Hozzászólások száma: 3679
Oldalszám: 184
Témakörök > Droszt Híradó > Budapest Taxi mi is itt vagyunk! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
gumifül 2010.02.05. 14:37:26 / # 320144
Azért arra kíváncsi leszek,hogy mennyire telik majd meg kérdésekkel a leveles láda,a pénztárban.Mert azért azt lássuk be,ritka alkalom az ilyen,hogy a főnök gyűlést tart.Nem lenne kötelező neki.Az utóbbi 15 évben nem is emlékszem ilyenre (kivétel a City ahol muszáj).Ott Robi barátunk is "kibontakozhatna" néhány jó ötlettel.
turul 2010.02.05. 12:18:58 / # 320142
Robi Robi,hogy van ez? Nem ilyennek ismerünk.Azért,mert kritizálunk,attól még elolvassuk amit írsz és gondolkodunk rajta.Kritika nélkül nincs előrelépés. Nos húzd elő a klaviatúrát és félre a megbántódással,mert azért olvasnánk az ötleteidet,akkor is ,ha nem értünk mindenben egyet. Üdv:turul BP 191
r069 2010.02.05. 08:25:43 / # 320141
Szia.Szerintem nem bántja senki.Tisztelem Sipit,mert mint már leírtam egy jóindulatú kedves embert ismertem meg benne.Talán ez is a baja.Konkrétan eszi a dumát.Sajnos ahogy a kolléga leírta ő tényleg egy álomvilágban él.Ja meg még valami:Ő,mivel időmérő azt hiszi,tagja lett egy gépezetnek.Beleszólhat egy cég belső ügyeibe.Olvasd át írásait:Királyi többest használ,legutolsó írásában azt írja:"megduplázhatom".Kicsit többet hisz magáról mint ami.Sajnálom Sipi de ezt kell mondanom.Tudom hogy így van mert én is ugyanezt csináltam.A kód kiírásról meg az a véleményem,sajnos ebben a világban,mikor a többség máról-mára él,nagyon kevesen kockáztatják meg hogy egy beírás miatt céget váltsanak.Az én nickem miatt szerencsétlen utódom elég sokat volt zaklatva.Üdv.
nazoli 2010.02.05. 08:25:00 / # 320140
Is.
csogu 2010.02.05. 08:22:15 / # 320139
Az új jelszó szerintem meg: Túlélni.
nazoli 2010.02.05. 08:21:01 / # 320138
"Az lett az új jelszó, hogy MINÉL TÖBBET, MINÉL KEVESEBBÉRT!" Önmagamtól idéztem, csak egy pár sorral alábbról. Jelentése: minél többet elvenni a másiktól, minél kevesebb, és silányabb munkával!
csogu 2010.02.05. 07:50:42 / # 320137
Az utas érdeke az, hogy tisztességes áron, tisztességes kiszolgálást kapjon. A taxis érdeke az, hogy tisztességes árat kapjon, a tisztességes kiszolgálásért. A cégek érdeke pedig az, hogy az előbbi két érdeket összehozza egymással, és ha ez sikerül, ezért tisztességes jövedelmet, fizetséget kapjanak! Igyál gyorsan, mert már félrebeszélsz:-)))) Utas érdeke: Hogy szinte ingyen utazzon, olcsóbban, mintha BKV-val menne...és házhoz menjen érte a szolgáltatás...kényelmesebbnél kényelmesebb autókkal. Taxis érdeke: Hogy minél drágábban, minél kevesebb munkával előrementse, ami számára szükséges bevétel egy hónapban. Cég érdeke: Hogy uralja a piacot...utasokat kedvezményekkel csalja magához, taxist az utasokkal láncolja magához és a lehető legnagyobb profitra tegyen szert. Hááát én nem tudom, én itt érdekellentéteket látok...és az, hogy ezt közelíteni lehessen?...ahhoz szerintem már nem a taxisoknak kellene változtatniuk.
csogu 2010.02.05. 07:39:06 / # 320136
Te az a Robi vagy, aki anno a Rádiónál voltál...inkább a VI. kerületből nyomtad? Valami piros autóval, ha jól emlékszem...mostanában láttam, hogy Budapestes lett az a kolléga, illetve ha te vagy az, akkor te:-)
csogu 2010.02.05. 07:37:14 / # 320135
még túl messze van a két oldal egymástól. Ezt így nem is értem különben. Farkas és bárány oldalát (most mindegy hogy melyik oldal melyik) miként szeretnéd közelíteni? Ellentétesek az érdekek és ahogy telnek az évek, változik a szakma, nemhogy közeledni fogunk, hanem távolodni.
törölt felh. 2010.02.05. 07:08:50 / # 320127
T Nazoli! Szemem szám tátva maradt olyan korrektül megfogalmazott stílusában kedves levelet szerkesztettél! ( még ha a sipinek is) Én csak gratulálni tudok neked, mert szívemhez szólóan írtál!! Hajráááááá! Véleményemet -szerintem- más kolléga is osztja! (Ja! ki az osztó? ferbli vagy fájjer?? :))

törölt felh. 2010.02.05. 06:59:06 / # 320114
Ne bántsd! Én megvédem, még akkor is ha, "lejáratja magát" Én tisztelem a bátorságát, mert velünk ellentétben ő kiírta a kódját! Te is tudod milyen nagy dolog!

