Témakörök > Hírek fórumai > Max Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
606 | 2012.09.17. 16:08:21 / # 331073 |
|
Ez ugyan úgy gazdasági totálkáros mint a Peti autója.Persze azért még lehet ebből is autó de vajon megéri megcsináltatni?Nagyon sajnálom de örülök,hogy él a kolléga.
Előzmény: #331072 csogu 2012.09.17. 01:45:58 |
csogu | 2012.09.17. 01:45:58 / # 331072 |
Ebből lesz még valaha autó?
|
|
csogu | 2012.09.16. 19:43:19 / # 331071 |
Igen, szegény Jimmy csattant...
Gyurit nem irigyeltem, nagyon nehéz kamera előtt beszélni.
Előzmény: #331038 hiénakutya 2012.09.16. 19:21:55 |
|
hiénakutya | 2012.09.16. 19:21:55 / # 331038 |
|
|
606 | 2012.09.16. 18:18:33 / # 331070 |
|
Ja ja mert te tudod,hogy hülye vagyok a többi meg le van sza...:)))))))))
Előzmény: #331069 csogu 2012.09.16. 18:14:26 |
csogu | 2012.09.16. 18:14:26 / # 331069 |
Nekem nem kell magyarázkodnod:-))
Előzmény: #331068 606 2012.09.16. 17:46:37 |
|
606 | 2012.09.16. 17:46:37 / # 331068 |
|
Jól van hagyjatok már.Amúgy a Szatír volt a legnagyobb idézem 1 csatorna. "Művésznő mit írogatsz te a Csogunak?Mire én "Józsi én a tiedre gondoltam közben"
Nem megsértődni ám.
Előzmény: #331067 csogu 2012.09.16. 05:40:47 |
csogu | 2012.09.16. 05:40:47 / # 331067 |
Jól van már:-))
Mind a ketten tanultunk egymástól...ez a lényeg:-)
Előzmény: #331066 tomajer 2012.09.15. 22:44:38 |
|
tomajer | 2012.09.15. 22:44:38 / # 331066 |
Én emlékszem olyan fiúra, akinek már több tízezer hozzászólása volt az indexen, de nem tudta hogy az egy újság:-DDD
Előzmény: #331063 csogu 2012.09.15. 17:42:56 |
|
GyulaBP | 2012.09.15. 20:45:53 / # 331065 |
|
:))))))))))))))))))))))))
606 | 2012.09.15. 18:03:19 / # 331064 |
|
Kapd be Kedves Csogu.Kerestem de nem leltem így már meg van na.:))))))))))))))
csogu | 2012.09.15. 17:42:56 / # 331063 |
Toljak fel képet...és nincs cikk?:-))
Drága kedves Marcsika, szeretnélek egymásnak bemutatni benneteket:-)
Hallotaxi, ez itt Marcsika.
Marcsika, ez itt a hallotaxi, főoldala, ahol a legfrissebb cikkek középtájékon megtalálhatóak (klikk a sárga részre ahhoz, hogy bejöjjön a link)
Illetve, ha ide tetszik kattintani, akkor megtalálhatod a cikket is, amit még azon a napon reggel kitettem:-)))
...és hogy legyen egy kis csevegés is róla, lett neki egy külön topikja, ahol a kollégák ki is fejtették a véleményüket...tessék olvasgatni:-))
Most lepihenek 1-2 órát, hogy éjszakára ismét friss idegrendszerrel álljak a taxis kollégáim rendelkezésére:-)))
Előzmény: #331062 606 2012.09.15. 17:25:55 |
|
606 | 2012.09.15. 17:25:55 / # 331062 |
|
Tóljá már fel a Peti otójárol egy képet+örülünk,hogy él.A bombát megittad (az enyémet is de újra vetted:)cikk meg az ablakba.
|
606 | 2012.09.15. 17:23:26 / # 331061 |
|
Hogy te neked mikre van időd.Bazz örülök,hogy élek nem még ennyi firka.
