Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
zona taxi 2011.03.28. 17:20:07 / # 302023
Értem én hogy Ön abban érdekelt a Fötaxi maradhasson a repülötéren... DE felhivom mindenkinek a figyelmét arra az apró tényre hogy a BA Zrt a 2006 ban kötött szerzödés alapján irta ki a tendert. Amint olvashattuk ezt a szerzödést felmondták.. ezért a BA és Fötaxi közötti szerzödés is autómatikusan megszünik május 25-én Természetesen ha lesz uj a BA és Föváros közötti szerzödés akkor uj tendert kell kiirni. Szerintem szégyen hogy a fizetett sarc dönti el ki a jó vagy rossz taxis. Ha valaki kap engedélyt milyen alapon akarják a piac egy részéböl kizárni? Szigoritsák a piacon való szereplés szabályait legyen megfelelö ellenörzés. Attól hogy valaki felveszi egy tásaság matricáját még nem lesz különb a matrica nélkül dolgozoktól. Attól hogy az ex Zónások Fötaxi matricával dolgozna már szimpatikusabbak lettek?? Azért tart ott a taxis "szakma" mert Önök képtelenek összefogni, megfelelö engedélyezési, tarifa stb rendszerért tenni. Csak egymást b...ák És boldogan fizetnek havi 240 000Ft leadót 385Ft-os benzin ár mellett.. Önnek Föszerkesztö ur ezért kellene tennie..az összefogásért De Ön is csak kever-kavar
peugeot77 2011.03.28. 17:12:28 / # 302022
Eléggé unalmas már ez a mindenáron megfelni akarás. Milyen minőségi állapotú kell hogy legyen pl az autó ? A kiemelt dijazás fejében a NKH megállapitja , hogy közúti személyszállitásra alkalmas a vizsgált gépkocsi. Nem jársz szandálban,frissen borotvált vagy, tiszta az autód. Azt ugye nem gondolja senki sem, hogy erre a nagy semmire minden évben új autót kell venni ? A nagy semmi jövedelemből ? Független attól , hogy beszélek nyelvet, azt azért már ne várja senki sem, hogy kötelezően beszéljem az ide érkező nyelvét. Menj ki pl németországba. Te sem várhatod el , hogy megértsék az általad beszélt nyelvet.Majd ha külföldön is elvárhatom, hogy megértsenek, akkor lehet követelni itt is. Egyébként pedig ne akarja már senki sem azt a korosztályt nyelv tanulásra birni, akinek már ez szinte lehetetlen. Viszont valószinűsithetően több tapasztalata van a taxit illetően mint azoknak akik döngetik a mellüket az idegen nyelv mindenképp használata mellett.Ezelőtt is lehetett dolgozni pl a reptérről nyelvtudás nélkül. Mind amellet persze nyilván kedvezőbben hat ha valaki birja az idegen nyelvet. Csak ne kellene mindig ezt hallani!! Bocsánat a kirohanásért !

tudomis(kibic) 2011.03.28. 16:49:49 / # 302021
"Mindannyian befizetjük a huszonötezreket!" Mily közel jársz a realitáshoz... Mondjuk annyit tegyünk hozzá,hogy 45 ezret fizetsz,ha szeretnéd használni a kiemelt minőségi szolgáltatást igénylő állomásokat. Ha a pofád,és az autód megfelel,valamint még beszélsz egy világnyelvet (nem cigányt!),akkor helyed van a Hilton előtt is,nem csak a reptéren... Ez elő-ital,nem utópia! (Hagyd a medvéd! :) )
osztap 2011.03.28. 16:39:12 / # 302020
Amiért eddig szinte semmit sem kaptunk,eltekintve a közterületesek zaklatásától illetve a "kamera" felvételektől 30 ezerért.
nazoli 2011.03.28. 15:52:17 / # 302019
Teljesen egyértelmű. A Főváros is lóvét akar! Csak azt tudnám, hogy mire? Mindannyian befizetjük a huszonötezreket!
tomajer 2011.03.28. 15:12:16 / # 302018
"Szerintem a közlemény egyértelmü... " "[b][i]..... ..... ..... Mivel a szerződés felmondásának határideje lejárt, a Fővárosnak nem maradt más lehetősége, mint a szerződés felmondása, melyet Tarlós István főpolgármester egyetértésével az erre jogosult szervezet, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. a hét folyamán megtett, a felmondást a Budapest Airport hivatalosan átvette. Ennek megfelelően, ha május végéig nem születik megállapodás a szerződés új feltételekkel történő megkötéséről, a repülőtéren a speciális, egy taxiszolgáltatónak kizárólagosságot biztosító taxiállomás a továbbiakban nem maradhat meg. A Főváros és a BKK célja azonban nem a 2006 előtti repülőtéri taxiállapotok újbóli előidézése, hanem a rendezett repülőtéri taxiszolgáltatás biztosítása, ezért májusig folyamatosan tárgyalunk tovább a Budapest Airport vezetésével annak érdekében, hogy a megállapodás megszülethessen a Főváros számára a korábbiaknál előnyösebb feltételek mellett.[/i][/b] Szerintem is. Csak tudnám, a szóvivő úr melyik mondatot nem érti? :-)
Kérdések 2011.03.28. 14:36:15 / # 302017
Lehet hogy el kéne indulni a gyökerektől és megállapítani ezek a történések mind mind miattad vannak? Lehet hogy amíg a Seres csicskája voltál addig nem volt semmi gond főleg nem a taxis társadalomnak? Lehet hogy nagyon elkúrtad és ennek mi isszuk meg a levét? Lehet hogy senki nem fogja megköszönni neked és a legjobb kívánságunk az : tegyenek anyává megfelelő helyen?
