Témakörök > Hírek fórumai > Max Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
606 | 2012.08.11. 17:23:29 / # 330775 |
|
606.Kurva igazság érzet remélem nem belügy ez is.
Pont ma hajnalban keresett Ani az 1-es csatornán,hogy menjek a westend Hiltonba mert az utas tartozik nekem és autót rendelt tőlünk.Mivel pont szolgáltattam ezért kértem dobja fel a címet.A kolléga ráütött a címre,oda ment de az utas nem akart utazni és a tartozást sem fizette ki.Sajnálom a kollégát,hogy rágurult a címre és nem lett belőle fuvar.Én meg benyeltem a tartozást.Ez van.Majd rendel más néven más telefonszám alatt mert amin eddig rendelt arra nem küldenek neki többet a büdös életbe autót.
Pegazus
Ja és igen, a meg nem érkező örök megrendelők akikből a büdös életbe nem lesz utas és az általuk hátrahagyott kifizetetlen számlák garmada.
Csogu
Nem is értem a kérdésed, hiszen már pl. nem a 6x6-nál vagy, és nálunk az ilyen költségek többsége(!) rákerül az utas adatlapjára, ahogy azt Marcsi beírásában is olvashattad. Ezzel kapcsolatban kérlek másik topikban, más cégnél reklamálj:-)
606.Ma hajnalban ez újra megtörtént.Csogu ott voltál a kettes csatornán és hallottad,hogy mondom,hogy xy utcába a kedvesnek ne küldjenek autót mert nem jött le a megrendelő hozzám csak ígérgetett 15 percet vártam rá ezt már négyszer játszotta el csak velem.Majd vissza tekerek az egyes csatornára 10 perc múlva keres a diszpécser,hogy nem mennék e vissza mert a kedves most tényleg utazni akar mondtam,hogy nem.Majd hallom,hogy kiadják a címét megint de a gumi füleknek köszönhetően senki nem üt rá erre elküldik a Mori liget utolsót aki 20 percet állt a címen feleslegesen mert megint csak nem jött az utas.Javíts ki ha nem így történt.
|
csogu | 2012.08.11. 15:30:13 / # 330754 |
Ha neked ez jött le ebből, akkor akár az is lehet:-))
Nyugi, jön majd a kontraszt :-))
Előzmény: #330753 nyuszicsiga 2012.08.11. 15:27:49 |
|
csogu | 2012.08.11. 15:29:20 / # 330772 |
Fogalmad sincs arról, hogy egy-egy utaspanasz után milyen háttérmunkát végzünk...megint, egy egyoldalú, más cégtől áthozott negatívummal minősítesz minket.
A megszokott dogmákat harsogod itt. Egészségedre.
|
|
nyuszicsiga | 2012.08.11. 15:27:49 / # 330753 |
|
Ez itt az Önfènyezö topic? :-)
Előzmény: #330736 csogu 2012.08.11. 14:51:09 |
csogu | 2012.08.11. 14:51:09 / # 330736 |
Ezerszer többre mennél/mentél volna azzal, hogyha megkeresel az utcán, ahogy azt nagyon sokan teszik és ott elbeszélgetsz velem.
Olyan alapkérdéseket tudok megbeszélni ilyenkor a srácokkal, hogy az nekik is a hasznukra válik, meg nekem is, mert nem gyűlölnek, mint képzelt ellenség.
Nagyon őszinte szoktam ilyenkor velük lenni, szerintem még ők is meglepődnek rajta, hogy mennyire.
Persze ehhez az is kell, hogy meghallják, amit mondok.
Mert van olyan, aki ott is odajön és csak mondja és mondja és mondja. Ilyenkor megszoktam kérdezni, hogy Te figyelj, most azt hiszed én egy terapeuta vagyok, vagy ténylegesen érdekel a véleményem és a válaszom is?
Csak a napokban vagy fél tucat kollégával folytattam ilyen eszmecserét.
Nem erőből, nem magaslóról, hanem mint ember az emberrel...sőt.
Semmi titkot nem árulok el nekik ilyenkor, csak azt mondom el, amit bárkinek elmondanék, aki maxtaxis matricát hord.
