Hozzászólások száma: 2467
Oldalszám: 124
Témakörök > Droszt Híradó > A MINI MOBIL TITKAI A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Laci 2010.07.28. 08:05:16 / # 44323
Szia! Te is voltál ott?
Bao 2010.07.28. 08:03:34 / # 44322
Ha tudtam volna... :))) Még a rádióm is csak 10 wattos volt. A fene!
Laci 2010.07.28. 08:02:32 / # 44321
:)
Laci 2010.07.28. 08:01:30 / # 44320
Bocsánat! Nem Forest, hanem a 885-nek szántam, csak úgy felbaszott az ideg, hogy nem figyeltem rendesen. Még egyszer bocs! Molnár Laci 022 Minimobil

Bao 2010.07.28. 08:01:17 / # 44319
Már ne is haragudj, de milyen hülyeség ez, hogy engedélyezve volt a rádiónál a batyu? :)

Laci 2010.07.28. 07:56:13 / # 44318
Sziasztok! Molnár Laci 022 Minimobil! Végre a tegnap este és a ma hajnal már eseménydússá vált. Bezsákolt URH, elvett szabadjelző és leszaggatott matricák. Köszi Józsi 77. Remélem, hogy ez a folyamat most már mihamarabb meghozza az eredményeket. A droszt szűkítése, vagy növelése, nem riassza vissza a nagyobb teljesítményű rádiók használatát. Hiszen akkor arrébb állnak és más helyen garázdálkodnak. Akkor kivel van kibaszva? Azokkal, akik mindenhól megállnák a helyüket, de nem tudják, mert ellehetetlenítik a munkájukat azzal, hogy a fos tarifa és a magas üzemanyag miatt, fél éjszaka csak a kályha melegére vándorolnak. Legutóbb megírtam, hogy én még egyszer sem álltam meg azon a tetves droszton és habár ezerszer megyek ott el, egyszer sem fogok megállni. Meghagyom azoknak, aki én is voltam régebben. (KEZDŐ) A napokban, már közel jártam ahhoz, hogy mégis oda kényszerülök. De nem……… Akkor sem….. Ha kell, akkor én is majd össze gyűjtök, egy rakat aláírást wazzeg ha ezért lett. Én is droszton kezdtem és ahogy már írtam, nekem is jó volt, hogy tudjak némi pénzt keresni. Akkor nekem is nehezen ment. 7 éve taxizom. Nekem is meg kelet fizetnem. Kurvára nem reklamáltam. Nem hisztiztem senkinél, hogy béna vagyok, vagy nem tudok pénzt keresni. Akkor még a rádiótaxinál voltam és engedélyezve volt a batyu. A kenwood 90w-ot birt, +batyú. Nekem nem volt pénzem és sem nagy teljesítményű urh, sem batyu nem volt. Maxon 34w. Aztán ezzel próbáltam kezdeni valamit. Nehezen ment. Sokkal nehezebben mint neked. Akik akkor ismertek, tudják, hogy mennyit szoptam. Akkoriban az volt a divat, hogy szabadjáték ellenében lehett a szolgálatot hazafuvarozni. Szinte mindenkit ismertem. Gondolj csak bele! Akkor a lll. Kerületben a Rómain volt a központ. A Jankó a XVl. Kerületben lakott. A Zozo a XlX, A telefonos lány Csepelen. A másik diszpécser hölgy pedig a XI. Etele tér környékén, most nem esik le az utca. Tehát, ahhoz, hogy tudjak néha én is felvenni címeket és tudjam a leadómat bevinni, ezeket kelet szállítgatnom. Nem reklamáltam, hanem kussoltam és beálltam a drosztra. Hallgattam, hogy miket lehet elcsípni. Aztán bele is dőltem, mert nem ment. Na barátom ez a nagy szívás. Ez az az ár amit nekem akkor kelet fizetnem. Aztán halottam, hogy vannak olyan cégek, ahol korlátozva vannak az urh-k. Néztem is ki a fejemből…. Ekkor újra kezdtem és láss csodát, azóta is dolgozom. Akkor új cég lévén új címek voltak. Azokat is meg kelet tanulnom. Ehhez jó volt egy droszt. Nem fedte le az egész belt, hanem csak egy kis részét a Xlll-nak Ja, és reggel 10-től hajnali 2-ig volt. Értsd meg Forest, hogy mi taxisok, akik már megküzdöttünk azért amit tudunk, nem nézzük jó szemmel, ha valaki akinek még rutinja sincs, kényszerhelyzetbe hoz bennünket. Türelmetlen vagy? Akkor mást kell nézned….

