Hozzászólások száma: 3872
Ugrás a hírhez Oldalszám: 194
Témakörök > Hírek fórumai > Max Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
füles1277 2012.05.06. 06:46:30 / # 329772
"Különben meg azok az idők a Főnél még nem is voltak annyira rosszak...hiszen Füles barátom is nagy Tipo gyilkos volt:-))) " Én!!!??? Dehogy:-))))
csogu 2012.05.05. 20:15:33 / # 329770
Nem azt mondtam, hogy nem mondhatod, de ha abban a rendszerben voltál, akkor nem igaz, hogy nem látod, hogy ez mennyivel másabb....vagy bennem a hiba és én élem meg ezt sokkal jobban...ez sem kizárt....viszont akkor én vagyok jó helyen és neked kell váltanod...vagy munkakört, vagy céget, vagy világszemléletet...de ez sem kötelező, csak akkor meg, ha nem teszel ellene semmit, ne másnak ród fel hibaként a saját tétlenséged...tehetetlenséged. Szerintem... Nem körénk és értünk épül fel egy rendszer, mi csak jogot kapunk ahhoz, hogy élhessünk benne, de rajtunk múlik, hogy mikor szakadunk ki belőle. Kb. olyan ez,mint a házasság. Sok embert ismerek, aki boldogtalan, de nem tesz ellene semmit, hanem így éli le az életét, azzal az emberrel, akinek már a közelsége, gondolata is undort vált ki belőle... Meglátása szerint a másik fél a hibás ebben...és Őt okolja a sorsáért...szerintem meg senki más, csak önmaga a felelős. Ennyi apró különbség van csak a gondolkodás módunkban, amitől másnak képzeljük egymást... Különben meg azok az idők a Főnél még nem is voltak annyira rosszak...hiszen Füles barátom is nagy Tipo gyilkos volt:-))) Én itt az utolsó 4-5 évre gondoltam...vagy amikor a 6x6-os ismerősöm arra panaszkodott, hogy sikerült neki nullás szerdai napot produkálnia, 8 órás munkával...na ezt ne úgy értsd, hogy a kiadási és a bevételi oldal kiegyenlítette magát, viszont a profit elmaradt, hanem úgy, hogy nulla forintot vételezett be...na az a szívás...meg amikor én egy pénteki 14 órás melóval 7200 bevételt(!!!) könyvelhettem el...piacvezető cégnél... ...és látod, nem azt mondom, hogy ebben ők a hibásak, hanem ÉN voltam az a majom szájú, aki akkor nem lépett le időben. A felelősség az enyém, csak is az enyém...bár ettől még a véleményem meg van a Tisztelt urakról:-)) Na mind1, menjünk ki "szívni", mert ha holnap nem lesz kalács az asztalon, a gyerkőcök nem fogják elfogadni, hogy a világ sz@r és én vagyok az okos:-))
csogu 2012.05.05. 20:02:10 / # 329771
Szia! Legalább Te tudd különválasztani, hogy amit a céggel kapcsolatban írok, azt teszem olyan megközelítésből, hogy rávilágítsak a másik oldal cselekedeteinek a mikéntjére. Taxis vagyok, én is azt szeretném, ha a cégnél annyian lennénk, amennyi ahhoz kell, hogy életben tartsák nekem, amikor én épp nem dolgozom....behozzák az utast, de haza, éjszaka, már csak én vihessem...800 ft/km-el és nagy jattot kapjak. Csak az álmodozás elég messze van a realitástól és mivel önös érdekem, hogy egy olyan cégnél dolgozhassak, ahol még esélyem van a megélhetésre, így ezt képviselem...és teszek meg mindent azért, hogy ne kelljen újra egy olyan cégnél nyomulnom, ahol olyan rendelkezések vannak, amitől agyvérzést kapok, már csak a gondolattól is. Attól, hogy megértem, a szabályozottság egy elvárás a szocializálódott társadalom részéről, még nem értek egyet a jogalkotás összes pontjával. Viszont itt, ha már erről közelítjük meg a kérdést, egyesek akik a maguk akaratából vállaltak egy alárendelt szerepet, ami nem feltétlenül negatív töltetű kijelentés, elvárják, hogy mindenki, értsd itt az utast, a saját vevőjét is, Őt szolgálja és érdekei, mint első számú szempont, kezelendő. Aztán amikor jön valaki és ennek ellent mond, akkor mint ellenség van dimenzionálva...