Úgy érzem, legalábbis remélem, hogy sosem érzékeltettem a "hatalmam" (remélem látod az idézőjelet), sőt, a státuszom inkább visszafog és sokkal magasabb lett (kell lennie) annak a küszöbnek, amikor kiakadhatok, amikor valakinek úgy istenigazából, őszintén, szívből beolvashatok.
Most gondolkodom, hogy az elmúlt 2 és (lassan) 1/2 év alatt megtettem-e, de egy eset jut eszembe, ami az első napomon történt a Maxnál, amikor (utolsó kódja nálunk 666) Lacikával összeszólalkoztunk.
Váratlanul ért az incidens, nem voltam rá felkészülve, meg kellett tanulnom ezt is kezelni.
Valamelyik nap az egyik kolléga azzal jött nekem, hogy nem érti a bentieket, mert annál könnyebb munka nincs, mint amit ők ott bent végeznek...TUDJA, hiszen Ő is volt pizzériában telefonos.
Na ezen szépen elbeszélgettünk. Nem tudtam meggyőzni, ebben biztos vagyok, nem olyan családból származik:-)) Viszont végig, maximálisan emberi hangot tudtunk egymással megütni, majd ugyanúgy megmaradt a haverság, amikor kilőttünk egymás mellől címre. Talán....talán, egy picit azért elgondolkodott azon, amit meséltem neki a benti munkáról.
Elkezdtem leírni a véleményem rólad meg arról amit éppen képviselsz- ami egyébként 180 fokra van a mondjuk 3-4 évvel ezelőtti Csogutól...
Figyelj, igazad lehet némileg, több dologban is változtam, megváltoztattak a tapasztalatok, de nagyon sok dologban nem változtam, mindig is azt a nézetet vallottam, maximum nem tört a felszínre, mert nem volt lehetőségem rá.
Amiben szerintem nem változtam:
1, A kezdőkkel szembeni tolerancia, segítőkészség. Régebben és most sem tudtam elviselni, ha valaki ki van szolgáltatva. Volt is konfliktusom nem kevés ez miatt a többi tapasztalt kollégával. Minek barátkozom én az ilyenekkel, jött a kérdés. Ezeket ki kell írtani, mert előlünk veszik el a kenyeret.
Pár (emlékezetes!!!) kód:
758-as Ákos
545-ös Junior
116-os Tomi
622-es Fox
67-es Bandi
...és ki ne felejtsem:-))) KOLEV:-)
...és vannak még, nem kevesen. Egyiket sem bántam meg.
2, 4 évvel ezelőtt is csak azoknak a kezdőknek tudtam segíteni, akik engedték. Akik nem hallgatták meg a tanácsomat, mentek a saját fejük után, elengedtem hamar a kezüket.
3, Nem szerettem 4 éve sem a megkülönböztetést, azt, amikor valaki többnek hiszi magát, mint a másik. Maximum akkor ennek hangot is adhattam, elküldhettem a fenébe, vagy beígérhettem neki egy marha nagy maflást...ma már ezt nem tehetem meg...nagyon rosszul venné ki magát a dolog:-)) Nem egy olyan afférom volt, amikor nagypályás "kollégát", kérdőre vontam az utcán, úgy, hogy a környék lakói felébredtek rá:-) Nem is tudtam, hogy akkor milyen jól dolgom van, és mennyire rossz magán az embernek erőszakot alkalmazva, csak a szabályokat betartva rendezni ezt a kérdést...
4, Régebben is inkább a Magyar utasokat szerettem vinni, és most is. Szívem szerint, csak azokat vinném.
5, Anno sem voltam hajlandó ittas embert szállítani, most sem vagyok az, és hiába látom, hogy néha a kollégák vágják az arcokat, hogy pedig ez nem is annyira ittas..akkor sem viszem el (lehet tőlem Magyar, vagy külföldi...igaz, az utóbbinál inkább hülyének tartanak, de örülnek a bogarasságomnak).
6, 4 évvel ezelőtt is utáltam, ha valaki válogat a droszton, de nem nagyon tudtam vele mit kezdeni.
