Hozzászólások száma: 530
Ugrás a hírhez Oldalszám: 27
Témakörök > Hírek fórumai > Alig volt magánál a részeg taxis A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Yuri 2008.11.11. 12:36:26 / # 60221
Köszönöm! Talán emlékszel még arra, amit korábban írtam: bízzuk rá, ő mennyit akar ebből az egészből nyilvánosságra hozni. Sajnos addig döfködtétek, míg ez lett belőle. Sajnálom őt, de csak ezért. Amit tett, azzal magának kell elszámolnia, és neki kell mérlegelni, megérte-e, és mit kezd a jövőben. Én azt javaslom (bár ki vagyok én?), hogy a konkrét Nemkar-ügyet rekesszük be. :)
szega 2008.11.11. 12:35:58 / # 60220
..."Én, mint azt az előző hozzászólásomban leírtam, a beépített szondát tartom az egyetlen lehetséges megoldásnak..." Ez ám a megoldás! A kleptomániásoknak pedig amputálni kell a két kezét!
csogu 2008.11.11. 12:29:09 / # 60207
Yuri! A Petit ismerni kell ahhoz, hogy ebben az egészben képben legyen. Egy öreg rutinos róka, aki szerintem tisztában van a hibáival és a hosszú évek során megtanult ügyesen lavírozni. Nekem is többször próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, amit nem szeretnék itt kiteregetni, persze sikertelenül. Nem egy olyan ember, aki ha hibázik, akkor vállalja a tettei következményét. Kicsit (...kicsit...) öntörvényű, az igazi kisemberek túlélő mechanizmusával felvértezve. Mint haverra egy rossz szavam sem lehet. Kifejezetten művelt, nagy eséllyel indulhatna egy kvíz műsorban. A lexikális tudása megvan hozzá. A környezetével nehezen érteti meg magát, ez adódhat beállítottságából, igen konszolidált világnézetéből. Sajnos ez nem mutatkozik meg az önpusztító élvezeti cikkek fogyasztásában. Különben igen jó humorú, kedves fickó...épp ezért nem az ellehetetlenítését tartanám jó megoldásnak, hanem a segítség nyújtást...mert arra szüksége van!!! Az alkoholizmust - hasonlóan a pánikbetegséghez-, akkor lehet eredményesen gyógyítani, ha a beteg eljut arra a szintre, hogy elismerje, beismerje a betegségét és a segítségre való rászorultságát. Már így is necces bármelyik cégnek alkalmaznia őt - gondolom nem véletlenül kérte ügye titokban tartását -, de ha még mi is egy kicsit megpiszkáljuk a dolgot...sőt, már így is gázos, mert meglett az egész City Nemkar által gyanúsítva egy hatalmi döntéssel...akkor szerintem esélye sem lesz taxisként tovább funkcionálni...ami, így ebben az állapotában...talán nem is lenne baj. Én, mint azt az előző hozzászólásomban leírtam, a beépített szondát tartom az egyetlen lehetséges megoldásnak... Nem kell szégyellni azt, ha az ember beteg, de meg kell érteni, hogy vannak társadalmi normák és törvények, aminek meg kell felelni. Gondolom ebben mindenki egyetért velem...

