Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
hiénakutya 2013.11.29. 13:56:58 / # 272460
Kár lenne. hetvenkilenc
beretva 2013.11.29. 13:19:28 / # 272459
Nagy hiányosság itt, hogy utólag nem szerkeszthetők a saját hozzászólások: ezt nagyon átírnám már most, hogy felébredtem teljesen (és nem csak az első bekezdésbe került szóismétlés miatt).
beretva 2013.11.29. 12:58:18 / # 272458
Számtalan példát lehetne sorolni az élet területéről, törvényeket, amelyek szabályozzák, korlátozzák, hogy milyen feltételekkel köthetnek egymással szerződéseket gazdasági szereplők, természetes és jogi személyek az élet minden területén. "Elkeserítelek gondolom, de a való világban pontosan egyenlő felek semelyik szerződésben nincsenek. Esetleg a felek úgy érzik, hogy éppen ők járnak jól, vagy jobban. De mindig van, amelyik kicsit erősebb.." El is keserítettél: ezt nem egy jogász írta, hanem Oravecz Coelho, vagy valamelyik önjáró bullshitgenerátor dobta ki magából a neten. Örülök, ha foglalkoztok a főcsapás irányával, annak még inkább, ha "vizsgálják a szerződéseiket". (Kik?) Annak kevésbé, hogy nem akarod elárulni a támadás lehetséges módozatát, mert aztán megint úgy járhatok TGFSZ-tagként, mint a csendes címkiadás ellen beadott dolgozattal, amellyel egyáltalán nem értek egyet; nem úgy, mint sok, szintén általad írt, de előtte a tagsággal szintén nem véleményeztetett nyílt leveletekkel, amelyek viszont találkoznak az én véleményemmel is. De mivel láttam a másik topikban, hogy mi a markáns véleményed az utasüzér aljanépségről, él bennem a remény, hogy mint szakértő külső támogató tényleg segítesz a TGFSZ-nek végre a címnepperek ellen is frontot nyitni, ami annak ellenére lenne talán a legfontosabb feladatuk, hogy nemrégen még úgy nyilatkozott valamelyik prominensük itt az egyik topikban (nincs időm és kedvem megkeresni), hogy ezt a harcot egyénileg kell megvívnia a taxisoknak, ez nem szakszervezeti feladat. (Na ekkor meg a TGFSZ-ből léptem ki majdnem, de akkor is volt valami elfogadható magyarázat a totojázásomra – lásd eggyel lentebbi háeszem.)
beretva 2013.11.29. 12:35:09 / # 272457
Hm... Nem igazán jónak mondod ezt. De hát nem ismerjük egymást. Én aztán igazán nem vagyok az a címfelvevő bajnok, nincs rá szükségem, csak afféle kiegészítés. Tagja vagyok ugyan egy fuvarközvetítő cégnek, de ki fogok lépni. Az elhatározásom megvan hozzá, csak azért nem lépek most azonnal, mert három hete sárgíttattam-minősíttettem, és akkor mehetnék megint az Asztalos Sándor utcába, de azt nem bírnám ki ilyen rövid időn belül még egyszer, tömény szívás volt. De majd január-februárban ráérek ilyesmivel foglalkozni.
Franky 2013.11.29. 11:20:24 / # 272456
Ja :) Bocs, elütöttem :) De örülök, hogy csak ebbe tudtál belekötni :) Köszi, legközelebb majd figyelek.
donkihóte 2013.11.29. 11:01:06 / # 272455
Nem veszítjük el a fixet, mert áfa fizető taxisokat akarnak, 150 forintos kilométerből meg nem fogsz fizetni. Vicces mi, hogy kb egy áfányival emelték a tarifát?
nemtudom 2013.11.29. 08:31:34 / # 272454
Hihetetlenek vagytok! A fuvarkufár egy élősködő, aki kihasználja azon egyszerű tényt, hogy a taxisok nagy többségének fogalma sincsen arról miként kellene üzemeltetnie saját vállalkozását. Ameddig budapesti taxizás arról szól, hogy veszek egy autót és belépek valamelyik élősködőhöz addig nem fog semmi sem változni. Nem is értem mit panaszkodtok. Semmi mást nem kell tenni egy napig egy darab címet sem felvenni az adott cégtől, azonnal a tenyeretekből enne a kufár. Ha egy céghez nem fizetne be senki szinte azonnal becsukhatja a boltot.
no name 2013.11.29. 02:52:58 / # 272453
kétkettőre, háromhatra, hatkilencre.:D
zenitó 2013.11.29. 02:16:38 / # 272452
Te tanult ember lettél,felnézünk rád. Büszkék is vagyunk,mert jó érzés,hogy valaki kitudott szakadni ebből a mókuskerékből. Köszönjük,hogy segíteni próbálsz rajtunk. De ezt az "egyenlőré"-t gondold át.. Csak egyelőre.
Franky 2013.11.28. 20:16:54 / # 272451
Szimpatikus, ha valaki gondolkodik. A pontosság kedvéért, bár lényegre törő és kimerítő értekezést itt adni nem tudok, néhány apróságot említenék. 1. A hatósági tarifa meghatározására a jogszabály hatalmazza fel a Fővárost. És pont. Megteheti, nem a szerződésbe szól bele, hanem a piac, mely lássuk be egy kiherélt és kivéreztetett terület, működését "próbálja meg" elősegíteni. Hogy ez jó vagy rossz, majd kiderül. Vagyis kógens, követendő magatartást határoz meg. 2. A szerződési szabadság pedig egy alapelv, mely nem korlátoz, hanem kiterjeszti a jogokat. Vagyis mindent lehet, ami nem tilos. Amellett,hogy tisztelem, ha valaki sokat olvas és informálódik. De. Az megint egy más kérdés, hogy most a szerződések tisztességesek, vagy sem. Ha egyenként nézed őket, minden taxis mehet pereskedni, ha akar, de nem sok eséllyel, hiszen az első kérdés az lesz: Ön írta alá saját elhatározásából? Elkeserítelek gondolom, de a való világban pontosan egyenlő felek semelyik szerződésben nincsenek. Esetleg a felek úgy érzik, hogy éppen ők járnak jól, vagy jobban. De mindig van, amelyik kicsit erősebb... A fuvarszervezők szerződései egyenlőre vizsgálat alatt vannak. Már amelyik ismerhető. A támadás módját egyenlőre nem kívánom leírni. Nem azért mert titkolom, hanem mert nem szeretném, ha téves következtetéseket vonna le bárki, illetve beleélné magát bármibe is. De lesznek még izzasztó napok :)
beretva 2013.11.28. 19:06:09 / # 272450
Szerintem semmivel sem sértené jobban a szerződéskötés szabadságát egy ilyen korlátozás, mint a (szintén nem piackonform, de a kialakult, tarthatatlan helyzet kezeléséhez feltétlen szükséges) fix tarifa. Amelyet egyébként azonnal elveszítünk, ha megbukik a Tarlós-féle városvezetés, vagy legalábbis megszűnik a Fidesz-többség; ami minden bizonnyal be is következik (hála Istennek). Úgy gondolom, igenis támadható lenne a jelenlegi gyakorlat, bár a jogcímet nem tudom. De ezek a szerződések semmiképp nem nevezhetők kétoldalúan kedvezőnek, egyenlő jogú felek által köttetettnek. Legalább a GVH előtt kéne velük egy kört futni, utána meg bíróságon. A valószínű bukás visszhangja is felhívná a figyelmet a fuvarkufár-kontraktusok gusztustalanságára.
Franky 2013.11.28. 18:04:07 / # 272449
Nem hiszem, hogy történt, és el kell keserítselek, valószínűleg nem is fog. Nem tagja vagy a fuvarszervező irodának (ez ugyanis képzavar), hanem egyszerű polgárjogi szerződés alapján egy szerződő fél. Ennek okán a szerződési szabadság elvét sértené, ha bárki a szolgáltatás-ellenszolgáltatás lényegébe előre beleszólna. Utólag sincs lehetőség jelen esetben ezt támadni.
beretva 2013.11.28. 16:58:38 / # 272448
Azon gondolkodom (egyébként már jó ideje), hogy ha nem is a rendeletbe (persze az lenne a legjobb, de félek, az ehhez nem elég erős jogi regula), de valami magasabb szintű jogszabályba nem lehetne belelobbiztatni, hogy a fuvarközvetítők csak a közvetített és teljesült fuvarok arányában kaphassanak jutalékot a taxisoktól? A fuvarkufár szervezet se nem egyház, se nem sportegyesület vagy párt, hogy tagja legyek. Ez a jelenlegi dézsma leginkább az egyházadóhoz hasonlít. Eltörlése és a fenti modell szerinti átalakítása sok mindent megoldana. nem nagyon ismerem a taxis érdekvédelem tételes történelmét, de történt már ilyen kezdeményezés valaha?