és ez már egy eredmény, mert anno simán csak seggnyalónak nevezték. Szerintem egy ok-okozati összefüggést nem lehet azonnal megbélyegezni. Hasonlóan ahhoz, mint ahogy egyes véresebb szájú pártkatonák teszik. Vagyis, ha én nosztalgiázásból meghallgatok egy ilyen zenét, attól még nem vagyok kommunista, csak az életem egyik szeletét....vagyis saját történelmedet...rosszabb szóval élve, gyökereimet, múltamat, nem tagadom meg. Picit összefoglalva: attól, hogy értem a körülöttem zajló történéseket, illetve néha megpróbálom ezt másnál is megvilágítani, a miérteket, még nem egyenlő azzal, hogy ne tudnék ennél jobb élethelyzetet elképzelni magamnak. Viszont azt se feledd el, hogy aki a múlton kesereg, a jövőtől fél, az nem éli meg a jelen örömeit! Semmi baj ezzel, nekem nem fáj, csak ne akarja rám erőszakolni depressziós világfájdalmát, és mindent beállítani olyan sötétnek, ami valójában csak egy olyan életkörülmény, amin szeretne javítani. ...és akkor kérdezném, tenni is hajlandó érte? Te is tudod a választ: NEM! Csak ez elvárások, azok, amik a szeme előtt lebegnek. Nem egy rossz mondás ez, hogy: ne azt nézd, hogy mit tud tenni a haza érted, hanem azt, hogy te mit tudsz tenni a hazáért. Ezt lefordítva a mi nyelvezetünkre, valahogy így képzelem el: Ne azt nézd, hogy mit tud tenni a szakma érted, hanem azt, hogy te mit tudsz tenni önmagadért. Sajnos a szakma túlnyomó többsége még mindig abban a hittben él, hogy a társadalomnak kötelessége az Ő boldogulásáért tenni. Pedig ez nagyon nem így van. A saját sorsodért Te magad vagy a felelős. Hibáztatni lehet másokat, de attól még neked nem lesz jobb...bár ki tudja, vannak olyanok, akiket már csak ez a gondolat tart életben. ...és nagyon rossz néven veszik, amikor valaki merészel tükröt tartani eléjük. Ismerek olyat, aki azt a nézetet vallja, hogy egy szülőnek kötelessége mindent megtenni a gyermekéért, aztán amikor arról van szó, hogy Ő mit tesz az ivadékáért, akkor azonnal azt a nézetet vallja, hogy egy gyermeknek kötelessége a szüleit támogatni. Gondolom Te is érzed a probléma gyökerét ebben az esetben...egy erősen egocentrikus személyiség, aki sosem fog egyetlen tettéért sem felelősséget vállalni, de okolni fog mindenkit a saját boldogtalanságáért. ...és akkor most ezt vetítsd le a taxizásra...: A cég, ahol Ő a vevő, mindent tegyen meg érte, maximálisat nyújtson, kezelje Őt a szent és sérthetetlenség alanyi jogán. Az utas? Az Ő vevője? Ne viccelj! Csak egy picivel hangosabban csukja be a kocsija ajtaját, már ugat miatta és ha esetleg némi "extra" kérést intéznek felé, akkor vörös fejjel, homlokán kidagadt erekkel utasítja azt vissza...mert nehogy má' bammeg!!! Lehet, igazad van, vagy igaza van azoknak, akik furcsállják, hogy így, ebben a formában én ezzel nem tudok egyetérteni, de mit tehetnék...nálam az alázat nem egyenlő a megalázottsággal, a szolgáltatás, a kiszolgáltatottsággal. Ja...és képes vagyok a hibáimat is belátni...pl.: az elefántos példa nem volt jó...de a hangyás igen:-))) Na léptem meló, hello:-)
ötletláda 2012.05.05. 19:39:48 / # 329769
Akkor apránként, hogy a munka is menjen. A nagyapám néha megkérdezte: - milyen az életed fiam? - nehéz papa. - mit tudsz te a nehézségről!? Sose jártál a Donnál. igaza volt! viszont Neked azt tudom mondani, hogy FŐs voltam. Ott kezdtem amikor még a sárga toledo volt a sztár, és a tipo a belépő járgány. Szóval, mondhatom a véleményemet?
