Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nazoli 2011.12.16. 17:40:23 / # 324868
Ne vedd a szívedre. Nem cinizmus. De nem lehetett kihagyni. Írtak itt már többen kaukciót is konzekvensen. Sose tudni. Pláne közvetlenül HP után szólaltál meg. Nem gondoltam, hogy van még valaki rajta kívül, aki nem érti. A 3180-ban leírtam, hogy miért nem folytatódott a tárgyalás. "Fura egy tag vagy, ha nem bízol azokban, akiknek pénzt fizetsz, hogy segítsenek...". Ezt szerinted hogyan lehet értelmezni? Nem én értelmeztem úgy, hanem az van odaírva. Azt nem állítottam, hogy te írtad. Azt pedig nem hiszem, hogy azért ne kaptál volna választ valakitől, mert pénzt kell keresnie. A Zsolti írt valami olyasmit, hogy nem tud mindenre rögtön reagálni, mert néha dolgozik is, és az autóban nem internetezik. De ez nem ugyanaz. A magam részéről azt is kijelentem, hogy pénzért nem is vállalnám. Egyszerűen azért nem, mert nem értek hozzá. Ez az érdekképviseletesdi egy külön szakma. Én annyit tudok, hogy mi az ami fáj, esetleg még meg is tudom fogalmazni, de a kivitelezéshez már kevés vagyok. Engem be lehet vinni az erdőbe a jogászkodással, ezért olyan emberek segítségére vagyok szorulva, akik ezekhez a dolgokhoz értenek, ez a szakmájuk, hivatásuk. Ők viszont nem tudják, hogy mi fáj. Illetve tudják, mert elmondjuk nekik, de nem érzik. És emiatt aztán nem igazán fogják képviselni az érdekeinket. Meg mihelyt az valaki hivatali pozícióba kerül, elsődlegessé válik számára a pozíció hosszú távú megőrzése, amiért aztán mindent meg is tesz. Ha gyorsan teljesíti a feladatát, akkor vagy több munkája lesz, vagy hamarabb elküldik. Képzeld el, mi lenne, ha mindenütt rend lenne? Nem lenne réjuk szükség. A múltkoriban leírtam valahol a történetemet. Most csak röviden. A jogsim, és a személyim cseréjekor negyedórával zárás előtt mentem az okmányirodába. Mivel egy az egyben kirúgni nem mertek, ezért mindenféle megjegyzéseket tettek, többek között azt, hogy örülhetek, mert most nekem öt perc alatt elintézték azt, ami egyébként fél óráig tart. És a pali csodálkozott, amikor elküldtem az anyjába. Azért tart fél óráig, mert ha mindenkinek megcsinálná öt perc alatt, akkor csak a létszám egyhatodára lenne szükség. Lehetne ezt még ragozni, de azt gondolom, hogy így is érthető. Amit a BKV-val kapcsolatban írsz, az nem nevetséges, hanem tragikus. Igen. Velünk fizettetnek meg mindent, amihez normálisan semmi közünk. A kamarai regisztrációs terv is lehúzás. És egy jó módszer arra, hogy magukhoz kössenek egy egyébkén érdekképviseleti szervezetet. "Kaptok puszira harminc milliót, ezért lojalitást várunk cserébe." Én nem vennék részt semmiben az ő oldalukon. Létszám ügyben teljesen igazad van. De ebben az ügyben leginkább a tagságunk tudna tenni. Hozzatok be még több tagot. Agitálni kell a taxisokat. De most már nem érek rá tovább. Mennem kell dolgozni, mert pénzt kell keresnem.