csogu 2008.11.11. 12:12:57 / # 60219
Kedves dimitrov! Először is szeretném megköszöni, hogy reagáltál az itt zajló eseményekre. Másodszor: szeretném kijelenteni, hogy Nemkar nekem haverom, bármikor kiállnék mellette, mint ahogy azt egy párszor meg is tettem. De ez, amit most elkövetett, nem olyan súlyú cselekmény, ami mellé egy olyan ember, aki 20 éve vezet, és ebből közel 15 éve taxis, oda állhat és a haverját védheti. Harmadszor: Én a Citytől két olyan embert "ismerek" (többször beszélgettem velük), akik a vezetőséghez tartoznak valamilyen formában. Bősz Peti és Tamás Miklós. Mind a két személy olyan képet alakított ki bennem, hogy egy ilyen koncepciós ügynek még a lehetősége se merüljön fel bennem, számomra hitelesek. Ebből kifolyólag, haverság ide, haverság oda, plusz a személyes tapasztalataim alapján, én úgy érzem, hogy Nemkar kolléga vétett több írott és íratlan szabály ellen... Negyedszer: Minden cégvezető, etikás figyelmébe szeretném ajánlani, hogy az alkohol, az alkoholizmus a taxisokat sem kerülte el. Igen, sajnos nagyon sok kollégánk szenved ebben a betegségben. Mert ez a dohányzáshoz hasonlóan, egy függőségi betegség. A beteg emberekkel szemben viszont a társadalomnak nem kirekesztően kell reagálni, hanem segíteni nekik a gyógyulásban. Pár hónapja a feleségem egy műtéten esett át és mivel ismeretségünknek köszönhetően egy remek orvoshoz kerültünk, így miközben kint várakoztam a folyosón szemtanúja lehettem egy alkoholbetegségben szenvedő ember küzdeni akarásának, ahogy a családja támogatásával egy apró műtét útján beépítettek neki egy szondát, ami megakadályozza az alkoholfogyasztásban. Az egész eljárás fájdalom mentes, és kb. 10 perc. Azt nem tudom, hogy ingyenes-e vagy sem...de hogy kevesebbe kerül, mint amennyi az alkoholra megy el, azt így látatlanban kijelenthetem. Szóval én azt tanácsolnám...mert hááát ez csak tanács lehet, hogy amennyiben egy taxis megbukik egy ilyen rutinszerű, vagy szándékosan célzott szondáztatáson, és megítélés szerint, nem egy egyszeri botlásról van szó (fiatal kolléga csajozni volt és lecsúszott pár pohár...erre értem a botlást), hanem már jogos gyanú merül fel arra, hogy egy alkoholbeteggel van dolgunk (különben az orvos is csak akkor végzi el a műtétet, ha ezt igazoltnak látja...nekik meg van hozzá felszerelésük), akkor a kollégának...csak akkor lehessen helye újra bármelyik cégnél is, mint taxis, ha ezt a műtéti beavatkozást elvégezte, amivel nagyon nagy esély van arra, hogy nem fog tudni alkoholos állapotban vezetni. Nekünk, többi kollégának, nem lehet más ember életének a tönkretétele a célunk, de azt sem hagyhatjuk, hogy ezek a beteg emberek másokat veszélyeztessenek. Az esélyt a gyógyulásra, a talpraállásra meg kell adnunk, hiszen ettől vagyunk emberek. Ez egy olyan módszer, ami mellett ha iszik a páciens, akkor nemhogy vezetni nem fog tudni, de olyan rosszulléte lesz, hogy a halálért fog imádkozni, mint megváltás. De mint az elején írtam, ez csak egy ötlet...a döntés, a felelőség nem az én...mi (hallotaxi) kezében van. Nemkarnak meg azt mondanám, így záró mondatként, hogy gondolkodjon el az eddigi életén, hogy honnan indult, hol van, és ez az út hová vezet...és mi lesz ennek a vége...!!! Peti, amennyiben segítség kell ebben a szondabeépítésben, csak írj a csogu@hallotaxi.hu email címemre és mindenben segítek, amiben tudok!!!
Yuri 2008.11.11. 12:03:48 / # 60218
Ha igaz, amit írtál (márpedig nekem nincs okom kételkedni benne, hiszen nem ismerlek), akkor egyfelől tényleg elbaltáztad a dolgot a szerv kihívásának elmulasztásával, másfelől nem értem, hogy ha már úgyis "mindenmindegy", miért nem teszed közzé mindezt ahol csak lehet? Itt is úgy kellett könyörögni neked (erről is megírtam már a véleményemet korábban...), hogy legalább az itt olvasók előtt megvédhesd a becsületedet. Én úgy tudtam, hogy a szitinél nem egy, hanem többszáz ember dönt, vagyis nincs lehetőség személyes hadjáratokra. Miért nem fellebbeztél? (Vagy miért nem lebbeztél fel? Nem tudom, hogy helyes..) Ugyanakkor felmerül bennem pár kérdés is az eset kapcsán. 1. Gondolom, az "akció" után magad vezetted tovább az autódat. Miután a 3 etikás egyértelműen megállapította alkoholos befolyásoltságodat, hogy engedhettek visszaülni a volán mögé? 2. Milyen etikai bizottság az, amelyik az utast (a fizető vendéget) kéri meg arra, hogy "köpje be" a taxist, és jelentsen ki olyat (mit jelentsen? tanúskodjon!!!), amiről fogalma sincs - tehát HAZUDJON? Micsoda etikai viselkedés ez??? Csogu! Azt hiszem, ha már Nemkar leírta ide a verzióját, a korrekt az lenne, ha kiharcolnál egy verziót a másik féltől is. Akár cikk formájában, akár itt a topikban. Én ezek után kíváncsi lennék, ők mit mondanak, és kíváncsi lennék arra, mit válaszolnának fenti két kérdésemre. Leszögezem, nem vagyok érintett az ügyben, tehát semmi jogalapom nincs számonkérni senkit.