Előzmény: #331055 csogu 2012.09.15. 12:54:48 |
tomajer | 2012.09.15. 16:57:59 / # 331060 |
Ebben biztos voltam:-)
Előzmény: #331059 csogu 2012.09.15. 14:22:50 |
|
csogu | 2012.09.15. 14:22:50 / # 331059 |
Kb. köpni-nyelni sem tudtam...ritkán történik velem olyan, hogy nem találom a szavakat, de akkor egy pillanatra elakadt a hangom...és meg is csuklott:-DD
Előzmény: #331058 tomajer 2012.09.15. 14:15:53 |
|
tomajer | 2012.09.15. 14:15:53 / # 331058 |
Miben?
Hogy aki tudta értelmezni, az nem ment oda? Hmmm... egy példát tudok felhozni... én se mentem.
Habár lehet hogy én is az eltanácsoltak közé tartoztam volna mint közös barátunk... (akin előre röhögtem amikor mondta hogy felhív téged... hogy fog kiverni téged a víz ha belegondolsz az ő maxos "jövőjébe") :-DDD
Előzmény: #331057 csogu 2012.09.15. 14:11:35 |
|
csogu | 2012.09.15. 14:11:35 / # 331057 |
Bár igazad lenne.
De nincs:-)
Előzmény: #331056 tomajer 2012.09.15. 14:05:43 |
|
tomajer | 2012.09.15. 14:05:43 / # 331056 |
Jajj te Ricsi!
Csak egy dologban ülsz fordítva a lovon:-)))
Fel vagy itt háborodva a "taxisok" szövegértési problémáin, és szellemi képességein....
Felvilágosítanálak: Aki tudta értelmezni amit leírtál, az nem ment oda! :-D
Tehát, konkretice te szűrted ki magadnak azt az anyagot, amiből várat kell építened.... bocs:-)
|
|
csogu | 2012.09.15. 12:54:48 / # 331055 |
Egy pillanat kérlek!
Én megértem, hogy sokaknak nem tetszik és nem is fog a Mi rendszerünk, de én sosem írtam olyat, ami ne úgy lett volna a Max Taxival kapcsolatban. Az, hogy pár embernek a képességét mind az írt dokumentum, mind a szóban (oktatás) elhangzott előadás értelmezése meghaladja...már bocsánat, de általános iskola másodikos anyaga a szövegértelmezés. Ezt a gyermekeimnél úgy fejlesztettük a feleségemmel, hogy elolvastattunk velük valamit és utána visszakérdeztük, hogy mit értettek meg belőle...talán ezért elég nekik egyszer elmondani valamit és nem kell külön mondatok százaival értelmezni is azt...na de mindegy.
A másik:
2010.04.26.-án írt cikkemben, ami a Maxról szól, olvashatók a következők:
[i]A Max Taxi 90%-ban alkalmazotti viszonyban működik. Inkább kezdő, pár hónapja taxizó kollégák alkotják, akik még kezelhetők, kicsit rossz szóhasználattal élve, nevelhetők.
Nekik az a természetes, ami ennél a cégnél van előírva.[/i]
Ekkor még nem voltam Maxos és láttam, hogy elég extrémen kezelik a dolgokat...de már akkor látszott, hogy egy olyan taxis, aki ismeri némileg a várost és nem életképtelen, az itt megkeresheti azt, amit egy taxisnak naponta haza kell vinnie. Persze ezért, több olyan dologról le kell mondani, ami nem mindenkinek tetszik...így igyekeztem ezt le is írni, nehogy valami rutinosabb, de nevezzük nevén a gyereket, önérzetesebb hűűűűűűűű de nagyon taxis belépjen és csalódjon, mert akkor végén még az én szavahihetőségem fog megkérdőjeleződni azzal kapcsolatban, amit egy ilyen cikkben leírok.
Nem fogom tudni helyetted értelmezni, ezeket a sorokat nem is igazából neked írom, hanem a nálunk lévő és a hallotaxit olvasó kollégáknak és a leendő, majdani belépőknek, hogy eloszlassam a félreértést...már ha egyáltalán van ilyen...bár abban is van némi igazság, hogy ez is lehet egy szűrő...ha valaki felnőtt kora ellenére ott tart, hogy egy szöveget nem tud értelmezni, annak külön hálás lennék, ha messze elkerülné a Max-ot. Ez egy szemét önös érdek, de nagyon kezdek megcsömörleni a színvonal alatti közoktatás következményeitől.
