Témakörök > Hírek fórumai > Megkéseltek egy 6x6-os kollégát a Konkoly Thege úton A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
rigorigi | 2006.06.01. 08:52:15 / # 26670 |
|
Jóreggelt!
Dirrekt vagy "kikapcsolva"?
Előzmény: #26669 2006.06.01. 08:14:53 |
törölt felh. | 2006.06.01. 08:14:53 / # 26669 |
|
Csak tudod mit nem értek, te talán tudsz magyarázattal szolgálni. Mindenki itt is szét fotózta őt. Szemből, közelről, meg 2-3 Tv-nek interjút adott a srác. Az nem baj, de a mi nyamvadt, messziről készített, profil képünk...na az gusztustalan, az minősíthetetlen...igaz, én ekkor is azon voltam, hogy szegény visszabotorkáljon "épségben" a mentőhöz, és pont arra figyelmeztettem, hogy vigyázzon, mert akadály van előtte.
Mitől más a mi egy képünk, mint pl. ez amit itt látsz? Mitől elfogadható az, és mitől nem a miénk? A miénk, akik valamelyest csak hivatottak vagyunk a taxis szakmában...és mi legalább megkérdeztük, hogy nem-e baj...
Előzmény: #26667 Csumi 2006.06.01. 08:05:14 |
törölt felh. | 2006.06.01. 08:07:01 / # 26668 |
|
És csak jelezném, mióta kicsit belelátunk egyes hírekbe, más lap is ilyen, csak nem ennyire brutálisan:)
Előzmény: #26667 Csumi 2006.06.01. 08:05:14 |
Csumi | 2006.06.01. 08:05:14 / # 26667 |
|
tényszerű...ez egy másik eset volt? DDD ... De különben is...Te mondtad, hogy szereted a bulvárlapokat DDD...(SAJNOS MÁSKOR IS ILYEN TÉNYSZERŰEK, CSAK OTT NEM TUDJUK MI AZ "ALAPIGAZSÁG" :-(
Előzmény: #26666 2006.06.01. 07:57:16 |
törölt felh. | 2006.06.01. 07:57:16 / # 26666 |
|
Előzmény: #26665 Csumi 2006.06.01. 07:46:00 |
Csumi | 2006.06.01. 07:46:00 / # 26665 |
|
Hihetetlen..! Kedves Cobretti!...úgy érzed valaki is támadta a 6x6ot? ...ill. én jegyeztem meg keserűen, hogy szép, hogy 2 kollega ment segíteni, egy ilyen kaliberű esetben... gyanítom máshol is könyörögni kellett volna, hogy "valaki induljon meg..." Ez nem céget minősít, hanem emberanyagot...sajnos ilyenek lettünk...az egykor összefogásukról híres "taxisok"....(azért nálunk ennél kissebb 3 breakeknél is többen jövünk össze,/igaz itt is rimánkodni kell a diszpécsernek/ ha pedig komolyabb dolog van, azért megvan a létszám!) De közel nem annyi, mint mondjuk 5-10 évvel ezelőtt...Azonkívül a fiúk ott voltak a helyszínen, te nem!... minek alapján vonod kétségbe igazmondásukat!? További szép napot neked, szia!: "egy botfülű"
|
törölt felh. | 2006.06.01. 07:08:27 / # 26663 |
|
Na meg én a szép narancssárga mellényemben, amint bokáig taposva a sárban, bőrigázva, épp kiemelkedek az átlagból:-)))
Előzmény: #26662 2006.06.01. 06:59:54 |
törölt felh. | 2006.06.01. 06:59:54 / # 26662 |
|
Itt bal oldalt elől felismerhető az én autóm, utánam közvetlenül Fox áll, vagyis a támadás után 1 1/2 órával is volt helye mögém beállni. A távolban látszik az egyetlen 6x6-os is.
Előzmény: #26661 2006.06.01. 06:26:54 |
törölt felh. | 2006.06.01. 06:26:54 / # 26661 |
|
Kedves Lakat!
Tiszteletemről és irántad érzett megbecsülésemről talán nem is kell biztosítanom téged, hiszen ezt magad is tudhatod, és hallhattad tőlem.
