Témakörök > Droszt Híradó > Budapest Taxi mi is itt vagyunk! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
utas20102011 | 2011.04.25. 15:50:32 / # 321236 |
|
Mint utasban aki a szolgáltatást igénybe veszi felmerül bennem egy illetve két kérdés is:
- Miért nincs az hogy lenne a nappalos tarifa 240, az éjszakai meg 240 vagy 336 ( hogy "akciózni" és "VIP-utasozni" is lehessen), és akkor nem az ár alapján hanem a szolgáltatás minősége alapján választanánk céget.
Hisz lehetne több rendelést úgyis szerezni hogy tiszta, szép a kocsi, ápolt a sofőr, hiteles az óra stb.
- A másik meg hogy mit gondolnak a tulajdonosok vagy nem is tudom minek nevezzem őket. A taxi nem olyan mint a kakaós csiga hogy ha leviszik az árát akkor hú de f@asza gyorsan eszek egyet, azért a kedves utas nem fog taxizni mert mondjuk spóról pár száz forintot mert az nem tétel, ellenben a taxisnak napi 10-12 tétel már pár ezer, havonta pár tízezer.
Ezt nem értem.....
|
nazoli | 2011.04.24. 22:29:13 / # 321227 |
|
A diósmetélt jobb.
|
Blokád001 | 2011.04.24. 22:10:16 / # 321234 |
|
Reklámot igértek(dióstésza)és több fuvart!
Nem tudjátok mi van vele?
Vagy lehet,hogy hazudott a dióstészta?
Igy egy honapon bellül el megy a fele taxis,
és a maradék bevételből már nem is lesz pénze a reklámra!
Ez a dióstészta a butábbik fajta,azt hiszi ,hogy befektetés nélkül is vn profit!DDDD
|
mano10 | 2011.04.24. 22:02:27 / # 321233 |
Kösz, de amikor az érzéseimet írom, nem a népszerűségi versenyen akarok befutni,
viszont ha megnézitek az utolsó húsz évet, ebben a szakmában nagyon senki nem lehet büszke magára.
Sikerült lezülleszteni az egészet a béka segge alá. Az, hogy nekem erről más egy kicsit a véleményem, és a tolvaj-gengszter tulajok mellett a taxisok felelősségét is nagynak érzem, legalábbis nagyobbnak mint Ti, nem azt jelenti, hogy ellenség vagyok, csak máshogy gondolkodunk
bizonyos kérdésekben.
Sőt. Jelen pillanatban magamat is egy birkának tartom, hogy közel húsz évig toltam a lét
a szencipásztor tele5be, ahol sok-sok kollégára,
barátra leltem, de a vége nagyon gennyes lett.
Úgyhogy lehet engem bátran fikázni,
csak arra vigyázzatok, nehogy ez legyen az életetekben egy idő után a legnagyobb öröm.
Meg azt is meg lehet írni, mi rossz a Pentába,
aztán lehet menni állítani hűsítőre, akciósra,
és hasonlókra.
Egy valamit még, mindenkihez: ma Budapesten
nem látok olyan telefonszámtulajt, aki
kicsit is gondolna az alvállalkozóira,
aki alkalmazná az együtt sírunk-nevetünk elvet,
aki ne a buta tömegek manipulálásában
(szóljon a rádió!) látná a saját sikere
kulcsát.
Ha van ilyen, kérem, szóljatok!
