Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nazoli 2012.02.25. 12:55:33 / # 325853
Mert ugye vannak 150 Ft-osok is. Most meg minden 240 lesz. De hát ez csak a véleményem volt.
nyuszicsiga 2012.02.25. 12:54:14 / # 325852
Igen,van mögötted 30 èv,ès ezt meg a haverjaiddal amit csináltál ès amit nem,azt szívjuk mindannyian most!!! Kussoljál ès ne mondass csúnyább dolgkokat velem "palibácsi"
málna 2012.02.25. 12:53:46 / # 325851
Most ezt direkt csinálod? Ki beszélt licenc törvényről? Nem lehet korlátozni a piacra jutás feltételeit és annak számát nem lehet meghatározni, erről szól a döntés! Elárulnád, hogy egy nyitott piacon, 10 ezerért bárki számára hozzáférhető engedély hogyan fog milliókat érni? Hm?
nazoli 2012.02.25. 12:53:11 / # 325850
Tényleg nem azért kérdezte. Egyszerűen nem figyeltük a dátumot a közlemény alján, és ebből adódott a félreértés. Én is hülyén néztem ki a fejemből. :-DD De hát úgy látszik, hogy szerintünk is ennyire vagyunk fontosak, hogy még a nevünket sem tudják. Azért ebben az összefüggésben a Komáromi tévesztése amennyire nevetséges, legalább annyira mellbevágó. Az jön le belőle, hogy ennyire figyel oda másokra, és ennyire tartja tényezőnek a - most mit mondjak - tárgyaló partnereit. Aki nem tartozik bizonyos körökba, annak még a nevét sem érdemes megjegyezni. Ez van. Ennyit érek. De nem is ez a lényeg. Olyan nincs, hogy az ember egyik napról a másikra már nem érdekvédő. Ez a dolog a zsigerekben van. Azt kimondhatod, hogy már nem vagy tagja a vezetőségnek, vagy nincsenek ezzel kapcsolatosan napi kötelezettségeid, de azt ne mondd, hogy nem vagy érdekvédő, mert az nem igaz. Neked is a zsigereidben van, mert másképpen nem kerültél volna bele. Ráadásul másodszorra is. Kis túlzással, de nélküled nem lett volna újjáélesztve a TGFSz. Csak azért mondom ezt a túlzást, mert azért vannak rajtad kívül még kilencen. Valami hajt belülről, és ennek a belső kényszernek engedelmeskedsz. Nem akarom tovább ragozni, biztosan érted, miről beszélek. És abban is biztos vagyok, hogy ha bárkinek szüksége lesz a sagítségedre, nem fogod elutasítani. Mint ahogy eddig sem tetted. Most egy kicsit pihensz, aztán folyt. köv. Ha most ezt is savazásnak veszed, seggbe foglak rúgni.
málna 2012.02.25. 12:50:30 / # 325844
Valaki felbaszta az agyam? Áááá, dehogy. Hová gondolsz? Olvasom és hallgattam szavaitokat, a tanult és sokat látott szakmabelieknek, akiknek elsősorban köszönhető, ahová jutottunk. Folyamatosan lenéztek minden taxist és Te sem vagy kivétel ez alól..Úgy gondolod, mindent jobban tudsz mindenkinél, mindenhol vannak embereid és kapcsolataid. Minden taxis egy szájhős, utcára akar menni, fel kívánja gyújtani magát és az életét. Hülye vagyok, a nazoligabi, a tomajer úgy szintén. Csak a szart kavarjuk, a Marci fűt minket, a Hiénakutya pedig szakmailag ássa alá az eddig megszokottakat. Senki sem normális közülünk, csak Te! Igen, Te basztad fel és a hozzád hasonlók, akik úgy érzik, a köz felett állnak! Van itt már mindenféle..Ingatlanos, cégszervízes, névváltoztató adókikerülő, pénzügyi szektorban nevelkedett, és ahogy Csogu fogalmazott..khmm..esztergályos. Nos, Ti vagytok azok, akik megmondjátok mindig a frankót, mi pedig ostoba egysejtűek vagyunk, akik inkább maradjanak csendben.
góré001 2012.02.25. 12:49:35 / # 325843
Na ebben majdnem igazad van csakhogy szegény Taxisokat ezzel megetetheted engem nem nagyon! Az EU ártörvénye és még jó pár háttér törvénye kapcsolódik az általunk kívánatos törvények illetve rendeletek megalkotásához!!Azaz pontosan előírja mit mikor és hogyan lehet szabályozni a piacot!!!
