Hozzászólások száma: 3872
Ugrás a hírhez Oldalszám: 194
Témakörök > Hírek fórumai > Max Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2012.07.30. 12:08:21 / # 330459
Látom igaza van Hiénakutyának, valóban jótékonyan hat a logikus gondolkodásodra az általam említett oldal olvasása és a példákat, ahogy azt kell, szó szerint értelmezed és vetíted át egy másik területre. Hajrá, csak így tovább, fog ez menni:-)))
csogu 2012.07.30. 12:02:57 / # 330458
Arról nem beszélve,ha haza megyek,jó kedvem van,annyi zenét és olyat hallgatok az asszonytól,amilyet én akarok,mert ott is én fizetek!!! Én meg (minimum) egyenrangú társként kezelem őt és tiszteletben tartom azt, hogy pihen, alszik...és egy férfi baszhatja a pénzét, ha az asszony nem tartja egyben a családot, mert az akkor annyit is fog érni. Legalábbis én ezt vallom, de ahány ház, annyi szokás. Amennyiben Te hajnali négykor úgy érzed, jogodban áll zenét hallgatva felverni a családod az álmából, mert Te vagy a kenyérkereső...akkor hajrá, én nem így teszek.
Rita 2012.07.30. 11:40:59 / # 330457
Az elég fura volna, ha otthon a szeretteink körében írásban fektetnénk le szabályokat. Nyilvánvaló, hogy családon belül nem így jár el az ember. Feltételezem, hogy miután ezzel a csúsztatással példálóztál, azért tetted, mert a Maxra is családként kell tekintenie a sofőrnek. De ha már család... Érdekes volna, ha odahaza a taxis rászólna a gyerekére egy kihágásért, hogy fiam, fizessél már be a zsebpénzedből 60ezret a malacperselyembe.
Rita 2012.07.30. 11:34:05 / # 330456
"...kollégákat az ellenük felhozott vádak alól felmentettük" Komolyan, mint valami rögtönítélő bíróság, ahol kiskirályként törtök pálcát és szankcionáltok, vagy éppen gyakoroltok kegyelmet. :-o
torzsutas167 2012.07.30. 08:39:50 / # 330455
Csogu ! Ezek után nem érzed, hogy tényleg kellene készíteni egy etikai szabályzatot ? És megismertetni a kollégáiddal ?
Csaholó 2012.07.30. 07:35:14 / # 330454
Nagyon szép amit írsz!Csak egy valami,hibádzik!! Ki fizet-kinek?A szabályokat azokkal el kellene fogadtatni akik fizetnek! Nem pedig beszedem a pénzed,és szankcionállak ahogy kényem-kedvem tartja!!!!!Ezért kéne leírni,nem a taxisokat,hanem a szabályokat!Ha tetszik befizet,ha nem,nem fizet be!! Ráadásul ha nem mindenkire vonatkozik,akkor minek a szabály/Etikás,Ellenőr,Koma,Barát/!!?? Arról nem beszélve,ha haza megyek,jó kedvem van,annyi zenét és olyat hallgatok az asszonytól,amilyet én akarok,mert ott is én fizetek!!! Tudjuk?A szomszéd és a többi felsorolt beka....ja! Gondolom az ellenőr,etikás,nem a 167Ft-os Nagytétényt választja magának!!!Vagy a régi közmondás játszik,"Amit szabad Jupiternek,nem szabad a kisköcsögnek!!!Ez az etikus???
606 2012.07.30. 06:41:01 / # 330411
Rendben van így kerek a sztori.Zárjuk le a témát a témát véglegesen és mindenkit erre szeretnék megkérni.Köszönöm szépen.

