Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
aurora borealis | 2011.09.29. 19:38:42 / # 323851 |
|
Hát biztos összeszarták magukat.3000 elkeseredett lecsövesített taxis és az ő haragjuk...Vicc kollégám,vicc.3000 csóró aki majd rohan autót bérelni,vagy szuper alapanyag lesz alkalmazottnak.
Bármilyen szomorú is de ez a nagy büdös igazság! Vagy mondj egy példát az elmúlt évekből amikor taxis vagy taxisok kiálltak az igazukért,vagy ne adj Isten szembe mertek menni a telefonszám tulajdonossal?
Szerinted???
Előzmény: #323843 Tomcab 2011.09.29. 07:06:15 |
hiénakutya | 2011.09.29. 19:12:24 / # 323850 |
|
|
Tomcab | 2011.09.29. 18:51:39 / # 323849 |
|
Ezeket a szigorításokat a létszámleépítés miatt akarják törvénybe hozni,csak ezek igazságtalanok olyanokkal szemben akik önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetben,hogy nem felelnének meg az új előírásoknak.Én másképp oldanám meg a taxikérdést Budapesten.Létrehoznék egy független etikai bizottságot.Próbautazások során ha valaki felakadna a hálón túlszámlázásért,autó külső-belső tisztaság,személyi higiénia hiányáért súlyos esetekben túlszámlázáskor minden esetben visszavonnám a taxiengedélyét + a taxivezetői igazolványát 5 évre bevonnám.Hasonlóan járnék el azokkal a "kollégákkal"akik szabálytalan rádiókkal turkálnak a saját csapatukban a tisztességesen dolgozók zsebébe.Nagyon sokan kihullanának abban biztos vagyok.Nem azok a tisztességtelen taxisok akik köztartozást halmoztak fel hanem azok akik ártanak a szakma hírnevének és saját kollégájával szemben tisztességtelen.
|
hiénakutya | 2011.09.29. 15:54:14 / # 323848 |
TGFSZ-vezetők figyelmébe ajánlom.
"Egy demonstráció akkor üt, ha önmagában, minden trükk nélkül elemi erőt mutat. A túl sok fifika könnyen visszaüthet. A tüntetés ugyanis akkor lesz látható, érezhető, ha összezavarja, akadályozza a város életét. Ha ugyanakkor kevesen azonosulnak a szakszervezetek ügyével, vagy egyszerűen nem is értik, hogy mit akarnak elérni, inkább utálni fogják a dugókat, a kényelmetlenséget."
|
|
oregrokker | 2011.09.29. 14:50:39 / # 323847 |
|
Nagyon igazad van a négyesfogattal kapcsolatban.Rendet kel tenni.Mi taxisok ezt tudjuk és akarjuk csak az a baj,hogy valaki(kik)ezt nem akarják. Vajon miért?
Előzmény: #323846 nazoli 2011.09.29. 09:15:50 |
nazoli | 2011.09.29. 09:15:50 / # 323846 |
|
Nem egyszerű a helyzet.
Én azt mondtam, hogy elsősorban a rendezett viszonyok mellett. Nem mondtam azt, hogy a szopatások ellen nem. Azok ellen IS. De most a fuvarszervezők ellen nem. Mert ha jól értetelmeztem a rendszerbe pénzt betoló mondatodat, az erről szólt.
Annak nem sok értelme van, hogy bármilyen hatósággal állandóan arról tárgyaljunk, hogy hány éves legyen a korhatár, meg kell-e nullás papír, vagy sem, meg milyen tanfolyamokat ne kelljen elvégezni. Ha ezekről vitatkozunk, akkor csak elkenjük a szart. Pontosan az fog történni, ami eddig. Nem lesz gazdája a taxizásnak, és nem lesznek rendezettek a viszonyok. Attól nem válik rendezetté a piac, ha valamelyik hatóság nem szabályozza a korhatárt, vagy megszűnteti a drosztdíjat. Nem tudom, mert nem kérdeztem meg a külföldieket, hogy náluk van-e korhatár. Szerintem nincs. De mégis három-négy éves korban cserélik az autóikat. Maguktól. A saját jól felfogott érdekükben. Az is igaz viszont, hogy tisztességes mértékű fix tarifával dolgoznak, és nem engednek rá a piacra számolatlanul újabb és újabb rabszolgákat.
