Témakörök > Hírek fórumai > Egyszerűen kirakta a taxis a mozgássérült utasát A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
MCCCXCII | 2009.03.01. 21:38:34 / # 7086 |
”… hajtsak be egy olyan földútra, ahol szemmel láthatóan egy gyengébb teljesítményű harckocsi is elakadt volna.”
??? Most megvilágosodtam!
Eddig nem tudtam, hogy a taxim egy harckocsi, mert nap mint nap megküzdök a megélhetésért.
(:-))
|
|
iceman | 2009.02.24. 23:18:24 / # 7089 |
|
Szerintem az ilyen ciki (kétesélyes) fuvarokat a taxi fuvarszervezők vihetnék (példát mutatva) céges kocsijukkal. Közben fotóztathatnák az eksönt agyba-főbe. Ez konkrétabb reklám lenne nekik, mint a milliók, amit szétszórnak linkre a médiákban.
Ez persze csak egy ötlet... :DD
|
törölt felh. | 2009.02.24. 16:31:23 / # 7090 |
|
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
Nevem senki | 2009.02.24. 16:17:55 / # 7097 |
|
Én is tudom, te is tudod, de az nem azt jelenti, hogy ez rendben van!
Tehát legalább jelezd:-)
Előzmény: #7091 2009.02.24. 15:51:41 |
törölt felh. | 2009.02.24. 16:13:24 / # 7093 |
|
Kérdezd meg a taxisok érdekvédőjétől.
Tudod ő érted értem és mindannyiunkért tevékenykedik ebben a szakmában. Ő választ tud neked adni miért fuvarozik a kék-fehér Rádió taxi mélyen nyomott árakon 2009-ben.
Előzmény: #7087 killer 2009.02.24. 15:55:22 |
killer | 2009.02.24. 15:55:22 / # 7087 |
|
Miért éri az meg?
|
törölt felh. | 2009.02.24. 15:51:41 / # 7091 |
|
Sándor bátyám.
Ha nem tudnád van olyan (taxi)társaság Budapesten aki 165FT/km-erért viszi a mozgáskorlátozotakat.
|
Nevem senki | 2009.02.24. 15:51:20 / # 7096 |
|
Lehet, nem vet rám jó fényt, de elmesélek egy évtizedes történetet.
A 90-es években a T5-nek volt egy kedves állandó utasa, egy mozgássérült, aki kerekesszékkel közlekedett. Jó fuvar volt. mivel az úr hetente többször az akkor gombamód szaporodó "night clubok"-ból ment haza a város egyik szélső kerületébe.
Egy baj volt csak vele, a kedves mikor beszállt, sátáni vigyorral közölte a gépésszel, hogy bizony nem ura a záróizmainak:-( Ezután 50-50% volt az esélye egy nagyformátumú belső takarításnak, ami szimpátia függő volt.
Mármint, ha a gépész szó nélkül tűrte az utas piszkálódását, ijesztgetéseit, hogy ...na most! ááá mégsem:-)..akkor megúszhatta a dolgot, de sokszor bizony lehetett az ülést szárogatni fél éjszaka.
Egyszer volt szerencsém felvenni az urat egy bárból az Üllőin. A többiek felkészítettek, mi vár rám, csak a kedvest nem készítették fel, hogy rá mi vár:-)
Mikor közölte, hogy nem ura az izmainak és meg közöltem vele, hogy én meg az indulataimnak nem tudok parancsolni ilyen esetekben. A múltkor is egy hasonló eset után úgy megvertem egy sorstársát, hogy azóta géppel lélegeztetik és visszasírja a boldog kerekesszékes időket, mikor még tökéletes volt az élete. De hát én csak vicceltem nyekeregte a szerencsétlen.
Én meg nem, mondtam én és igyekeztem igen sötét arcot vágni( sokak szerint nem eshet nehezemre)
Persze a fuvart mindenféle baleset nélkul megúsztuk mind a ketten:-)
Miért írtam ezt le?
