Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
indi50 2012.02.24. 15:32:42 / # 325760
Bár elég sokat irogattam én is, mert nem tudom magamban tartani,de szerintem valami más módon kéne ezt megbeszélni. Felesleges, hogy mindenről értesüljenek. Meg amit nem tudnak, az nem is fáj.:))

nazoli 2012.02.24. 15:26:26 / # 325759
Teljesen korrekt a tájékoztatás. Erről volt szó. A szigorúbb ellenőrzéssel meg nem lehet nem egyetérteni. Csak meg kell tudni különböztetni a fölösleges cseszegetéstől.
indi50 2012.02.24. 15:26:09 / # 325758
Tudnak ezek gyorsak is lenni, ha akarnak. "A taxiállomások használatáért fizetendő díjat jogszabály rögzíti. Tekintettel arra, hogy az utolsó alkalommal 2007. évben megemelt „taxiállomás-használati díj” a közszolgáltatási tevékenység költségeit – az inflációra is tekintettel – ma már nem fedezte, az ellenőrzések számának, hatékonyságának növelése, a taxiállomások felszereltségének emelése egyéb forrásból nem volt finanszírozható, a Fővárosi Közgyűlés döntött a díj 30.000.- Ft éves nettó összegre emeléséről 2012. január 1-jétől, amelynek beszedésére a BKK jogosult. Az új árakat a BKK 2012. január 1-től érvényesíti." És olyan szép magyarázat is van hozzá.:(

Rita 2012.02.24. 15:23:44 / # 325757
Jól van, jól van, csak tessék figyelni a fogalmazásra, mert egyetlen szónak is döntő jelentősége lehet. :-) Más: Ettől függetlenül én legkevésbé sem lennék bizakodó olyan valakivel szemben, aki rezzenéstelen pókerarccal bele tudja mondani a kamerákba, a képünkbe, hogy márpedig igenis teljesen rendben van a BKV-s prémiumosztogatás, nincs ebben semmi kivetnivaló. Azt én értem, hogy a vállalat működésének a finanszírozásához nagyságrendekkel több pénz kellene és hogy a kifizetett jutalmak csak a töredékét teszik ki ennek, de már az összehasonlítás is sántít és szemfényvesztő demagógia.
nazoli 2012.02.24. 15:18:18 / # 325756
Azt akartam írni, hogy nem tűnt szavahihatatlen embernek. Elsüllyedek.
nazoli 2012.02.24. 15:15:02 / # 325755
Úristen! Azt akartam irni, hogy nem keltette szavahihetetlen ember benyomásáT Ennyire figyelmetlen hülye nem lehetek!
Rita 2012.02.24. 15:13:35 / # 325754
Több kényes pont is van, de most egyet emelnék ki. Már megint a szigorúbb ellenőrzés... No comment
nazoli 2012.02.24. 15:10:48 / # 325753
Azért kötik feltételhez, mert nekik is meg kell indokolni egy ilyen döntést. Ezt látják pillanatnyilag a legnegyobb akadálynak, ami ez előtt van. Nem azt mondom, hogy teljesen elfogadom az álláspontjukat, de azt kell mondanom, hogy van benne valami. Rajta számon fogja kérni a média, a választópolgár, hogy miért ment bele egy olyan tarifaemelésbe (mert biztos lehetsz abban is, hogy szt a média, és a választópolgár tarifaemelésként fogja kezelni), hogy a másik oldalról nem kapott semmilyen ellentételezést. Csak az időnk kíméléséért mondom. Nem akarjon engem meggyőzni senki ennek az ellenkezőjéről, mert nem kell. Pontosan tisztában vagyok, vagyunk a helyzettel. Ha ragaszkodnak ehhez, márpedig az említett ok miatt ragaszkodni fognak hozzá, akkor igazából nem nagyon tudunk mit tenni. Az adatok pontos ismeretében lehet csak eredményes érveket felhozni. Amivel esetleg, mondom esetleg tompítani lehet a dolog élét.