törölt felh. 2010.02.05. 06:54:43 / # 320130
Kedves 515-ös Robi! Akaratlanul is fejet hajtok előtted, mert felvállaltad nevedet és kódodat! Tisztelek bátorságodért, de nem tisztellek azért, mert megfutamodsz, el akarsz menni?? Hogy tudjam vinni a zászló mögötted, ha az első sikátorban eltűnsz? Bakker! Ne tedd ezt velünk, ha már elfogadtuk a gondolataidat, de nem "kajoljuk" a stílusodat, azé nem kee' minggyá elszalanni! Ki fog minket lecsillapítani amikor baseball ütőkkel puhítjuk cégvezetőket?? (Mindegy melyik cég,- elfér az arcukon!.) " narancsosodik" "bűncselekményt követ el" minimum garázdaság" Te Robi! Nem az utcán puhítjuk egymást a kerékszerelő vassal! Te mit olvasol újabban, - Mág Bertalant? - Kántor nyomoz?? Én most próbállak viccesen felrázni - humorizálok veled! ( úgy vettem észre: nem az erős oldalad!) :)) Maradok üdvözlettel és! ajánlom te is maraggyáá... :))
törölt felh. 2010.02.05. 06:35:29 / # 320134
IGAZAD VAGYON FŐNŐK! Légy a vezérünk, légy a barikádon az első! Ha lelőnek elkapunk! Nehogy keményre ess! :)) Gondolom érzed a viccet belőle? :) Viccen kívül: Tömören leírtad a lényeget! A Sipinek ezt kell még valahogy feldolgozni! üdv neked!
törölt felh. 2010.02.05. 06:23:30 / # 320133
Kedves SIPI! Te olyan szavakat használsz a mondanivalód kifejezésére (nincs hatalmam, dörgedelem stb.) hogy zsenge ifjúságom -kötelező olvasmányaim jutnak eszembe . Ifjú Gárda. A Patyomkin páncélos. Az úttörők 12 pontja stb... Én kedvellek, mert érzem belőled a segítő szándékot, de nem kedvelem a sértődős titánokat! Itt harcedzett kérges arcú taxisok mérgelődnek, ahol a te patyolat tiszta lelkületedet kicsit megmosolyogják! ÉS! NE SÉRTŐDJ MEG MINDEN SZARON, MERT A TÉRDEMRE FEKTETLEK, ÉS KIPICSÁZOM AZ ARCODAT!!! JELZEM! Ezt egy erősen humorosnak szántam!, Talán ebből értesz, ha nem, akkor teljesen mindegy ki mit ír neked! Térj észhez ember! Veled és a jobbító szándékoddal semmi baj, kedvelünk, bizonyos fokig szeretünk is, de azért hagy illessünk némi kritikával is! A vezetőket befolyásolni legutoljára a Rákosi pajtás alatt lehetett igen eredményesen! Maradok baráti és atyai tisztelettel!
törölt felh. 2010.02.05. 06:07:50 / # 320132
IGAZAD VAN! Tömören leírtad a lényeget! Sipi igen naiv amit régebbi írásomban már jeleztem neki... Kár, hogy nem figyel az idősebbek tapasztalataira.. Ő ellenségkép-ként kezel minket... Sajnálom.