dimitrov 2008.11.11. 11:35:32 / # 60217
"Az igazat az igazat oi oi oi!" ,avagy az én tizenkét pontom. Csak azért, hogy végre nemkar is képbe kerüljön. Bár a reakciók világosan fogalmaznak, úgy látom még mindig nem érti. 1. Érdekes látásmódról tanúskodik, hogy „nem kirúgtak hanem kiléptem”. 2. Nem tudom, hogy mi köze van a REB Elnökhöz fűződő viszonyodnak ahhoz, hogy italoztál. 3. „Két rugó hiányzott a tagdíjhoz”. Talán nem hiányzott volna, azt a két ezret nem „kisüstire költöd”! 4. Azt, hogy neked milyen érzéseid vannak, mikor rád telefonál egy főreklamás azt te tudod. Tudod a lelkiismeret! 5. „Az utas meg nekem panaszkodik, hogy miért zaklatják a központból?” Engedtessék meg egy magára valamit is adó szolgáltatónak, hogy aggódjon az ügyfele testi épségéért. Nem beszélve az utcán közlekedő százakról, ezrekről. 6. „Megérkezem B-be és várom a végem”. Ejnye-ejnye, már megint ez a megérzés. 7. „Mindent megnéztek, mint a szemléken és még többet is.” Végre egyszer rendesen leszemléztek. Lám még a Citynél is történnek bakik. Ezek szerint eddig valahogy mindig átcsúsztál a szemléken. 8. „Olyan ketyerét hoztak, amiben egy szívószálon keresztül kellett fújni.” Nemkar! A szívószállal szívni szoktak. Fújni is lehet, de ezt a fajta játékot gyerekek szokták űzni málnaszörpös pohárba. Tudod „málnaszörp”! A Citynél egyébként az egyik legmodernebb szonda van rendszeresítve, de ennek ellenére többféle kontrollt is elvégeztek a reklamások, hogy a tévedés lehetőségét a lehető legkisebbre csökkentsék. 9. „Szerinted manipulálták a végeredményt?” Péter, ebbe ne menjünk bele. Hogy az alkohol mikor párolog meg miért az nem a mi műfajunk. Ez már kémia. Tudomány! Taxisok vagyunk. 10. „Ha rendőrt hívok, akkor kiderül, hogy igazam van, de mit érek vele?” Ugye ezt nem komolyan írtad. Mit érsz vele? Ha csak azt nem, hogy még mindig van munkád a veled szemben, pedig galádul elbánóknak meg már nincs! 11. „Itt nem arról szólt a játék, hogy ittas/részeg/ vagyok-e vagy sem.” Lehet, hogy neked ez furcsa, de el kell, hogy keserítselek. DE! ARRÓL! Italosan nem vezetünk. Csak azért írom le, hogy te is tudd! Vagy akarsz erről is egy vitát nyitni? 12. Végül néhány adalék. Sajnos néhány hete már érkezett rád egy bejelentés hasonló témakörben, de akkor „megmenekültél”(mondjuk így) ugyanis a NATO csúcs miatti lezárások sajnos megakadályozták, hogy a reklamások elvégezzék a feladatukat. Lehet itt sértett, üldözött emberként szerepelni, de a lényegről nem tudod elterelni a figyelmet. Kicsit azért bicskanyitogató, hogy még te próbálod besározni a többieket és úgy beállítani az eseményeket, mintha egy koncepciós „per” áldozata lennél. Azt sem kell megköszönnöd, hogy nem hívtak rád rendőrt. Felhívnám a figyelmedet, hogy már nem lenne jogosítványod. Tőled, azért se vár senki hálát, hogy a történtek ellenére nem indultak meg a telefonok a többi társaság irányába, figyelmeztetve őket az általad alkalmazott „munkamódszerről”. Mivel mindenki magából indul ki (én is), ezért még azt elmondanám, hogy a helyedben én az eset után mit csinálnék. Bár úgy gondolom, hogy nem igényled a tanácsomat. A helyedben én szégyenemben a föld alá süllyednék. Álruhát öltenék, eltűnnék, próbálnék elvegyülni a tömegben reménykedve abban, hogy nem kap nagy nyilvánosságot a hülyeségem. És nem utolsó sorban örülnék, ha valahol még munkát kapnék. Reménykedj!!!

