Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
művészúr 2012.06.15. 11:16:16 / # 304133
Lacikám, hogy Te mily' optimista Vagy! "Ingyen kiállás..." Semmi nem lesz itt...Csak szigorítás! Ahogy elhallgattam taknyádi "barátunkat", fix tarifán nem is gondolkodnak, hanem MAXIMÁLTBAN. Tehát, azon kívül, hogy kinyiffantottuk állományunk háromnegyedét,a szotyi marad szotyi - ha akar. Ne legyen igazam, kívánom mindannyiunknak! ( Persze az is kérdés, hogy akár fix, akár maximált, vajon mennyi időnként lesz "frissítve"...) Akkor aztán mehetünk majd panaszra a jó Istenhez...
MCCCXCII 2012.06.15. 09:26:45 / # 304132
Itt nem is a prémiumon van a hangsúly, hanem azon, hogy mikor termelsz „gazdaságosan”. Mikor van jövedelmed és mikor van veszteséged. Ez pedig igaz, akkor is így van, ha vállalkozó vagy, vagy akár alkalmazott. A különbség csak annyi, hogy vállalkozóként ezt most nem nagyon nézed. De, ha alkalmazott leszel, és nem tudsz „termelni gazdaságosan”, vagyis „szétgurulod” magad, akkor alkalmatlan vagy a munka elvégzésére. Mert ezt figyelni fogják, tehát rögtön lapátra kerülsz, ha nem „termelsz jövedelmet”. Megint lehet a km spirált bontani, órát visszatekertetni, stb. Keresztúrról pedig nem fognak beküldeni az Örsre, mert azon a fuvaron „veszteség” van. Ezt továbbra is rád bízzák majd, hogy a napi „leadót” hogyan termeled meg. Persze sokkal könnyebb lesz hozni a napi leadót, mert az ingyen kiállás akkor már a múlt emléke lesz csupán.
osztap 2012.06.14. 18:04:21 / # 304131
Erről inkább nem dicsekszünk, de hivatalosan nagyon becsületesek vagyunk.
luxbela 2012.06.14. 15:09:56 / # 304130
Kollegalitásban...(((
piszkos fred 2012.06.14. 15:08:37 / # 304129
golfban:)
piszkos fred 2012.06.14. 15:08:15 / # 304128
sok sikert a továbbiakban!!!!
Rita 2012.06.14. 13:55:19 / # 304127
A legjobb csapat? És miben a legjobb? :-o
alelölülő 2012.06.14. 13:53:25 / # 304126
Nem lesz már ilyen. Ebből a táblázatból ugyanis azt lehetett kiszámítani, hogy milyen teljesítményhez az óraleadó és guruló függvényében a bevétel hány százaléka jár prémiumként. Itt prémium már nem lesz. Teljesítményre se lesz gond, hiszen mindent a központ utasításai szerint kell majd végezni. Ha kiviszel egy utast Rákosborzasztóra, fuvar végeztével a központ majd közli veled, hogy mit tegyél. Megnézi majd a számítógép, hogy hány kolléga van a környéken, az elmúlt évek statisztikája alapján mikor várható a következő rendelés ott, és ez alapján megkapod a végrehajtandó utasítást, mondjuk gurulj az Örs vezér térig.
tudomis(kibic) 2012.06.14. 13:10:21 / # 304125
No, letészem a lantot. Holnap "peccintek" egyet-kettőt, és el. Marica le, és -várhatóan- sosem többé taxizás. 28 év tapasztalata alapján engedjéek meg nekem, hogy megjegyezzem: Minden születéskori rendellenesége ellenére ez a legjobb csapat Budapesten. Hát "hajat rá!" Főtaxisok!

osztap 2012.06.14. 11:46:24 / # 304124
Amikor először láttam ilyet 3.14 volt a guruló 55 a leadó. Amúgy nem remélek semmit,mert egyértelmű mi vár ránk.
MCCCXCII 2012.06.13. 22:29:38 / # 304122
Te miben reménykedsz? Az a világ már sosem lesz. Hasonlítani lehet, hogy fog. Majd „alkalmazott” leszel minimálbérért, vagy inkább kevesebbért. Ha, figyelted a híreket, tudod miről beszélek. De, alkalmazott is csak akkor leszel, ha legalább 1 évig már voltál munkanélküli. Munkahelyed is csak addig lesz, amíg kapják utánad a munkanélküliek foglalkoztatásáért járó kedvezményt. Mit gondolsz minek kell a kocsikban a kötelező GPS? Mert így a busman menekült is eltalál a címre, vagy annak közelébe. Ja, és ami a legfontosabb, ha eljön ez a szép régi új világ, akkor qrvára nem lesznek tekintettel a kedves árérzékenységére. Megint lesz kiállási díj, várakozási díj. Amiről a fiatalabbak azt se tudják micsoda. Megint lesz „szorzótábla”, mert akkor már nem lehet majd gazdaságtalanul taxizni. Na ennyi. Aztán a fiataloknak lehet barátkozni ezzel a táblázattal (1981-ből való), mert ismét lesz ilyen:
osztap 2012.06.13. 11:37:54 / # 304121
Érdemes is lenne, ha úgy lehetne dolgozni, mint akkoriban. 70-es évek!!!! Meg sem tudom mondani mikor volt utoljára 9 szabadnapom egy hónapban. A buksza sem volt lapos.
kapca 2012.06.12. 16:02:44 / # 304120
van, aki tudja miről beszél, és van, akinek fogalma sincs róla http://youtu.be/6o7VM25lbGA :)

kapca 2012.06.12. 15:49:57 / # 304119
a drosztpénz is emelkedik a következő évben 40+ áfa csak a kosztpénzed lesz kevesebb, sokkal kevesebb,A verzió, B verzió? mehetünk vissza 8/3-ba