csogu 2012.07.30. 04:35:27 / # 330453
Nézd Marcsi, ha én mindig ilyen negatív lennék, amikor egy olyan szabályba futok az életem során, ami nem tetszik, amivel nem értek egyet, akkor elég rosszul érezném magam a bőrömben. Az egész életünk szabályokról és szabályozottságról szól. Néha ez segít, néha meg hátráltat. Élvezzük előnyét, és hátrányát is annak, hogy egy szocializálódott társadalomban élünk. Az állatvilágban is vannak szabályok...miért pont Mi, emberek lennénk ez alól kivételek? Otthon nincsenek nálatok szabályok? 100%, hogy vannak...le van írva? Nincs...(remélem:D)...mégis, a békés(!) együttélés miatt vannak olyan elvárások, aminek meg kell felelni. Nekem most jó a kedvem, mert a creolnál a srácokkal átmarhultuk az éjszakát...szívesen belöknék valami vidám zenét, hagy szóljon... Mi is lenne ekkor? Első körben felébredne az asszony, aki azonnal kifejezné rosszallását. Utána lejönne a szomszéd, aki így is a bögyömben van és csak idő kérdése, hogy mikor teszem helyre, ezzel némileg beletaposva a lelkivilágába. Nem szívbajos az sem, tuti rám hívná a rendőröket...és innentől kezdve a sztori több szálon is futhat...tételezzük fel, hogy kijön egy olyan rendőr, akinek rossz napja van és nem a megfelelő hangnemben nyit felém...figyelj, most nem taxis vagyok, hanem civil, az én szemétdombomon...szó-szót követne és ahogy Otto is írta, van az a pillanat, amikor elgurul a gyógyszer... ...azt már visznek is be megbilincselve, ahol tuti délutánig szívatnak, majd kimérnek rám egy borsos büntetést... Pedig mit tettem én? Jókedvemben meghallgattam egy számot, az egyik kedvenc előadómtól, amiért : 1, az asszony megszidott 2, a szomszéddal összerúgtam a port 3, bevittek a rendőrök 4, fizethettem annyi büntetést, hogy abból (Karajt idézve), akár nyaralni is mehettem volna. Nem gondolod, hogy egy sima jókedv miatt ez túlzott büntetés? Gyorsan fel is megyek az internetre, és egy olyan közegbe véleményeztetem az ellenem történteket, ahol zsigerből utálnak minden szabályt...a szomszédokat és a rendőröket...és innentől kezdve, egyik szomszédnak sem köszönök, minden rendőrt utálni fogok...mert mint áldozat, ehhez JOGOM van! Hidd el nekem, nem a szomszédok és nem a rendőrök fogják magukat rosszul érezni a bőrükbe, hanem én, mert engem emészt fel az a légkör, amit magam körül kavarok... Én, a legnagyobb tisztelet mellett sem tudok neked, ennél kedvesebben, részletesebben reagálni, az elmúlt napok történéseire. Viszont nagyon szeretném ezt a témát lezárni. Épp elég nekem az, hogy azért, amiért Te belekeveredtél valamibe és kaptál érte 30 napot, nekem zátonyra futott egy 10 éves barátságom (Karaj), pellengérre lettem itt állítva, illetve ezerrel védhetem azt a céget, az összes szereplőjével együtt, akik téged (is) elfogadtak az első pillanattól kezdve. Ha a Te "büntetésedet" súlyosnak ítéled meg, akkor az én helyzetemre mit mondanál? A helyemben, hogyan éreznéd magadat? Azt írtad pár hozzászólással lejjebb, hogy velem is csúnyán összevesztél. Én ezt nem így éltem meg. Én nem vesztem veled össze. Megkértelek, hogy amennyiben nem tudunk együtt dolgozni, akkor hagyd el a tárgyalótermet, hogy a másik 5 kollégának le tudjam adni az anyagot. Mindvégig tisztelettel és normális hangnemben tettem ezt. Majd amikor az árajánlatos téma merült fel, akkor is kértelek, URH-n és utána telefonban is. Ott is, kényesen ügyelve minden szavamra és a hangsúlyomra. Nem is értettem ezt a beírásodat, ami az összeveszésre utalt. Nem veszhetek össze veled, hiszen abban a pillanatban átlépem azt a határt, amit ebben a funkcióban nem szabad. Személyes érzelmek nem befolyásolhatják a tetteimet, amennyiben ez így van, akkor felmentést szoktunk kérni az alól, hogy mi abban az ügyben és a benne szereplő kollégával szemben, intézkedjünk. Volt már erre példa...és ez szerintem ismételten csak egy normális hozzáállás....és korrekt. Amennyiben ez nem így lenne, akkor valóban jogosan írhatná azt Karaj, hogy megváltoztam, kifordultam önmagamból. Hmmm...azt hiszem én ennyit szerettem volna még ehhez hozzáfűzni...hogy a sztori kerek legyen.