törölt felh. 2010.02.05. 06:02:18 / # 320131
Köszi szívet melengető őszinte és humoros soraidat! Előző írásodban feladtad a labdát, kénytelen voltam levenni... :) Biztos ismered azt a régi mondást: - Akinek humora van az rossz ember nem lehet! Kívánom innen mindenkinek: Tegyen nevetést, humort leveleibe, hogy sírva nevessünk magunkon másokon, és ezen az egész ostoba társadalmon, amely így megosztotta megkeserítette az életünket. Különben is a nevetés a hosszú élet titka, a mérgelődés pedig a gyomorfekély, szívinfarktus, agyvérzés, és egyéb alattomosságé.! A depresszióról, a letargiáról, az önemésztő "agyaskodásról" nem is beszélve... tomayer! Te ki isten után a második főnők vagy, húzd elő a lángpallosodat oszt belezd ki az álnok kígyót! Vágd le kezeit lábait, és végezze ott ahol egynémelyeik cégvezetőnek kellene ( a szemétdombon!) Képzeld azt álmodtam, hogy az egyik cégvezető csökkentette a tagdíjat! Kiderült róla: valamikor taxizott! Felriadtam, nem a kezem lógott a bilibe! a fejem! Duurva voot bakker! Egy kis "szakmait" én is írnék magamról! Tudom - kettőnk között marad! :) '77 - 89 Főtaxi a többit nem részletezem, de a city és a dobókocka kivételével mindenhol megfordultam.. Emlékszem az egyik Pásztorra a Főtaxinál, a Kertész u. -ban loti-futi irodistaként lelkesen építette a szocializmust. ( ezt csak azért írtam, lásd: millen jól értesült -minden lében kanál vagyok!) Az én jelem csiga volt az oviba! Ennek a tulajdonságnak nem mindig vettem hasznát, főleg a csajozás terén! Kimerítő voltál, tiszta izomlázam lett mikorra megírtam a válaszomat4 :))
nazoli 2010.02.05. 02:04:59 / # 320129
Szia Sipi! Bocs, hogy így ismeretlenül megszólítalak, de lenne pár megjegyzésem a búcsúzásoddal kapcsolatban. Nem mindenki támad. Sokan nem értjük igazán, hogy mit is akarsz elérni ezzel a mindenbebeleszólok, mindentjobbantudok stílussal. Ráadásul ez csípőből jön nálad. És sokszor, nagyon sokszor, butaságokat írsz! Most az derül ki a szavaidból, hogy meghasonultál azért, mert nem tudsz lojális lenni mind a két oldalhoz. Miért nem? A lojalitás nem egy feltételek nélküli mindet elfogadást jelent ( legalábbis számomra nem ), hanem azt, hogy toleráns, igazságos, becsületes, és méltányos vagy BÁRKIVEL! A lojalitás az nem feltétlenül oldalfüggő, vagy helyzetfüggő! Nem is szabad, hogy az legyen, mert akkor már nem lojalitás, hanem szervilizmus, ami viszont teljesen mást jelent! Nyugodtan lehetsz lojális mindkét oldalhoz, annak ellenére is, hogy fényévnyi távolságban vannak egymástól! Ez a távolság nem feltétlenül azt jelenti, hogy amit a másik csinál, vagy akar, az minden hülyeség, minden rossz, és eleve elfogadhatatlan az én számomra. Végiggondolom, aztán esetleg az ellenkezőjére is juthatok! Azt hiszem, hogy ennek a felfogásnak, és viselkedésnek a hiánya az, ami ennyire eltávolítja a két oldalt egymástól. Az is baj, hogy két oldalról beszélünk! Én azt mondanám, esetünkben úgy kellene történniük a dolgoknak, hogy ami jó az egyiknek, jónak kellene lenni a másiknak is! Hiszen ugyanaz az érdeke mindkét félnek! Mind a két fél ebből az üzletből akar megélni, és ezért partnernek kellene tekinteni egymást! Ha egy kicsit tovább fejtegetem a gondolatot, három érdekről kellene beszélnünk: az utaséról is! Az lenne az igazi, ha mindhárom érdek találkozna! Az utas érdeke az, hogy tisztességes áron, tisztességes kiszolgálást kapjon. A taxis érdeke az, hogy tisztességes árat kapjon, a tisztességes kiszolgálásért. A cégek érdeke pedig az, hogy az előbbi két érdeket összehozza egymással, és ha ez sikerül, ezért tisztességes jövedelmet, fizetséget kapjanak! Ha valami nem jól történik az egyik oldalon, az hosszabb távon megbosszulja magát! Mára az arányok felborultak! Mindenki csak a saját érdekeit nézi, és legfőképpen annak is csak a jövedelemre vonatkozó részét! Sajnos, mára annyira elmérgesedett a helyzet, hogy egyik fél sem hajlandó a másik érveinek elfogadására, megértésére! Pedig ez mindannyiunk elemi érdeke lenne! A 2000-es évek elején elkezdődött a taxilufi felfújása. Egyre nagyobb, újabb, szebb autókkal, egyre drágábban, egyre szigorúbb, és sokszor egyre értelmetlenebb szabályok