Pont ezért egy-két információt helyesbítenék, de még a feltételezés sem fogant meg bennem, hogy te nem a veled megosztott információt írtad most le. Hogy ezek nem helyesek, arról szerintem nem te tehetsz.
Mi a támadás után érkeztünk úgy 30-40 perccel. Olyannyira nem volt lezárva a környék, hogy közvetlenül a Mentőautó mögé állhattunk be. Még a kordon sem volt kifeszítve. Ez olyan 21.55 és 21.57 között lehetett valamikor. A helyszínen a sértett autója volt, mögötte a mentő, majd mi következtünk. Balra tőlünk egy rendőrautó állt, félig a susnyásba. Mögöttünk egy civil rendszámú autó, de gyanúm szerint az is a rendőrséghez tartozott. Majd utána várakozott az az egy 6x6-os, aki a helyszínen volt. Ezt a két utóbbi autó, már a helyszínen volt, amikor mi megérkeztünk. Még odafelé láttunk egy 6x6-ost, aki lassan gurult az úton, feltehetően ő volt a másik kolléga, aki érkezett segíteni. Körülbelül 22.20 és 22.30 között érkezett meg a helyszínre Fox, mert nála volt a fényképezőgép. Közben jöttek - mentek a sajtó munkatársai. A kutya sem foglalkozott azzal, hogy ki is jön oda a környékre. Vagyis ennyit erről, hogy a környéket lezárták és nem tudott a helyszínre jutni bárki is.
Ismereteim szerint kb. 60 autó volt fenn, ebből 15-20 volt 6x6-os a többi 40 más taxi társaságoktól volt fenn.
Akkor elmondom neked, hogy taxisként kik voltak ott.
1 db 6x6-os, Laci barátja
Tomajer
Fox
és végezetül jómagam. Igaz, nem vagyok egy vékony dongájú, de azért csak nem engem néztek 60 taxisnak.
Hogy ki hibázott a tájékoztatásban, hogy honnan merítetted az itt megosztott információidat, nem tudom, de talán ez nem is lényeges az ügy szempontjából...csak a tanulságot ne feledjük levonni, ahogy Lengyel kolléga ajánlotta nekünk.
Előzmény: #26655 lakat 2006.05.31. 21:11:47 |
törölt felh. | 2006.06.01. 05:13:07 / # 26660 |
|
Szia Sanyi!
Rögtön az elején elnézést kérek a várható terjedelem miatt, de ennek sajnos szükségét érzem.
Írásodat elolvasva, az első percben megrökönyödést éreztem. Mintha egy másik cég tulajdonosát olvastam volna. Nem te rád jellemző ez a haragból vagdalkozás és a részlehajlás, a másik fél meghallgatása nélkül. Legalábbis bennem egy olyan kép alakult ki rólad, ami ennek ellentmond.
Engedelmeddel, reagálnék a nyilvánosan megjelent írásodra, idézve abból. Erre hagytam magamnak egy kis időt, mivel az indulatból szült vélemény, mindig csak esztelen, gyermeki vádaskodásokból áll, és én ennél téged, és magunkat is sokkal többre tartom.
Szenzációhajhász szarkeverés helyett!
Tisztelettel szeretném tisztázni veled, hogy ellenben attól, ami a lapon elég sűrűn tapasztalható, mi nem csak vicces figurák vagyunk. Igaz, mi engedtük (főleg én) magunkról kialakulni ezt a képet, mivel jól érezzük magunkat ebben a szerepben. De ez mellett, mi tomajerrel családapák vagyunk, akik jelenleg is 2-2 gyermeket nevelünk tisztességgel. Mi, taxisok is vagyunk, akik a munkánkat tisztességgel végezzük. Én speciel majd 12 év alatt, egyszer sem álltam még a vád gyanújával sem az etikai bizottság előtt. Mi ez mellett egy hobbinak engedve szerkesztjük ezt a lapot, pár lelkes ember segédletével. Amennyiben te, ezt az egészet globálisan, egy szenzációhajhász szarkeverésnek titulálod nagy nyilvánosság előtt, mindannyiunkat sértesz meg. Minket, akiket nevünkön neveztél (tomajer és Csogu), azokat, akik ennek a lapnak a szerkesztésében segédkeznek, és a családunkat, akiknek eme lap készítése miatt, minket nem kevésszer nélkülözniük kell, és akiket bizonyos anyagi kiesés is ér. Ennek fényében már talán nem annyira groteszk, ha azt mondom, kötelességünk magunkat megvédeni a vádjaiddal szemben. Ha magunk miatt nem is, de a többiek miatt feltétlen.
