Hozzászólások száma: 323
Oldalszám: 17
Témakörök > Droszt Híradó > Mennyit vesz ki az üzemanyag áremelés a zsebünkből? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Apuka 2008.05.21. 17:17:37 / # 86170
még mindig semmi?
tomajer 2008.05.21. 15:01:59 / # 86166
tomajer@hallotaxi.hu
Rocktaxi 2008.05.21. 14:14:08 / # 86163
Sajnos igaz lesz a címke!! :-( "Guruló koldus" :-(( Ez persze nem érdekli a telszám tulajdonost. Ő minden hónapban megkapja a tuti pénzét!!! :-(( Mi pedig több időráfordítással drágább üzemanyaggal keresünk sokkal kevesebbet!!! :-((

Apuka 2008.05.21. 12:30:02 / # 86165
kérnék egy e-mail címet tőled. átküldenék valamit.
tomajer 2008.05.21. 12:26:34 / # 86164
Én az ország állapotáról nyilatkozni nem tudok, mert évszámra nem hagyom el Budapest határát. De hogy itt nem az elszegényedett lecsúszott lakosság autózik nap mint nap a városban a háromszázsok forintos benzinért, az tuti!!! A plázákban, és péntek szombat éjjel a szórakozóhelyeken sem velük találkozunk, asszem:-) Más: Mostanság olvastam egy cikket, amiben pontosan kiszámolták, hogy a benzin ára eddig hosszú évekig stagnált, és még csak megközelítően sem követte az inflációt. Tehát, ma arányban nézve még nem érte el, a hat nyolc évvel ezelőtti árszintet. Ezen lehet vitatkozni, de az tény, hogy én itt a Csoguval három éve vitázok jókedvűen a benzinárról! Ricsi rendszeresen fenyegetőzött a 300.- forintos benzinnel, én meg mindig mondtam, hogy hülyeség, úgyis visszamegy. És a mostani áremelkedés kivételével mindig igazam is lett. Tehát, az biztos, hogy már három éve, a 250.-300.- közötti ár a benzinár. Stabilan 250.- 270.- és néha felment a 300.- közelébe. Így aztán, újra csak azt tudom mondani, hogy nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem a saját tarifáinkkal. El kell kérnünk, a munkánk árát! Semmit nem szabad ingyen csinálnunk, hiszen mint Bbetyár szokta mondani, "nem küldetéstudatból vagyunk az utcán, hanem azért, mert pénzt akarunk keresni"! ui: Aki meg hagyja magát adóságba kergetni, vagy önmaga olyan birka, hogy csak öt-hatmillás autóban érzi jól magát, magára vessen!!! Én is jól elüldögélek, egy kétmilliós autóban, más is kibírná. És szvsz senkinek nincs kifogása az autóm ellen! Így van az, hogy én megtehetem, hogy két hétig mezitlábazok, ha úgy tartja kedvem, és soha nem dolgozom többet 8-10 óránál. Igaz, nincsen plazmatévém, és az autóban sincs százezres csodahifi. Arra költök amire kell, és nem arra amivel villogni lehet. Jajj sorolhatnám még napestig, hogy mi mindennel dönti nyomorba a pesti taxis magát...de semmi értelme:-( Mindenki csak másra mutogat!
törölt felh. 2008.05.21. 10:47:40 / # 86162
Sok mindenben igazad van.Az eladósításban az egzisztenciális félelemben.Ezért is irtam,hogy nem lesz itt blokád,ha 500 ft.-lesz a benzin akkor sem.Egyébként az utobbi pár évben sokkal nagyobb emeléseket nyomnak le az emberek torkán ezek, mint 90-ben az egyszeri benzináremeléskor,csak most lassan és alattomosan csinálják.Nem véletlen van 3.5milló totálisan elszegényedett,lecsuszott ember ebben az országban.90-ben Te ennyi koldust és hajléktalant el sem tudtál volna képzelni.
MCCCXCII 2008.05.21. 06:40:26 / # 86161
Nem olvastad el figyelmesen a beírást. Én azt írtam: „Évek óta már tyúkólnak is alig felel meg.” Ergo, nincs tyúk, aki letojná a kormányt. Vagy volna, de rögtön szétrebbenek, ha valami történik. Egy tyúk meg nem hozhat létre guanó halmazt.(:-))
MCCCXCII 2008.05.21. 06:36:47 / # 86160
Nem rossz. De szerintem messzebbre kell visszanézni, mint 6 év. Mert így úgy tűnik, mintha nagyon szűk látókörű lennél.