Folytatnám a több mint 2 évvel ezelőtti cikkből történő idézést:
...napról-napra növekszik a telefonos megrendeléseink száma is, amiket igyekszünk kiszolgálni. Nagyon odafigyelünk arra, hogy a taxisok érezzék annak súlyát, hogy minden megrendelőt meg kell tartanunk, hiszen ez az Ő érdekük is.
...itt jön a lényeg, egyesek kedvéért kiemelem a fontosabb részt:
Aki nem csapatjátékos, aki nem veszi jónéven, hogy a diszpécser az egyik drosztról a másikra irányítsa, annak nem a Max Taxi a megfelelő cég.
Ezt már kedves Csaholó még akkor leírtam, amikor még én sem voltam Maxos...Te meg majd két évvel később léptél be...
Itt feketén-fehéren le van írva, hogy aki nem bírja elviselni, hogy irányítsák, az NE jöjjön ide, mert ez nem az Ő cége!!!
Talán egy hónapja volt...felhívott tomajerrel közös barátunk és érdeklődött...azonnal mondtam neki, hogy nehogy ide gyere, ez nem a Te céged! Viszont több tucatra tehető azok száma, akiket én invitáltam magunkhoz. Mert tudom, ismerem őket. Éreztem azt is, hogy nagyon ki kell hangsúlyoznom, hogy itt irányítás folyik, nem hagyja a Max Vezetősége, hogy úgy belesz@rjanak a srácok az egészbe, mint a Mininél most pl...ahol végül is a cég ment rá erre...és azok a kollégák, akik megpróbáltak-megpróbálnak kitartani.
A fene nagy szabadságnak súlyos ára van...
Drosztjaink címkiadó drosztként is funkcionálnak, hiszen a későbbiekben szeretnénk egy jelentősebb telefonos megrendeléssel rendelkezni.
Tessék, itt van leírva, hogy a drosztokról kajak vezénylés van.
Abban igazad van, hogy mára már másként fogalmaznék, hiszen a közel 2 éves "oktatói" múlttal a hátam mögött, ami adott némi támpontot arra nézve, hogy mi a mai felnőtt lakosság képessége, már nagy betűkkel írnék csak és azt is szótagolva.
Csak félek, hogy erre téved valami értelmesebb is, és akkor azt annyira megsérteném a degradálással, hogy pont Ő lesz az, aki nem fog ez miatt hozzánk jönni.
Itt egy hosszabb idézetet engedj meg nekem...mondom, nem neked szól ez, hanem a most is nálunk dolgozóknak és a leendőknek...
[i]Kinéztem magamnak 2 taxist, akik szemmel láthatóan nagy egyetértésben beszélgettek, de ránézésre látszott rajtuk, hogy nem öreg motorosok. Hogy ez miből látszik? Ne kérdezzétek, nem tudom, de látszik.
Igazam lett, 4-5 hónapja kezdtek.
Gyorsan bemutatkoztam és elmondtam mi járatban vagyok.
Kérdeznék, ők meg válaszolnak.
Nem ellenkeztek, így belefogtam.
Mint kiderült a válaszokból, friss taxisok, de nem reménytelenek, mivel már véleményük van.[/i]
Nevezzük nevén a gyereket, hiszen nincs benne semmi titok.
A két kolléga kódja, akik MIND A MAI NAPIG MAXOSAK:
215
128
Rolika ellenőr és köszöni, el van...
Tomi drosztos, illetve néha kinyomkod...persze amióta androidos rendszer van, nőtt a címfelvételi aránya...még ha nem is önként döntött így:-)
Ők nálunk kezdtek, ebbe a rendszerben kezdtek el dolgozni...és egyikre sem volt még komolyabb panasz...persze valami volt, mert mindenki próbálgatja a határokat feszegetni, de ez még szerintem is teljesen normális dolog...kifejezetten csipázom mind a két arcot...megvan bennük a taxizáshoz elengedhetetlen csibészség, de tudnak taxizni (már) és szolgáltatni is! Tibikéről, aki sokáig 235 volt, most 132, nem is beszélve...szerintem ha valamibe beleszaladna, már csak azért sem adnánk neki semmit, mert eddig nem volt rá panasz, tett Ő annyit, hogy ezzel valamit vissza adjunk belőle...persze ez csak az én egyszemélyes véleményem.
