Hozzászólások száma: 323
Oldalszám: 17
Témakörök > Droszt Híradó > Mennyit vesz ki az üzemanyag áremelés a zsebünkből? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
indi50 2008.05.19. 12:00:40 / # 86127
cbtaxi 2008.05.19. 08:19:21 / # 86126
Ez tényleg jó! :))))))))) De hiányolom a Dubai, Iraki és a többi olajállam árait!
törölt felh. 2008.05.19. 00:47:48 / # 86125
Abban egyetértünk,hogy nem csak a benzinár emelés a legnagyobb probléma manapság.Bevezette ez a kormány az éves kötelező droszdijat.Minek?Egy csomo kötelező adot bevezettek vagy felemeltek.Belekényszeritik a taxisokat 6-7 millios verdákba a tulajok.Ha egyszer eladásra kerülnek kettöt sem fognak érni,lelakva,összerugdosva 400 ezer km.-el.Persze vannak itt még gondok,de a fejétől büzlik ma hal mindig, mint tudjuk.
attus 2008.05.18. 20:23:12 / # 86118
Na, ehhez már muszály hozzá szólnom: Megpróbálom úgy , hogy ne fogjátok rám a politikát. Kedves Tomajer, Cbtaxi barátom és MCC...! Olvasom itt tőletek, hogy a politika nem befolyásolja a benzinárakat, meg hogy a világpiaci árak... Aha, persze... Akkor okulásként egy-két benzinár forint/liter árfolyamon átszámítva a nagyvilágból: -Írország:277 -Spanyolország:258 -Görögország:255 -Kanada:151 -USA:126 -Oroszország:123 -Kina:104 -Nigéria:94,50 -Korea:69,30 -Egyiptom:37,80 -Szaúd-Arábia:18,90 ...és, hogy legyen mitől sírva fakadni:VENEZUELA:2,20!!!! Na ennyit a világpiaci árakról!

MCCCXCII 2008.05.18. 19:22:45 / # 86123
Miért nincs, miért nincs.... Mert az nem a taxis zsebéből veszi ki a bevételt.
tomajer 2008.05.18. 19:00:31 / # 86124
:-) Azért, az olajtermelő országok árait példaként felhozni igazán vicces:-))) Mint tudjuk, mi Európában élünk. Tudom, ez nem nagyon tűnik itt fel senkinek:-( Tehát nekünk, csak az európai árak a mérvadóak. De tény, hogy vannak országok, melyek kevésbbé adóztatják az üzemanyagot, mint mi. Mellékesen én azon a véleményen vagyok, hogy még kétszer ennyi adót kéne rányomni. Hátha elérjük végre, hogy akinek nem létfontosságú, ne autóval járjon hugyozni is! Nekünk meg mint mondám, a saját tarifáinkkal kéne törődnünk! Ma az átlag autó üzemanyagköltsége 30.-Ft./Km. Ugye azért érezzük a nagyságrendjét? Ha 20.-Ft/Km. lenne, jobban élnénk??? Ne vicceljünk már kérem! Sok pénz a benzin, sok pénz, de mindannyian tudjuk, hogy ez csak a külvilág felé hangoztatandó probléma. (hátha végre ki lehet egy kis tarifaemelést zokogni) De itt magunk közt ne hülyítsük már egymást ha lehet.
cbtaxi 2008.05.18. 17:51:32 / # 86121
Nevezze meg már vki,hogy melyik kormány csökkentette az üza adóját az elmúlt 18 évben????????? Vagy mondjuk a dohányét,alkoholét? Úgy hogy ha vki ebben a témában politikát keres, az tegye konzekvensen! Egyik kutya,másik eb! Oszt jó napot!

582 2008.05.18. 16:39:26 / # 86122
FÓRUM - Mennyit vesz ki a gázolaj áremelés a zsebünkből? Semennyit. Gázolajár emelés - tarifa módosítás = 0

