Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
baupexim1 2013.03.29. 15:17:39 / # 266974
a minimálárat nem lehet bevezetni jelenleg a taxizáson belül, mivel ártörvényt kell hozzá módosítani, ami legalább 2 év. így ezt ne kérd a döntéshozóktól:) pillanatnyilag maximált ár van, ezt se kérd...
törölt felh. 2013.03.29. 15:11:06 / # 266973
A legfontosabb a minimum ár ami alatt nem fuvarozhat ill fuvaroztathat senki!Mert a filléres fuvarozás hozza magával a tengernyi problémát pl kocsi romlo esztétikai és müszaki állapot,közterhek nem fizetése,stb.A maximum ár pedig pont azért kel ,hogy ne lehessen megtenni azt ,hogy kockás papirra kiirják 850ft/km.Ami Az Ellenőrzést Illeti Az Legyen Szigorú De Kovetkzetes NE BASZOGATÀS ELLENÖRZÈS LEGYEN!
baupexim1 2013.03.29. 15:10:48 / # 266972
:)
Paja53 2013.03.29. 15:09:39 / # 266971
Ez nálunk is pont így működik a reptéren. A Hatóság nagy felhajtással kivonul és igazoltat minden céges taxist aki a repülőtéren van kivéve a hiénákat, akikkel tele van a váró és azokat sem akiknek még sárga rendszámuk sincs. Amikor a kollégák ezt szóvá tették a hatósági embereknek azt a választ kapták, hogy azokhoz nem mehetnek oda! Igen jól hallottad ez volt a válasz. Veres István volt emberei pedig a mai napig gyönyörűen élnek a reptéren. De Metál a rendről beszél és azok a kardinális kérdések a taxizásban, hogy milyen legyen a színe és hány mm legyen a tengelytávja. Ám, mint hallottam Tőle több éves kemény munkával most megoldják ezt a problémát! Az nem volt számukra sorsdöntő kérdés, hogy a taxisnak mi lenne az a tarifa amiből meg tud élni, de azon gondolom a Minisztériumi egyeztetésen elbusongtak, hogy mi az a tarifa amit a kedves utas meg tud fizetni. Gondolom az sem érdekelte őket, hogy autócserénél ki tudja-e fizetni, vagy sokadszorra is vágjon bele egy kellemes hitelbe. Minderről gondolom homlokuk összeráncolása mellett egyeztettek a fuvarszervező irodák emberei a MI ÉRDEKÜNKBEN. Remélem azért, hogy a multinacionális cégek dolgozóinak nem fog anyagi csődöt okozni ez a "brutális" 280-as tarifa. /Ennyivel többet fognak költségként leírni./ Annak a magyarnak pedig aki eddig is és ezután is taxizni fog úgysem fog megfelelni! Neki eddig sem tetszett, de azt elfogadta, hogy számára a kedvezményt a taxis adja, elvonva azt gyerekeitől és családjától! A magyar utas még az ingyen sörből is kedvezményt szeretne kapni:-)
69 2013.03.29. 15:05:34 / # 266965
Inkább ne! :-) Vagyis min. 280, max. 280!
baupexim1 2013.03.29. 14:59:43 / # 266964
"legyen normális hatósági min-max tarifa" ezt kéretik kifejteni:)
törölt felh. 2013.03.29. 14:50:44 / # 266963
?......?
baupexim1 2013.03.29. 14:45:42 / # 266962
a minimum-maximum okosság:))
törölt felh. 2013.03.29. 14:35:37 / # 266961
Egy elfogadható alternativa van nincs alku legyen normális hatósági min-max tarifa,legyen esetleg egységes szabadjelző,korrekt szigorú müszaki vizsga,legyen ellenőrzés.

törölt felh. 2013.03.29. 14:32:34 / # 266960
Pár helyen volt szerencsém járni de sehol nincs egységes szin,esetleg egységes szabadjelző.Arrol Nem Beszélve,hogy Sehol Nincs Ekkora Kupleráj Mint Itt.Pár Ève svédországban Elcsattant 2 Pofon A Reptéren 48 Ora Alatt Megoldották A Sorompos Beléptetést kamerákkal T.engedélyhez Adtak Kártyát. Természetesen Dijmentesen,
Bátyó 2013.03.29. 14:20:02 / # 266959
Este ott a világító szabadjelző! Ha meg nem világít,FOGLALT.
Bátyó 2013.03.29. 14:16:48 / # 266958
Ezt szerintem igazából csak Tarlós akarja,mert New Yorkban ezt látta.Sajnos csak ezt a különbséget vette észre a két város között.Ettől leszünk igazi modern város.Jönnek majd a felhőkarcolók is.Rémálom!! Ezzel szeretné magát beírni Budapest történelmébe.Elmehetne Európa több nagy városába is.Nem hinném,hogy ott egyszínüek a taxik.Mégis működik a dolog.Minden ember látja a szabadjelzőről,hogy ez bizony taxi.Ha majd megsérül az autód nem elég a lakatos,fényező költsége,még + az újramatricázás költsége is. Ha meg a friss fényezésre rakod a fóliát, nagy a valószínüsége annak,hogy lehúzza a fényezést. Akkor napokig félmeztelenül dolgozol és ki vagy téve a hatóságok üldözésének,vagy napokig nem dolgozol???
törölt felh. 2013.03.29. 14:11:22 / # 266939
Lehet ez a cél a 280 ft-al betömik a pofánkat kor szin játékban marad 3-4ezer ember kihullik lessz aki majd vesz kecskemétről pár száz esetleg ezer autot s mikor mindegyiken soför lesz majd emelik a hatosági árat oda ami rentábilissá teszi az uj céget. Pont lesz@rják majd akkor mit bir el piac!!!!! Engem pl senki nem kérdezet meg mint felvevö piac tagját emeljék e a gáz villany árát elbirom e?????!!!!!!! Miröl is beszélünk?