indi50 2012.02.24. 15:09:55 / # 325752
"Eredményes tárgyalást folytatott Tarlós István főpolgármester a taxisok képviselőivel kedden - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete és az Országos Taxis Szövetség szerda reggel. A tájékoztatás szerint a taxis érdekképviseletek vezetői a találkozón kifejtették, hogy Budapesten a taxipiac szabályozására, a létszám csökkentésére és fix tarifák bevezetésére van szükség. A főpolgármester egyetértett a "szigorú, rendszerelvű szabályozás szükségességével", és megjegyezte, hogy Budapest számos javaslatot készített a személyszállítási törvény tervezetéhez; ezek az önkormányzatoknak, így a fővárosnak is lehetőséget biztosíthatnak a taxiszolgáltatás alapvető jellemzőinek szabályozására. A törvény elfogadásával a főváros indirekt eszközökkel csökkentheti a létszámot, emellett egységes járműméretet, környezetvédelmi besorolást és színezést írhat majd elő - ismertette a városvezető. Fárbás Tibor, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének alelnöke és Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke kiemelten fontosnak nevezte a fix tarifák bevezetését. Ettől a városvezetés képviselői nem zárkóztak el, de a főpolgármester szavai szerint "csak egységes színvonalú szolgáltatásért lehet azonos árat kérni". A találkozón felidézték a taxiszabályozás területén tett eddigi intézkedéseket is. A közlemény példaként említi, hogy a jogszabályokat be nem tartó, adót nem fizető taxis vállalkozók engedélye 2012. január 1-jétől megvonható, emellett az egységes közlekedésirányítási rendszerben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) veszi át a taxiközlekedéssel kapcsolatos feladatokat. Tarlós István új feladatként említette a szabályokat be nem tartó taxisok szigorúbb ellenőrzését, ezzel az érdekképviseletek is egyetértettek. A főpolgármester felkérte Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját és Komáromi Endrét, a Taxiállomás Kft. ügyvezetőjét, hogy a személyszállítási törvény elfogadása után készítsék elő a fővárosi új taxiközlekedési rendelet koncepcióját, és folytassanak részletes egyeztetést a taxis érdek-képviseleti szervekkel, mind a taxis vállalkozók, mind a fuvarszervezők képviselőivel - zárul a közlemény. 2011. november 23. 10:23" Most pont ugyan ott vagytok. Tavaly november óta mit csináltak? Igaz, még nem volt megszavazva a törvény.