7, Évekkel ezelőtt is tudtam hibázni, mint taxis, és most is. Annyi változott, hogy akkoriban mindent elkövettem annak érdekében, hogy ezt büntetlenül meg is ússzam. Manapság, ha most "bebukom", akkor simán viszem a balhét, nem dumálom ki magam.
8, Sosem bírtam magam körül elviselni a hazug embereket. Akik szinte hobbiból mondják a baromságukat. Annyi a különbség, hogy most kénytelen vagyok ezekkel is kommunikálni. Nagyon nehezen viselem a butaságot, ahogy itt is páran finoman fogalmazva azt írták...az egyszerűbb gondolkodású kollégákat. Na, ha ez még hazudozással is jár, akkor hamar elszakad a cérna...többletmunkát ad, és így sincs kevés.
Amiben nagyon megváltoztam....szerintem.
1, Azok, akik azt hitték, haverok, sőt cinkostársak vagyunk....nagyot csalódhattak bennem. Elmondtam nekik, hogy anno is nehezen tudtam tolerálni a királykodásukat, a többi "csicska" kolléga lenézését, az arcoskodásukat másokkal szemben. Na, tőlük sokszor megkapom, hogy megváltoztam...nekik mindig azt válaszolom, hogy nem, nem változtam meg, csak most kötelességem ez ellen fellépni, a többség érdekében. Anno, csak magamért tehettem volna meg...de nem tettem. Na ők, rendesen megvetnek, és ki vannak akadva...nagyon nem bánom. Nem egy nézetet vallunk, nem egy értékrendet képviselünk, abszolút nem tartozom közéjük, de ezt nem is bánom.
2, Központ és az ott folyó munka, elvárások, nézetek, stb...stb...stb...
Pár héttel ezelőtt találtam egy régi írásomat, amiben azt boncolgattam nagy hevesen, hogy a központban a telefonos, miért mond időt a megrendelőnek? Miért kell időt mondani.
Húúúúúúúú, hogy én milyen vehemenciával estem a témának, mennyire "okos" voltam...jót derültem magamon...
Pontosan ezért értem meg nagyon azokat, akik az utcáról szidják, nem értik a bentieket. Ennek okaként próbálom nagyon türelmesen kezelni ezeket a kritikákat...hiszen 3-4 évvel ezelőtt én magam is így láttam, ez volt a véleményem.
3, Azon agyalok, hogy miben változtam...talán nem vagyok hajlandó annyit bizonygatni az igazam, mint anno. Nincs rá energiám? Nem, ez hazugság lenne, az igazság az, hogy kezd nagyon nem érdekelni mások véleménye. Állít valamit, amit én normálisan megcáfolok, amennyiben annak tartalmával nem értek egyet, majd amikor átlép egy határt, akkor átnézek rajta, semmisnek veszem. Kezdem nehezen tolerálni a butaságot. Az aljasságot már megszoktam, napi életünk része, de a butaság még mindig tud fájni. Neked pont ezért reagálok. Benned nem a butaság dominál, hanem a hiányos információk, az előítéletek...és igen, picit aljas is vagy, hiszen amikor valamit konkrétan leteszek az asztalra, ezzel cáfolva téged, azon átsiklasz, semmi pozitív reakció rá, hanem egy újabb dogmába kezdesz, ami az aljasság ismérve...de mondom, nincs ezzel semmi baj, ezt a világot éljük most...és inkább 10 olyan, mint Te, mint egy buta ember. Te még megmenthető vagy:-))
Itt van például a legutóbbi kiakadás oka, amikor a paragrafust idéztem, ezzel (remélhetőleg) megelőzve sok kellemetlenséget.
Tessék a legfrissebb ilyennek a következménye
KLIKK IDE ÉS OLVASD EL!
Én nem fogok senkit sem feljelentgetni, mert ha egy olyan, aki ide írogat, tud nekem akkora kárt okozni, ami már a valós életben is megmutatkozik...mert ez alapján mások, másként ítélnek meg...akkor jön az, ami itt nem is olyan régen lezajlott.