szálka 2012.05.05. 16:46:41 / # 329768
Ha már fontos volt nekem(is) címezned, akkor én is reagálok: Nincs azzal baj, amit leírtál, csak így nem kell olyankor zúgolódnod, amikor a gondolkodásmódodat inkább hasonlítják egy tel.szám tulajdonoséhoz, mint a fuvaroséhoz. Ennyi az egész. :-) Viszont: az elefántok nem azért járnak csordában, mert így védik meg magukat. Sokkal inkább szociológiai okai vannak. Egyszerűen így érzik jól magukat, és a szagok alapján tájékozódnak. Az ismerős szagok keresik egymás társaságát. Ráadásul a hímek kifejezetten magányosak, mert kizárják maguk közül a többiek. Csak a szaporodáshoz kellenek... Na ezt képezd le a "taxisra". :-)
csogu 2012.05.05. 16:06:20 / # 329767
Ajánlanám szíves figyelmedbe ezt az írást! KLIKK IDE!:-))
csogu 2012.05.05. 16:02:55 / # 329766
Hirtelen nem is tudtam eldönteni, hogy válaszoljak-e, vagy sem. Hiszen ahhoz, hogy ezt megértsd, kicsit több kell, kellene, és ahogy látom, Szálka kolléga is, aki pedig nem ma kezdte, nem lát túl a szélvédőn. Ez az utas-taxis egyensúly az egyik legnehezebb kérdés egy taxiscég életében. Mivel nem egy állandó utas, illetve taxis állománnyal rendelkezik, hanem ez változik, így egy stagnálást, egy bebetonozott létszámot, nem lehet alapul venni. Amennyiben több a taxis, akkor a folyamatos fuvarigény az, ami napirenden van. Ellenkező esetben, ha több az utas, mint a taxis, akkor ott a másik égető gond, miként szolgáljuk ki őket? Hiszen nem tudom Te hogy vagy vele, de ha Én rendelnék egy pizzériából 3x pizzát és 2x nem hoznák ki, illetve egyszer 2 óra alatt, akkor törölném a telefonszámot és nem hívnám többet. Egy esetben térnék el ettől, ha lenne ingyenes kuponom...akkor még próbálkoznék. Ez a taxizásban a csekkes megrendelő... A másik, amit értened kellene, hogy Mi már nem a nyárra dolgozunk, hanem az őszre-télre. A nyár köszönjük már rendben van...hiszen ha nem így lenne, akkor a mostani éjszaka, ami nem volt nagy szám, meglepően gyenge volt egy péntekhez képest, Aninak mégis úgy kellett vadásznia az autókat a telefonos megrendelésekre és a DROSZTOKRA!!! Te barátom, nem szoptad végig a telet...vagy nem tudod mi az az igazi szívás...menj el egy kicsit Főtaxisnak és akkor megtudod. Neked télen is volt munkád, mert szerencsére már nyáron azon dolgoztak bent a cégnél, hogy ez így legyen....