Figyeld a következő mondatot és ha neked itt sem esik le, hogy itt arról van szó, hogy irányítanak, akkor reménytelen a dolog:
A Morrison’s 2 droszt kb. a ZP droszttal ér fel, miközben néha hármasával mentek más drosztokra… gondolom ekkor irányították át őket.
Ebben a cikkben írtam egy próbautazásomról is, ahol kód szerint megemlítettem azt, akivel utaztam...669.
Akkor kezdte a szakmát...a mai napig nálunk van...tud szolgáltatni és keményen megtanult taxizni is, bármelyik cégnél megállná a helyét!...persze csak abban az esetben tudna bármelyik cégnél meg is maradni, ha képes lenne elfogadni az ottani feltételeket...mert neki a Mi rendszerünk a mérvadó, az elfogadott, ami sok esetben eltér más cégétől.
De figyelj, itt van az egyik cégtulajunk nyilatkozata, akár taxis is írhatta volna...Ő is azt feszegeti, azt a témát, amit TE tettél itt lentebb:
A piac diktál. Ezen ne a fizetőképes utazóközönséget értsd, hanem a többi céget. Az utasok többet is tudnának fizetni, hiszen 170 forintért lassan egy gombóc fagyit sem lehet kapni, nem hogy egy több milliós vállalkozás szolgáltatását igénybe venni. A buszjegyet is ki tudják fizetni, akkor egy luxus szolgáltatást is fizessenek meg, mert a Taxi az nem más. Agyatlan dolognak tartom, ami nálunk folyik. Olcsóbb a taxi telefonról és drágább az utcáról. Rómában Multiplákkal taxiznak, miközben nálunk már egy 5 éves autót is korlátoznak, nem mehetnek bizonyos címekre. Szabócentivel méricskélve kategóriázzák be, viszont a tagdíj mindenkire ugyanolyan mértékben vonatkozik. Ez VICC!!!
Na, akkor kedves Csaholó, ki is tehet erről az egészről? Ki az, vagyis kik azok, akik a piaci mozgást beszűkítik?
MI MA-GUNK TE-HE-TÜNK ER-RŐL!!!
A cégvezetők, legalábbis a Maxnál tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy ezt a szolgáltatást többért is el lehet adni, de ha mi ennyire f@szok vagyunk, hogy ennek érdekében nem teszünk semmit, akkor Ők nem fogják kockáztatni azt, amit felépítettek, mert ellentétben velünk, nekik van annyi eszük.
Különben az előbbi idézetet megtalálhatod a 2011.05.16.-án írt cikkemben.
Ugyanitt olvashatod ezt az egyik tulajunktól:
A Taxis világ önmaga ellen dolgozik. Többször hallottam azt a véleményt, hogy egy taxis NE keressen többet 100-150 ezer forintnál. Ezért a munkáért a havi 250-300 ezer is kevés lenne, hiszen munkáról és alvásról szól az életetek.
Egyetértesz ezzel? ...és tudod ki tehetne azért, hogy ez NE így legyen?
Na ok, elmondom, hogy tudd:
A TAXISOK!!!
Folytatnám:
Az utasok el vannak kényeztetve. Ingyen várakoztatnak benneteket és néha olyan hangnemet engednek meg telefonosainkkal szemben, hogy az vérlázító. Semmi becsülete sincs ennek a szakmának.
Na bammeg...
...és mennyivel jobb lenne egy olyan cégnél lenni, ahol a tulaj azt hangoztatja, hogy a büdös lábú taxis csak ne ugasson, örüljön hogy annyit kereshet, mint egy tanár...mit akar még? Tanult volna tovább és akkor nem kellene sírnia.
...különben ezeknek a cégvezetőknek ajánlanám figyelmükbe, hogy Ők meg tájékozódhatnának, mert manapság több diplomás van munka nélkül, mint taxis.
Figyelj! Most figyelj, egy olyan rész jön, ami hűen tükrözi, hogy miért tart ott a szakmánk, ahol...:
Jó, igen, néha kiabálok, kiakadok, de sosem lépem át azt a határt, ami már nem megengedhető, de ez is csak azért van, mert érzem, lehetne ezt jobban is csinálni, csak sorba emelik előttünk az akadályokat. Szeretnénk új megvilágításba helyezni sok mindent, de maguk a taxisok nem engedik. Emlékezzél vissza: itt ültünk döbbenten, amikor maguk a taxisok kérték pár szabályunk szigorítását. Annyi szabályunk van már nekünk is, hogy már rég meg sem próbálom követni.