törölt felh. 2008.11.11. 10:01:44 / # 60216
Nemkár a Pali féle Rádió taxinál van felvétel.Elő élet nem akadály.

Bao 2008.11.11. 09:04:22 / # 60215
Nemkár bátyám! Erre így már nehéz bármit is mondani. Gondolom a másik oldalon ott vannak a hivatalos dolgok(bizonyítékok). Sajna böszme voltál! :(

partizán 2008.11.11. 08:02:28 / # 60214
Há' de mér iszol? Ha nem vagyol szomjas...
tomajer 2008.11.11. 07:55:13 / # 60213
Jóreggelt. Leninnek van igaza. /ezt nem átvinni a politikába:-)))/ meg persze Csogunak aki ezt látatlanban javasolta. Ha biztos voltál magadban, és bárhol máshol továbbra is ezt a szakmát akarod űzni, akkor azonnal rendőrt kellett volna hívnod. Elfogadom, hogy úgy érezted, a Citynél, már úgy is mindegy neked, de ez nem igaz az egész szakmára. Ha bizonyítani tudtad volna a "koncepciós per" tényét, (de legalábbis a valószínűségét) akkor szerintem az a REB elnök pályafutásának a végét jelentette volna. Így viszont a tiedet:-( Persze van élet a Cityn kívül is, de komoly cég biztos nem vesz föl. Sajnálom.
Lenin 2008.11.11. 04:54:31 / # 60212
Anélkül,hogy állást foglalnék az ügyben,azért megjegyzem,sokkal ütősebb lenne a történeted,ha valóban hívtál volna egy rendőrt,és az ő vizsgálatuk igazolta volna a te verziódat.Így meg mindenki azt hisz,amit akar...

nemkar 2008.11.11. 04:24:49 / # 60211
Isten látja a lelkem, nem akartam ide írni. Mivel súlyosan meg lettem vádolva, majd KILÉPTEM, és nem KIRUGTAK, így leírnám, mi is történt velem. Nem szépítés, nem ferdítés! Kb 3 hete volt a közgyűlésünk. Akkor egy olyan REB elnököt választottak, akivel soha nem volt felhőtlen a viszonyom. Én már, akkor felhívtam 2 jó barátomat, és elbúcsúztam tőlük! Ők hitetlenkedve hallgatták, mit mondok, de a lottó 5- ősöm lett volna ilyen biztos! Én már 3 hete tudtam, hogy nem sokáig leszek a cég állományában. Én a céget, a történtekért nem hibáztathatom, csak egy embert, de Ő is tudja miért. Történt a múlt hét csütörtökén: 2 rugó hiányzott a tagdíjhoz, gondoltam korábban megyek ki, és mire a pénztár zár addigra meg lesz a pénz! Ehelyett, ahogy az első címet felvettem, rámtelefonál a főetikás, és Én akkor már tudtam, hogy, ez a vég! Hiába hadakozok, semmi értelme sincs! Megyek utaskával a B pontba, miközben a központból felhívják, hogy a Taxis, biztos nem részeg - e, érez – e – rajta alkoholszagot….stb….stb. ? Értitek? AZ utas meg nekem panaszkodik, hogy miért zaklatják a központból! Miért érdekli a központot, hogy pia szagom van – e, meg kéne – e szondáztatni engem, és marad –e tanúnak. Mondanom se kell, az utasom úgy tette le a telefont, ahogyan kell. Na szal megérkezek B-be, és várom a VÉGEM. Megérkezik egy etikás, és mondja, hogy nálunk nem lesz éves kocsiszemle, hanem év közben ellenőrzik a kocsikat, de megvárunk még egy etikást, mert ehhez a művelethez kettő ember min. szükségeltetik. Te! Mindent megnéztek, mint a szemléken, és még többet is!! Voltam pár szemlén, de most a fiúk nagyon ki tettek magukért. Majd közlik velem, hogy egy kis probléma merült fel, és várni kell még 15’ - et!!! Közben