és most sem történik ez másként. Szerencsénkre... Tekerd a kormányt, a cég vezetését, stratégiáját bízd azokra, akiknek ez a dolguk. Ameddig megélsz innen, vedd meg a szolgáltatást. Amennyiben ez változik, nem élsz meg, vagy találsz jobbat, akkor lépni kell. Így tettem anno én is...igaz, 2x kicsit tovább maradtam, mint kellett volna...Te ne kövesd el ezt a hibát, amint nincs meg a számításod, lépj. Addig viszont, amíg ez nem így van, ne minősítsd azokat a kollégáidat, akik valamit nem tudnak, amit Te igen, mert sok olyan dolog lehet, amit Te magad sem tudsz. "Elmondanám, hogy ez a stílusú felfogás vezetett a 167ft-hoz." Mert elmondanám, ez a lenézéses, széthúzásos stílus az, ami elvezethetett odáig, hogy kialakulhasson ez az áldatlan árháború!!! Meg kell állapítanom, hogy a hangyák okosabbak, mint a taxisok, hiszen összefogva csodákra képesek...de még az elefántok is csordában járnak, ezzel védve életüket és életterüket... Elsőre sem vicces, hogy valaki nem tudja, hogy hol az Allee, sőt, az sem vicces, ha valaki azt sem tudja, hogy hol van a Wenckheim-palota...nem nevetni kell rajta, hanem belesegíteni...és akkor már Ő is tudni fogja...majd Ő vezet bele egy másik kollégát és így tovább...és ne feledd, a tudás hatalom... Na és akkor már meg is kaptuk a választ, hogy miért nincs a taxisok kezében a hatalom, legalább a saját vállalkozásuk felett:-))) Bár lehet, hogy ez csak így elsőre vicces...és akkor idéznélek: "Másodszorra inkább szánalmas. Vagy elsőre is?" További kellemes napot...:-)
szálka 2012.05.05. 13:16:26 / # 329765
Kívülállóként csak annyit jegyeznék meg, hogy a szákban lévő halat már nem kell etetni. A "presztízs" viszont nem dagasztja a tulaj bankszámláját.
ötletláda 2012.05.05. 12:58:19 / # 329764
Upsz, most fogok lebukni! Mert ettől a belépési kedvezménytől ugyanis lila hajat kapok, és úgy már könnyen felismerhető leszek. Én elfogadom a cég szabályait, és még meg is próbálok azok szerint játszani, de ettől borul a bili. Gyere hozzánk és élvezd a nyarat? Az első 30 még tagdíjat sem fizte? wtf? És mi? Mi, akik végig sz.pjuk a telet? Nekünk nincs nyárélvezés? Mondjuk így: Velünk voltál 3 téli hónapot, /Köszönjük!/ és mind a 3szor benne voltál az első 50ben a cím felvételi versenyen, akkor most 3 hónapig csak fele tagdíjat, leadót kérünk. !!!!!nem azt írtam, hogy INGYEN!!!!!!!!! Hogy kedve is legyen dolgozni a céghez lojális parasztnak. Tök jó, hogy amikor jön a tuti, akkor feldúzzasztjuk a létszámot, hogy még csak véletlenül se "élvezhesd" a nyarat. Elmondanám, hogy ez a stílusú felfogás vezetett a 167ft-hoz. Mi lenne ha presztizs lenne maxosnak lenni? És nem fű, fa, virág, kerülne be. Csak azért mert ingyé van. Mert az csak elsőre vicces, amikor az új kolléga azt kérdi a csatornán, hogy "hol van az Allee?". Másodszorra inkább szánalmas. Vagy elsőre is?