Előzmény: #321219 Rocktaxi 2011.04.24. 18:47:04 |
|
Rocktaxi | 2011.04.24. 18:47:04 / # 321219 |
:-)
Nazolinak egy hatalmas "megalájk"! :-)
Csogunak egy "lájk"! :-)
... és most mano10-nek is egy pici "lájk", mert így is lehet írni! :-)
|
|
nazoli | 2011.04.24. 16:44:10 / # 321218 |
|
Nem. Senkinek sem lenne jobb. A Lajos csak azt próbálja mondani, hogy akinek sikerült (Plus) azzal sikerült.
|
nazoli | 2011.04.24. 16:42:08 / # 321232 |
|
Tudom, hogy régóta van ilyen. Az utóbbi időkben azt jelenti, hogy mostanában, az utóbbi egy két évben. Előzőleg még lázadoztam ellene. Bár amikor egy pár hónappal ezelőt, az Operánál a Hajó utca innenső sarkáról, kora délután el akart zavarni a "kolléga", mondván, hogy ő onnan dolgozik, és én várjam máshol az utasaimat, azért elküldtem máshová. Nem fogod elhinni! Rámhívta a rendőr haverját telefonon!
Mi a szakmai kérdés? Jó. Ez a rész, kb. annyira tartozik a szakmához, mint a politikus "szakmához" a lopás. Ez nem szakmai kérdés. Szakmai kérdés, vagy tartozék pl. az autó karbantartása, vagy az URH kezelése, vagy a hogyan menjünk minél gyorsabban, vagy minél rövidebb úton A-ból B-be. A korrupció, és társai, az én felfogásom szerint nem taxis szakmai kérdések. (Lehet, hogy a politikusok esetében kicsit engedékeny voltam?:-D)
Én sem gondolom másképpen, amit az "Én szememben.." bekezdésben írsz. Ez így van jól. Csak az nincs jól, amikor ők, saját maguk próbálnak meg elkülönülni. Attól kezdve, azt az embert, én sem tudom megunk közé tartozóként kezelni. Ő ugyan azt hiszi, hogy nem is az, pedig de. De hát akkor kezeljük másképpen.
Neked is sok kaját!
Bár mikor legutóbb láttalak, annak hiánya mutatott volna rajtad jobban!:-D
Előzmény: #321225 csogu 2011.04.24. 06:51:07 |
mano10 | 2011.04.24. 16:18:25 / # 321231 |
...és ha reklámmal menne, az bárkinek is jobb lenne?
(a tulaj úron kívül.)
Nagyon szép viszont az új matrica az autókon: az van ráírva, hogy 159/km. Király.
Előzmény: #321229 Rocktaxi 2011.04.24. 11:24:21 |
|
mano10 | 2011.04.24. 14:01:28 / # 321230 |
Nem nagyon szeretem ezt a fórum-megoldást, az élő párbeszéd híve vagyok, itt sok minden félreértésekbe, mellémagyarázásokba torkollik.
A véleményemet ne Pentásként kezeld, magánemberként írtam le.
A lelkemet kitettem a Pentáért, pedig csak egy érdeklődő taxis voltam a Vahotba, mikor elindult az egész.
Ahogy haladtunk előre, úgy léptek le a nagyhangú szervezők, okoskodók, megmondók.
Képtelenek voltak kezelni a helyzetet, nem volt
bennük türelem, tolerancia, tehetség... semmi.
A megalakulás után reményteljes volt az indulás,
de utána megakadt sok minden, aminek az anyagiak
és a kis létszám volt az oka.
Ahogy a Tomi írta: bárki jöhetett volna ötletekkel, pénzzel, munkával.
Szerintem az tegyen megjegyzést az ott zajló dolgokra, aki kivette a részét a munkából.
Ha valahol felállok és ötletelek egyet, még nem jelenti azt, hogy része vagyok az egésznek.
Kollégák százait vártuk, akik fuvart hoznak,
szerveznek, segítenek- a SAJÁT JÖVŐJÜK érdekében!
Eltelt fél év, és nem érkezett szinte senki- Te sem, pedig tőlem akár lehettél volna elnök, vagy bármi más, a jövőbeni boldogulásunkért.
Én semmit nem az előnyökért, a pozícióért csináltam, leszarom ezeket a dolgokat, nem ilyen típus vagyok.
Most már nem vagyok ott, tehát a "szemétséget"
nem egy Pentás mondta....
