Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
hiénakutya | 2011.02.10. 13:36:53 / # 301325 |
Egyébként kerestem a "rendelt taxi" táblát a Keletinél, de nem találtam.
Arról sem tudok, hogy valamelyik senkiházi fölvett volna egy Keletit és ne tudta volna elvinni az utasát.
Vagy be kellett volna állnia a parkolóba hétszázért.
Vagy kellett volna mennie 5 kört.
Vagy ne állhatott volna a droszton akár negyed órát, míg előkerült a kedves.
Vagy bement vona táblázni és harmincezres csekk várta volna, mire visszajött.
Nem tudok ilyen esetekről.
|
|
hiénakutya | 2011.02.10. 13:18:33 / # 301324 |
Tök jó, mert csak be kell copyznom... :-D
Nem az a baj, hogy nem érti, miről beszélünk.
Az a baj, hogy azt sem érti, amit lát, tapasztal, ami történik vele.
Nem veszi észre, hogy a cégek mindenhonnan kiszorítják, hogy aztán az általuk megszerzett területhez, vagy piachoz való hozzáférés lehetőségét pénzért értékesítsék számára.
Nem veszi észre, hogy a történet itt még nem ér véget, mert az általa befizetett pénzeken a piac újabb és újabb részét szerzik meg, de nem azért, hogy neki jobb legyen, hanem azért, hogy még több taxist szorítsanak ki, rákényszerítve őket ezáltal arra, hogy fizessenek a megszerzett piachoz való hozzáférés lehetőségéért.
Nem veszi észre, hogy az általa befizetett pénzeken lobbitevékenységet folytatnak, amelynek az eredményei olyan rendeletek és jogszabályok, amelyek hosszú távon az ő ellehetetlenüléséhez vezetnek.
Nem veszi észre, hogy a megkaparintott piachoz való hozzáférés lehetőségét nem csak neki adják el, hanem bevonzanak egy rakás új szereplőt is arra a piacra, amelyen már a bentlévők száma is túl magas.
Nem veszi észre, hogy a fuvarkereskedők duplán érdekeltek a létszám felduzzasztásában, mert
1., Minden egyes új belépő fizetni kénytelen;
2., Minden egyes új belépővel csökken az egy főre jutó fuvarszám, ezért a taxis bármire hajlandó annak érdekében, hogy egy fuvarral többhöz jusson, beleértve azt is, hogy többet fizessen.
Nem veszi észre, hogy miközben egyre többet dolgozik, egyre nehezebben és rosszabbul él.
Nem veszi észre, hogy mindezért egyre többet fizet.
És nem veszi észre, hogy miközben a másik taxisra mutogat, azzal valójában nem csak annak sírját ássa, hanem a sajátját is.
Előbb-utóbb meg fogják kapni a hőn áhított Keletit is.
Biztos lesz vagy 100 rongy havonta.
Előzmény: #301318 Lali 2011.02.09. 20:23:27 |
|
Lali | 2011.02.10. 12:57:13 / # 301323 |
|
Milyen érdekes a BA ZRT a taxisokat feljelenti és elfelejtkezik arról, hogy ő milyen törvénytelenségeket követ el. A Főtaxisok pedig még fizetnek is érte. Csak fel kellene jelenteni őket.
|
Lali | 2011.02.10. 09:11:43 / # 301319 |
|
Arról nem is szólva, hogy a BA ZRT rohangál a XVIII.-ker hez illetve fővároshoz. Most adnak el titeket. A képlet egyszerű. Pártkassza, önkormányzat és BA ZRT tollászkodik rajtatok. A szolgáltatás az pedig mellékes. Ha valaki szóba hozza, akkor a régiek tehetnek róla.
|
reabusz | 2011.02.10. 08:44:57 / # 301322 |
|
Jó reggelt Mindenkinek!
