Hozzászólások száma: 250
Oldalszám: 13
Témakörök > Droszt Híradó > Taxis-e a DROID, vagy egy ocsmány eltaposandó féreg? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nemkar 2007.06.21. 23:40:30 / # 31052
Hát két mondatot összemosott.-:))) Látsz itt vmi pol.-t?
tomajer 2007.06.21. 23:39:21 / # 31054
Ez a mániátok, hogy aki béreli az autót, kevesebbet keres!!! Nem értem, honnan veszitek ezt a marhaságot?!? Hosszútávon kb annyival jön ki rosszabbúl, hogy a futamidő végén a "rom" nem az övé. Mennyi is egy ilyen "letaxizott" autó, öt hat tíz évesen? Jó esetben másfél két milla. Nna ezt oszd el, azzal a 60-120 hónappal. Tehát, kb. havi 10-20 000.- forint a különbség. Asszem ennél nagyobb különbségek adódnak abból, ha valaki dohányzik, netán megiszik még egy sört is minden este. Viszont ezért a különbségért, neki nem kell befektetnie, vagy kockázatot vállalnia! Ne ő bukik, ha valami barom totálra töri az autóját, nem ő bukik, ha peche van, és soron kívül elszakad a vezérműszíj, vagy bejön egy váltójavítás. Pontosan tudja tervezni a költségeit, nem érheti kellemetlen meglepetés!
tomajer 2007.06.21. 23:32:21 / # 31051
Melyikkel? Jja, és tessék a másikban politizálni, mert....:-)
nemkar 2007.06.21. 23:28:16 / # 31050
Tomi! Mit csinált a rendszer, a beírásommmal?

nemkar 2007.06.21. 23:25:30 / # 31049
Na, hogy is fogalmazzak.... Nem akarlak, se bántani, se beléd rúgni! De most már értem, hogy a másik topikban, miért rúgsz belém, miért csak idézgetéseket, és nem önálló véleményeket írkálsz. Te, csak a személyes problémáidA problémádat messzemenően megértem miatt szidod a rendszert. A másik, megint rossz helyen, és rosszkor szóltál. Tomayeren kivűl, szerinted hány droidnak jut PC-re? Ki az a Droid, aki napi rendszerességgel be tudna írni? Miből? Szerintem 99%- ban vállalkozók beszélgetünk egymással. A problémáidat messzemenően megértem, de mint felém írányuló megnyílvánulásaidat nem tudom elfogadni. Az az ember aki a saját baján felül tud emelkedni, és nem a rendszer hibájában keresi a bajt, NA AZ EMBER!!!!
tomajer 2007.06.21. 21:56:54 / # 31048
Bocsásd meg nekem a topic címét, én találtam ki! Pont azokkal az érzésekkel, amit te leírtál. Hét évnyi droidság (most is az vagyok, csak az autó tulajdonosa most a saját cégem) után, remélem megtehetem ezt annélkül, hogy a valóságban megsértsek vele bárkit. Tükröt akartam tartani a kollégák elé! Persze a leghangosabbak, nem jöttek ide elmondani a véleményüket, azt kénytelen voltam átmásolgatni:-( A lényeg: Amíg egymás "kiírtásában" ellehetetlenítésében látjuk a kiutat, addig ne várjuk, hogy emberszámba vesznek bennünket! Mi mind taxisok vagyunk! A problémáink közösek. És megoldani is csak közösen tudnánk őket. Amíg egymást marjuk, reménytelen!
törölt felh. 2007.06.21. 17:53:03 / # 31047
Miután a taxisszakma felé kívülről irányuló utálat nem tesz különbséget droid és vállalkozó között, a kérdés egyszerűen az, hogy nemdroidok utáljuk-e a droidokat. Hülye kérdés, a válasz részemről annyi, hogy természetesen nem.

