itt mindenki jobban tudja, mi lenne a legjobb számunkra, beleértve Téged és a huszanhatévesvezérigazgatót is..Leírom mégegyszer, mert elképzelhető, hogy a direkt marketing során ez elkerülte a figyelmedet..NEM FESTÜNK ÉS NEM FÓLIÁZUNK! Két okból: Az egyik, hogy nincs itt az ideje, a másik, hogy nincs miből. Nos,ha ezt sikerül Neked és a városházi-városfejlesztőkkel megértetni, akkor jegelhetnék a dolgot, úgy 3 évre, legalább. Szóval..NEM FESTÜNK, NEM FÓLIÁZUNK! Azért köszönjük az üzleti marketinges cucc megszagoltatását, de nem kérjük. Üdv! :)
Rita 2012.08.21. 10:54:37 / # 93327
Én itt reagálnék, mert annyira nem életbevágó, hogy emiatt külön e-mailt írjak. A taxis cégeket fölösleges volt megkeresni fóliáztatási marketinggel, mert nekik nincs mit fóliáztatniuk. Hacsak a cégvezetők nem akarják a privát autóikat...

safex 2012.08.21. 10:46:51 / # 93328
Kedves kettőszázkettő, köszi a frappáns megoldást a dillemmánkra, hogy hogyan lehetne rávezetni a fórumtársakat, hogy valójában reklámot látnak :) Ajándékodat áveheted szept. 4-én a Közlekedési Múzeumban. Amugy pedig: mint fólia forgalmazó cég, elég gyorsan megértettük - állami magyarázat nélkül - hogy ez a rendelet, ha elfogadják, óriási biznisz lehet. Ezért aligha lehet minket hibaztatni :-) (Mintha holnaptól kötelező lenne a BKV helyett taxival közlekedni...) Viszont itt az az érdekes helyzet állt elő, hogy a két ellenérdekelt fél egyaránt teljes sötétségben él azzal kapcsolatban, amiről döntenie kell. Az Önkormányzat és a BKK szabályozhatja a taxik paramétereit,és - tulajdonképpen érthető módon - rendet szeretne látni a városban. Mind tarifák ügyében, mind pedig vizuálisan. A tarifákkal nem foglalkoznék, nem a mi asztalunk. A szinezgetés viszont nekünk fontos és érdekes: Nem mondhatni hogy valami rettentő eredeti gondolat, a fél világon egyen színülek a taxik, és ettől még boldogan élnek. Csakhogy miután az első rendelet tervbezet megjelent és mi tudomást szereztünk erről az egész folyamatról, nyilvánvalóvá vált, hogy a BKK nem rendelkezik* egy korrekt** szabályozás megalkotásához szükséges háttérinformációkkal és tudással. (*vagy roszabb esetben ezt direkt nem használja. **megint csak a szinezésről beszélek) Természetesen megkerestük Őket és felajánlottuk, hogy segítünk a szakmai rész kidolgozásában. Ingyen, a TÜV bevonásával, a hasonszőrű cégekkel összefogva, alapvetően a taxisok érdekeit figyelembe véve. Megköszönték és elküldtek minket. Elkészitettük a reklámautót (hobbiból és önszorgalomból ha úgy tetszik, de sokkal inkább jól meggondolt reklámfogásként - aminek ráadásul a költsége minimális, de a hatása egész jól mérhető), és elkezdtük a másik fél - a taxisok - "megdolgozását". A kocsink időnként feltünt Pesten és mindig sikert aratott - a taxisok is megnézték, és az utasok is (a Deák téren valami turista be is akart szállni...). Aztán ráakadtunk erre a fórumra. Nem volt egyszerű olyan helyet találni a neten, ahol a taxisok valóban aktívak és valamiféle kommunikációt lehet velük folytatni. Tudtuk, hogy a taxisok szintén nem tudnak semmit a fóliázásról, és természetesen félnek tőle, tiltakoznak ellene. Pont mint annak idején Prágában. Reméltük hogy egy kis felvilágosító kampány még nem fogja kicsapni a biztosítékot a tulajdonosnál. Igyekeztünk - a nevet leszámítva - nem reklámozni, hanem megértetni veletek, hogy a fóliázás jó dolog, mégha pénzbe is kerül. A taxisok alapvető érdeke lenne a fóliázás, hiszen ez a legjobb és legolcsóbb módja hogy megvédjék a milliós befektetésüket: kőfelverődések, karcolások, kifakuló fényzezés elkerülése, a lehető leglátványosabb, ugyfélcsalogató grafika megalkotása, stb... És hogy mennyi pénzbe kerül, az leginkább attól függ majd, hogy mi lesz a rendeletben. Hogy hajlandó-e a társaság meggondolni ilyen apró mellék kérdéseket is, hogy pl. Pantone 123 vagy 121 legyen odairva. Ez pl. egy tizezer forintos hiba. És ilyen még van a tervezetben pár (pl: tükrök fóliázása) Nyilván, nem szeretet szolgálat vagyunk, hanem profitorientált cég. Ahogy a taxis is. Ha nekünk új színt kell gyártatnunk és jóváhagyatnunk az pénzbe kerül nekünk.Sokba. Tehát a fólia drágább lesz. És nem csak nálunk, hanem mindenkinél, mert véletlenül ilyen szín senkinek sincs. (Legalább nem korupció, csak síma hozzánemértés...) Ezt, és még pár tucat apróságot igyekeztünk volna elmondani itt és a BKKnál - ha valakit érdekelne. Persze nem muszáj, végül lesz valahogy majd, legfeljebb több pénzt keresünk... PS: Egyszer már megkerestük az összes taxis céget és felajánlottuk hogy készítünk egy-egy demó autót, tesztelésre, ingyen. Hogy megmutatjuk a fóliázás előnyeit, a módját, hogy akár a cégek maguknak tudjanak fóliázni. Semmi reakció... PS2: Majercsik úrral abban maradtunk, hogy amíg (és ha egyáltalán) be nem indul a hivatalos reklám kampány, kitiltja a felhasználónkat. Ezt tiszteletben is kívánjuk tartani, ezért az esetleges reakciókat vagy kérdéseket a korábban belinkelt képen és prezentációban látható telefonszámon vagy e-mailben várjuk.
csogu 2012.08.19. 19:36:24 / # 93316
...én is láttam és kerestem a mai sajtóban az erről szóló híreket, de semmi. Lehet én kerestem rossz helyen.
alelölülő 2012.08.19. 17:21:14 / # 93280
Dehogyis! BeKaKi új szolgáltatása, az étterem ajtajáig viszik a vendégeket.