Nem véletlenül beszélünk a fix tarifa, a létszám, a droszthálózat, és az ellenőrzés négyesfogat együttes szabályozásáról. Ha ez nem együtt lesz kialakítva, akkor semmit sem ér az egész. Időnként egy-egy részelemét meg fogja változtatni a hatóság az éppen uralkodó széliránynak megfelelően, de az egész szar marad. Azért nem működik normálisan a rendszer, mert eddig is csak a részelemeket változtatták egyenként. Abból meg soha sem fog összeállni egy rendszer. Vagy ha igen, akkor az olyan, mint a mostani. Ha nem az egészet szabályozza az óvónéni, akkor állandó civakodás lesz a homokozóban. Vagyis minden évben mehetünk tüntetni valami ellen, meg rugdalhatjuk egymást a fuvarszervezőkkel. Aztán győzzön az erősebb. Nem így szeretnék taxizni.
Ez a mostani helyzet is ennek az elemenkénti foltozásnak az eredménye. Mindig azt gondolja valaki, hogy egy újabb szabály bevezetésétől gyökeresen meg fog megváltozni a helyzet, és az a csoda szabály rendezni fog mindent. Aztán rájön, hogy nem, és akkor hoz egy másik szabályt is, amiről szintén azt gondolja, hogy au majd megold mindent. Ebből nem lesz egy jól működő rendszer, csak szabályok halmaza. Mintha egy ruhát egymáshoz nem illeszkedő foltokból varrnának össze. Valamennyire hasonlít egy kabáthoz, de mégsem az igazi.
Rendbe kell tenni az egészet.
Az óvónénit meg nem tudjuk megkerülni. Ha már odatették az óvodába, akkor ő a főnök. Rá kell ébresztenünk, hogy viselkedjen óvónéni rendes módjára, aki azért kapja a fizetését, hogy mindenki számára megfelelő rend legyen az oviban.
És a gyerekek se haljanak éhen.
Előzmény: #323841 hiénakutya 2011.09.29. 04:55:17 |
hiénakutya | 2011.09.29. 08:13:53 / # 323845 |
A nullás papír = Sipeki. Ez dokumentálva van, beraktam ide valahova egy részletet. Szerintem Ő csak katona, de a nevét adta ehhez az egészhez, ami nekem pont elég.
A Metál összességében csak egy f@sz, aki összeírt egy csomó f@szságot, aztán beadta, mert ezt a feladatot sózták rá. Ez a tengelytáv, csomagtartó, légzsák, klíma, mit tudom én, ezek jöttek ki belőle. Nincs ezzel gond, ha jó munkát végez, de látjuk, hogy egy korszerű hybrid nem bírja megugorni ezt a lécet, annyira elb@szta. Nagyon fontosnak tartom leszögezni, mielőtt még valaki meglincselné ezt a barmot, hogy az Ő anyagában csak-és kizárólag a frissen betaxizandó autókra vonatkozna minden szigorítás! Az, hogy minden szarság a már jelenleg taxiként futó autókra is vonatkozzon, NEM TŐLE SZÁRMAZIK!
Így a korhatár sem.
Ez is dokumentálva van, ellenőrizhető, tehát nem arről van szó, hogy védem, hanem ezek a tények.
Tudom, hogy honnan jött a tízéves korhatár, meg az, hogy vonatkozzon a már rendszerben lévő autókra, de nem tudom bizonyítani, nincs dokumentálva, ezért leírni sem fogom.