Nevem senki 2010.07.28. 07:40:39 / # 44317
A kutyákat eddig is szerettem, de kezdem megkedvelni a rokon fajokat is :-)))
hiénakutya 2010.07.27. 19:17:00 / # 44316
Független a tarifától? Ez? Lóf@szt független! Volt egy jó évetek, amikor a rádió fosta a címeket. Aztán jött a Plus és most náluk fossa. Menjetek alájuk, szóljatok a Józsinak! "Józsi, menjünk le 120-ra!" És akkor megint nálatok fog szólni a rádió. Amíg a Plus le nem megy 100-ra. Megástátok a saját sírotokat, elsők voltatok a sorban, akik elkezdtek szarért-hugyért furikázni. Ideje, hogy bele is lökjétek egymást. Pontosan ezt érdemlitek. Mind. :-Dp
forest95 2010.07.27. 19:10:59 / # 44315
A technikákat meg nem a droszttal kell kiszűrni, hanem az ellenőrzésekkel! Ugye akkor értesz Te is engem! Az a bajom, hogy ezzel a droszt terjedelemmel most nem tudom kamatoztatni a rutinomat azon a helyen ahol a munka 90%-a van! Jó melót! Majd megyek én is nemsokára!
Cyrus 885 2010.07.27. 19:04:00 / # 44314
Akkor most félreértettél rendesen,és nekem sem esett le rendesen, én akkor is megcsináltam a pénzemet amikor a droszt kicsi volt, nekem nem azzal van bajom, hogy meg kell küzdeni a címért!!!! De a kolega verjen meg a rutinjával, és ne a technikájával! Így érted? Igen, csodálom azokat akik patentra vágják a várost az utcákat, merről számozódik, honnan egyirányú és milyen színű a címen a kapu! Igen azokkal nincs bajom, akik azért vernek meg mert jobb helyismerettel rendelkeznek, de aki azért ver meg mert van pénze megfizetni a drágább cuccokat és a trükköket azokkal igen is bajom van! Így érthetőbb vagyok?
forest95 2010.07.27. 19:02:04 / # 44313
Az egész taxizás arculcsapása, tarifától függetlenül. Talán a tulajdonosoknak azokat kellene támogatni akik elég régóta becsületesen építgetik az ő egzisztenciájukat! Elég finom voltam Attus?
forest95 2010.07.27. 18:58:15 / # 44312
Én is tudnék durvábban fogalmazni, csak tudod a szalonképesség..... Szia Atti!
puccos 2010.07.27. 18:57:45 / # 44311
A mérettel én sem vagyok kibékülve, mert ugye ha nagy a savanyuság, és én is ülök a tutimban két és fél órát, a szükség levisz a drosztra. De mikor onnan kapok egy Király u. akárhányat, telesirok három négy zsebkendőt. A mértéket tekintve elég ez az egy. Hallotad, hogy a Főnél bedrosztoztak mindent? Szenvednek nagyon az öreg dzsanisták. Szegények. Ez az évtizedek alatt megszerzett tudásuk arculcsapása.
forest95 2010.07.27. 18:56:08 / # 44310
Nincs abban semmi rossz, ha Te is meg akarsz élni, csak ne az én káromra tedd ezt! Ha meg nem megy akkor kesess más megélhetési lehetőséget. És hidd el, hogy mindenhol meg kell fizetni a tanulópénzt!
attus 2010.07.27. 18:54:55 / # 44309
"Meg kéne értened, hogy itt kisebb mértékben számít a közösség érdeke, mert nem a közösség vesz nekem munkaeszközt, nem a közösség tartja el a családom, és nem a közösség fizeti be az államkasszába a járandóságomat, amit szintén becsületesen fizetek." Jaj de nagyon megbírnám ezt durvábban is fogalmazni, de azért jól beszélsz Imi!:-)
Cyrus 885 2010.07.27. 18:48:45 / # 44308
Rendben van! Ha gondolod este keress meg két hajtás között, és okosíts ki! 1 évvel a hátam mögött, nem a világot akarom megváltani és nem annyi pénzt akarok keresni mit az öregek, csak meg akarok élni! Ezt ha meg tudod érteni, már haladás! Mostanában indulok kifelé! Jó melót!
forest95 2010.07.27. 18:48:10 / # 44307
Egyetértek! Csak ne legyen olyan mértékű és méretű a droszt, mint most!
puccos 2010.07.27. 18:45:18 / # 44306
Nem vagyok a drosztok ellen, de mellette sem. De az tény, hogy a zöldfülü ma kezdő taxis számára egyfajta mentőöv a droszt.Főleg ha egy péntek éjszaka kezdi el ezt a hivatást. Mikor én kezdtem taxizni,mindenhonnan szétütöttek,jó volt meghuzódni egy lövészárokban. Figyeljen tanuljon, ismerje meg a várost a fiatal taxis. És erre a droszt nagyon jó. Aztán ha megvan a tutid, a helyed, a helyismereted, akkor már persze nyüg a droszt. De ugy gondolom, hogy egy lehetőség mindenkinek jár. Na meg nem is vagyunk egyformák.
forest95 2010.07.27. 18:43:10 / # 44305
Majd érdeklődjél utánnam! Ha úgy gondold, hogy neked semmiért nem kell tanulópénzt fizetned, akkor nekem ennyi elég is. Igen én olyan vagyok, hogy amit gondolk azt ki is mondom. Én is optimista vagyok és nagyon remélem, hogy sikerül leállítani a szakmába való beáramlást! Azon vagyok, hogy komoly szaktanfolyamok után lehessen csak az utcára kikerülni, mint régen a Főtaxinál! Azon vagyok, hogy ne az egy éve taxizók mondják meg hogyan kell csinálni ezt! Meg kéne értened, hogy itt kisebb mértékben számít a közösség érdeke, mert nem a közösség vesz nekem munkaeszközt, nem a közösség tartja el a családom, és nem a közösség fizeti be az államkasszába a járandóságomat, amit szintén becsületesen fizetek.
Cyrus 885 2010.07.27. 18:30:20 / # 44304
Nem hiszem, hogy bármit meg kellene fizetnem! Nem hiszem, hogy pofátlan lennék! Nem hiszem, hogy a kevesek érdeke fontosabb a többségénél! Gyere le a sorba és nézd meg a saját szemeddel, hogy nem a kezdők állnak ott, hanem többségében öreg harcosok, akik fizettek elég tanulópénzt az életben 10-30 év taxizás alatt, és abban hisznek, hogy becsületesen is lehet ezt csinálni! Éppen eléggé rossz híre van a Taxisoknak a hozzád hasonló formák miatt! /Persze csak ha tényleg ilyen vagy ahogy most beállítod magad!/ Én örök optimista vagyok, és hiszem, hogy mindig van remény, de ha nem megy másképpen pusztuljon a férgese! Mindenki tegye magát ahová akarja!
Oldalszám: 124