Tisztelt - magukat újságírónak gondoló - Taxiskollégák! (tomajer & csogu)
Itt azonnal szeretnék eloszlatni egy téveszmét. Mi speciel sosem neveztük magunkat újságírónak, mi nem tetszelgünk pávaként magunk által kreált hangzatos funkciókban. Tomajer főszerkesztősége, egy poénon alapuló, magunk között inkább humorosan emlegetett státusz. Mi egy olyan ember gúnyolódására jelentettük ki, hogy akár azok is lehetnénk, akit a lap indulása óta folyamatosan támadnak a taxisok. Vagyis a lényeg, igen, mi akár újságíróként is szerepelhetnénk teljes joggal, még akkor is, ha ez egyeseknek tüske a szemében. De nem tesszük, mi mindenhol azt hangoztatjuk, hogy taxisok vagyunk és próbálunk a szakmáról taxisoknak és azoknak a kedves civil olvasóknak írni, akiket érdekel a mi bagatell életünk. Vagyis, ha a Taxiskollégákat - mint megnevezés - sértésnek szántad, akkor sajnálattal közlöm veled, nem vettük annak. Igen, mi taxisok vagyunk. Hogy veled kapcsolatban kollégák-e, az már más kérdés.
Bizonyára a napi bulvár szenny fertőzte meg mindkettőtöket, mert a tények ferdítésén kívül semmi olyat nem tudtatok kihozni a tegnap esti sajnálatos eseményből, ami akár csak köszönő viszonyban lenne a valósággal.
Ezt lejjebb, majd megpróbálom cáfolni. Viszont, nekem semmi bajom a bulvársajtóval. Sokan ezt sértésként használják, és jobban szeretik a korrekten megjelenő, gazdasági érdekektől, politikai nyomástól vezérelt nagy komoly sajtót. Én nem így vagyok vele. Tudod én még mindig jobban hiszek egy gyermek esetlen megfogalmazásának, mint egy komoly, de elkötelezett felnőttnek.
Számotokra a tegnap esti késelés csak arra volt jó, hogy saját fontosságotokat, már-már nélkülözhetetlenségeteket tovább emeljétek az átlag taxisok népes táborából.
Sajnálattal kell olvasnom, hogy neked derogál az átlaghoz tartozni, és valami pozitív dolognak érzed az onnan való kiemelkedést. Részemről és merem állítani, tomajer részéről sincs így. Mi mind a ketten becsületes, átlagos munkáscsaládban nőttünk fel. Én tisztelem és becsülöm szüleimet, és sosem éreztem magam kellemetlenül ugyan abban a társadalmi osztályban, mint ahova ők is tartoznak. Semmilyen ilyen törekvésünk, vágyunk nincs.
Ez egészen addig nem lenne probléma (még nekem sem) ha ezt nem úgy tennétek, hogy más, az ügy szempontjából fontos szereplők becsületébe és tisztességébe gázoltok közben.
Ez így egy szép mondat. Okos stratégia, ezzel ellenünk lehet hangolni az olvasókat. Pajzsként magad elé tartva egy áldozatot, akit azon az éjszakán mi pátyolgattunk, és mi segítettünk abban, hogy a kocsija eljusson hozzá. Most te őt használod fel ellenünk, te használod ki a vele történt szomorú eseményt. Ez nekem, pontosabban még nekem is, egy elég megkérdőjelezhető eljárás.
A leveled következő soraiban, hosszan fejtegeted gúnyolódva tomajer érdemeit, és minősíted őt, ezzel megpróbálva nevetségessé tenni az összes eddigi tevékenységét. Hogy a 6x6 központjában dolgozók, mi mindent megtettek az adott szituációban. Minek hatására is tetted mindezt?