művészúr 2012.02.25. 12:48:16 / # 325842
Hiba: "több, mint naivitás..." :-)
góré001 2012.02.25. 12:46:33 / # 325841
Szépen sorban! Nincs Magyarországon LICENC törvény nem is volt így nincs mit megtiltson az Alkotmány Bíróság! Igen Málna amikor a Taxisok a sok sok kikövetelt szabályzók miatt elveszítik kenyér kereseti( morzsa kereseti) lehetőségeiket akkor majd rádöbbennek minden helyzet jobb volt mint az akkori !!Ebben biztos lehetsz!ANGLIA EU FŐ ország az egyik vezető országa sok sok pénzébe van és láss csodát van TAXIS LICENCE és jó drága!!! Na mindegy mindent Te sem meg én sem tudhatsz tudhatunk!Majd én eldöntöm mit csinálok mint ahogyan én sem mondom , hogy egészségesebb és szebb feladat ha pelenkázol!Tudod Te még semmit de semmit nem nagyon tettél azért mögöttem van egysmás és 30 év!!
művészúr 2012.02.25. 12:45:59 / # 325840
Oké, lehet hogy túlságosan hátul ülök, meg a szellemi képességem is hanyatlik, de valahogy csak nem értem azt, hogy mi abban az emelés, ha a jelenlegi "tarifa - maximumot" fixálják. Amelyet esetleg akár mitől, akár a BKV - jegy és mindenkori üzemanyagár, vagy egyáltalán bármilyen megállapodás alapján hatóságilag kezelnek. Jó, hogy a Városvezetésnek nem az elsődleges stratégiai pontja a budapesti taxiszolgáltatás, de azt azért be kéne látniuk, hogy jelentős létszámú munkavállalói csoportról - és annak megélhetéséről - van szó. Azt meg nem tudom elképzelni, hogy egy, Tarlós István léptékű Személyiség ne tudná ezt három higgadt mondatban kinyilvánítani... A média meg szerintem, kb. annyit foglalkozna az egésszel, mint bármelyik demonstrációnkkal... "Nincs benne botrány, hát kit érdekel?!" Minden esetre azt elvárni a jelen feltételekkel, hogy újuljon meg az átlagos autópark, szerintem több, naivitás... Finoman szólva! Vagy egyszerűen "nem akarás" - aminek tudjuk, hogy mi a vége...
málna 2012.02.25. 12:35:57 / # 325839
Asszem másodszorra írtál most ilyen lelkiset. Próbálom átérezni, igen nehéz helyzet. És sajnos van realitása..
málna 2012.02.25. 12:20:14 / # 325838
És még egy tájékozatlan mondatod.."Ez így volt régen is de ma van még egy fontos tényező mindennek kompatibilisnek kell lennie az EU- val." Pont a taxi az, amelyet nem szabályoz az EU, minden országnak saját belügye, hogy kívánja szabályozni, nincs rá EU előírás! Mielőtt lehülyéznél másokat, olvass már egy kicsit, ha lehet.
málna 2012.02.25. 12:15:27 / # 325837
Valami nem stimmel veled, Pál.. Azt írod, stuffoltam az embereket, hogy ha kimegyünk az utcára, akkor jobb lesz, megoldódik. Olvass vissza, sokan inkább ezt szeretnék. Tárgyalni is lehet, de nem a végtelenségig, én így láttam. Viszont Te pedig húzod itt az embereket, hogy balhé lesz, meg meghalunk mind és ilyenek. És a licenced..Nem lehet, ne beszélj hülyeségeket! Alkotmánybíróság megtiltotta, ennyi! Nem lehet korlátozni a piacot, így nem lehet olyan engedélyt kiadni, amely magától felértékelődik. Én inkább kívánok Neked boldog, nyugodt nyugdíjas éveket, mint a zaklatott hétköznapokat Pál.