szega 2013.03.29. 13:47:22 / # 266955
Ezt én sem felejtettem el, de nem is jó a példa! Akkor még nem Neked kellett autót vásárolni, abba ültél bele amit alád toltak. Egyforma autók voltak, egyforma tarifával. A taxisnak volt becsülete és volt pénze. Aztán sikerült bevezetni a maszek világot és ..... (nem folytatom). Volt még néhány, igenis pozitív dolog abban az időben amit hiányolok, de az demagógiának tűnne ha elkezdeném felsorolni. Kicsit tovább léptünk már ennél én úgy érzem. A fix tarifával (az én olvasatomban, de persze lehet, hogy rosszul tudom) egy, azaz egy tarifa lesz a kakukkban, hogy kizárhassák a visszaéléseket (mert ők igenis tolvajnak néznek engem, téged, minden taxist). Akkor milyen vidéki és milyen éjszakai tarifáról beszélsz? A szigorú ellenőrzéssel az a baj, hogy nekik dolguk lenne vele, tehát nem fog működni, hosszú távon semmiképp. Nem azért írom mert ennek én örülök, csak nem látom biztosítva a taxizás jövőjét a fix tarifától, de ezt már leírtam párszor. A 280, pedig szerintem egy tál lencse, amiért nem kellene eladni a lelkünket.
piktor 2013.03.29. 13:28:33 / # 266954
Helló Imre Nem volt ez más régebben sem amikor én kezdtem a taxizást.Mari néni meg a híltonos utas is ugyanazt a tarifát fizette.Sőt volt 3-4 km kiállási díj is.A kapuban sem állt meg a kakukk. így minden utas aki rendelt,ugrott is ki az ablakon nehogy a taxi várjon.Nem kellett üresen ácsorogni a kapuk előtt.A vidéki fuvart meg egyszerűen a tábláig visszaszámoltuk.Most ezekkel az órákkal ez nem problem,mert ugye vidék tarifa a táblátol és GÓÓÓÓ.Természetesen a FIX duplájával,mert visszafelé sem rövidebb az út.Attól,hogy fix az még nem kell,hogy kizárja az éjszakai fix-et vagy a vidéket. Tudom a baj az,hogy minket taxisokat eleve csalóknak néznek és ezért tartják aggályosnak.Erre kell a szigorú ellenőrzés és a megbizhatóság.Aki ezt eljátsza annak az engedélye bevonva oszt jónapot. Csáó
törölt felh. 2013.03.29. 13:27:39 / # 266953
Tényleg komolyan kérdezem mert nem tudom. Ami a fix tarifát ill. Pont semmire nem. A minimumot kell törvényben nagyon határozottan megszabni. Annélkül,hogy bárkit is meg akarnék bántani de nyilván vannak akik többet áldoznak bele minden téren autó,nyelvtudás,stb akkor miért kellene ugyanannyiért fuvaroznia mint kevesebbet tesz bele. Gondolom nem kétséges senki számára az autó tipusok fentartási költségének a diferenciája. Nekem pl inkább elfogadhatobb lenne a 10 v. 12 év mint a sárga fólia mert ha a falcok az ajtó oszlop fekete vkék marad az minden csak nem szép és izleses inkább mondanám igénytelennek. Azt hiszem aki hivatalos az eggyeztetésre az kinyilatkoztathaná hány ember ill melyik lobbi nevében beszél de a szakmára ne hivatkozzon!
anyad 2013.03.29. 13:27:38 / # 266930
Már kezdtem örülni,hogy megszabadultunk a Palitól de sajnos rövid volt az örömöm.Van követője sajnos ö is egy karrierista,hogy nem tudunk tőlük megszabadulni.

anyad 2013.03.29. 13:20:12 / # 266952
A Metált nevezed Taxisoldalnak.Nagyon megtiszteled ezzel a jelzővel.
tomajer 2013.03.29. 13:13:55 / # 266951
"Kiváncsi lennék nagyon öszintén arra, hogy az érdekvédők mekkora felhatalmazással birnak és mekkora létszámot képviselnek?" Itt egy cikkben nemrég le lett írva. Van amelyik 27 taxist is képvisel (Metál) ... a többi kevesebbet. De szerintem a Metált az a 27 is letagadja mostantól:-)
tomajer 2013.03.29. 13:11:00 / # 266950
A 10 évhez mint már kiderült itt fehéren feketén, a "taxisoldal" ragaszkodik.....:-(
Oldalszám: 469