Idézem:
A címkiadás, zökkenőmentesen folyt tovább, az Ellenőrt, talán nem is értesítették?!?
Mint te magad is láthatod, a mondat végén szerepel két darab kérdőjel. Vagyis a Tamás ezt kérdezi! Nem állítja kedves Sanyi, hanem mint kérdés teszi fel. Pontosan azért, amit te elég elítélendően, kiparodizálva előadtál. Mert ő ezt nem hallhatta. Ezért kérdezi. Köszönjük a választ, most már tudjuk.
A következő mondataid meg egyszerűen érthetetlenek számomra.
Idézem tőled:
[b][i]És akkor egy olyan verzió, ami bizonyítható.
Zenkó Laci a késelés után betelefonált a 6x6 Taxi központjába. Röviden elmondta mi történt vele, és hogy ő már értesítette a rendőröket és a mentőket.[/b][/i]
Mi ennek az ellenkezőjét állítottuk?
Idézek a lapon megjelent cikkből:
Helyszíni információink szerint: a kolléga saját maga hívott mentőt ->ezt az idézetet a Gyorshírben találod meg.
Kollégánk miután észrevette, hogy a combján súlyosan megsebesítették, értesítette a rendőröket és a 6x6 taxi központját->ezt az idézetet a Gyilkossági kísérlet című cikkben találhatod meg.
Most akkor miben hibáztunk itt? Hol tájékoztattuk félre az olvasókat? Te mondod, hogy bizonyítható verzió? Köszönjük, akkor bizonyítottan a valóságot írtuk meg.
A továbbiakban beszámolsz arról, hogy a sértett betelefonálása után mi is zajlott le a központban. Köszönjük, hiszen pont ezt kérdezte tomajer.
Akkor talán az első felén túl is vagyunk. Remélhetőleg tisztázódott egy-két félreértés.
Most vegyük az írásod második felét.
[b][i]Aztán a riport Zenkó Lacival, akivel beszéltem telefonon, és ezúton is köszöni az aggódást, és a segítséget, és már kicsit jobban van.
Laci elmondta nekem, hogy megkért mindkettőtöket, hogy ne fényképezzétek le, és ne rakosgassátok ki a képét mindenhová. Ehhez képest?[/b][/i]
Ehhez képest. Kérdeztük, hogy készíthetünk-e róla képet, ő erre ezt a választ adta:
- Hát, ha nagyon muszáj.
Erre mi ezt mondtuk:
- Kicsit távolabbról, kicsit oldalról, profilból. Akik különben is ismernek, azok felismernek, akik nem ismernek, azok úgy sem ismernek így fel.
Erre a Laci beleegyezően bólintott. Semmi ilyen nem volt, hogy ne fényképezzünk, és ne rakosgassuk ki a képét. Mi nem zaklatni akartuk. Elsődlegesen a hír miatt indultunk el, de a szituáció úgy hozta, hogy inkább elsősorban segíteni szerettünk volna. Lehet egy újságírót nem indítanak meg a látottak - hallottak, de mi nem újságírók vagyunk, hanem TAXISOK, TAXISKOLLÉGÁK. Akkor most én kérdezem tőled: Ehhez képest?
Ehhez képest olyan dolgokat adtatok a szájába, ami semmi másra nem jó, mint hülyíteni a kevés információval rendelkező olvasót, aki lehet, hogy nem is taxis.