Gyurcsányi 2007.06.21. 17:05:57 / # 31046
Végre egy topic,amiben mindenki kiélheti az alapjában veleszületett rosszindulatúságát.Bizony,mert az ember alapjában véve GONOSZ. Itt legalább belerúghattok a másikba anélkül,hogy vissza tudna rúgni.Micsoda élvezet a másik embert ócsárólni,mert valamiért kicsúszott a lába alól a talaj.Igazi emberi vonás,ha már elesett akkor tapossunk még rá,hogy örökre lent maradjon.Ha lent marad akkor nekünk egy fuvarral esetleg több jut.Velünk ugye soha nem tőrténhet baj?Pedig a zászló mindenkinek áll.Én is így voltam ezzel,miért lettem volna kivétel.Aztán beütött a villám.Bal szememen a látásom néhány hónap alatt 90%-ban megszünt.Korház,műtét,több hónapi kényszerpihenő mire újra láttam és dolgozni kezdtem.Igen ám,de akkor a bal szemem is bemondta az unalmast.Korház,dupla műtét,mert az első nem sikerűlt.Kilenc hónap kimaradt megint a munkából.Kocsimat eladtam/merci/,mert a családnak is élni kellett valamiből. DROID lettem.32 éve taxizom.Panasz vagy etikai bizottsági ügyem nem vólt.Nem gépezek és nem iszom alkoholt.DE ebből a helyzetből kijönni a heti leadók mellett nem sikerűlt.Végzem a munkám becsülettel és nem szégyenkezem. Esetleg mielőtt ELTAPOSTOK egy ilyen férget talán kicsit gondolkozzatok el azon,HOGY TÉNYLEG GONOSZ AZ EMBER? Sajnos szerintem IGEN!!!!! A topic neve is sértő,de ám legyen ez is valakiknek öröme.

csicska 2007.06.21. 13:51:40 / # 31045
Ha spanba droidkodsz jobban jössz ki.Számoljatok pl én vettem egy autót 4 ért fizetek érte havi 65 ezret.Ha szilánkokra törnek mivan miből fizetem sok hátránya van saját autóval nyomni és fizetni a sok költséget.Nem tudom pontosan mennyi a leadó asszem 5 rugo de nem vagyok benne biztos .Vegyük példának a 6x6 taxit ott leadsz napi 5 öt vagy 6 ot csinálsz 20 25 ezret több pénzed marad mintha saját autód lenne.Nem kell gumit venned nem kell 200 ft os nagyszervízre menned stb.Nem kell 100 ezret kikurnod vizsgaköltségre hülye droszt használati matricát megvenned holott évente egyszer állsz meg droszton.

forest95 2007.06.21. 13:36:13 / # 31043
Persze a Zoli javaslata a ló egyik oldala. A másik oldala, mikor egy teljesen kezdőt kettő óra alatt felvesznek a céghez. Na a kettőből kéne egy kompromisszumos megoldás. Egy fizetős tanfolyam megfelelő áron, megfelelő ideig. Mint egy sor másik szakmánál. A már régóta szakmában lévőknek sem hátrányos egy kis szakmai továbbképzés. Persze kéne egy jó szakmai folyóirat is (nem a Taxisok világa!).
cbtaxi 2007.06.20. 16:44:35 / # 31042
Én is megvagyok GPS nélkül,de nem ítélem el azokat,akik használják. De 2,5 milliót SENKI sem fog áldozni azért,hogy taxis legyen. Mondhatjuk,ez nekünk csak jó. De a szakmánk örexik.És nem lesz aki a helyünkre lépjen.Ilyen áron,biztos nem. És amin átsiklottál: Mi sem tudnánk levizsgázni a 23 kerületből.Bocs a királyi többesért,de ez a tapasztalatom a kollégákkal való beszélgetésekből. És most nem (csak)a kályhásokra gondolok. Azok,akik bejárják az egész várost nap mint nap,azok sem tudnak mindent. Nem tehetek róla,de én pl hónapok óta nem jártam Rákoshegyen, Nagytétény külső részén,Budajenőn és még sorlhatnám. EGYSZERŰEN NEM visznek a környékre. Amit tudok a környékről,azt is elfelejtem mire fél év után arra visznek. Szóval van igazság abban amit javasolsz de SZERINTEM!átestél egy kicsit a ló másik felére. Köztes megoldás kellene.
törölt felh. 2007.06.20. 16:00:42 / # 31041
Volt itt más is, ami működött és mégse lesz soha többé. Illúziókat kergettek, de végülis a ti dolgotok.
tomajer 2007.06.20. 15:14:02 / # 31031
Volt ilyen, és működött! De a két dologból az egyik is megtenné. Ha van tanfolyami kötelezettség, nem kell a létszámstopp!