Szóval, ami téged illet, ha azok közé tartozol, akik régen ismertek, és azt tapasztalják most, hogy basztatva vannak, akkor az a kategória vagy, akit nagyon nem sajnálnék más cég matricájával látni...ha csak egy sima olvasó, aki fél információk mellett mást tapasztal, akkor állj meg mellettem, hiszen fogalmam sincs, hogy ki vagy, az előny nálad...és beszélgessél el velem.
Amennyiben megmaradsz árnyékharcosnak, akkor sem történik semmi...és ez ebben a lényeg. Mert Te csak hiszed azt, hogy én most magasabban vagyok, mint Te és majd akkor fogsz tudni velem igazán beszélgetni, ha én visszapottyanok oda, ahol most Te vagy...
Szerintem abban az esetben végre magamnak fogok CSAK élni és úgy elhajtok mindenkit, hogy az csak na....menjen keseregni annak az aktuális marhának, aki akkor felvállalja ezt a "hálás" posztot:-)))
|
|
pegazus | 2012.08.11. 12:44:30 / # 330774 |
|
Csogu!
Elkezdtem leírni a véleményem rólad meg arról amit éppen képviselsz- ami egyébként 180 fokra van a mondjuk 3-4 évvel ezelőtti Csogutól...- de úgy gondolom nincs értelme, meg ki a f@sz vagyok én, hogy megmondjam itt a tutit. Az a lényeg, hogy te onnan soha nem fogod látni azt amit én innen látok maximum akkor ha kiesel onnan ahol vagy és visszapottyansz ide ahol én vagyok. Majd akkor szívesen beszélgetek veled, de most olyan értelmetlennek látom az egészet.
Nem csak az a két téma érdekel, de a többit nem is olvastad nyilván, de mondom hagyjuk, mert értékelhető választ, elfogadható érveket, következetes gondolkodást tükrözve nem fogsz tudni produkálni. Most.
Előzmény: #330714 csogu 2012.08.09. 03:03:55 |
Csaholó | 2012.08.11. 10:25:52 / # 330773 |
|
Idéznék az idézésedből:RÁGALMAZÁS!!!!
Ha az utas telefonon panaszt tesz,de nem jelenik meg a tárgyaláson!
Ti meg ítéletet hoztok!!!!
Vissza nyal a fagyi,effektus!!!!!!!!!!
KÉREM A LIKE-KAT!!!! KÖSZÖNÖM!!!
A bíróságon/hatóság/is jogomban áll védekezni-szemtől-szembe-Na most mi a stájzli?????????
Látod most magad is bele estél,ha neki mindenhez van joga,nekünk miért nincs semmihez!?????
Pont ezért csaholok,a saját jogainkért!!!!!!!
Ha én be telefonálok,hogy 58-s taxis nem arra ment,és ráadásul,koszos az autója,akkor te ezt elfogadod,behódolsz,lesz ami lesz vagy,védekezel!? Mert akár csaholt vádakkal itthonról is telefonálhatnék,pedig sosem ültem a kocsidba!!??Na látod ezért nem vállaltam soha azt amire te mindig áhítottál,most a tied!!!!!!!
Előzmény: #330755 csogu 2012.08.10. 10:57:52 |
Csaholó | 2012.08.11. 08:08:10 / # 329857 |
|
LIKE!
|
Csaholó | 2012.08.11. 08:05:10 / # 330767 |
|
Erre célozgattam magam is!!!!!
|
Csaholó | 2012.08.11. 08:04:17 / # 330766 |
|
MAJD VÁDALKUT KÖTÖK!
Aztán én lehetnék a taxi tárcáért felelős miniszter!!!!!!!
Vítézy Úr is így kezdte!!!!!!Köpködte a BKV-t semmi nem volt jó!Most hogy onnan a fizu,minden klappol!!!!