Nem is szükséges, hiszen elég megnézni a szaksajtót, hogy kik érveltek mellette, és akkor az valószínűleg egy jó megfejtés lesz...
|
tomajer | 2011.09.29. 07:30:51 / # 323844 |
Szerintem levizsgáztat decemberben....
ui: nem két ember a bűnös, ne így verjük bele a köztudatba. Ha neveket akarunk, akkor tegyük már mellé, a Dudást, a Bőszt, a Dióslakit!
Sőt a Dióslakival kell kezdeni, mert ő az egyetlen, aki hangosan és nyilvánosan fix tarifa, és létszámkorlátozás ellenes.......
|
Tomcab | 2011.09.29. 07:06:15 / # 323843 |
|
Szia!Ha tényleg ez a két ember (Sipeki,M.Z)generálja ezeket a törvényjavaslatokat és erre fény is derül bizonyítottan, plusz még törvénybe is jön akkor kb. 3000 taxis válik miattuk munkanélkülivé.Ha ez így lesz nem sokat adnék az életükért.3000 elkeseredett ember haragja nagyon kegyetlen tud lenni.Gondolat:Egy valaki vett egy 4 milliós autót három éve hat éves futamidőre. Betegség miatt beleszakadt a tb-be kb 200000 ezerrel.
Január 10-én lejár a vizsgája. Nincs nullás papír, nincs vizsga, nincs munka, nincs törlesztő.Szerinted???
Előzmény: #323841 hiénakutya 2011.09.29. 04:55:17 |
Apuka | 2011.09.29. 05:27:34 / # 323842 |
Szia!
A kedvezmény igénybevételének egyik része az érvényesített tagsági könyv (aktuális negyedév befizetve, lebélyegezve) bemutatása
Az egyéb, erről szóló tájékoztatást hírlevében újra leírjuk!
Üdv
|
|
hiénakutya | 2011.09.29. 04:55:17 / # 323841 |
Ja, jól van, én meg tisztára azt hittem, hogy a korhatár, meg a többi szopatás ellen IS volt ez a kis légyott. Ebből indultam ki, és ennek tudható be a tévedésem. Mert az meg ugye a fuvarszervezők törekvései elleni megmozdulás lett volna. Azt ugyanis pontosan tudjuk, hogy Komáromi ezekben a kérdésekben nem hazudott; a szopatások javát az úgynevezettt szakmai oldal kérte.
Konkrétan tudjuk, hogy az évenkénti nullás igazolás kinek a javaslata és most csak azért nem írom le a Sipeki nevét újra, mert a Tomajer céklavörös fejjel ordítozni kezd, azt meg nagyon rühellem.
Baszki, most nézem, hát nem leírtam mégis?! A francba! :-DDD
Most már mindegy.
Azt is pontosan tudjuk, hogy az autókra vonatkozó előírások okos tervezetét kinek a neve FÉMjelzi.
A korhatár is "szakmai oldalról" jött, Te pont olyan jól tudod, mint én.
Csak nem tudjuk bizonyítani.
Ezek után jó, hogy nem mentem el. A f@szom demenstruáljon a 240-es tarifáért!
Szerintem aki 400 forintos (most még) üzemanyag ár, 27%-os forgalmi adó és -mennyi is lesz majd a járulék, ha megemelik a minimálbért meg a járulékok mértékét?- mellett a 240-es tarifáért tüntet, az birka.
Tényleg, nektek mennyi jött ki? Nem ide tartozik, de én valami 47000-et számoltam a minimálbér után.
Az már azért elég jó, nem? :-)))
Egyébként, hogy is mondjam...
Az, hogy a Pistike odamegy hozzád, elveszi a homokozóvödröd, kizavar a homokozóból és még a képedbe is röhög, nem feltétlenül az óvónéni hibája. Jó, hát figyelhetett volna jobban is, ez tény, végül is ez volna a feladata.
De ha már nem figyelt, akkor azért le lehetett volna csavarni a Pistikének is, meg annak is, aki mellé áll, egy olyat, hogy a mai napig csöngene a fülük tőle.