tomajer 2007.06.20. 15:11:23 / # 31040
Ez a két és fél milla ijesztő összegnek tűnik. De gondolj bele, mivel lehetne a döntéshozókat erre rábeszélni? Elárulom. Ha valamelyik rokonuk, vagy pártcégük, taxisképző iskolát nyithat!:-)
törölt felh. 2007.06.20. 15:10:03 / # 31039
Kedves Zoli! Érzem én szavaidban a tenni akarást és a jóakaratot, de legyünk kissé realisták. Bocs a cinizmusért, de akkor kell majd két ajánló a cégekhez történő belépéshez tagdíjfizetőnek, ha majd a te kocsidba utasként való beüléshez.
Kovács Zoltán 2007.06.20. 14:45:07 / # 31038
De, hidd el, én ezt teljesen komolyan gondolom! Esetleg nézz utánna, mennyibe is kerül egy-egy tanfolyam, ami után még közel sem biztos, hogy el tudsz egyáltalán helyezkedni. Ha nem tudja kifizetni, legfeljebb nem lesz taxis az illetőből! NEM FOG HIÁNYOZNI! Én pedig a mai napig is GPS-nélkül bolyongok a városban. Nem állítom, hogy néha nem jönne jól, de el vagyok nélküle. Londonban a tanfolyamon még a házszámozást is megtanulják a leendő taxisok. És ott úgy tudom, kicsit tovább tart a tanulás, viszont sokkal drágább is!
cbtaxi 2007.06.20. 14:38:48 / # 31037
Bocsánat: 2.530.000 Ft
cbtaxi 2007.06.20. 14:35:12 / # 31036
Ezt Te sem gondolod komolyan! Nem a létszám stoppot,azt én is támogatom. De ez a vizsga ötlet 460.000-ért!? Hisz mi magunk sem rázzuk a kisujjunkból, a 23 kerületet. Pedig nem ma kezdtük....
Kovács Zoltán 2007.06.20. 14:24:30 / # 31035
"A cégekhez, pedig legalább két éves taxis gyakorlattal, és két ajánlóval lehetne próbaidőre bekerülni. Mint régen is volt! A tanfolyamok, pedig nálam úgy néznének ki, hogy a 23 kerületet 23 hónap alatt lehetne megtanulni. Havonta egyet, havi 100000 Ft-ért. Aztán a 24. hónapban, naponta egy kerületből vizsga, napi 10000 Ft-ért. Van már itt annyi pék, kisem látszunk a sok kifliből, NEM KELL TÖBB!" Én így tudnám elképzelni a jövő taxispalánta indulását!
tomajer 2007.06.20. 14:10:36 / # 31034
Fotó válasz | 2007.06.20. 09:42:05 (6093) Nem közkívánatra ne túlozzál csak kértünk ne itt ez a téma nem ide való. Rakd át amiket még nem raktál át hogy legyen hozzászólás is. Mikor lesz riport a reptéren kérdezte valaki de elsiklottál felette. Előzmény: tomajer 2007-06-19 17:15:59 (6092)
Oldalszám: 13