Hozzászólások száma: 4581
Ugrás a hírhez Oldalszám: 230
Témakörök > Hírek fórumai > A Főváros és a többiek... tárgyalásainak eredménye. (Fővárosi taxirendelet) A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2012.08.31. 19:55:32 / # 93516
Egy taxis a "nagyok" között:-))) Ha, a szarnak legalább karaktere lenne..avagy mi történt a Krisztina-körúton? Csak erős idegzetűeknek! Legalább tudjátok, miért nem járok, ilyen heppeningekre:-)

Csaholó 2012.08.31. 08:52:15 / # 93513
Bocs igaz,nem volt éjszakai járat!!! Üzenem Vitézkének,remélem a sajtófigyelője kukkol,meg kéne szüntetni az éjszakai BKV-t!!!!!!!!!!!!!!!Sporolna a veszteséges BKV,Nyerne a veszteséget termelő taxis társadalom!Nyerne az ország,nem kéne pumpálni az adófízetők pénzét a Bkv-ba,a NAV pénzt kaphatna a taxis társadalomtól!! Én több mint 20-éve taxizom,és egyre csak fogyok alkatilag is!!!Viszont Vítézy úr mintha kicsit hízott volna alkatilag,mióta oda került!!/lehet csak a fényképek csalnak/!
Csaholó 2012.08.31. 08:37:38 / # 93512
Hát ezt ugatom én is!!!Mindent kapunk a pofánkba,csak azt nem amiért, kinyitottuk!!A TARIFA EMELÉS!!!! Mert a 167-168-165-meg mit tudom én,még miből nem lehet már lassan tankolni sem!! A barátom mesélte:3fő+kutya,mondja a kedvesnek állatról nem volt szó,utas sértődik,máskor mindig elviszik,másik utas vigasztal-csak ide megyünk!!!! Barátom-Na jó legyen! 300-ról indít,490-nél végez,500!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3 fő Bkv+kutya-1 megálló-2000Ft!!!!! Miről beszélünk???Ja,és még be is telefonálhat,ha neked nem tetszik!!! Annyira rég nem,de hallottam anno a Főtaxinál,hogy "órával elfogadja"-mint Kb.az mint most azt mondi a diszpi-ÉN elmennék érte"!DE mindegy aki tudja miről van szó,az úgy is veszi a lapot! Anno lesült volna a pofámról a bőr,ha úgy kellett volna beülnöm a taxiba-ennyi pénzem van jó-vagy-nem!! Mi rontottuk el emberek!!!!!!!!!
Csaholó 2012.08.31. 08:15:53 / # 93511
Persze,mert a Max-al van szerződése,de úgy pörög hogy nem tudták lefényképezni autóinkat!!! Elnézést kérünk!
zajos tücsök 2012.08.30. 20:50:18 / # 93510
Igazából engem az forditott ki magamból,hogy jöv januártól már életbe akarják léptetni,semmi kifutási idővel. Van 4 hónapunk összeszedni milliókat. Kérem szépen,ez nem a főváros által működtetett bkv,ahol kiiratunk magunknak hipp-hopp 2 vadi új csuklós volvó árát(kb 100milla),és megy tovább az élet! Ezeknek (hogy tarlós szavaival éljek) elgurult a gyógyszerük! Realitás érzékük 0!
zajos tücsök 2012.08.30. 20:37:24 / # 93509
Aham,értem. És ezt milyen alapon irja elő,amikor egy vállakozásnak ,pl kft elég 500 ezer forint? Aztán ennek mi értelme tényleg? Ettől miért lesz jobb a fővárosnak? (Bármelyik ügyvéd ad ilyen igazolást szerintem,ahogy szokott lenni)
202 2012.08.30. 18:54:37 / # 93508
Igen, ezeket vágom én is.
mano10 2012.08.30. 18:10:30 / # 93507
Jaj. Ha elkülönítve kezeli, akkor hogy finanszíroz belőle bármit is? Ez olyan, mintha a bank a befizetett pénzedet egy páncélszekrényben tartaná, a végén hozzátenné a kamatot és a futamidő lejártakor visszafizetné. (miből???) Az élet azért ettől egy kicsit bonyolultabb... Az 50-re is ugyanúgy lehet pl. felelősségbiztit kötni, mint mi a százezerre. A cél az, ami pl. az utazási irodáknál. Ha viszont a taxisok ezt is szó nélkül összedobják a tulajoknak, arról a rendeletalkotó nem tehet. Arról sem, hogy 6000 madár 350-el akar járni, miközben ebből 4000 150-184-el jár, és még FIZET IS ÉRTE havi 50-70 ezret!!! Nnna, ezt értesd meg egy kívülállóval, főleg, ha politikus!
202 2012.08.30. 16:41:30 / # 93498
Úgy emlékszem, hogy így volt írva: 50 milliós alaptőkével rendelkező. Ez nem azt jelenti, hogy valahol letétben van a pénz, mint például ahogyan a kauciónak kellene lennie ! ( ügyvéd által kezelt, elkülönített számlán tartott összeg)

törölt felh. 2012.08.30. 15:03:54 / # 93503
Hirtelen ez jutott a fejenbe:)

pupák 2012.08.30. 14:58:54 / # 93502
Ugyanezek a drága emberek nem hitték el annak idején, hogy lesz adattárolós óra, sárga rendszám, Euro-tökömtudja márnememlékszem hányas motor, fűtőszálas hátsó ablak, jobb oldali tükör, utasonként 25ezer letét, megemelt vizsgadíj, stb.? Vagy akkor ők még csak dobókockával Gazdálkodj Okosanoztak?