tomajer 2008.05.21. 05:37:27 / # 86159
Blokád, blokád, istenem blokád!:-( Van róla asszem elég anyag a lapon, ahhoz, hogy ne beszélj róla marhaságot! A véleményedet, meg abban a fórumban fejtsd ki róla. Csak apró különbségként jegyezném meg, hogy akkor egy kb. 70%-os emelést próbáltak letolni a torkunkon úgy, hogy reggel még tagadták az emelés tényét, és délután bejelentették. Abban igazad van, hogy a politikusok azóta megtanulták, hogy nem egyszerre kell nagyot emelni, hanem hetente pár forintot. Itt tényleg igaz a "béka effektus". Szép lassan megfőlünk:-( És abban is igazad van, hogy ez a taxistársadalom, már nem az a taxistársadalom. Viszont nincs igazad abban, hogy a taxisblokád, nem ugyanúgy alakult volna, ha akkor egy baloldali kormány van, vagy hogy most másképp reagálnánk, ha jobboldali kormány lenne. Sz@rtunk mi akkor a kormány szinére, és most sem az tart vissza bennünket tőle. Az tart vissza, hogy ma az átlagtaxisnak nincs háromnapnyi tartaléka. Viszont van vesztenivalója. Akkor romokkal taxiztunk (én nem, mert egy majdnem vadiúj Volgám volt, három éves hitelre, mert én csóró voltam, fiatal és kezdő) és a felső tízezerhez tartoztunk jövedelmileg. Ma sokmilliós autókat kéne odatolni a buldózerek elé, amik nagyrészt nem a mieink, hisz még van rajta kilenc évnyi hitel, és nem csak spórolásiból vagyunk minimálbérrel bejelentve. Jja, és a minap hallottam egy kollégáról, aki "büszkén" mesélte, hogy neki mindennap 45 pénzt kell megcsinálnia, hogy rendben legyenek a dolgai. Jja, büszke arra volt, hogy meg is csinállja. Nna most képzeld el, ezt az embert, hogy hagy ki akár csak egy napot is. Viszik az autóját, házát, plazmatévéjét! Lehet hogy még a feleségét is lízingeli! :-))) És még egyszer. Az, hogy itt nem lehet politizálni, nem vita tárgya, és nem kényesség kérdése. Eldöntött tény. A lap tulajdonosai döntötték el. Keserű tapasztalatok után.
törölt felh. 2008.05.21. 02:24:42 / # 86156
Most éjszaka sikerült már 335 ft./L-ért tankolni gázolajat.Ilyen brutális emelések után amit manapság elkövet a lakosság ellen a kormány, izzani kéne itt az oldalaknak.Most vagy ennyire érdektelen ez a lap a taxisok körében ,vagy már ennyire meg vannak "dolgozva",hogy már mindent eltürnek.Gondolom a 400-500 ft.-os liter árnál is békésen türik majd a totális tönkremenetelüket.És beletörödnek,hogy ebben a roncs országban ugyananyiért tankolnak,mint egy német vagy egy cseh jóléti országban.A 91-es blokádkor jóval kisebb sok érte az embereket mint a mostani áremelések ,és mégis milyen cirkusz lett...

törölt felh. 2008.05.21. 00:47:25 / # 86158
90-es blokád
törölt felh. 2008.05.21. 00:46:04 / # 86157
Miért szerinted a 1990-es TAXISBLOKÁD miről szólt?Gondolom a korodnál fogva ott voltál, és akkor nem voltál ilyen kényes.Szerinted nem a politikáról?A blokád szervezői első lépésként a közlekedési miniszternek adtak át peticiót az áremelés visszavonására.Siklós Csabának.Mert akkor ő volt a kompetens mint a mostani emeléseknél is a kormány.Ja,hogy most mszp-szdsz kormány van?És kényes téma a blokád,a politika és a benzináremelés.Amikor baloldali kormány van akkor mindig a világpiaci árakra kell hivatkozni,amikor meg jobboldali akkor jöhet a blokád és egyebek.
hontalan 2008.05.20. 15:35:15 / # 86154
Nem tom hogy tehet e ocsmany csotany az esorol de hogy kurvannyat az bisztos.
hontalan 2008.05.20. 15:32:24 / # 86153
Sajnos nem jo hasonlat. A Zapoban legalab a tyukok szarjak le a kormanyt.
attus 2008.05.20. 15:26:27 / # 86152
Sajnos Te is tudod, hogy amit itt leírtál a mai magyar valósághoz képest egy sci-finek hangzik!:-(( De azért én még kiegészíteném: Kicsit meg kellene próbálni kisebbíteni a taxicégek jelentőségét a piacra!!!
attus 2008.05.20. 15:21:57 / # 86151
A megállapodás szerint ugyanis... Ha tovább jutsz a cikk címének elolvasásánál, számodra is kiderülhet, hogy bármennyire is próbálják a megfogalmazással abba az irányba vinni a cikket, akkor sem voltak azok olyan g..ik! A mostaniak a saját strómanjaikon kívül kivel kötnek megállapodást? Ez kicsit olyan mint a Cityt összehasonlítani a T4-el mondjuk... Lehet, hogy elsőre unszimpatikus, hogy minden f@szságra van szabály, de hosszútávon mégis kifizetődőbb mint a teljes szabályozatlanság... Ja és a taxisok döntöttek mindenről! Ami szar azért csak magukat okolhatják'
nemkar 2008.05.20. 14:07:28 / # 86155
Semmit nem tehet, de le vele! Vesszen, a kútba vele! Éljen egy akármilyen másik kormány! Most jó voltam?
Bao, a FŐNÖK! 2008.05.20. 11:12:15 / # 86149
Az,hogy tetszik,hogy az utóbbi 6 évben eléggé megfakult a kocsi fényezése és olajat sem cseréltek rajta? Tehát egy polír és egy olajcsere aztán hajrá!! Szerintem ez egy kicsit találóbb hasonlat.
cbtaxi 2008.05.20. 10:52:05 / # 86148
Apuka 2008.05.20. 09:14:41 / # 86150
A föld készletei kimerülőben vannak. Politika ide vagy oda ez mindenképpen egyre nagyobb drágulást eredményez. Éppen ezért ez egy meddő vita. Viszont lehetne másra fordítani a rengeteg elégedetlenkedőből áradó energiát. Pl. létszám+tarifa+24 órás ellenőrzés!! Szerintem ha ez megoldódna akkor ezt e topikot be is lehetne zárni.
Oldalszám: 17