csogu 2012.07.30. 03:54:26 / # 330442
Itt ismételten cáfolni vagyok kénytelen. Olvassál vissza. Nem Ők jöttek ide azzal, hogy jajjj de rossz nekik, hanem fel lett hozva, hogy Ők válogathatnak a fuvarok között. Igen, és bizony ezért tenniük is kell. Ők ezt el is fogadják, hiszen nem zsákbamacskára tettek. Nálunk(!) ez az állás nem csókos meló. Sokan kipróbálták és visítva dobták vissza. Szóval Otto, jól kifejtetted a véleményed, csak ezzel az a baj, hogy a témát egy olyan meder felé terelted, amit Te ástál...nem Ők. Kivan adva meg kell büntetni mindenkit csak akkor vagy jó ellenőr. Ők nem büntethetnek, csak jelzéssel élhetnek etikások felé, akiknek kötelességük az esetet elbírálni és a szabályainknak megfelelően kezelni az ügyet. Ettől eltérni csak Vezetőségi felhatalmazással lehet, amivel akkor szoktunk élni, ha arra a kolléga érdemes....kivételt képez még ez alól az a kolléga, aki nem volt oktatáson, addig nem szankcionálható, amennyiben a szándékos károkozás kizárható. Nekem ne magyarázza meg eggyík ellenőr se hogy nekik milyen rossz. Gyula csak azt próbálta érzékeltetni itt, hogy nem csak jó oldala van a dolognak, le is kell tenni az asztalra. Tette mindezt azért, mert előtte valaki ezt felhánytorgatta. Védekezett, magyarázattal próbált szolgálni, vagyis csak egy sima reakciót olvashattunk tőle. Az etikások után Ő tőlük kell félni a legjobban. Otto, Te mikor "félsz" a rendőrtől, ha bajban vagy, vagy ha tilosban jársz?:-)))) De az utasnak véletlenül nincs törzs utas kártyája akkor adok neki gyorsan nehogy véletlenül 240ft vigye el a taxis VIGYE 167FT. Jót röhögök rajta hogy szegény taxisal jól kiszúrtam viheti 167ft az emberkét. Megint egy olyan dolog van itt állítva, ami igaz is, meg nem is. Pontosan, amennyiben taxival utazni szándékozó embernek nincs TK-ja és ezért másik cégtől szándékozik taxit rendelni, az olcsóbb díjszabás reményében, akkor az ellenőr felajánlhat egyet, ezzel a cégnek és az oda tagdíjat fizető taxisoknak megszerezve egy későbbi potenciális megrendelőt. A hét nem 2 napból áll. Minden nap el kell látni a taxisokat munkával, nem csak esőben meg szilveszterkor. Ezt nevezik cégépítésnek, amikor nálunk, most, amikor hazajöttem, Ani még mindig azzal küzd, hogy elvigyék a srácok a címeket. Hogy ez sokaknak nem tetszik, és jó Magyar szokás szerint csak a mának élnek...élnének? Tudom, tudjuk, de ez van. Itt, így gondolkodunk, és e-szerint is funkcionálunk...ami valami miatt mégis csak jól működik, mert a taglétszám növekszik és egy-egy napot leszámítva ez nekünk, kint az utcán, fel sem tűnik. Persze itt is vannak ótvar napok...személyre lebontva, de hol nincs? A lényeg, hogy egy héten, hónapban, több legyen a jó, és elenyésző a rossz. Tudom, a szakmát nem ez a gondolkodásmód jellemzi, ezért is hangozhat ez furcsán...de nem baj, nem az a cél, hogy 5 ezer taxis legyen a Maxnál...hanem csak 500-600 elégedett. A többieknek meg még mindig marad elég lehetőségük, hogy olyan cégnél legyenek, ahol megtalálják a számításukat és a működési elvvel egyetértsenek...illetve matrica nélkül nyomják. Nem értem a sárdobálás okát...

csogu 2012.07.30. 03:32:17 / # 330441
Nem kell mindent megérteni. Nem kell mindent elfogadni. Önmagadban kell bizonyos dolgokat eldönteni. Bízok valakiben vagy sem? Amennyiben igen, és látom, hogy valamihez ragaszkodik, még akkor is, ha ezzel más szemében negatívan tüntethető fel, akkor el kell fogadni. Amennyiben nem bízok benne, akkor meg nincs is miről tárgyalni. Ez ennyire egyszerű...
csogu 2012.07.30. 03:28:25 / # 330452
Pár észrevétel: Fel lett dobva nyugta hang anyag van róla? Irónia, vagy inkább cinizmus. Gondolom ez azért mond neked valamit. Na, annyira is vedd komolyan. max taxinál van az hogy mindenért megbüntetnek de ezt értsd szó szerint. Ki van adva mindenkit megbüntetni mindenért Engedd meg, hogy idézzek az e-heti általánosunkból: A 255-ös, 604-es, 170-es, illetve a 373-as kollégák ügyében nem tudott az EB mindenre kiterjedően megnyugtató választ kapni, így hiányos ismeretek birtokában a kollégákat inkább felmentették az ellenük felmerülő vádak alól... De álljon itt egy 2012.07.11. általánosból is egy részlet: A 282-es, 314-es és a 155-ös kollégákat az ellenük felhozott vádak alól felmentettük. ...és egy 07.04 is... A 126-os, 989-es; és a 312-es kollégák figyelmeztetésben részesültek. Nem fogok mindent cáfolni, amit felhoztok itt vád ként... 1, Mert nincs hozzá kedvem, elvtelen vitának tartom ezt. 2, Nem is tudnék, hiszen légből kapott dolgok ellen nem is lehet. 3, Nincs olyan cég, ahol ne lenne olyan taxis, aki a tilosban jár...azon vagyunk, hogy az a taxis ne nálunk legyen, mert akkor a mi malmunkra hajtja a vizet....igaz, nem a tagdíjával, hanem a romboló munkájával, amit más cégnél végez. Ennek az egész bejegyzésnek maradéktalanul egy részletével tudok egyetérteni, az ez: de ha elgurul a gyógyszere meneküljön mindenki. Viszont szerintem ez nagy általánosságba véve mindenkire igaz. Sajnos van az a pillanat, állapot, amikor én sem megfelelően cselekszem, de ehhez valóban el kell annak a bizonyos gyógyszernek gurulnia. Hmmmm...azt hiszem mindenre válaszoltam, amire szerettem volna.