alelölülő 2012.08.30. 14:26:39 / # 93506
Erről a vicc jutott eszembe, csak viccben mulatságosabb, mint a valóságban: Négy zsidó vitatkozik egy vallási kérdésről: hárman próbálják meggyőzni a negyediket az igazukról. - Nézd Samu, biztos hogy nekünk van igazunk, mert mi hárman vagyunk a véleményünkkel, te meg egyedül. Samu kétségbeesetten fohászkodik: - Uram, kérlek mutasd meg, hogy nekem van igazam! Hirtelen villámlás közepette megnyílik az égbolt, lenyúl egy hatalmas kéz és rámutat Samura: - NEKI VAN IGAZA! - Na látjátok! – mondja Samu megdicsőülten. Mire egyik ellenfele vállat von: - Még mindig csak ketten vagytok, három ellen…
luxbela 2012.08.30. 14:17:57 / # 93505
Mit akarsz? Megvolt a kétharmados többség?? Akkó??
tomajer 2012.08.30. 14:04:24 / # 93504
Ma voltam tagdíjat fizetni. Eddig se tartottam jó szokásnak, de ma teljesen felb@szták az agyam. Hárman győzködtek a mindentudók magabiztosságával, hogy ne keltsek pánikot, mert ezt így tuti nem vezetik be. És hisznek benne vazze! :-(

zajos tücsök 2012.08.29. 19:12:11 / # 93501
Félre lettem értve,elnézést ha hézagosan fogalmaztam. Én arra a letétre gondolok,amit a főváros akar beszedni a fuvar közvetitő cégektől,amit azok meg tőlünk szednek be nyilvánvalóan. Ezt mire föl? Milyen jogon,és milyen célzattal vagy biztositék gyanánt szedné be a főváros? Milyen alapon kell ez neki,pláne milyen jogon? Erre irtam hogy ma a taxicégek,holnap a pizzériák,pékségek? Most ez lesz az új lenyúlás a főtanácsban? Kauciót szedni a válallkozásoktól? Azt meg egyenesen szánalmasnak és felháboritónak tartom,hogy minden pont a tervezetben kizárólag a taxisok költségét növeli,hisz minden ott csapódik le,az utolsó láncszemnél. És szinte kizárólag csak a áremelésről szól minden. Jól megszakért bennünket az adó és áremelő tanácsháza. Mert mást nem tud ezek szerint, csak emelésekben gondolkodni.Össz képességük ezeknek is ennyi
666666 2012.08.29. 17:33:54 / # 93500
Szép és igaz ez a vers. Minket is gyarmatosított néhány gané telefonszám tulajdonos.Mi félünk tőlük,de ők is félnek tőlünk.Ki fél jobban azt majd az idő rövidesen eldönti,mert az bitos,hogy ez a rendszer sokáig így nem marad.Még az is lehet,hogy ők rettegnek tőlünk jobban.Tudjátok semmi nem örök és nem mozdulatlan.Az ő hatalmaskodásuk sem.Ehhez persze tudni kell érezni,hogy a többség mi vagyunk. Felkéne ébredni már! 666666
törölt felh. 2012.08.29. 11:41:25 / # 93499
Felkéne ébredni már!

pupák 2012.08.29. 10:04:16 / # 93497
Előre bocsátom, hogy a kaució beszedést én se tartom korrektnek, de a feltett kérdéseidre azt hiszem tudok válaszolni. Egyszer vala régen, amikor bevezették az utasonkénti biztosítás letétjének intézményét, kitaláltak egy kisebb kibúvót: ha belépsz egy szakszervezet-féleségbe, akkor az ottani havi díjad fejében nem kellett banki letétbe helyezni a 25e/utasférőhely pénzt. Na ezért egy Pasaréti úti székhelyű fuvarszervező rögtön gyártott magának egy "szakszervezetet", beszedett autónként 10e-t és azt mondta ezzel OK a Mozaik utca felé a biztosítás. A cég átruházása után a dolgozók leshették a tizezreiket... Aztán a jogutód a következővel magyarázta az ún. kaució beszedését: az üzemeltető kft-nek forgótőkére van szüksége a csekkes fuvarok ellenértékének azonnali beváltásához, mivel ő a partnerekkel többhetes, vagy többhavi átutalásos szerződéseket kötött. …és hogy a pékektől, fodrászoktól miért nem?, mert ezeket a beszedett pénzeket nem a hatóság veszi el, és ők nincsenek ennyire rákényszerítve egy közvetítő cégre, mint mi.
Amsel 2012.08.29. 09:14:14 / # 93496
A K. a Q. és a T.például nem ellenkezett.Igaz , hogy az S.és az R. kicsit hezitált,de végül ott is siker koronázta a J.és Z. tevékenységét.B.vagy G. sokat tudna mesélni.
csogu 2012.08.29. 08:35:59 / # 93495
A hallotaxi oknyomozó riporteréről sajnos nem tudjuk merre jár. 1 éve indult el útjára, egy korrupció gyanús üggyel kapcsolatban....azóta semmi. 1x az egyik kolléga szomszédja, aki az elszegényedett lakosság tagja, látta Bora-Borán...de ez nem biztos. Fogalmunk sincs, hogy mi történhetett:-))
Oldalszám: 230