Rita 2012.02.24. 15:05:06 / # 325751
Gábor... Bár nem ismerjük egymást személyesen. Tarlósról írod, hogy "tényleg őszintének tűnt..." Ezzel némileg ellentmond az a kijelentésed, hogy "egy szavahihetetlen ember benyomását keltette." Bocs, nem kötekedni akarok, csak picit értetlenkedem. Utóbbi megállapításod az említett "Úr"-ról helytállóbbnak tűnik. Hogy őszintének tűnik, arra csak azt tudom mondani, hogy politikus.

alelölülő 2012.02.24. 15:00:38 / # 325750
Torkukon a kés, wazze. Hülyék vagyunk, ha nem döfjük bele.
Rita 2012.02.24. 15:00:00 / # 325749
Na igen, jól ki van ez találva. Rálőcsölik a taxisokra a felelősséget, hogy intézzék el egymás(t)közt. A hiperkorrekt városvezetés az illetékes elvtársakkal meg majd "joggal" áll neki karjukat széttárva hárítani, hogy ja, kérem, mi nyitottak voltunk, javaslatokat is tettünk, de a taxisok nem tudnak maguk közt egyezségre jutni. Kaján élvezettel fogják szemlélni a vérre menő huzakodást és visszamutogatnak, hogy ha a taxisok közt ekkora széthúzás van és képtelenek egységes álláspontra, akkor ők itt semmit nem tehetnek és akkor szépen minden marad a régiben.
nazoli 2012.02.24. 14:55:37 / # 325776
Mint az eredeti közleményben is leírtam, ebben a kérdésben számomra meghatározó embertől, a Tarlós Istvántól most hangzott el először a rendezésre irányuló szándék. Most mondhatjátok, hogy naív vagyok, meg ilyesmik, de tényleg őszintének tűnt. Engem még nem csapott be, és az eddig általam látott, hallott megnyilvánulásaiból számomra nem egy szavahihetetlen ember benyomását keltette. Megint csak azt tudom mondani. Legjobb tudásunkkal kell részt vennünk a tárgyalásokon, és a legjobb eredmény elérésére kell törekednünk. Én egyelőre nem látok okot a bizalmatlanságra. Szerintem próbáljunk meg leszakadni erről az időhúzást, meg és megosztást hangoztató álláspontról, mert csak fölösleges energiákat pazarolunk egymás meggyőzésére ebben a tárgyban. Lehet, hogy igazatok lesz, de ebből nem lehet kiindulni. Egyszerűen oda kell figyelni, és nem szabad hülyeségekbe belemenni.
művészúr 2012.02.24. 14:49:30 / # 325748
Nekem olyan visszás érzésem van: Mint az oviban, hogy csak akkor kapjuk meg a sütit, ha a spenótot is megettük... Miért kell mindenféle feltételekhez kötni egy tarifa - szabályozást? Emlékszem, a kétezres évek elején egy cigaretta ár fixálást egy hétvége ( ! ) alatt el tudtak végezni.Nem kellett hozzá külön feltétel, hogy nézzen ki egy trafik, vagy bár mi... Persze, akkor érdekükben állt! De ez, nagyon "szélmalomharcnak" látszik, sajnos...
nazoli 2012.02.24. 14:43:13 / # 325747
Vazze. Mindig a lényegre tapintasz. Nem siklottam át fölötte. Olyannyira nem, hogy elkezdtem válaszolni a góré felvetésére, de aztán eltettem jobb időkre a választ, mer ez nem egy egyszerű probléma. Ezért írtam, hogy pontosan kell tudni, hogy vajon hány embert is érint ez 2013-ban, 14-ben, és 14-ben. Ugyanis ez a leginkább nem mindegy. Nem tudom, a Komáromiéknak milyen adataik vannak. Megpróbálok kiszedni belőlük ilyeneket. Ha kiadják. De ebben nem vagyok biztos. A személyes benyomásaim nem rosszak a Tarlós Istvánról. Szerintem nem akarta ő ezt az oszd meg, és uralkodj technikát alkalmazni. De hát ez a dolog sajátossága, hogy ilyen az autópark. Ezzel még nem tudom mit lehet kezdeni. Az biztos, hogy pontos adatok nélkül nem sokra tudunk menni.
csogu 2012.02.24. 14:43:01 / # 325746
Na, akkor ezt megbeszéltük:-)

tomajer 2012.02.24. 14:36:40 / # 325745
Így szokott ez itten lenni:-)
csogu 2012.02.24. 14:36:26 / # 325744
Ezek csak azért tárgyalgatnak, hogy időt nyerjenek és ne kelljen közös demonstrációval számolniuk. Ez annyira egyértelmű, minthogy nappal világos van, éjszaka meg sötét. Csak az nem látja, aki mást szeretne ebbe az egészbe beleképzelni. Ennyi.
alelölülő 2012.02.24. 14:34:25 / # 325743
Ezek csak azért tárgyalgatnak, hogy időt nyerjenek és ne kelljen közös demonstrációval számolniuk. Mindegy, legalább lesz egy jó napod. Az is valami.
góré001 2012.02.24. 14:32:09 / # 325742
Na ja de semmi gőz meg semmi szauna meg semmi dzsakkuzzi meg ilyenek csak a pórias egyszerű ahogyan kedvenc béke felvonulós szervezős urunk mondá büdös szájú prolik (na mi más járna ezek után nekünk)
Oldalszám: 321