turul 2013.11.20. 22:43:56 / # 272447
Aha meg a vulmár tiszta élö gyapjú is az óriás plakátokon. Figyeld az utcán.
hiénakutya 2013.11.20. 20:57:26 / # 272446
Ezek már tudnak valamit... Taxisokkal reklámozza magát a vezetéstechnikai park.

666666 2013.11.06. 13:56:05 / # 272445
Neked ennyi jött le belőle?
mercedes 2013.11.06. 12:29:25 / # 272444
Nem, nem vagyok szövetség tagja. Én rádiótaxis voltam a Pali idejében, aztán a Csabi idejében. Aztán RT5 taxis voltam. Most pedig az új Budapestaxi-t erősítem. Én csak dolgozni ill. pénzt szeretnék hazahozni a családomnak kisebb nagyobb sikerrel. Sajnos jelenleg kellenek a fenti tényezők.
Tomcab 2013.11.05. 14:41:46 / # 272443
Ahogy a fogait nézem igazi taxis lehet.
törölt felh. 2013.11.04. 16:09:56 / # 272441
Téged nem hagyunk beledögleni a szarba :-) Nehogymá Neked jobb legyen! Gyerünk tovább kínlódni! :-)
nyuszicsiga 2013.11.04. 15:38:44 / # 272431
Csak nem te is tagja vagy az " Eredeti Rádiótaxi" károsultjainak szövetségének? :-)

Oldalszám: 469