zona taxi 2011.03.28. 10:43:29 / # 302016
Közlemény Felmondta a Főváros a Budapest Airporttal kötött taxiállomás-szerződést 2006-ban kötött szerződést a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. a főpolgármester jóváhagyásával és a Fővárosi Közgyűlés rendeletmódosítása nyomán a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt-vel. A repülőtér ezen speciális taxiállomás üzemeltetésére irányuló szerződés keretében vállalta a rendelt taxik számára parkolók létesítését, illetve a korábbi tarthatatlan repülőtéri taxis állapotok rendezését. A Főváros új vezetése és a BKK 2010 végétől tárgyalásokat kezdett a repülőtér üzemeltetőjével, hogy a 2011. május 25-én lejáró, de 2011. március 25-ig felmondható, különben automatikusan újabb 5 évre meghosszabbodó szerződés feltételeit újratárgyaljuk. A Budapesti Közlekedési Központ és a taxiállomásokat üzemeltető Kft. vezetése számos alkalommal tárgyalt a repülőtér vezetőivel. Bár a terület a repülőtér kezelésében van és nem fővárosi területen szedi a pénzt a taxisoktól a Budapest Airport, a Főváros vezetésének álláspontja az volt, hogy ennek ellenére a szerződésben a Főváros számára kedvezőbb feltételeket szükséges biztosítania a Budapest Airportnak. Ennek jegyében felmerült több lehetséges megoldás, a tárgyalások azonban oda vezettek, hogy az egyetlen kompromisszumhoz vezető megoldásnak az tűnt, hogy a Budapest Airport vállaljon a repülőtér térségében olyan közcélú fejlesztéseket, melyek elősegítik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közlekedési kiszolgálását. Ezek között merült fel többek között a tömegközlekedési kapcsolatok javítása, a buszmegállók utastájékoztatásának fejlesztése, új jegyautomaták és utastájékoztató berendezések létesítése, továbbá a repülőtéri terminálokon -- sok más európai nagyváros repülőteréhez hasonlóan – tömegközlekedési információs központ és jegypénztár létesítése. A tárgyalások megállapodáshoz közeli állapotba jutottak, mégis, a BA Zrt. a határidő lejárta ellenére a Főváros és a BKK elvárásainak megfelelő szerződés-tervezetet nem fogadott el, újabb és újabb részletkérdésekben támadt nézeteltérés a felek között. Mivel a szerződés felmondásának határideje lejárt, a Fővárosnak nem maradt más lehetősége, mint a szerződés felmondása, melyet Tarlós István főpolgármester egyetértésével az erre jogosult szervezet, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. a hét folyamán megtett, a felmondást a Budapest Airport hivatalosan átvette. Ennek megfelelően, ha május végéig nem születik megállapodás a szerződés új feltételekkel történő megkötéséről, a repülőtéren a speciális, egy taxiszolgáltatónak kizárólagosságot biztosító taxiállomás a továbbiakban nem maradhat meg. A Főváros és a BKK célja azonban nem a 2006 előtti repülőtéri taxiállapotok újbóli előidézése, hanem a rendezett repülőtéri taxiszolgáltatás biztosítása, ezért májusig folyamatosan tárgyalunk tovább a Budapest Airport vezetésével annak érdekében, hogy a megállapodás megszülethessen a Főváros számára a korábbiaknál előnyösebb feltételek mellett. Budapest, 2011. március 25. Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Szűcs Somlyó Mária Főpolgármesteri Hivatal, kommunikációs igazgató Szerintem a közlemény egyértelmü... Csak arra lennék kiváncsi hogy a BA ZRt hogy mert decemberben 5 évre szóó szerzödést kötni a Fötaxival?!