Minden nap elolvasom hozzászólásaitokat és azon csodálkozok , hogy nem látjátok a fától az erdőt! Van egy droszt amire 5 éves szerződése van a BA Zrt-nek a Főtaxival , de neki csak a szerződés aláírásának időpontjában 6 hónapra van még biztosított joga annak hasznosítására. Nem vagyok jogász de szerintem ez biztosan kimerít valamely Btk-ba ütköző cselekedetet. A taxisok és a Főtaxi között is kötődik szerződés, mely erre nem tér ki semmilyen formában. Ha a Főtaxi is repül májusban ahogyan a Zona decemberben, akkor a taxisok elszenvedett kárát ki fizeti majd meg? Az adózási problémákat sem gondoljátok végig! A Főtaxi rendszámra leadja a BA Zrt-nek a fuvarszámokat, amit csak egy célellenőrzéssel elkér a NAV , majd behívja az adott taxist ellenőrzésre és ott a bukta! Ki hiszi el azt , hogy egy fuvar a városba számlával , mínusz a leadóval ennyiért megéri? Szerintem ma már senki! Erős túlzással sem lehet Veres rajongónak tekinteni, de sajnos azt kell mondanom az a helyzet jobb volt! Ez így csúnya leírva, de sajnos magatok is ezt fogjatok már március 15. környékén mondani. Ez a buli most a BA Zrt-nek nagy kasza, havi 20 milla bevétel, de a Főtaxinak egy csőd! Aki ért a taxizáshoz az már most látja hogy ez a befektetés amit itt a Főtaxi csinál , soha nem fog megtérülni. Ma még tolja bele a pénzt, de senki sem számol mert ehhez érteni kellene, mikorra meg megtanulja már késő lesz. Nagy jövőt ne tervezzetek ezzel a működéssel se, mert ez is halálra van ítélve! Szép napot Mindenkinek!
|
Lali | 2011.02.10. 05:39:45 / # 289154 |
|
Sajnos már régen így hívnak minket, csak elé teszik, hogy guruló. Ne egymással kellene „harcolni”.
|
tudomis(kibic) | 2011.02.10. 05:15:38 / # 288839 |
|
Koldulhatunk a lámpáknál is... :(
Persze akkor az Astóriáért menne a harc. :)
|
Lali | 2011.02.10. 04:45:15 / # 301321 |
|
Ebbe nagy igazságod van, de sajnos már nem erről van szó. Vedd észre, hogy mire megy ki a játék. Itt azt hiszed, hogy egymás ellen vagyunk. Itt össze kellene fognunk és nem széthúzni.
Az emberek (politikusok, üzletemberek és bűnözők) rajtunk röhögnek, a civilek megvetnek, a szakmabéliek elhatárolódnak. Mi meg acsarkodunk. Saját kollegánk húznak, le vagy árulnak el. Vélt előnyökért bárki hátsóját fényesítik. Szerinted hová tudunk még lejjebb süllyedni?
Előzmény: #301320 Hamlet 2011.02.10. 02:21:43 |
Hamlet | 2011.02.10. 02:21:43 / # 301320 |
|
Sosem mondtam hogy a reptér dolog jó ahogy van.Csak az dühit hogy egyesek a saját kis szemétdombjuk felett örködve kimutogatnak a reptérre és mondják a tutit.De ha feléjük tévednél egyből falkába tömörülve vicsorognak rád és védik a körbehugyozott területüket.De közben élharcosai a "reptér az mindenkié" és a "minden taxis egyenlő a 25 ezer drosztdíjért" mozgalomnak". KIVÉVE!! az ő területüket.A pályaudvarokra nem mehetsz tőlük de biztosítanak az erkölcsi támogatásukról hogy a repcsire,jogod van menni.
És szerintük ez igy van jól.
|
Lali | 2011.02.09. 20:26:13 / # 296930 |
|
Te azt hiszed, hogy rólad szól. Te regisztráltad magadat a reptéri munkára?
|
Lali | 2011.02.09. 20:23:27 / # 301318 |
|
A taxis egy különleges állatfajta azért is fizet, hogy utána neki rosszabb legyen „flaszter nyelven szívassák”. Erre még büszke is és öntudatosan kihúzza magát, és lenézi, aki nem fizet.
|
tudomis(kibic) | 2011.02.09. 19:30:22 / # 301317 |
|
NO ARRA ÉN IS KÍVÁNCSI LENNÉK!
(Már csak nézőként, és bocsánat! Tényleg, én családfenntartó vagyok! :( )
Már látom magam, miként beállok a keletibe. Lazán lezárom az autóm, és menek cigit venni...
Hiénakutya betessékel a sorba. "Ugyan barátom van helyed, hiszen ez önkormányzati droszt!"
... Alakulunk, de nem a RádióPali féle összefogásra van szükség, hanem csendes egyetértésre...
(Hu vazze! Ezt én nem jó helyre írtam. Vagy még is?! )
Előzmény: #301316 Hamlet 2011.02.09. 19:11:39 |
tudomis(kibic) | 2011.02.09. 19:21:06 / # 301222 |
|
Én is ezt gondolom!