bevezetésével dolgoztunk. Ezek ráadásul nem csupán a zsebünkre, hanem az egészségünkre, a biztonságunkra, és az összes közlekedő ember biztonságára is egyre nagyobb hatással, és rossz hatással van! És ezeket a taxisok egyetértésével, sokszor a taxisok javaslatára vezették be a cégek! Aztán jött a válság, és ez a lufi is kipukkadt! A taxi mára egy időzített bomba lett! Időszűkítésekkel, fejvesztve rohanunk a címekre, veszélyeztetve ezzel a saját biztonságunkat, de a többi, utcán tartózkodó ember biztonságát is! Elhasználódunk ebben a rohanásban! Rámegy a családunk, az egészségünk, rámennek az emberi kapcsolataink, és mindent elbukhatunk, amit addig a bizonyos pontig összehoztunk, vagy amit az Isten megadott! És oda érkeztünk, ahol már nem hatnak a józan érvek, és teljesen figyelmen kívül hagyjuk egymás érdekeit, és mindazt, ahogyan, és amiért dolgoznunk kellene! Az előbbiekben említett tisztességesen elvégzett munkát, és az azért járó tisztességes jövedelmet! Az lett az új jelszó, hogy MINÉL TÖBBET, MINÉL KEVESEBBÉRT! Pedig lenne megoldás! A párbeszéd, és egymás véleményének, érveinek, és érdekeinek tiszteletben tartása! Annak a felismerése, hogy az emberek, úgy általában is, de beszéljünk most nem általában, a cégek és a taxisok nyugodtan lehetnének lojálisak egymáshoz! Találjunk egy új jelszót! HA NEKEM JÓ, A CÉGNEK IS JÓ, HA A CÉGNEK JÓ, NEKEM IS JÓ! Ha ennek a lényegét mindannyian megértjük, ennek szellemében dolgozunk, hozzuk meg a döntéseinket, és feloldjuk a lojalitással kapcsolatos félreértéseinket, akkor tényleg mindenkinek jobb lehet! Egyik kollégánk írta nemrégiben, hogy szerinte a válságot csak a nagy, és tőkeerős cégek fogják túlélni. Én azt írtam erre, hogy egy cég nagyságát, és tőkeerejét a tagsága létszáma, és tőkeereje jelenti! Ezt most kiegészítem annyival, hogy azok a cégek fogják túlélni, és még jól is jöhetnek ki belőle, amelyek szóba fognak állni saját tagságukkal, és lojálisak lesznek vele! Ha ez nem így fog történni, menthetetlenül bukásra vannak ítélve! Kedves Sipi! Kicsit hosszúra nyúltam, de sikerült hozzájárulnom ahhoz, hogy feloldd magadban ezt az ellentmondást! Ha nem azt sajnálom! Annyi haszna számomra volt, hogy kiírtam magamból ezeket, és talán többeknek az épülésére is szolgáltam vele! További jó munkát neked, aztán ha majd egyszer visszatérsz közénk, remélem, egy jobb szemlélettel teszed azt!
IST 882 2010.02.04. 21:53:37 / # 320128
Robi, Te annyi mindent nem tudsz arról, amiről beszélsz (írsz). Ha tisztában lennél a tényekkel, már régen elmentél volna más társasághoz. Egy álomvilágban élsz, amit magadnak álmodtál. Neked is jobb ha "visszavonulsz", és nem járatod le magad, még ennél is jobban.
Bp-es 2010.02.04. 19:55:39 / # 320126
Egyik szemem sír,a másik üveg!
sipi 2010.02.04. 19:13:34 / # 320125
Újból és újból támadtok! Ezért úgy döntöttem hogy elhagyom a Bp. fórumot. Nem lehetek lojális mindkét oldalra még túl messze van a két oldal egymástól. Eltelt a 100 nap és bár rengeteg minden történt alapvető dolgokhoz nem nyúltunk mert hiányzik az egységes akarat és ebben Ti is hibásak vagytok. Csak ücsörögtök a gépek előtt és még mindig az a kérdés ki az a Sipi mit akar,hova húz,főnök akar lenni.Nem mindegy ha kinyilvánítjátok hogy egyirányba húztok nincs az a főnök aki nem hódol be Nekünk. Ha bebizonyítjuk hogy mi a jó NEKI meg Nekünk mitől lesz több pénze mindenkinek akkor bármit megtehetünk. CSak még mindig széthúzunk még mindig sok kollégának jó ez az állóvíz jól megélnek belőle a többiek kárára. Bármelyik cég létszámát megduplázhatom egy év alatt olyan tudás birtokában vagyunk mindannyian akik több tíz évet ledolgoztunk a szakmában. Csak nekünk is oda kell tenni magunkat .Még mindig kb2000 cím megy máshova vagy lemondásra,másképp kezeljük az utast, a szabályokat,behozzuk a haverságot a munkába,piszkosak az autók,ápolatlanok a kollégák, és a rádiók sem 21. századiak! Meg kérek mindenkit akinek már narancsosodik a szíve és maradni akar itt ennél a cégnél vigye el a rádióját és állítsa alapra mert nincs itt keresni valója . Bűncselekményt követ el minimum garázdaság! Maradok amíg lehet hű kollégátok 515 Robi!
Oldalszám: 184