O.K., mi ilyet nem csinálunk, mi jó gyerekek vagyunk, szaladunk az óvónénihez, majd az rendet tesz.
De azért a Pistikének csak alá kéne rúgni egyet, mert nagyon a fejünkre nőtt a kis köcsög. Ráadásul lehet, hogy utána az óvónéni segítsége már nem is kellene.
Na mindegy, rángassuk tovább az óvónéni szoknyáját, megpróbálok addig sem birkázni.
De azt nem ígérem, hogy sikerülni is fog. :-)
Előzmény: #323837 nazoli 2011.09.28. 23:36:36 |
|
piszkos fred | 2011.09.29. 04:36:03 / # 323840 |
|
így van azok vagyunk,mert mást gazdagítunk többek közt én is!!de mond mit csináljunk?annyi integető utas nincs az utcán,hogy ne kötelezzem el magam egy cégnek!!a frekventált helyeken ugyebár nem lehet megállni.a családomat meg el kell tartani!hol van itt a kiút?
Előzmény: #323832 hiénakutya 2011.09.28. 17:21:15 |
Aranyospalabácsi | 2011.09.29. 01:14:30 / # 323839 |
|
Köszönjük.
A kedveznényt hogyan tudom érvényesíteni?
Mi a jelszó? Talán a tagsági szám?
Kinek a nevére megy a számla?
Indulásnak ennyi. Várom megtisztelő válaszod!
Az nem válasz hogy már leírtuk. :)
Előzmény: #323838 Apuka 2011.09.29. 00:33:43 |
Apuka | 2011.09.29. 00:33:43 / # 323838 |
Tisztelt Kolléganők, Kollégák!
Mint tudjátok, a TGFSZ az érdekvédelem mellett határozott lépéseket tesz egy olyan közösségi vásárlói rendszer kiépítése felé melynek lényege, hogy tagjaink különböző kedvezményekben részesülhessenek.
2011. június elseje óta élő megállapodásunk van az UNIX alkatrész forgalmazó céggel mely 35% kedvezményben részesítette tagjainkat.
A kedvezményt sokan vették igénybe ( a mai napig 1440 vásárlás) és ennek köszönhetően az UNIXa kedvezmény mértékét 40%-ra emelte!
Köszönet érte a cégnek!
Igyekszünk hasonló kedvezményeket elérni más cégeknél, üzleteknél is, és reméljük, ezzel is hozzátudunk járulni, hogy minél szélesebb körben, minél több pénzt tudjatok megspórolni!
Üdvözlettel:
Vezetőség
|
|
nazoli | 2011.09.28. 23:36:36 / # 323837 |
|
Mi ellen is tüntet?
Nem ellen tüntet. Ez most nem az a helyzet. Valamiért tüntet. Elsősorban a fix tarifáért, és a létszám szabályozásáért. A rendezett viszonyokért.
Te egy olyan rendszerről beszélsz, amely rendszer (fuvarszervezők jelenlegi monopolisztikus uralma a taxi piac fölött) kialakulása egy másik, egy nagyobb rendszer szar működésének az eredménye. Ez a nagyobb rendszer tehet arról, ami ma ebben az országban történik. A nagyobb rendszertől lenne elvárható, hogy empatikusabb legyen, és valamilyen tisztességes társadalmi céloknak megfelelően alakítsa a szabályokat. A kisebb rendszertől, a fuvarszervezőtől nem várható el az önkorlátozás. Semmi sem kényszeríti erre. Te tudod a legjobban, hogy az ő kezében van a piac. Neki is az a célja, mint neked. Jól akar élni. Csakhogy ezt a te károdra teszi, mert a nagyobb rendszer rossz működése miatt kiszolgáltatott vagy neki. Ezért kell a nagyobb rendszer figyelmét felhívni a problémáinkra. Csak az képes olyan szabályokat kialakítani, amelyek mellett normálisan tud működni ez a piac, és megszűnik a kiszolgáltatottságunk.