Elégítsünk ki mindenkit!
(130 kiló felett minden nőről lemondok! 60 kiló felett is, csak az nem lenne nyilvánvaló!)
Jelentsünk fel mindenkit!
Ha agyad lenne bumbala, akkor értenéd, hogy ez nem lesz mindig így. Ez most egy átmeneti állapot.
Türelem rózsát terem, egyebet nem!
|
hiénakutya | 2011.02.09. 19:15:46 / # 296189 |
A Metál már kavart valamit, benne van a januári Taxisok Világában.
|
|
Hamlet | 2011.02.09. 19:11:39 / # 301316 |
|
Nosza jelentsd fel öket ne másokat noszogass!Kiváncsian várom a pályaudvarok és egyébb kisajátitott helyekkel kapcsolatos megoldási javaslataidat is.
Előzmény: #301315 bambusz 2011.02.09. 17:47:37 |
bambusz | 2011.02.09. 17:47:37 / # 301315 |
|
Azt gondolom,hogy fel kell jelenteni a Fötaxi-BA ZRT. párost.
A versenyjog a z unióban mindenkinek alap helyzetben jár ..aki ezt korlátozza illetve befolyásolja...(mondjuk gazdasági erőfölényét kihasználván) azt bűntettet követ el!
Mi a reptéren általában a szerződött partnereink igényeinek kielégítésért megyünk... ezért nem hozhatnak hátrányos helyzetbe a Fötaxi-BA Zrt. páros azzal,hogy nekünk plusz költségbe kerüljön,hogy bemehessünk táblázni a mi utasainkért....Fizessünk parkolási díjat nevetséges
Előzmény: #295645 hiénakutya 2011.02.09. 17:32:57 |
hiénakutya | 2011.02.09. 17:32:57 / # 295645 |
Mondjuk az, hogy valami hülyeség, cáfolatnak nem túl sok. :-)
Nagggyon figyelek!
|
|
Lali | 2011.02.09. 13:35:24 / # 301313 |
|
Az örömödet nem akarom elrontani. A kocsikról pedig nem kell tudnod. Sajna egy álomvilágba élsz. Ez nem rólad vagy rólam, vagyis rólunk szól, hanem a pénzről. Egyelőre fizettek majd csá és jönnek a droidok. Csak a bukás fájni fog. Szerinted, ha a színes bukik, akkor hány emberen kérik számon a letagadott fuvarokat? Vagy csak a Zónásokon, aki most a kockának fizet, az nem érinti? Vegyétek már észre csak játékszerek, vagytok. A probléma az, hogy most is a homokba dugjátok a fejeteket. Nem létező tábláknak nem létező szabályoknak vetitek alá magatokat, és még fizetek is érte. De ha jól tudom csak magasról, lehet nagyot bukni és ez igaz a Főtaxira is. Szegény M.Cs. kit fog agitálni a taxisok közül? Majd beül a színes mellé, elvégre sokáig fényesítette a hátsóját és elégé sokat is, tudhat. Majd beszámol a taxi óra manipulálásáról.
Előzmény: #301311 tozi 2011.02.09. 12:52:31 |
attus | 2011.02.09. 13:08:36 / # 301312 |
|
Mire gondolsz? Arra, hogy az egyesen a civil autó még egy pillanatra sem állhat meg? Csak 710-ért a fizetősben?
Ez a taxistáknak még jó is lehet. Aki egyszer benyalta a 710Ft-os "vigyél mán ki a reptérre Pistikémet" az legközelebb megmondja a sógor, rokon, komának, hogy "menjél taxival"!:DDD
A viccen túl meg tényleg röhejes sajnos!:-(
A célt elérték, mert az egyesen már tényleg egy ex-zónást nem látsz, de sajnos megint nem érdekelte őket, hogy még hány ember életét keserítik meg egy időben?!
Gyanús, hogy hamarosan a kettesre is kitalálnak valamit...
Előzmény: #301310 Lali 2011.02.09. 12:38:12 |
tozi | 2011.02.09. 12:52:31 / # 301311 |
|
Én bízom benne, hogy jól tudom..
Ha az érintett megcáfolja a hozzászólásával akkor igazat adok Neked
Az új autókról nem tudok, de nem is az én hatáskörömbe tartozik
Előzmény: #301310 Lali 2011.02.09. 12:38:12 |