Kedves Sanyi, mi vagyunk már annyira tapasztaltak, vagyis sikerült már annyi rosszat tapasztalnunk, hogy némi rutin ránk is ragadt. Mind a taxizásban, mind a taxizással kapcsolatos dolgokban. Viszont annyira ügyesek még mi sem vagyunk, hogy a Laci hangját elcsenve, telebeszéljünk egy egész diktafont. Igen Sanyi, pontosan így van, mert a mi tomajer barátunk, miután megérkeztünk a helyszínre, bekapcsolta a diktafont és mindent rögzített. Vagyis, hogy értsd, amit én a cikkben leírtam, azt a diktafonról meghallgatott anyag után írtam. Másként nem is tehettem, mert amíg a Tamás a riportot készítette, addig én a Laci barátjával, az egyetlen egy (azaz 1) 6x6-os kollégával ott áztunk és fagytunk széjjel a helyszínen, várva arra, hogy a nyomrögzítők befejezzék a munkájukat, és a Laci kocsiját elvigyük a János kórházhoz, ahova őt a mentők beszállították. Vagyis én az egész cikket hajnalban a diktafont visszahallgatva írtam meg. Mielőtt, az a vád érne, hogy a Laci tudta nélkül vettük fel diktafonra ezt az egész anyagot, az is szerepel a felvételen, hogy erre a Tomi felhívta a figyelmét. Akkor most kérdezném a legteljesebb tisztelettel: Ehhez képest?
De hát, mint tudjuk a hír szent, a vélemény szabad. Viszont a torzítás, félretájékoztatás és manipulálás rendkívül gusztustalan dolog. Magára valamit adó írástudó nem él ilyen alantas eszközökkel.
Nézd Sanyi, én nem akarlak megbántani, de aki itt hibázott, aki dühből, indulatból gyalázkodott, aki félinformációkból merítve hazugsággal, manipulálással és sorolhatnám még mivel vádolt meg másokat, az Te, Lengyel Sándor voltál.
Viszont ha nincs szenzáció a hallotaxi.hu oldalán, akkor nektek az a kényszerképzetetek, hogy csökken a látogatottságotok. Ezért aztán elkezdtek olyan húrokat pengetni, ami ugyan fals, de a botfülűek azért tudnak danolászni hozzá.
Én kérek elnézést a Sanyi miatt minden olyan olvasótól, akit ezzel megsértett, elvégre ilyen egy igazi taxiskolléga.
A továbbiakban azt fejtegeted, hogy mi kipellengéreztük a 7000 forintot. Értem én hogy ez a 6x6-ra nézve hátrányos, de mi tényleg ezt az információt kaptuk ( ne feledd, diktafon). Nekünk nem lett elmondva, hogy ez már csak egy maradvány. Pedig kérdeztük, hogy miért ez a 7000 forint. A Válasz: A kedd sosem egy erős nap.
Hibáztunk?
Az újságíró taxiskollégák meg remélhetően tanulnak az esetből, és választott hobbyjukat a jövőben legalább olyan tisztességgel és alázattal végzik, mint kenyérkereső munkájukat.
Igen, tanultunk belőle Sanyi. Az a tanulság, hogy akkor is arra kell gondolnunk, amikor valakin segíteni próbálunk, tájékoztatni akarunk, vagy csak simán a hobbinknak élni, hogy tennünk kell a védelmünkért, mert valaki egy íróasztal mögül talán ártani akar nekünk. Igen, megtanultuk a leckét, köszönjük.
Arra, hogy mit cselekszik ilyenkor egy magára valamit is adó ember, ha bebizonyosodik a tévedése, gondolom nem kell a figyelmedet felhívnom.
Modroczky Richárd
Előzmény: #26645 cobretti 2006.05.31. 21:21:57 |
Sas882 | 2006.06.01. 01:36:39 / # 26657 |
|
Hihetetlen, szoktam látni a kollégát tutizni a Gábor Áron utcában, mielőbbi jóbulást kivánok neki.
A fél 10 és este 21 óra is durva, remélem nem mindennap igy csinálja.
|
törölt felh. | 2006.05.31. 21:34:27 / # 26656 |
|
Köszönjük pártatlan írásodat. Köszönjük, hogy mind a két felet meghallgattad. Köszönjük, hogy jó vezetőhöz méltóan alaposan tájékozódtál minden oldalról. Köszönjük a megalapozott minősítést.
Modroczky Richárd (csogu)
Majercsik Tamás (tomajer)
Előzmény: #26645 cobretti 2006.05.31. 21:21:57 |
cobretti | 2006.05.31. 21:21:57 / # 26645 |
|
Szenzációhajhász szarkeverés helyett!