kapca 2012.06.12. 15:44:19 / # 304118
Ezt nem túl beszéltük, ezt sikerült elérnünk. Ahogy a hétköznapokban, úgy szinte mindenhol semmibe vesznek minket, mert taxisok vagyunk. Vajon mi történt volna, ha a sértő és lealacsonyító nyilatkozatok után 2000 taxis bemegy a kerületi kapitányságokra és cseppet sem ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz becsületsértés és hitelrontás miatt? Azt hiszem lett volna csodálkozás itt is ott is

művészúr 2012.06.09. 13:38:36 / # 304116
Csak nem arra célzol, hogy a cég bevezeti a MINIMÁLT árfolyamot? Az már tényleg durva lenne és jogtalan is... Vagy simán csak kaptam egy barackot? Vagy netán Te is arra gondolsz, hogy dögöljön be a juró, mire ide érne hozzánk? Én a legutóbbinak örülnék a legjobban, hát még annak, amit előidézne... - de az már egy másik topick...( Úgyhogy, kedves Főszerkesztő Urak, én kérek elnézést!) :-)
MCCCXCII 2012.06.09. 10:20:16 / # 304117
Először: Nem bántottál meg. Másodszor: Lehet, hogy a szituáció, az félre érthető volt. Ezért meg NEKEM KELL ELNÉZÉST KÉRNI MINDENKITŐL, aki esetleg rosszra, vagy rosszat gondolt. Mert utólag belegondolva az ötlet, hogy valamilyen formában dokumentálva legyen az, hogy ez a megmozdulás a rendelettervezet ilyen formában, és időben történő bevezetése ellen, az nem csak azt az alig 200 taxisnak a nemtetszését váltotta ki, akik a „taxi temetésen” jelen voltak. Mindenki ismeri azokat a „számháborúkat”, amelyek a mostanában zajló megmozdulások körül vannak. Mellesleg, ha megfigyeled, akkor a különböző, a megmozdulással kapcsolatos nyilatkozatokból, mintha eltűnt volna az a szöveg, hogy „csupán csak alig 200 taxisnak” nem tetszik a tervezet. Tudom, ez nem nagy eredmény, de ha így van, akkor már elértünk valamit. Végül is tanulság az egész ügyből az, hogyha valamit nem jól kommunikálunk a résztvevőkkel, akkor ilyen és hasonló félreértések lehetnek. Ja, még egy dolog az ügyben. Kérdezted, hogy tudom-e, hogy hányan voltunk. Nos, ezek után végig fogom nézni az anyagot, és megszámolom pontosan a résztvevőket. Az egyik nap megteszem, amikor lazítok, és nem dolgozom. A végeredményt pedig közlöm mindenkivel.
piszkos fred 2012.06.09. 02:06:40 / # 304115
mivoltom
piszkos fred 2012.06.09. 02:04:50 / # 304114
sok mindenben egyetértek az írásoddal"sőt"igazad is van.de akkor is ha maga a "Pápa" kért volna meg akkor sem kamerázom mivel ezáltal az emberi mivoltodat teszed ki pellengére!1.mit nyertél vele?tudod hogy hányan voltunk kb? 2. én nem a "pápával" dolgozom nap mint nap hanem velük akiket kameráztál!!!az én emberi nem ért volna ennyit az egész!!!de hála istennek nem vagyunk egyformák!!!és ha bármivel is megbántottalak itt mindenki előtt kérek ELNÉZÉST.Nem ez volt a szándékom
MCCCXCII 2012.06.08. 17:12:51 / # 304113
AKKOR EZT MOST TÚLBESZÉLTÜK.” Igen túlbeszéltük. De, annyit had mondjak el, hogy a cikk írója nem ismer engem. Nálam kétféle árfolyam van, mert messzemenőkig ki kell szolgálni az utast. Az egyik árfolyam a papír alapú euró. Azt 200 forintért váltom. A másik árfolyam a fém alapú euró. Azt 100 forintért váltom. Most csodálkozol? Én is csodálkoztam, amikor egy 20 eurós fuvardíjat fém eurókkal fizettek ki. A központ mondta az árat a kedves utasnak, s velem is közölték. Elmentem beváltani, mert muszáj volt. A benzinkúton nem fogadták el sem a csekkjeimet, sem az igazolóimat, és a fém euróimat se. Két váltóhelyen nem is váltották a fém eurót. A harmadik helyen adtak érte 100 forintot euróként. Most számold ki, hogy a központ az árfolyamot 280-anl számolta. Ez egy rendes ár. De, elfelejtettek szólni a pénzváltósoknak, hogy ők is úgy számolják. Így rögtön buktam 3600 forintot a fuvaron. Nos, azóta nálam ezek a fentebb említett stabil árfolyamok vannak. Nem hat rá a gazdasági válság, vagy a világpiaci áringadozás. A cikkel ellentétben nálam nem működik a „rugalmas árfolyam”. Vagy, van a másik humánusabb megoldás. Órával szépen végigjárjuk az összes pénzváltóhelyet, hogy hol váltják a legjobban az eurót. Majd visszamegyünk a legjobb ajánlatot tevő helyre, ahol a kedves madridi vendég, vagy bárki más, a lehető legjobb áron tudja beváltani az euróját. Majd elmegyünk az eredeti célhoz, és ott a kapott forintjaiból pedig szépen kifizeti a taxiszámlát a kedves utas. Még jattot sem kell adnia. „Csontra” fizesse ki az órát. Szerintem ez a legkorrektebb megoldás. Vagy, tudsz ennél jobbat? :))
Oldalszám: 1757