Gyurcsányi 2012.08.19. 16:29:57 / # 93315
NAPI BKV!!! Busz parkol az Ó utca és a Bajcsy Zs sarkán a járdán.Néhány Demszky karó a földön fekszik a busz alá gyűrve. A buszvezető a LaPampában vacsizik?

málna 2012.08.19. 16:26:47 / # 93314
Na ja. Háát ez a mi kis hazánk fiatal generációjának elvi kiteljesülése..Halott agysejtek milliói, gazdag és széles családfa, megfelelő és akár túlzott önbizalom, szar megjelenés. Nem kell több hozzá. :)
69 2012.08.19. 14:02:01 / # 93313
És ráadásul hybridet! Itthon ez sem felelne meg,a csomagtartó mérete miatt! :-)
málna 2012.08.19. 12:47:08 / # 93312
A fagyott agyú svédnek legalább van annyi esze, hogy a hazai (kínai) gyártású buszokat vásárol maguknak..
málna 2012.08.19. 12:45:24 / # 93311
Viszont lesz majd egy strandkorlátkék taxid érdekvédelmi javaslatra, és lesz egy szociális célú Mercedes-ed is..Látszólag gazdag, jólétű polgárnak fogsz tűnni.:))
tomajer 2012.08.18. 11:24:55 / # 93310
Majd minket is államosítanak, oszt nem lesz problémánk:-)
Rocktaxi 2012.08.18. 11:02:25 / # 93309
:-) Már csak azt kéne tudni, hogy miért kellene észrevenni a buszt vagy a villamost a kékesszürke aszfalton? Merthogy baszott nagy jármű mindegyik. :-D
málna 2012.08.18. 11:00:04 / # 93308
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/18/atment_brusszelben_a_trafiktorveny/ Tessenek szívesek átolvasni figyelmesen és behelyettesíteni a mi problémánkat...

69 2012.08.18. 09:23:34 / # 93307

69 2012.08.18. 09:23:03 / # 93306
"A kocsik a szokásosnál világosabb kék színt kapnak, mert a várakozások szerint a hivatalosan égkéknek nevezett színt könnyebb észrevenni a kékesszürke fővárosi asztfalton - a BKK, illetve a főváros álláspontja szerint." Ezt a "bugyikék" színt hosszas egyeztetés után szavazták meg! A Pista Bácsi és Vitézy "Úr" közösen! Hát nem voltak túl kreatívak! Ezek Göteborg színei!

Rocktaxi 2012.08.17. 19:12:42 / # 93305

Rocktaxi 2012.08.17. 04:35:48 / # 93300
"Egyébként úgy álltalában jegyeztem meg, hogy mi a francnak kellene nekem átfesteni, vagy fóliáztatni az autómat.Hiszen ettől nem fog változni semmi, már ami a szolgáltatás minőségét illeti.Úgyhogy Én most is azt mondom, hogy egy baromság ez a szinezési dolog.Ez csak valami elmebeteg agyban születhetett meg." Ebben egyet értünk! :-)
Amsel 2012.08.17. 03:23:55 / # 93299
Ha Én jártam volna "olyan helyekre" lehet, hogy pl pista, látni sem akarna. Egyébként úgy álltalában jegyeztem meg, hogy mi a francnak kellene nekem átfesteni, vagy fóliáztatni az autómat.Hiszen ettől nem fog változni semmi, már ami a szolgáltatás minőségét illeti.Úgyhogy Én most is azt mondom, hogy egy baromság ez a szinezési dolog.Ez csak valami elmebeteg agyban születhetett meg.De elvégre Hitler is igy kezdte.Festegetett, aztán mi lett belőle.
Oldalszám: 230