Tisztelt - magukat újságírónak gondoló - Taxiskollégák! (tomajer & csogu)
Bizonyára a napi bulvár szenny fertőzte meg mindkettőtöket, mert a tények ferdítésén kívül semmi olyat nem tudtatok kihozni a tegnap esti sajnálatos eseményből, ami akár csak köszönő viszonyban lenne a valósággal. Számotokra a tegnap esti késelés csak arra volt jó, hogy saját fontosságotokat, már-már nélkülözhetetlenségeteket tovább emeljétek az átlag taxisok népes táborából. Ez egészen addig nem lenne probléma (még nekem sem) ha ezt nem úgy tennétek, hogy más, az ügy szempontjából fontos szereplők becsületébe és tisztességébe gázoltok közben. Most ez történt.
A 6x6 Taxi diszpécserszolgálatára gondolok.
A mai napon végighallgattam az esemény időpontjában rögzített rádióforgalmazást.
Az esetleges kétkedőknek bármikor, akár ide is feltehetjük a teljes anyagot az objektív értékelés megkönnyítése céljából.
Talán objektívebb, mint tomajer beszámolója, akit ugyan a Tüzessel, azaz egy Főtaxival repítettek az esemény helyszínére, de ő egy Főtaxiból is pontosan tudta, érzékelte, vette a 6x6 adását, mert ő már talán több, is mint újságíró, ő a mi MEGVÁLTÓNK, aki mindent lát, mindent hall, és mindenkinél mindent jobban tud.
Persze minden lehetséges. Lehet, hogy olyan rádiója van csogunak, amin a 6x6 forgalmazását is tudták venni. Bár ez szabálytalan, mint tudjuk.
És akkor egy olyan verzió, ami bizonyítható.
Zenkó Laci a késelés után betelefonált a 6x6 Taxi központjába. Röviden elmondta mi történt vele, és hogy ő már értesítette a rendőröket és a mentőket. A diszpécserek AZONNAL bemondták mindkét csatornán, hogy mi történt, hová kérik a segítséget.
A 6x6 rádióján a diszpécser addig nem adott ki címet, míg nem talált elegendő jelentkezőt, akik a helyszínre rohantak segítséget nyújtani bajba jutott kollégájuknak. Nem csak Budáról, hanem a belvárosból, sőt volt, aki Újpestről indult meg Csillebérc irányába. Ezután körbe tekertek rádión a többi céghez segítséget kérni. A forgalmazó diszpécser még arra is figyelt, hogy az esemény környékére se adjon címet, egy Szarvas Gábor teret az első feldobás után inkább jegelt. A kettesen Jucus folyamatosan adta és vette s friss infókat. Kérdezem a tisztelt fórumozó kollégákat, ennél többet mit csinálhatott volna bármelyik cég diszpécsere? Amikor a rendőrök telefonáltak, hogy lehetőleg ne küldjön senki fel több taxit, mert akadályozzák a munkájukat, mit kellett volna tenni a diszpécsereknek? Csak azért is még vagy 30 kocsit felhajtani?
Aztán a riport Zenkó Lacival, akivel beszéltem telefonon, és ezúton is köszöni az aggódást, és a segítséget, és már kicsit jobban van.
Laci elmondta nekem, hogy megkért mindkettőtöket, hogy ne fényképezzétek le, és ne rakosgassátok ki a képét mindenhová. Ehhez képest?
Ehhez képest olyan dolgokat adtatok a szájába, ami semmi másra nem jó, mint hülyíteni a kevés információval rendelkező olvasót, aki lehet, hogy nem is taxis.
De hát, mint tudjuk a hír szent, a vélemény szabad. Viszont a torzítás, félretájékoztatás és manipulálás rendkívül gusztustalan dolog. Magára valamit adó írástudó nem él ilyen alantas eszközökkel.
Viszont ha nincs szenzáció a hallotaxi.hu oldalán, akkor nektek az a kényszerképzetetek, hogy csökken a látogatottságotok. Ezért aztán elkezdtek olyan húrokat pengetni, ami ugyan fals, de a botfülűek azért tudnak danolászni hozzá.