zona taxi 2011.03.28. 08:28:19 / # 302015
Nem pezsgözöm.... De a tények makacs dolgok. Ha meglenne az egyesség nem bontották volna fel a szerzödést, csak módositják. Továbra is azt gondolom a Fövárosnak semmi szüksége a BA Zrt-re saját maga is beszedhati a pénzt, az egyik hozzászóló által leirt zónákra osztott droszt engedély is megoldásként felmerült. De vannak a BKK vezetöi között olyanok akik a zsebük miatt a jelenlegi rendszer fentartásán fáradoznak. De akkor nem 1000Ft lesz a leadó hanem 1500FT Biztos megéri majd a taxisnak!! A becspott utasnak is..
tomajer 2011.03.28. 08:09:13 / # 302013
[b]Senkit sem zavartak a nem létező KRESZ-táblák? ...... ...... ...... ...... ...... A Budapest Airport Zrt. szerint meg tudnak majd egyezni a fővárossal a taxidrosztok üzemeltetéséről, mert a tárgyalások pozitív irányba haladnak. Hardy Mihály, a BA Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója azután mondta ezt, hogy a Budapesti Közlekedési Központ közölte, felbontották a taxidrosztok üzemeltetéséről szóló, 2006-ban megkötött szerződést. Hardy Mihály szerint a felmondás egy jogtechnikai megoldás, hiszen, ha péntekig ezt nem teszik meg, akkor újabb öt évre automatikusan meghosszabbodik a szerződés. Május 25-ig van lehetőség új szerződést aláírni, ez Hardy Mihály szerint elérhető, a tárgyalások pozitív irányba haladnak, de nagyon kiterjedt megállapodásról van szó, ezért több időre van szükség.[/b]
Lali 2011.03.28. 06:45:54 / # 302012
Még kész szerencse, hogy nem vagy taxis. A reptérnek mi köze az utashoz? A drosztért már fizettünk. Mit szeretnél még jobban lehúzzanak?
piszkos fred 2011.03.28. 05:05:10 / # 301999
az menjen a keletibe(: oda jönnek úgyis a román buszok
művészúr 2011.03.28. 04:58:13 / # 301998
Így igaz! :-)
nazoli 2011.03.27. 21:48:32 / # 301997
Tíz évvel ezelőtt ez a dolog Szalonikiben úgy működött, hogy a taxi kivitt valakit a reptérre, kitette a bejáratnál, ahol állt egy, azaz egy darab rendőr. Ezután a taxis beállt a sor végére. Ha kijött egy utazni szándékozó ember, a rendőr odaintette a sor elsőt, beültették az utast, és a taxi ment a dolgára. Műszakonként egy rendőrt kellett fizetni, de szerintem azt pedig a rendőrség fizette a saját büdzséjéből. Ki lehet számolni, hogy ez azért messze alatta van ennek a százmilliós nagyságrendű lehúzásnak. Ez a kibaszott Magyarország. Pedig a Gyurcsány idejében még csak kurva volt.

hiénakutya 2011.03.27. 19:45:49 / # 302011
Farkas, vagy sem, az egy élhetőbb rendszer volt. Erőszakban csak az részesült, aki képtelen volt betartani a játékszabályokat. Mindenki más nyugodtan vihette a lepattanót. Akkor volt rend. Én csak akkor álltam be, ha kurta volt a sor. Jött az illetékes: - Mit szeretnél? Itt dőlt el a sorsod. Okosan kellett válaszolni, aki nekiállt hepciáskodni, az könnyen rákefélhetett. - Valami lepattanót. - Hova akarsz menni? - Mindegy, befelé. - Jó, majd küldünk valamit. Picit menj hátrébb, hogy beférjenek a srácok, ha jönnek vissza! Egyszer, egy ilyen párbeszéd után fél órával, egy Költő utcát ültettek be hozzám a helyi kutyák. Nekik nem kellett, mert magyar volt, és számlás. Előtte a Déliből vittek ki a betonra, gondolhatod, milyen tré volt visszajönni a Sváb-hegyre... El is mentem haza. :-))) A sok okostojás taxisnak ez nem volt elég jó. Nekik reptér kellett, meg érkezési sorrend. Hát, megkapták! Havi két kiloért, jó is az. :-D
Paja.hu 2011.03.27. 19:26:05 / # 302010
Ti valóban hisztek abban, hogy eljön majd az az idő amikor a taxis kimegy a Liszt Ferihegyre, mert saját megítélése szerint Ő és autója megfelel az elvárt színvonalnak? Ezek utópisztikus elképzelések! Próbáltatok már az Operánál -érkezési sorrend szerint a feljáróról - fuvart elvinni? Persze írhattam volna másik helyet is:-( Gondoljátok, hogy ez pont a reptéren korrekt módon tudna működni? Régen -aki emlékszik még rá-hogy működött ez? Pedig kimehetett mindenki csak a "farkastörvények" és az erőszak határozta meg, hogy ki hova állhat és mit vihet el! Gondoljátok, hogy ez ma máshogy működne?

2xp 2011.03.27. 19:22:29 / # 302009
Havid van ember? Nem is írt semmi sértőt! :)
tomajer 2011.03.27. 19:14:37 / # 302008
Hú... akis sértődős:-)
reabusz 2011.03.27. 18:56:47 / # 302007
Töröld nyugodtan a hozzáférésemet, mert nem tudok olyan mélyre leereszkedni mint ahol Te vagy! Pont neked kellene normálisan és kulturáltan írnod! Mint írtam, nem vagyok taxis!
reabusz 2011.03.27. 18:43:06 / # 302006
Lehet ebben a hangnemben is beszélgetnünk!! Komolyan nem értem miért ekkora az arcod!
Oldalszám: 1757