Nem volt ez másképpen Ausztriában, Németországban, Angliában, vagy a többi, ma már tisztességes szabályok szerint működő országban sem. Csak ott már évtizedekkel ezelőtt kiharcolták maguknak a taxisok a szabályokat.
nazoli | 2011.09.28. 22:39:25 / # 323836 |
|
Ti tudjátok.
Előzmény: #323833 2011.09.28. 19:26:57 |
nazoli | 2011.09.28. 22:25:24 / # 323835 |
|
Szevasz Lajos!
Nem ugyanaz a helyzet, mint húsz éve volt. (Nem is húsz, hanem huszonhat. Ha jól emlékszem, 1985-ben voltunk ott.) Ma sokkal szarabb a helyzet, mint akkor volt.
Szerintem nem feltétlenül csak a felsorolt személyek tehetnek arról, hogy itt tartunk. Lehetne sorolni még neveket. Ha jól emlékszem, a taxis "érdekképviselők" között is volt néhány olyan személy, aki a megegyezés küszöbén kihátrált a taxisok mögül, és elutasította a rendezést. Ebben a témában már idéztem is őket néhányszor.
De most már mindegy. Azzal kell foglalkoznunk, hogy ez a helyzet megváltozzon. A TGFSZ szerintem jó úton jár ebben a kérdésben.
Rajta vagyunk.
Nem akarsz belépni?
Előzmény: #323834 berci 2011.09.28. 19:35:48 |
berci | 2011.09.28. 19:35:48 / # 323834 |
|
Ugye most viccelsz Gabi!!!!
Emlékezz vissza TÜBB MINT 20-ÉVE amikor a Mulneréknél voltunk már akkor rendezett volt
Bécsbe a TAXI-piac.Csak ámultunk és csodálkoztunk hogy a kinti KAMARA miket tud elérni.És itt a bűdös politika meg az iróasztal
varázsa dominál.Mire is lehetett és lehet számi-
tani e nevek hallatán Demszki-Rusznák-Antal és
most???????????? ugyan az.
Előzmény: #323830 nazoli 2011.09.28. 16:45:40 |
törölt felh. | 2011.09.28. 19:26:57 / # 323833 |
|
Sajnos ismételten, mint mindig, a kutyának adok igazat, már már úgy néz ki, mintha nem is lenne önálló gondolatom, vagy beleestem volna a Gyuriba, (pedig nem az esetem, ez a Rita dolga) :-P
de ha egyszer igaza van folyamatosan akkor ne szégyelljük bevallani, hogy maximálisan jó a logikája és az éleslátása, és ő aztán biztosan nem tologat senkinek a zsebébe egy vasat sem.
A birkák szó pedig nagyon is helyénvaló sajnos, bár én elsősorban azokat birkáztam le, akik a demonstráció alatt túrták az utcát, vagy behúzott farokkal otthon lapultak, várva a végét!
És azt gondolom, hogy nekik mindenképpen kijár a birka titulus!
Még, ha a Gabinak ez nem is tetszik!
(Az általam elküldött kérdésekre ezidáig senki nem válaszolt, tehát nem elfelejtettem elküldeni, vagy beszámolni róla, egyszerűen tojtak a levelemre, de legalább a Gabinak válaszoltak.)
hiénakutya | 2011.09.28. 17:21:15 / # 323832 |
Elmaradott, ősközösségi állapotok. Semmi árverseny, semmi liberalizált piac. Szánalmas. :-D
Miért ne birkázzuk?
Elmegy tüntetni szerdán, csütörtökön meg betol egy zsák pénzt abba a rendszerbe, amely ellen tüntet.
Zoliiii! Ne vicceljünk már! :-)))
Öntudatra ébredt birkák.
Még bármi lehet belőlük.
De most még csak birkák.
A többi öt és félezer meg...
Előzmény: #323830 nazoli 2011.09.28. 16:45:40 |