Ugye azt adjátok Laci szájába, hogy hajnal 2-től dolgozott szerencsétlen, és - milyen cudar a világ - este 9-ig (17 óra alatt!!!) csak 7000 Ft-ot tudott összekalapálni. És ezt leírja tomajer, aki napi 7500-as leadóval úgy tudja eltartani a családját, hogy összességében taxizással nem tölt napjában 8 óránál többet. És csogu még "hozzábőg" vagy húsz sort. Néhányan meg kajálják, még rá is tesznek egy lapáttal, had lássa ország-világ milyen sanyarú a taxistársadalom helyzete. És egy fórumozó sincs, aki bekarcintaná, hogy de hát hogy is van ez srácok? Több mint 10 éve taxizik valaki, és 17 órai megfeszített munkával 7 rugót tud összehozni, amit aztán egy gazember még el is akar rabolni? Nincs, mert jobb a szart habosítani, majd szagolja más.
Laci 4 címet vett fel tegnap a központtól. Az elsőt fél tízkor, az utolsót délután negyed négykor, utána vásárolt a családjának, befizetett néhány esedékes csekket, és valóban 7000-Ft-ja maradt. Elmondása szerint valóban gyengére sikeredett a napja, amit a felvett cím igazol. De a munkára szánt időben elintézett néhány dolgot, és a támadás előtt tulajdonképpen már hazafelé vette az irányt. 30 km-re lakik a fővárostól. Leintették - mert mikor máskor intik le a taxist, ha nem címre rohanás közben, vagy hazafelé úton - megállt, és a többit már tudjuk.
Megható volt ma, hogy néhány "dobókockás" gyűjtést akart szervezni, de Laci megköszönve a nemes kezdeményezést inkább kijön holnap dolgozni.
Szerintem ez a szenzáció, a többit mindenki döntse el maga.
Az újságíró taxiskollégák meg remélhetően tanulnak az esetből, és választott hobbyjukat a jövőben legalább olyan tisztességgel és alázattal végzik, mint kenyérkereső munkájukat.
Lengyel Sándor
|
lakat | 2006.05.31. 21:11:47 / # 26655 |
|
A fantom kép elkészült, szerintem holnap már látható lesz itt is.
Jobbulást kivánok a 384-es Lacinak.
Szeretnék reagálni egy két hozzá szolásra. Mi ellenörők ha kollegával bármilyen esemény történikmegyünk és segitünk ha a munkánk engedi.Tegnap az éjszakás ellenörnek este 10 óráig belső szolgálatot kellett ellátnia, csak ezután értesült arról hogy a 384-es Lacit támadás érte.
Elindult fel a szabadság hegyre azonban addigra a környéket lezárták igy nem tudott a helyszinre bejutni.
Ismereteim szerint kb. 60 autó volt fenn, ebből 15-20 volt 6x6-os a többi 40 más taxi társaságoktól volt fenn.
Köszönjük a taxi társaságok diszpécser szolgálatainak a taxis kollegáknak a gyors segitséget.
Jó érezni, ha kell akkor ujból egyek vagyunk, mindegy hogy ki melyik társaságnál dolgozik.
Ha baj van össze fogunk és segitünk, mert kollegáról van szó, mert TAXISOK vagyunk.
|
törölt felh. | 2006.05.31. 18:38:54 / # 26654 |
|
Szia!
Nagyon tetszik az írásod, sajnálatos, hogy ilyen eseménnyel kapcsolatban kell olvasnom, de nagyon igazad van!!!
Előzmény: #26651 Rőzsebajusz 2006.05.31. 16:25:30 |
Rőzsebajusz | 2006.05.31. 16:25:30 / # 26651 |
|
Sziasztok!
6x6-os vagyok.Először is mielőbbi javulást a kollégánknak.Megdöbbenve hallom, hogy már megint mi vagyunk a célpont. Milyen törvény az, ha nálam 10 cm-nél hosszabb pengéjű kés van megbűntetnek és elkobozzák. Ha bármilyen önvédelmi eszköz (pl: vipera) van nálunk,az bűncselekmény a MAGYAR jog (ha van ilyen...) szerint.Ha engem késsel támadnak meg, csak ugyanolyan vagy alacsonyabb besorolású fegyverrel védhetem meg magam.Ha sikerül megvédeni magam, én vagyok a bűnös.A fejfámra ráírják, hogy jó fiú volt, betartotta a törvényt.Nem volt nála semmiféle védelmi eszköz :( Ennyit a magyar törvényekről és az élethez való jogról.
|
törölt felh. | 2006.05.31. 16:13:17 / # 26638 |
|
Szivesen látnám minél előbb a rendőrség által készített (mert ugye csináltak-csinálnak?) fantomképet az oldalon.