góré001 2012.02.25. 12:06:31 / # 325830
Kedves Málna látom valaki felbaszta az agyadat , nos én örülök , hogy már nem vagy érdek védő mert csak a szájkarate ment mások savazása és öntömjénezés! Igen ez nem tetszett mint ahogyan az sem , hogy folyamatosan olyannal etettél taxisokat na most aztán már meg lesz na most már mindjárt meg lesz csak gyertek ki az utcára és minden meg lesz csak sokan legyünk stb stb..Azért nem sikerül mert nem 6000 megyünk csak hatvanan és én nagyon jól tudom semmi de semmi köze nincs a létszámnak meg annak hogy mennyi emberrel a háta mögött tárgyal valaki!Nem biztos , hogy a presszió az egyetlen tárgyalási metodika! Tudod az ép ész érvekkel és a meggyőzéssel na meg a meggyőződéssel lehet előbbre lehet jutni mint a folyamatos csesztetéssel és nyomás gyakorlással!!Sok sok szervezeten pártokon minisztériumokon kell keresztül verni ma itt mindent , nem egyszerű minden embert meggyőzni , hogy az amit mi akarunk AKARUNK az nem csak nekünk jó hanem mindenkinek!Ez így volt régen is de ma van még egy fontos tényező mindennek kompatibilisnek kell lennie az EU- val. Nem elég okoskodni okosnak látszani OKOSNAK is kell lenni! Nagy hozzá értéssel írod , hogy valami okos Taxis valakit felvilágosított ,így aztán nincs LICENC ! Nos soha sem volt lehet egyszer lesz adható vehető örökölhető TAXIS LICENC ami értékessé teszi ezt az egész hívatást!Van rá a világban elég példa , hogy csak a legjobbat az ANGOL példát mondjam!Ehhez mindenki kell a jognak meg kell alkotnia, a parlamenti pártoknak és az összes érdekképviseletnek el kell fogadnia , a beterjesztőnek be kell terjeszteni a plenáris ülésre be kell fogadni a vitán át kell mennie aztán meg kell szavazni!!!!Ez mindösszesen úgy 2-3 év ahhoz képest mikor kezdik megalkotni! Na és az nem kizáró ok hogy egy cégnek ne lehessen sok száz LICENCE csak az pénz kérdés! Majd mindenki vigyázna rá mint a legnagyobb kincsére mert ezt örökül lehet hagyni!Angliában egy jó minőségű ház ára!! Nem savazlak mert azért annyit nem érsz!( majd erre jönnek literszám!)
csogu 2012.02.25. 11:49:24 / # 325829
És most lehet engem savazni, nem vagyok már érdekvédő.:) Akkor meg minek? Személyed, mint taxis, nem annyira érdekes, hogy savazzunk:-))
málna 2012.02.25. 11:35:07 / # 325828
Én pedig a büfiztetést.
Rita 2012.02.25. 11:28:44 / # 325827
Inkább folytatom a főzést, mert csak felhúzom magam ezen a nevetséges értetlenkedésen.

Rita 2012.02.25. 11:23:06 / # 325826
Nem rejlett ott semmi, egy szimpla kérdést tettem fel. Nem kell belemagyarázni, fölösleges generálni a feszkót. Mégegyszer hangsúlyozom: Bár a neved leírásra került, qrvára NEM a te személyedről szólt a kérdésfelvetésem. Úgy gondolom, hogy értelmesen és közérthetően szoktam fogalmazni, nem vagyok hajlandó tovább magyarázni és boncolgatni a hozzászólásom lényegét. Szokjad, hogy nem minden rólad szól és nem minden körülötted forog. Úgyhogy kár volt magadra kapnod az inget. Jótanács a későbbiekre: Mielőtt nekimész valakinek (vagy valaminek) előbb talán tájékozódj a részletekről és a körülményekről. Mert átgondolatlanul könnyen beleszaladhatsz valamibe, amiből aztán nem bírsz jól kijönni.
málna 2012.02.25. 11:17:03 / # 325825
Nincs gond. Sajnálom, hogy nem látom át annyira a dolgokat, mint Te.
málna 2012.02.25. 11:12:22 / # 325824
Nem alkottam véleményt. Elnézted a beszámoló dátumát, értem én. Csak éppen a mondatodban ott rejlett némi aggodalom a részvételemet illetően..
málna 2012.02.25. 11:10:36 / # 325823
Én azért örülök, hogy ennyire aktív lettél taxis fronton...ellenben az elmúlt évekhez képest. Bár megjegyezném, a 2015-ös dátum sem hozzád köthető. Azért érdekes, hogy most már agitáltok a Fix mellett, annak idején utcára is mentetek ellene. Ha bent ülnék a Városházán, én is hülyén néznék ki a fejemből ezek után.. És miért nincs licenc? Mert volt egy okos taxis annak idején, akit kiokosított valaki, hogy véletlenül se lehessen zárt piacunk. Ha pedig az lenne, akkor például Krisztián fiadnak nem lehetnének autói kiadva. Sokan azt hiszik, ez egy szabályozott szféra. Önszabályozóvá vált, az elmúlt húsz évben teljesített fuvarszervezői szolgálatotok után. Látod, ezért mondtam, szakmailag van problémám veled, nem emberileg. És most lehet engem savazni, nem vagyok már érdekvédő.:)
Oldalszám: 321