nazoli 2011.12.16. 16:18:29 / # 324867
Akkor lesz a baj. Ők is 2010-re gondoltak.:-D
69 2011.12.16. 16:13:12 / # 324866
Azt azért nem gondoltam,hogy cinikusságba megy át a dolog mert felcseréltem véletlenül két betüt! Én a véleményemet mondtam el vagy akár kritikának is veheted,de hát a tagok is számítanak,gondolom én! Sajnos sehol nem jelent meg arról semmi,hogy a megígért táryalás miért nem folytatódott! Egy kérdés: Szeinted az jó döntés,hogy te mint taxis egyéni vállalkozó( vagy cég) aki a közösségi személyszállításban résztveszel és nem képesek szabályozni(ezalatt értsél mindent amiért hajtunk) bennünket,mi fizessünk plusz adót,hogy a BKV-nak legyen pénze???Elég nevetséges!!! Azt meg hogy te úgy értelmezted,hogy én neked fizetek nagyon sajnálom. Tudom,hogy nem így van hiszen a Málna sem véletlenül mond le. Egy korábbi írásomban már utaltam arra,hogy ezt kéne kötelezövé tenni nem a kamarai tagságot vagy regisztrációt amit beakarnak vezetni. És akkor biztos nem kapnánk olyan választ a vezetöktöl,hogy azért nem érnek rá most mert pénzt kell nekik is keresniük! És ezt azért kell mondania mert nem elég nagy a létszámunk! Én így gondolom.
baupexim1 2011.12.16. 15:17:04 / # 324865
ez csak egy jelzés, mintegy apró figyelmeztetés, miszerint akkor kellett volna megalkotniuk...
hiénakutya 2011.12.16. 15:04:29 / # 324864
"Az új törvényt valószínűleg csak 2010-ben alkotja meg az Országgyűlés, ezért a tárgyalásokat utána folytatjuk." Csak jelzem, a mai dátum 2011.12.16. :-Dp
nazoli 2011.12.16. 14:21:31 / # 324863
"Én úgygondolom,hogy ennyi volt a szereplésünk mint TGSZF." A TGSZF-nek valóban annyi. De mivel mi TGFSZ tagok vagyunk, minket nem fenyeget ez a veszély. Hát így gondolom. Egy véleményt nem lehet cáfolni, de az ellenkezőjét gondolni igen. Nem kell az én/mi időnket sajnálni. Önként vállaltuk, és tisztában voltunk azzal, hogy nem lesz egyszerű, és nem lesz rövid. Mint ahogy nem is az. De legalább olyasmit teszünk, ami hasznos lehet a szakmának, a taxisoknak, a taxival utazóknak, és tágabb értelemben a magyar embereknek, a társadalomnak. Még ha ezzel nem is ért egyet mindenki. Ha sajnálni kell az időnket, arra ott vagyunk mi. Abban a pillanatban, amikor elkezdjük sajnálni az erre fordított időt, hidd el, abba fogjuk hagyni. De a TGFSZ-ben tevékenykedő kollégáim elkötelezettségét ismerve, ez még odább van. A sajnálat helyett inkább a konstruktivitást kérjük. Meg azt a minimumot, hogy a tagok számára küldött körleveleket nem hozzátok nyilvánosságra. (Ha kérhetem a nagytiszteletű moderátor Urakat, a jövőben ezeket csípőből tessenek törölni.) Azt gondoltam, mindenki számára természetes, hogy a magasabb szintű jogszabályhoz (kormányrendeletet írtam, de arról a törvényről van szó, amelyet eddigi szándékai szerint a kormány még az idén be akart vinni a parlament elé) fog igazodni az alacsonyabb szintű (fővárosi) rendelet. Információink szerint a törvény megalkotása késik, vagy az eredetileg gondolt tartalmához képest (hiába dolgozott rajta évek óta számos szakember) jelentősen változik. Mivel az új tartalmat nem ismerjük, annak megjelenéséig maximum csak nézegetni tudnánk egymást a tárgyaló partnereinkkel. De velük egyetértésben az volt a közös álláspontunk, annyira nem tetszünk egymásnak, hogy ezt tegyük. Az új törvényt valószínűleg csak 2010-ben alkotja meg az Országgyűlés, ezért a tárgyalásokat utána folytatjuk. Ebben az esetben nem hinném, hogy bárki becsapott volna bennünket, vagy bárki szavahihetősége csorbát szenvedett volna. A Főpolgármesteré sem. Nyugodtan hihetsz neki. Ha már a pénz került szóba. Nem nekünk fizetsz, hogy segítsünk. A TGFSZ-nek fizetsz tagdíjat, amiből fedezzük azokat a költségeket, amelyek ezzel az érdekképviseleti munkával járnak. Ebben nincs olyan tétel, amely bármilyen formában arra utalna, hogy ebből bármelyikünk is saját céljaira kivett volna. Kérdésedre válaszolva: így gondolom.