tom485 2012.05.05. 08:02:04 / # 329763
Igazi taxis duma: egyéb okokból nem tehettem mást, de....
tom485 2012.05.05. 08:00:51 / # 329762
Nyilvánvalóan egy kajáldát hozol fel példának :D
csogu 2012.05.05. 07:42:54 / # 329761
Mond neked az valamit, hogy lóval imádkozni?:-)))
Csaholó 2012.05.05. 06:56:25 / # 329760
Akkoriban nem volt más lehetőségem,egyébb okok miatt!!! De ebből csak azt akartam kihozni,lehet gazdaságosan dolgozni,kis tarifával is!Az a 25 autós flotta nem rengette volna meg a taxis világot,HA úgy marad!Erről ugatok mióta,akkor nem köpködte senki a Minit,150-re meg mindenki a plüst,akkor nem értem!??Nálatok is van alapanyag 167-re,ami igencsak a minimum közelében van! A 120-ra nem fizettem tagdíjat,mégis volt választásom,mit akarok,tudok elvinni!Most meg fizetek és mindenki dirigál!Anno Főtaxinál se mondták meg,csak vidd a lét/alkamazott-Zsiguli/!! Nem értem miért az én nyakamba teszed most a kötelet!!Nem én mutattam be a jó kis Új minimobil céget a hallótaxin,sok sikert kivánva nekik!!!!!!!!Az én sorsommal nem kell senkinek foglalkoznia,azzal kell hogy minden, szolgáltatásért fizető taxis szolgáltatást kapjon,ne szívást!!!Nem vagyunk mi orvosok-Nővérke szívást-!!!!
csogu 2012.05.04. 14:51:55 / # 329759
Na még egy csepp...mert ez kihagyhatatlan. Kovács Zoli írása: És nem lehetettlen, hogy holnap valamelyik nagy cég is bejelenti az ehhez hasonló dömpingárát, és ti pedig majd szépen, BÉGETVE, mentek és fizetitek a fuvarszám megemelkedése miatt, megemelkedett tagdíjat. Aztán majd sírtok fűnek-fának, hogy milyen sanyarú is a ti sorsotok! Na, és Csaholó, ez vagy Te, akiről a Zoli írt akkor...6 éve!!!!!!!!!
csogu 2012.05.04. 14:47:51 / # 329758
AVH 36-os hozzászólásáról már nem is beszélve...ha olvassa soraidat mostanában, akkor szerintem még azt is sajnálja tőled, hogy valamit is kapsz a pénzedért...nemhogy szolgáltatást, főleg nem minőségit. Na, ennyit erről...
csogu 2012.05.04. 14:44:34 / # 329757
Ajánlanám figyelmedbe a 32-es hsz.-t! Majd 6 éve írtam...
csogu 2012.05.04. 14:37:44 / # 329756
Csaholó, legyen egy jó napod, tessék, klikk ide, nosztalgiázzál...a régi szép időkről, amikor "halálra kerested" magadat...
csogu 2012.05.04. 14:23:20 / # 329755
Pedig ott voltam,Bakucnál,míg csak a saját flottája volt!!!!Halálra kerestem magam! Vagyis Te is az egyike vagy azoknak, akik 120 forinttal jártak, miközben a többiek már a 180 forint felé kacsingattak. Vagyis könyékig benne vagy abba, hogy anno kialakuljon, PIACA legyen annak az árháborúnak, ami jelenleg is tart. Akkor Téged miért nem érdekelt a többi taxis sorsa?...és miért várod el, hogy mást érdekeljen most a Te sorsod?