Előzmény: #330755 csogu 2012.08.10. 10:57:52 |
606 | 2012.08.10. 16:43:39 / # 330752 |
|
Mi van veled?Hagyd már abba.Lesz ennél nagyobb gondunk is.Láttad az új törvény tervezetet amit leakarnak nyomni a torkunkon?Na az az igazi baj.Sokunknak nem lesz miről vitázni mert ha azt úgy elfogadják akkor onnantól nem lesz taxi csak az aki megfelel az abban leírtaknak.Gyakorlatilag Január 1-én 00 1 perckor lerakhatjuk a kulcsot és mehetünk trombitálni az Oktogonra vagy ahova éppen kedvünk tartja.Na erről mondj valamit inkább.
|
606 | 2012.08.10. 16:30:41 / # 330751 |
|
Tisztelt szerkesztő úr!Mivel az ügy okafogyottá vált,lehetne egy kis takarítás.Köszönöm
A régiesnek tűnő okafogyott szó körülbelül azt jelenti, hogy ’tárgytalan, már nem indokolt, nem időszerű’. A fogy igének a befejezett cselekvésű melléknévi igeneve csakugyan utal megszűnésre, erről a fogyta személyragos főnév tanúskodik, amely az irodalmi szóhasználatban valaminek a teljes megszűnés határán való állapotát jelöli.
Előzmény: #330603 csogu 2012.08.10. 12:46:51 |
R005 | 2012.08.10. 14:09:54 / # 330771 |
|
Like! :D
Előzmény: #330770 csogu 2012.08.10. 13:44:25 |
csogu | 2012.08.10. 13:44:25 / # 330770 |
Érvelés részemről elfogadva:-))
Előzmény: #330768 R005 2012.08.10. 13:29:35 |
|
R005 | 2012.08.10. 13:43:32 / # 330769 |
|
Sose lesz olyan! Napi (vagy inkább órás!) megélhetési gondokkal küzdők tömkelege került be a taxizásba az elmúlt évtizedben! Az anyjukat eladnák egy ezresért! A klotyózást,a szexet,az ebédet,a gyerekkel játszást és mindent azonnal abbahagynak mert van egy fuvar!Ez köszönhető sok mindennek,de én leginkább az olcsó és gyenge vizsgáztatású taxis tanfolyamot okolom ezért.Minden hülye össze tud szedni kb 40000 ft-ot és beülni 5 ször 4 órát egy padba és már taxis is! A létszám korlátozást közvetve itt lehetne megfogni,de senki sem látja a fától az erdőt! Persze ez Magyarországon sajnos normális dolog lett,hogy nem a gyökerénél keresik a megoldás kulcsát Hanem a koronánál...
Előzmény: #330747 Csaholó 2012.08.10. 07:33:35 |
R005 | 2012.08.10. 13:29:35 / # 330768 |
|
A Taxizás lett "negatív" az elmúlt egy-két évtizedben! Negatív dolgokról nem lehet pozitív véleménye az embernek! Ha valaki a töménytelen romlásról,és a tornyosuló kedvezőtlen szabályok felhalmozásáról nyilatkozik akkor az az ember negatív? Nem én lettem negatív,hanem a taxizást deformáló emberek cselekedetei alakították ki a negatív kritikát bennem a témáról! A kritikám a taxizást körülvevő káoszról lett negatív,én magam ugyanaz az ember vagyok.Továbbra is az a véleményem ,hogy a taxizás az egyik legjobb meló lenne,ha hagynák... és nem mindenki csak a PÉNZ-t akarná kiszedni a taxisok zsebéből! Túl nagyra duzzadt a taxisok kihasználásából bevételt produkálni szándékozók tábora! Ez a negatív! :(
Előzmény: #330744 csogu 2012.08.10. 04:58:20 |
csogu | 2012.08.10. 12:46:51 / # 330603 |
Akkor Te sokkal okosabb vagy, mint én.
Én mindig optimistán indulok neki egy új ismeretségnek.
... és sokszor csalódom.
|
|
Rocktaxi | 2012.08.10. 12:38:56 / # 330708 |
Én elsőre mindenkitől a negatív dolgokat várom.
Ha félreismerem, az pozitív élmény számomra. :-)
... és vannak olyanok akikben nem csalódom.
|
|
csogu | 2012.08.10. 12:30:41 / # 330765 |
Előfordul az ilyen, de jobb ezt tisztázni, és akkor nem ér a későbbiekben meglepetés.
Köszönöm
Előzmény: #330763 Rocktaxi 2012.08.10. 12:28:22 |
|
csogu | 2012.08.10. 12:30:01 / # 330764 |
Sajnállak.
|