De ha Te vagy bárki más segíteni akar rajtuk,
ne fogja vissza magát!
Nagyon megérdemlik a segítséget.
Előzmény: #321221 nazoli 2011.04.23. 20:15:46 |
|
Rocktaxi | 2011.04.24. 11:24:21 / # 321229 |
Te sem gondolod komolyan, hogy ez reklám nélkül megy nekik! :-(
Előzmény: #321226 gipszjakab 2011.04.24. 08:08:41 |
|
gipszjakab | 2011.04.24. 08:08:41 / # 321226 |
|
Fiúk bejött a tarifaváltás?
Jobb 159 forintért halgatni a csendet?
|
csogu | 2011.04.24. 06:51:07 / # 321225 |
De ugye a féligazság az egy olyan dolog, ami ha nem is a teljes igazság, azonban van benne valami igazság is.
Pontosan így is értettem. Hiszen a kolléga nem írt hazugságot (arra nem is reagáltam volna), hanem csak féligazságot.
Az utóbbi időkben pedig már abba is kezdek beletörődni, hogy különböző cégeknek, különböző helyeik vannak közterületen, ahol a többieknek nem illik megállni.
Utóbbi időkben?????
Hol állhatott meg egy mezítlábas a nagy Főtaxi "drosztjain"...anno? Sehol...
Aztán változtak az "erőviszonyok", a rendszerváltás egyik hozadéka...most Ők nem állhatna meg bizonyos helyeken.
Emlékszem én még arra, amikor 92-ben Főtaxisok zavargásztak el a drosztról, amikor a mezítlábas Wartburggal megálltam...
...és arra is emlékszem, amikor közterületről mezítlábasok akartak minket a Nyugatiban elzavarni...
Meg amikor Citys zavargatott a Bécsi utcában...olyan 2001 környékén, mert az kettőjük "helye" volt...
Ma megálltam a Symbolnál...jött a 6x6-os....meg a kérdése: Rendelésre?
Válaszoltam neki illedelmesen, hogy igen és természetesen a szabadjelzőm is leoltva...
"Utóbbi időkben"...háááát, amennyiben ezt az elmúlt 30 évre értetted, akkor maximálisan egyetértünk:-)))
És azért írtam azt, hogy ez MÁR nem a szakma, mert ez a terület MÁR nem ehhez a szakmához tartozik.
Miért, mi a szakma?
Az a szakma, amikor egyébként intelligens emberek egymás fikázzák, mert az egyik 225-240 forintos szotyi tarifával szolgáltat, a másik meg kicsit jobb kihasználtsággal 170 forintért, amikor a telefonos tarifának kellene magasabbnak lennie az utcaihoz képest és annak is olyan cirka 380 forint körül??
Ez a szakma?
Vagy amikor magára "büszke" nem szotyis úgy alszik a fáradtságtól, a közterhektől, a "szakma" terheitől agyoncsapva, hogy azt sem venné észre, ha kilopnák alóla az autót.
Ez szakma?
Szakma az, amikor egy nem "szotyi" taxis érdeklődik, hogy merre van az 56-osok tere?
Jól megosztottak megint egy erős társadalmat, szotyisra, meg még szotyisabbra, azt ezzel ellesznek páran megint 1-2 évig...és Én meg ezt nevezném kriminológiának...6000 család ellen elkövetett gazdasági erőfölénnyel való visszaélésnek.
Az én szememben egy Pentás nem hős, egy Plusszos nem szotyis, egy Főtaxis nem a BA kutyája, egy Citys nem egy öntelt barom, egy Taxi2000-es nem hamburgeres frissítő- meg - hűsítő áraival, hanem csak simán sorstársam.
Azt majd (talán), amikor ezt egyre inkább így fogjuk érezni, akkor....esetleg...
...de ne kezdjünk el megint álmodozni ébren, mert egy éjszakásnak az alvás ideje van ilyenkor.