Gecó, és ezt az egyik tulaj nyilatkozta!
Mekkora egy köcsög, mi? Biztos Ő tehet arról, hogy nekünk, taxisoknak ennyit kell bultyiznunk és annyiért, amennyiért.
Nem-nem, kedves Csaholó...arról tudod kik tehetnek?
A TAXISOK!
Itt megint egy nagyon fontos rész jön...valahol a Penta vesztét is ennek a hiánya okozta, amit itt megtalálsz:
El kell ismernünk, hogy gyermekbetegségek tömkelegétől hemzseg a cég. Nálunk van a legtöbb kezdő taxis, viszont nekünk van valamink, amivel ezt kompenzálni tudjuk, amíg ezek az emberek felfejlődnek. LELKESEDÉSÜNK!
Igen kedves tomajer, ha már belefolytál (kapd be:D), ez hiányzott nálatok és az, hogy egy szakmai vezetés átlássa, hogy nem lehet a mának élni, igenis, van amit szabályozni és irányítani kell...ha meg nem így történik, akkor meg be lehet csukni a boltot, ahogy a Pentánál meg is tettétek.
...és akkor még ahhoz pár mondatot, aminek sikerült kivernie nálam a biztit már megint, pedig annyiszor megfogadtam, hogy nem fogok lóval imádkozni...
Ezt írtad, erre a hozzászólásodra reagálok:
...fűt-fát ígért!!!...
Mint azt itt előbb levezettem, a cikkeimben (és akkor még nem is idéztem itt a topokban tett beírásaimból) jeleztem, hogy itt, a Maxnál, van egy irányítás.
Aki megkeres telefonon, vagy személyesen, annak bővebben is kifejtem, illetve javaslom neki a Maxot, vagy pont ellenkezőleg, kifejezetten kérem, hogy NE jöjjön, mert ez a cég nem neki való, mert ha valakinek elvei vannak, ha valakinek egy ilyen társadalomban nem a családja eltartása az elsődleges célja, hanem egy kamaszos dac, hogy nekem márpedig nehogy mááá megmondja valaki hogy mit tegyek és mit ne, az NE jöjjön Maxosnak!
Hol találkozom én először egyébként a taxissal? Oktatáson.
Na és ott mit mondok? Mit ígérek, hogy a te szavaddal éljek? Potom több száz ember tudja ezt az állításom alátámasztani:
- A Maxnál a prioritást a telefonos megrendelők élvezik, hiszen egy nagyobb telefonos megrendelői bázis adja meg egy cég stabilitását. Ennek megszerzése és megtartása érdekében, mindent el fogunk követni. Hiszen sosem az utas követi a taxist, hanem a taxis az utast. Nálunk van fuvarkényszer és több olyan dolog, ami más cégeknél nincs...ezért szeretem jobban a kezdőket, hiszen Ők ebbe a rendszerbe nőnek bele, amíg egy már más munkamorált megszokott taxissal elég nehéz megértetni, hogy ez, az Ő hosszútávú érdeke is. Szóval uraim/hölgyeim, aki nem szereti, hogy irányítsák, hogy ha kell, önmagával szemben megvédjék, akkor bajban van, rossz céget választott.
Szóval Csaholó, nem az a bajom, hogy neked nem jött be a Max, mert ez egy pillanatig sem volt kétséges előttem, hiszen olvastam beírásaidat még mielőtt beléptél hozzánk, hanem az, hogy azt állítottad, hogy ÉN ÍGÉRTEM FŰT-FÁT...
Én tájékoztatok, nem ígérek. Én próbálok segíteni, de más helyett sem gondolkodni, sem cselekedni nem tudok...és nem is akarok...
Tiszta szívemből kívánom, hogy találd meg magadnak a megfelelő közeget, céget, munkát és boldogulj a lehetőségekhez képest a legjobban!!!
Sok sikert és ígérem(!), ha találkozunk az utcán, Én kollégaként foglak kezelni és üdvözölni...de a további "vitától", érveléstől elzárkóznék engedelmeddel...az energiám arra tartalékolnám, ami előre mozdít és nem hátra.
Üdv
Csogu
Előzmény: #331047 Csaholó 2012.09.15. 08:09:16 |