csogu 2012.05.04. 13:26:36 / # 329754
ahelyett hogy azt szolgáltatná felém amiért fizetek... Figyelj...pont azt kapod, amire befizetsz. Az más kérdés, hogy az neked nem megfelelő. Sőt...senkinek sem az. Egy cégnek úgy kell manapság működnie, hogy a piaci helyzetét minimum megtartsa, de a fejlődés a cél. Mi kell ehhez? Alkalmazkodni kell a már meglévő piaci helyzethez, illetve valami pluszt adni, amivel az "Ő terméke" vonzóbb, keresettebb. Mi egy taxis érdeke...mi lenne neki a megfelelő szolgáltatás? Egy süket néma utas, akit olyan áron szállíthat, hogy havi 160-170 órát kelljen csak dolgoznia és abból mindent ki tudjon termelni, illetve gyarapodjon is, és a tartalék képzésére is jusson. Egyetértek, én is erről álmodozom, mint taxis. ...és az álmodozás után jön a realitás, hogy mik a lehetőségeim. Az igényeket egyre lejjebb adva a végén már a kényszer kategóriába átzuhanva kell teljesítenünk azt a minimumot, amiből megélünk. Ez a mi "vállalkozásunk", és azért, hogy ennyire messze jutottunk az álom kategóriától, nem a csúnya cégvezetők a felelősek. Tizennyolezerhatszázhetvenkettedszerre írom le, hogy ezért a TAXISOK a felelősek. Tudod miért nem 78 ft/km-el szolgáltatunk? Mert tudják a cégvezetők is, hogy van egy olyan tarifális határ, ami alatt már nem tudják a taxisokat maguknál tartani, mert képtelenség a mai árak mellett kitermelniük ezzel a költségeiket...pontosítok, a költségeik egy részét sem lennének képesek kitermelni annyiból. Te a befizetett pénzedért pontosan azt a szolgáltatást kapod, amire befizetsz. Vagy esetleg olyan történt veled, hogy bementél egy céghez érdeklődni, hogy mennyi is az annyi és Ők azt állították, hogy Te amint végzel az egyik címmel már tolják is alád a másikat, amit 400 ft/km-el vihetsz? Aztán amikor már mindent bepeneltél, akkor jött a hidegzuhany, hogy nem úgy van, ahogy hirdették magukat?! Mert akkor valóban jogosan háboroghatnál itt, hogy becsaptak!!! Nem ,kedves Csaholó, Te pont azt a szolgáltatást kapod egy taxiscégnél, és most vonatkoztassunk el a Max Taxitól, mert ez minden cégre igaz, amire befizettél. Te váltottál szar filmre jegyet, KÉNYSZERBŐL. Ezt a helyzetet viszont a taxisok engedték kialakulni...náluk reklamáljál, illetve ha Te ez ellen nem próbáltál meg tenni, akkor először magadnál! ...jaaaaaa....és ne felejts el azoktól a taxisoktól elnézést kérni, akik viszont próbáltak tenni ez ellen. Remélem segítettem helyretenni a fejedben a dolgokat. Különben nem is értem...de tényleg nem. Bemegyek egy kajáldába és rossz a kaja...többet nem megyek oda...másoknak sem ízlik, de azért odajárnak, majd az étterem el kezd terjeszkedni és a végén már uralja a piacot, így én is kénytelen vagyok azt a moslékot enni, mire valaki elkezd háborogni, hogy igaz, Ő húslevesre fizetett be, de hallatlan, hogy nem sült malacot hoztak ki neki a pénzéért...és a legmegdöbbentőbb, azt hiszi, hogy neki van igaza és joga háborogni... Nyugodtan szóljatok, ha rosszul látom, mert lehet bennem a hiba...és akkor kipróbálom, bemegyek a boltba, kifizetek egy zsemlét és megpróbálok elhozni egy rúd téliszalámit, azt ha a boltos kiakad, akkor kikérem magamnak, hogy a PÉNZEMÉRT NEM AZT KAPOM, amit szeretnék. Vicc, komolyan mondom, vicc:-DDDDDDDDDD
Csaholó 2012.05.04. 09:02:58 / # 329753
Nem!Elötte voltak barátai,akik segitettek a céget talpra állitani!Aztán már szóba se állt velük! "Vállalkozásba való beleszólás"?Ezt pont TE??? Taxisunk befizet a Max-hoz,v.bármelyik céghez,mást se kap csak beleszóltok a vállalkozásába,ezt ne csináld-azt így csináld,büntetitek ha mást tesz!!! Aha...tényleg buta vagyok...hogy fizetek valakinek havi tartásdíjat,és eltüröm-türjük,hogy bele szóljon a vállalkozásomba,ahelyett hogy azt szolgáltatná felém amiért fizetek...hát ja!!
Oldalszám: 194