Kellemes Ünnepeket nektek és kajáljatok sokat:-))
Előzmény: #321223 nazoli 2011.04.23. 20:38:19 |
|
nazoli | 2011.04.23. 20:39:44 / # 321224 |
|
OK.
Előzmény: #321222 tomajer 2011.04.23. 20:23:06 |
nazoli | 2011.04.23. 20:38:19 / # 321223 |
|
"Kicsit ismernéd a szakmát és azt, ami néha mögötte bújt, bújik meg, akkor nem írtál volna le egy féligazságot."
Ricsi!
Ha azt írod, hogy ne írj ilyen hazugságot, vagy marhaságot, akkor semmi gond. De ez a féligazság kifejezés gyanússá vált.
Bevallom, hogy a szakmában eltöltött nem kevés évem alatt, még érintőlegesen sem kerültem kapcsolatba a "szakmának" ezzel a részével. Legfeljebb olyan módon, hogy megpróbáltak valahonnan elzavarni. Tehát nincsenek még felületes ismereteim sem arról, hogy kinek, mikor, miért, mennyit. Nem is érdekel, és nem is érdekelt soha. Arról nem beszélve, hogy a robbantgatásos időszakban éppen mással voltam elfoglalva.
Az utóbbi időkben pedig már abba is kezdek beletörődni, hogy különböző cégeknek, különböző helyeik vannak közterületen, ahol a többieknek nem illik megállni.
De ugye a féligazság az egy olyan dolog, ami ha nem is a teljes igazság, azonban van benne valami igazság is.
No meg azt is látom, hogy a nálam hozzáértőbbek is így gondolják.
És azért írtam azt, hogy ez MÁR nem a szakma, mert ez a terület MÁR nem ehhez a szakmához tartozik. Ez MÁR egy másik szakterület, amit kriminológiának tudnék nevezni.
Szerintem nem is lenne jó, ha ide tartozna. Vannak ilyen vadhajtások, de alapjában véve ez nem taxis szakmai kérdés.
Előzmény: #321217 csogu 2011.04.23. 07:59:39 |
tomajer | 2011.04.23. 20:23:06 / # 321222 |
Kértem, hogy vonuljunk át vele a Pentás topicba.
ui: Mano10 már nem Pentás:-(
Csalódott megkeseredett ember aki megpróbálta....
Előzmény: #321221 nazoli 2011.04.23. 20:15:46 |
|
nazoli | 2011.04.23. 20:15:46 / # 321221 |
|
Az a jó Isten áldjon meg!
Ki akarta itt megmondani a Pentának, hogy mit csináljon?
A Manó kolléga provokál itten már mióta! Idézem.
"Szar banda ez, botrányosan alulművelt,
piti alakok halmaza.
Megdöbbenek a saját szavaimtól, de nem vonom
vissza, mert ez a húsz évem tapasztalata.
Siralomház."
Milyen elvetemültség kell ehhez a dumához?? Kinek képzeli ez magát?? És akkor utána meg beleveszi az egész dologba a Pentát! Idézem.
"Látod, pont itt a baj: miért nem jössz, jöttetek eddig segíteni milyen a jó modell?
Hogy lehet 40 emberre rátestálni egy ilyen óriási feladatot, anyagilag, lélekben megroppantani őket, majd utána megmondani a frankót??
Kívülről várni a csodát, közben fizetni, hizlalni az ellenséget, és röhögni, hogy a Pentás
már három órája áll a Gellérthegyen!?!"
Eszembe nem jutott volna a Pentáról írni, de nehogy már eljátszza a nagyhalált, amikor fogalma sincs dolgokról! Ő fikáz minket a Penta nevében, és simogassuk meg a buksiját? Megkérdezi, hogy miért nem mentünk segíteni, és ne mondjam meg neki, hogy én tettem kísérletet? És abban is biztos vagyok, hogy nem én voltam, vagyok az egyetlen drukkeretek! Nem állítottam, hogy csak az a jó megoldás, amit én javasoltam! Ezt te tudod a legjobban, mert eleget beszélgettünk erről is! Ráadásul elvárja, hogy ezek a szar, pitiáner, alulművelt alakok menjenek segíteni nektek?? Ez aztán a határtalan ostobaság!