telefonáltak össze- -vissza. Végül megérkezik a várt etikás, szondával a kezében!!!! Nem a rendőrségnél használatos szondával, amit előtted törnek fel, és adják a kezedbe, hogy fújd meg. Nem! Olyan ketyerét hoztak, amibe egy szívószálon keresztül kell fújni. Megfújatják veled 2x-3x – or, de csak ugyanazt az egy szívószálat! Pedig volt vagy 10 szál. Véletlenül sem cserélték. Szerinted, lehet – e manipulálni a végeredményt? Akárhányszor fújod meg, mindig magasabb az érték. Ahogy párolog az alkohol, amit az előzetesen preparált szívószálba helyeztek, úgy nő a véralkoholod. Igen,! Ha rendőrt hívok, akkor kiderül, hogy igazam van, de mit érek vele? Itt nem arról szólt a játék, hogy ittas / részeg / vagyok – e, vagy sem. Csak kellett találni egy olyan megoldást az eltávolításomra, amit még a Halló Taxi kollektívája se tud megvétózni. Sőt! El is fog ítélni, ha kiderül, és ahogy elnézem, ez maradéktalanul sikerült is nekik. Azt írod, ha igazam van, akkor aznap leírom, hogy mi történt. Hát nem, mert volt egy megállapodás, amit nem Én rúgtam fel, hanem a tisztelt „kolléga”!! Ezeket a sorokat, „mostmármindegy” alapon írom, pedig azt se tudom hogyan tovább!
Yuri 2008.11.11. 02:04:34 / # 60210
Csatlakozom! Mármint ahhoz, hogy ez nem tréfa. Ha én ebben illetékes hatalmi pozícióban lennék, első esetben 2 hét nem megváltható tiltás (mindenki követ el hibát, így megadnám az esélyt a megbánásnak és a változásnak), utána szerződésbontás lenne a szankció. És akkor még örüljön, hogy nem a szerv veszi el a jogsiját...
Yuri 2008.11.11. 01:59:41 / # 60209
Milyen telefonod van? Milyen autód van? Hol parkolsz? :))))
csogu 2008.11.10. 19:21:01 / # 60205
Mind1, ne blamáld magad, úgy is valaki majd leírja, hogy mi is történt és akkor utána csak még kellemetlenebb lesz az egész. Pihenj, aludj, gondold át az eddigi életed, aztán változtassál rajta. Ehhez kívánok neked sok sikert!!
csogu 2008.11.10. 19:17:58 / # 60204
Csak tudod mi a furi, hogy anno, amikor kifelé állt a szénád, akkor futottál fűhöz-fához, most meg még a 315-öst toltad le, hogy miért rúgta fel a megállapodást? Nemkar, megmondom őszintén, szerintem ha ártatlanlettél volna, akkor már aznap olvashattuk volna ez a hallotaxin, a felháborodás erejével megírt leveled, és nem sumákolva, eltitkolva a történteket. Ne haragudj, de nekem ez a véleményem.
csogu 2008.11.10. 19:15:10 / # 60206
Bla-bla-bla...ja-ja Nincs semmi baj, van még más munkahely is.
nemkar 2008.11.10. 19:13:17 / # 60203
Neked elment az eszed? Így is Úgy is el kell menned, minek a feszültséget fokozni? A rendőrségi vizsgálat a Te pénztácádat súlytja, pedig tudod igazad van! Akor? Megéri? Széllel szemben minek, amikor nem lehet? Te mehetsz rendőrségre, Én nem mentem, mert átgondoltam. Semmi értele nem lett volna! Ámen!
nemkar 2008.11.10. 19:03:09 / # 60202
Hát akkor "kukac", most bőszen néz ki a fejéből,mert fogalma sincs miről van szó.-:)))) elképzelem!-:))) Te milyen találékony vagy!-:))) Szerintem írdd a megszokottra! Az is jó!!-:))
Bao 2008.11.10. 18:41:24 / # 60201
Hmm...
Oldalszám: 27