69 2011.12.16. 12:20:42 / # 324862
A korábbi hozzászólásait ismerem a Gabinak, csak arra lennék kíváncsi,hogy most,hogy újra megakadtak a dolgok,miben lehet hinni,ha már a Föpolgármester szavában sem?(november végi tárgyalásra utalva) Privátba írok mást is ha rám írsz. pablotaxi-69@hotmail.com
Yuri 2011.12.16. 12:05:06 / # 324861
Fura egy tag vagy, ha nem bízol azokban, akiknek pénzt fizetsz, hogy segítsenek... Ha nazoli gondolataira vagy kíváncsi, olvasd vissza ezt a topikot. De kezd a legelején. Olyan kérdésekre is választ kaphatsz, amikről eddig azt sem tudtad, hogy van olyan kérdés.... :-)
69 2011.12.16. 10:42:43 / # 324860
Szivesen megtudnám,hogy gondolod. A véleményemet írtam le,de ettöl még tag maradtam!
nazoli 2011.12.16. 04:45:46 / # 324857
Szerencse, hogy vagyunk egy páran, akik nem így gondolják.
művészúr 2011.12.16. 04:11:27 / # 324856
Már egyszer írtam, de még egyszer: SZÉGYELLJE MAGÁT AZ ÖSSZES "NEMFIZETŐ TAG"!!! Az a "bazzxis", amelyiknek nincs a saját boldogulásának lehetőségének talán való jobbítása érdekében havi "öccá", - nos az húzzon el a "csipába"!!!! Pedig még kap hozzá, alkatrészkedvezményt, meg mit tudom én... De sír...Zokog... Tudom, az a drága: Lemondani havi egy csomag cigiről, vagy havi egy gépbe bedobott összeg töredékéről, vagy három "csöves" sörről... Basszuskulcsot kívánok minden egyes sz@rrágó picsukájába! Tudom, jön a Karácsony, "kő azazöttcáá..." :-(( :-((
Aranyospalabácsi 2011.12.16. 03:44:00 / # 324855
Akkor bízz! Ne írdd le az egyetlen jó kezdeményezést az utóbbi 20 évben.Én bízom benne.Tudod miben bízom még? Magamban, és abban, hogy felébrednek a kollégáim.Ha felébredünk, nem birkulunk akkor komolyan kell minket venni.Mi vagyunk többen.

69 2011.12.15. 19:26:19 / # 324859
Neharagudj de most nem frappáns szólásokra lenne szükségünk!!!
Aranyospalabácsi 2011.12.15. 18:47:36 / # 324858
Majd a vacsinak akkor van vége, mikor a fizetőpincér visszaad.
Rocktaxi 2011.12.15. 16:11:27 / # 324854
Oda is fizetsz? :-)) ... és a TGFSZ tagdíj? :-)
69 2011.12.15. 13:17:45 / # 324853
Én úgygondolom,hogy ennyi volt a szereplésünk mint TGSZF. Körlevélbôl idézve" 627 tag,befizetve 217"(bocs ha nem teljesen pontos a szám). Utolsó tárgyalás után azt mondták,hogy két hét múlva lesz megint valami! Lett! Nagy semmi lett! Sajnálom az erre fordított idejüket a vezetöknek,de úgylátszik a Penta sorsára jutottunk. Ha nincs megfelelö támogatottság, nem lehet eredményt elérni. Ez a véleményem, de ettõl még befizetem a TGSZF tagdíjat!
nyuszicsiga 2011.12.15. 10:44:59 / # 324852

góré001 2011.12.15. 09:20:54 / # 324851
Gábor nem akarok izélkedni de utána már miről?? Az elkövetkező 4-5 évben hozzá nyúlhatatlan lesz!!!!!
nazoli 2011.12.15. 03:07:00 / # 324850
Az a megállapodás a Fővárossal, hogy a kormányrendelet megjelenése után folytatjuk a tárgyalásokat. Valószínűleg már csak jövőre.
tele5ös 2011.12.14. 22:22:28 / # 324849
Most mi a helyzet ? Mi történik a szakszervezetben ? Nagy a csönd.

Oldalszám: 321