A nyavalya sem akar megjegyzést tenni rátok, de ez a pali minden határon túlmegy! Akkor szerinted mit kellene vele csinálni? És még te mondod rá, hogy jó gyerek, csak csalódott. Talán nem kellene védened, hanem megmondani neki, hogy hülyeségeket beszél!
Megismétlem, amit az előzőben leírtam. Ha nem sokan vannak, akik nálam jobban szeretnék, hogy sikerüljön a Pentának a dolga.
De azt azért ne várd el, hogy minden szemétséget benyeljünk azért, mert egy Pentás mondta!
Előzmény: #321220 tomajer 2011.04.23. 11:43:30 |
hiénakutya | 2011.04.23. 13:22:31 / # 321213 |
:-)))))))))
Előzmény: #321211 exex 2011.04.22. 21:31:14 |
|
tomajer | 2011.04.23. 11:43:30 / # 321220 |
Hi!
Most meg én érzem úgy, mintha kívülről, valamiféle magasabb intelligencia akarná megmondani mi is a jó a szakmának, és a Penta Taxinak:-(
Urak!
A Penta Taxiban mindenkinek van befolyása az eseményekre. Természetesen demokratikus úton, módon a szavazások befolyásolásával, érvelésének súlyával, az emberekre való hatásával.
Mint tudjuk a demokráciának is vannak hátulütői...pl. nem mindig a legokosabb ember, és a legokosabb javaslat a legnépszerűbb, és nem azt fogja a közösség elfogadni megválasztani.
Ez egy ilyen világ... de még mindig a létező legjobb.
Tehát, senki ne tegyen kívülről megjegyzést, és senki ne várjon tőlünk többet mint amire képesek vagyunk... ide kell jönni, és segíteni a jó irányba terelni a dolgokat.
Mi tesszük amennyi tőlünk telik. És ez több, mint amennyit ebben a szakmában az elmúlt húsz évben bárki is tett!
Várunk mindenkit, aki úgy érzi feladata van ebben, de kikérjük magunknak, hogy kívülről olyanok fikázzanak bennünket, akik nem adták bele a közösbe a tudásukat, és nem segítettek a közösséget olyanná formálni amilyenné szeretné(n)k!!!
Természetesen értelmes vitákra bármikor hajlandó vagyok, de akkor azt kéretik a Pentás topikban....
Előzmény: #321198 nazoli 2011.04.22. 13:22:03 |
|
csogu | 2011.04.23. 07:59:39 / # 321217 |
Már?
Mióta érted ezt a márt?
Amikor megjelentek az első feketén fuvarozók, vagy amikor műszakilag életveszélyes autókkal küldtek ki minket a Főtaxinál a "tervet" teljesíteni, olyan fizetésért, amiért sokan be sem mentek hónapokig? Vagy amikor pisztoly lövéssel vettek át céget? Vagy...vagy...vagy...
Ugyan már Zoli, ne vicceljünk...
Mindig is voltak, akikre köpködtek...anno a konflisosok a gépi erővel végzett személyszállítókra, majd a Volánosokra, majd a feketézőkre, majd a ....CB-sekre....és lehetne ezt sorolni a mai napig...
De mondd ha nem...:-))
Mindig voltak hibásak, csak az egyén bűnösségét volt tilos feszegetni.
Előzmény: #321216 nazoli 2011.04.23. 06:31:55 |
|
nazoli | 2011.04.23. 06:31:55 / # 321216 |
|
Az már nem a szakma.:-(
Előzmény: #321214 csogu 2011.04.23. 05:11:03 |