Sas882 2008.05.18. 12:45:41 / # 86119
legyen akciós nyári tagdij, az miért nincs?
törölt felh. 2008.05.18. 11:53:39 / # 86120
Én speciel a fix tarifa bevezetésnek az elszabotálására gondolok.Valahogy senkinek sem az érdeke(a taxison kivül),hogy egységes legyen a taxi ár,és ne lehessen kölönböző trükökkel nyomott áron dolgoztatni a taxist. Az mszp-szdsz föv. koalició és a cégvezetők kihasználják a kiskaput saját extra profitjuk megtartására.Szerintem már csak a világon egyedül nálunk müködik az,hogy egy megrendelt taxi olcsobb mint egy utcán beülős.De ez egy deformált ország mint tudjuk,birka türelmü néppel,akik az élősködök eltartására vannak beállítva.
MCCCXCII 2008.05.18. 10:20:11 / # 86116
Kedves diego! Nekem volt szerencsém alig egy éve telefonon beszélnem kedves érdekképviselőnkkel. Egész beszélgetés alatt azt ecsetelte, hogy mennyire átverték a fővárosi önkormányzatnál, pedig elötte mindent megigértek. Akkor is azt mondtam, és most is azt mondom, hogy egy "nagy nyári akciós" alacsony fuvardij után nem igen veszik komolyan az ember siránkozását, hogy kicsi a tarifa. Szerinted ez nem így van?
MCCCXCII 2008.05.18. 08:24:47 / # 86117
Na igen! Már megint igazat kell adnom neked. Pedig ezt ritkán teszem.
MCCCXCII 2008.05.18. 08:13:49 / # 86115
Milyen igazat szóltál! Csak sokan megrekednek azon a ponton, hogy másokat okoljanak a saját nyomorúságuk miatt. A történelemben visszanézve sok példát lehet erre találni. Mikor tehetnének valamit saját sorsuk jobbítása érdekében, akkor sem értik, hogy mit kell tenni. Most jön a nyári „uborka szezon”. Külföldiek nem jönnek. A helybéliek meg elmennek, így nem sok utas marad. Biztosan lesz egy két olyan telefontulajdonos, aki „jól bevált ötletként” bevezeti megint az akciós nyári tarifákat. Ennek sok kolléga persze lelkesen fog tapsolni, hogy neki mennyivel több fuvarja lesz így. Darabra biztosan, de bevétel szempontjából már nem biztos. Azután meg ha őszre legatyásodik, majd keres valakit, akit lehet szidni, hogy miatta a csőd szélére került. Itt most megadhatnám a telefonszámom is mint reklámot, hogy legyen egy erős konkurencia az akciós tarifákkal szemben. Mert ha engem közvetlenül hívnak a mobil telefonomon, akkor a Kedvest én a pillanatnyilag az órámban szereplő legkedvezőbb tarifával (technikai) szállítom. Csak attól tartok, hogy nem fogok tudni menni a rendelésekre, mert folyamatosan telefonálnom kéne. Azután meg szidnék valakit, hogy mennyire tönkre mentem. Pedig milyen jó ötletnek látszik így elsőre.(:-))
tomajer 2008.05.18. 07:33:59 / # 86114
A taxi árak, nincsenek befagyasztva!!! Még mindig nem járunk, a megengedett maximummal!!! És a kiállási díj sem lenne isten és ember elleni vétek. Sz'al vannak tartalékaink, amiket az elkövetkezendő években még felélhetünk:-(
törölt felh. 2008.05.18. 06:40:53 / # 86113
Azok a legkiegyensulyozóttabb országok ahol még a miniszterek nevét sem ismerik az emberek,annyira közömbös a politika.De itt minden rosszat nekik köszönhetünk.A magas benzinárakat,a magas svéd szintü adókat,az albán béreket,az óriásira dagasztott államadosságot,az 100 milliárdok lenyulását és stb.És most ennek a kordinátora gyurcsány.Miért kéne ezekről a tényekről hallgatni??Ja és a taxi tarifák befagyasztását kihagytam,aminek ugyancsak az mszp-szdsz fövárosi koaliciója a kerékkötöje.

Bbetyár 2008.05.18. 02:55:16 / # 86087
a k... anyját a gyurcsánynak, megint esett az eső.

582 2008.05.18. 00:58:50 / # 86111
Miért gondoljátok, hogy könnyebb a gázolaj árának csökkentését elérni, mint tarifát emelni?

tomajer 2008.05.17. 23:59:40 / # 86112
Végre egy értelmes mondat! Miért is nem viselkedünk úgy mint minden normális vállalkozó? Emelkednek a költségeim, emelem az áraimat. Természetesen továbbhárítom az áremelkedést, mert nem mehetek tönkre. Csak valljuk be, ma Magyarországon kevesebb bátorság kell Gyurcsány szidásához, mint a taxicégvezetőkéhez! :-) Pedig a kutya ott van elásva! Miért nem emelünk árakat??? Mire várunk? Legyen végre egy tarifa, mindig mindenkinek mindenhova!!! (sőt, éjszakára még van tartalék bőven) Ha ez megvan, lehet mutogatni az önkormányzatra, hogy nem hagy minket élni! Amíg önként és dalolva járunk kevesebbért, mint lehetne semmi okunk, és jogunk hisztizni!!!
MCCCXCII 2008.05.17. 19:30:27 / # 86109
Te figyelj haver! Én kipróbáltam. Tényleg világít! Azóta este nem kapcsolunk villanyt. Asszony olvasni akar, ham bekapok egy negrót, s lőn világosság. De láttam már olyat, hogy volt aki bekapta a negrót, s a fény nem jött ki a fejéből, olyan sötét volt. (Fekete lyuk.) Pedig fehér negróval is próbálkozott a lelkem, de akkor sem világított neki. Csak egy kérdés: - Te má kipróbátad? Ozt melik csoportaba tartozó? (:-))
tomajer 2008.05.17. 18:33:36 / # 86107
Ha ilyen lett volna a súlyozási arány,akkor az a topic meg sem nyílik. És milyen igaza volt:-(
Oldalszám: 17