Amúgy meg sajna valószínűleg se a hét, se a hetvenezer forint odaadása nem ment meg a késtől.
|
törölt felh. | 2006.05.31. 13:35:15 / # 26653 |
|
Pár civil vélemény.
[b][i]
Komissz-árnő2006-05-31 03:13:17 #1
Be kell vezetni az életfotytiglan olyan formáját amiből csak a tepsin át vezet ki az út! Semmi jó magaviseket, meg legkorábban 25 év múlva szabadul...ez már a bírók felelőssége is, hogy egyre több súlyos büntetést szabjanak ki. A társadalomnak nagy az igénye rá! Gondolom sokan egyetértetek.
MalibuSunrise2006-05-31 09:43:15 #2
A társadalomnak arra sincs igénye, hogy negyven évig etesse az ilyeneket. Ha érted a finom kis célzásomat ;)
krapulaxx2006-05-31 10:10:27 #3
kivételesen egyetértünk.
kaffer2006-05-31 11:35:03 #4
Én is egyetértek, viszont nem 7ooo, hanem 7oooo forintot is inkább odaadnék, minthogy leszúrjon a tetű.
Előzmény: #26652 2006.05.31. 10:53:08 |
törölt felh. | 2006.05.31. 10:53:08 / # 26652 |
|
Kiegészíteném még ezt azzal, hogy 7 ezer forintot tudott volna az elkövető tőle elvinni.
Több mint 10 éve taxizik, egy elég karakán srác, és ennyit tud kitermelni ebből.
REMÉLEM EZT OLVASSA MINDENKI, AKI AZON A VÉLEMÉNYEN VAN, HOGY NEKÜNK JÓ!!!
Olyan baromi jó, hogy egy családdal, egy jelzáloggal a nyakunkban, az életünket akarják kioltani a 17 óra alatt nettóban megmaradt 7 ezerért, amiből még tessék levonni az amortizációt, a tagdíjat és a többi szart, ami a nyakunkba van varrva.
Ilyen nagyon jó nekünk...
Szeptemberben Gábor, Februárban József, most Laci...holnap ki???
3-4 napja majdnem egy Főtaxis srácot folytottak meg az Angolok (erről későbbiekben beszámolunk), most is sajnálkozunk miattuk? A kollégát ki látogatta meg? Ki önt belé lelket, hogy újra munkába tudjon állni? Neki nem visz senki ajándékot mint a megszúrt részegen randalírozó Angol "úrnak"?
Ehhh elnézést, csak felhúztam magam. nagyon rossz amikor megtámadnak és tudod, most vagy sikerül megúsznod vagy sem...
Úgy érzem nem tesznek meg mindent az illetékesek, ezt kell éreznem, mert valakire haragudnom kell, valakit hibáztatnom kell, hiszen ez nem egy normális dolog, hogy elbúcsúzom a családomtól este és hajnalban már csak a hír megy, hogy ez és ez történt....és MIÉRT???? 17 óra alatt 7 ezerért, amiből még lejön vagy 3 ezer. Vagyis 17 óra alatt 4 ezer forint. Ez ennyire jó valóban? Tényleg ebből vegyünk új autókat, hogy az Angol repteres pályázatnak megfeleljünk???
ÁÁáááááááá
Előzmény: #26641 3asbreak 2006.05.31. 10:27:51 |
törölt felh. | 2006.05.31. 10:43:51 / # 26644 |
|
Hú, ha esetleg így sétáltál volna, akkor valóban lehetett volna kellemetlen pillanataid. De nem verekedni mentünk, ezt hangsúlyozom! Mi elfogatni akartuk az elkövetőt.
Előzmény: #26632 3asbreak 2006.05.31. 10:25:53 |