Minden együttérzésem a sérült embereké, de sajnos, aki nem tudja a helyzetét feldolgozni, elfogadni az mentálisan is sérül! Ilyenkor megpróbálják egy kicsit a környezetüket is kínozni, lévén védett helyzetben vannak. Ki az az állat, aki bántana egy sérültet, hiszen már a látvány kiváltja belőlünk a bűntudatot amiért mi egészségesek vagyunk.
S ha mégis konfliktus adódik, csak ők jöhetnek ki jól belőle, mivel a többség sajnálatból úgyis nekik ad igazat.
Szóval csak óvatosan a véleményformálással:-)
|
Nevem senki | 2009.02.24. 15:16:36 / # 7092 |
|
Ákos fiam!
Érik az a bogdáni:-)
Legalább a szmájlit tedd oda vagy teleírom a topicodat:-)
Előzmény: #7088 2009.02.24. 13:45:24 |
törölt felh. | 2009.02.24. 13:45:24 / # 7088 |
|
Igazad van Csogu 165ft a reális érte.
|
csogu | 2009.02.24. 11:49:13 / # 7094 |
Annyi szóljon az utasok mentségére, hogy ha egyes cégek úgy hirdetik magukat, hogy kifejezetten az ilyen célközönséget szeretnék megfogni, akkor talán joggal várják ezt el más taxisoktól is.
Egy biztos...2009-ben nem a 200 forintos kilométerdíj az, amivel ezt honorálni lehet.
|
|
csogu | 2009.02.24. 11:45:40 / # 7095 |
Kényes egy téma, ez az egy biztos ebben az egészben.
Két oldalról lehet feltenni a kérdéseket:
- Miért tette ki a taxis a mozgássérültet, amikor tisztában lehetett azzal, hogy onnan ő szinte képtelen egyedül elérni haza?
- Miért nem vállalják be a taxisok az olyan fuvart, ahová csak úgy tudnak eljutni, ha tengelyig sárosak lesznek?
A másikoldal:
- Meddig tart egy taxis kötelessége?
- Miért a taxis a felelős azért, ha nem a megfelelő szolgáltatást veszi igénybe a kedves utas?
- Miért várják azt el tőlünk, hogy túlságos kockázatot vállaljunk egy-egy fuvarért és miért természetes az, hogy nekünk ezt meg kell tennünk?
Az, hogy a taxis magára hagyta a kiszolgáltatott embertársát, elítélendő. Mint ember el kell hogy ítéljük. Viszont a kedves utasnak ebből okulva, szélsőséges időjárási körülmények között az erre specializálódott szolgáltatást kell/kellene igénybe vennie.
Számomra az egyik igen csak kiakasztó fuvar az volt, amikor gumilepedővel érkezett az egyik utas, mert a nagyija inkontinenciában szenved.
Ha nem lett volna rosszul az idős hölgy, akkor tuti nem utazunk együtt, de a lelkiismeretem nem engedte, hogy otthagyjam őket az út szélén. Viszont felhívtam a figyelmét az utasomnak, hogy a taxi nem biztos hogy erre lett kitalálva és ez mind a két oldalnak igen kellemetlen.
Elég jól tálaltam a dolgot, így nem lett belőle konfliktus és még akkor is tudtam magam kontrolálni, amikor kijelentette, hogy a taxisnak ez is a dolga, nem véletlenül foglalkoztatja őt a cége.
A másik esetben meg, amikor nem hajlandó a taxis kimenni a címre, mert nem traktorral szolgáltat, totál megértem. Vagy 2 éve volt egy olyan fuvarom, amikor vidékre vittek egy 3 napos esőzés után és arra akart rávenni az utasom (nem mozgássérült), hogy hajtsak be egy olyan földútra, ahol szemmel láthatóan egy gyengébb teljesítményű harckocsi is elakadt volna.
|