csogu 2012.07.30. 03:08:57 / # 330451
Gyula, hallod, ne haragudj, de ez egy akkora sztori volt (Békás), hogy elmeséltem Aninak...majd leesett a székről:-DDDD
606 2012.07.29. 23:04:46 / # 330450
Semmi baj állok vagy ülök elébe.
alelölülő 2012.07.29. 23:00:30 / # 330449
Félek, ez se lesz olcsó dolog, ha semmiért 60 ezerre büntetnek.
606 2012.07.29. 22:45:15 / # 330448
Igen szorgalmas vagyok mindenki tudja,segítek ahol tudok ezt is mindenki tudja.Igen ezért én egy nagy hülye vagyok és most már ezt is mindenki tudja.Lojális voltam vagyok egy céghez aki nem volt az velem és nem mérlegelt...........
606 2012.07.29. 22:41:59 / # 330447
Karaj igazad van szélmalom harc az egész.Gyakorlatilag leírtam egy dolgot amit nem kellet volna és ezzel megsértettem a cég belső ügyét.Te meg ezt értsd meg.
GyulaBP 2012.07.29. 20:10:59 / # 330446
Sajnálom, hogy így látod! Ma este Creolnál kifejtem neked nagyon szívesen ...
Karaj 2012.07.29. 20:01:08 / # 330445
Ezt te nem érted... Majd mindjárt jön a 606 és el lesz magyarázva hogy a szabály az szabály!És különben is lejött általánosba és amúgy is mindenki tanult belőle és most már ez így jó és nem is így akarta az egészet...és ő csak a véleményekre kíváncsi.De nem a negatívokra mert ő szeret itt lenni...
otto 2012.07.29. 19:54:31 / # 330444
Másik észre vétel. Olvasom hogy max taxis meg mobil taxis vittek utasokat és a vég összeg 6250ft volt. Fel lett dobva nyugta hang anyag van róla. Igy nem tudunk mit csinálni vele. Ismerek olyan embert akit elmeszeltek csak egy email által. Állítólag kapott a cég egy emailt hogy dupla annyiért vitte a leintős utast mint amennyiért lehetett volna vinni kapott egy 60000ft bírságot a cégtől. Egyedül a max taxinál van az hogy mindenért megbüntetnek de ezt értsd szó szerint. Ki van adva mindenkit megbüntetni mindenért. A Csogu-ra visszatérve alapjába véve rendes és segít ahol tud mint az uttörök de ha elgurul a gyógyszere meneküljön mindenki. Csak ennyit szerettem volna Éljenek a Maxosok

otto 2012.07.29. 19:44:31 / # 330443
Sziasztok Olvasom itt leírásokat. Volna pár kérdésem. Vannak bizonyos ellenőrök Pl848 484 meg a többiek. Senki nem kötelezi Öket arra hogy ellenőrők legyenek Ők akarták Ők vállalták Nekem ne sírjon hogy -18fokba esőbe kint áll és csekkolja a jó fuvarokat. Neked meg visszi a szart mint ahogy itt írtátok. De az utasnak véletlenül nincs törzs utas kártyája akkor adok neki gyorsan nehogy véletlenül 240ft vigye el a taxis VIGYE 167FT. Jót röhögök rajta hogy szegény taxisal jól kiszúrtam viheti 167ft az emberkét. Én meg majd viszem a külföldit meg a részeget. Ezért vállaltátok az ellenőrséget meg azért nehogy elküldjenek címekre benneteket. Kivan adva meg kell büntetni mindenkit csak akkor vagy jó ellenőr. Nekem ne magyarázza meg eggyík ellenőr se hogy nekik milyen rossz. NEM TUDOM SAJNÁLNI ŐKET. Az etikások után Ő tőlük kell félni a legjobban.

Oldalszám: 194