Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
pálcika 2013.03.31. 06:38:51 / # 267112
Egy alapkérdés mehet? Miért tesznek úgy, mintha a taxizás szociálisan támogatott szolgáltatás lenne? Szerintem luxus, de minimum egyedi közlekedési forma még akkor is, ha valaki kényszerítő körülmények miatt ezt veszi igénybe. Akkor meg mif@sznak kényszerítik saját kőccségen egységesíteni a színét úgy, hogy az elvárható minimális bevételi oldalt és a kontrollált működést (ellenőrzés, létszám) nem biztosítja ugyan az a hatóság?! Pista bá' na nemááá! Számoljunk!

törölt felh. 2013.03.30. 20:29:39 / # 267127
Szép estét és kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!

tom485 2013.03.30. 19:29:56 / # 267126
Általában megválogatom, hogy kikkel állok szóba, de ha már így nálam tartunk, hogy milyen jól ismersz, akkor mutatkozz be, hátha rólad is van nekem egy két sztorim! Amennyiben a Veresre gondolsz, EGYSZER találkoztam vele összesen amíg ott dolgoztam, és akkor is berendelt egy panasz miatt, ha ez a helyezkedés akkor igazad van. Mellesleg kibaszott módon utálom az ilyen nickek mögé bújt nagy csávókat ezért inkább pattanj le rólam, és beszélgess a Szunomárral, és menj vele karonfogva a szálka helyett a Tarlóshoz, úgyis mindenhez nagyon értesz!
indi50 2013.03.30. 19:29:41 / # 267124
Késő ősszel voltam Pozsonyban. Gondoltam csinálok egy gyors riportot. Sajna a fényképek nem sikerültek, ezért elmaradt a beírásom. Röviden, ugyan azok a gondok vannak ott is mint nálatok, vagy nálunk.
pálcika 2013.03.30. 19:02:24 / # 267123
BIG BIGGEST LIKE. OCHEN BOLSHOI LÁJK!
alelölülő 2013.03.30. 18:04:54 / # 267122
Vagy 5 éve elvittem egy külföldit Pozsonyba 200€-ért. Nekem akkor jó volt ott lenni... :-)
törölt felh. 2013.03.30. 17:33:24 / # 267121
Atya ég, micsoda ötletbánya ez Pista bácsinak. Gondolom tépi a haját, hogy ez a kilóméter korlátozás nem neki jutott eszébe. Viszont az az egyhúsz-másfél €/km az tetszene.
tomajer 2013.03.30. 17:20:24 / # 267120
Valahol valaki hivatkozott Pozsonyra... hogy ott milyen jó is taxisnak lenni....:-( Tiltakozó taxisok okoztak dugót Pozsonyban

luxbela 2013.03.30. 16:12:13 / # 267119
NAGYON igaz! :-)
szega 2013.03.30. 15:10:22 / # 267118
Javasolnám, hogy a személyeskedéshez hozzatok létre egy külön topicot!

szega 2013.03.30. 15:09:26 / # 267117
Én úgy veszem észre, hogy az üdvözítőnek hitt 280 Ft-os fix tarifáért nyeljük be(igen sajnos mi) az egyéb járulékokat. Ami valójában egy elmebaj. Az, hogy Pista bácsi rendet akar taxi fronton, az teljesen érthető és gondolom a taxisok többsége támogatását élvezi. A hogyan az már nagyon kényes kérdés és nem különben a mikor is. Sajnos úgy nem fog menni, hogy senkinek ne kelljen a zsebébe nyúlni. Pista bácsi valamit látott és megtetszett neki. Azt mondom nincs is ezzel baj! DE! A sorrendet kellene kicsit módosítani. Arra gondolok konkrétan, hogy előbb a feltételeket biztosítsa a főváros ahhoz, hogy x idő alatt a vállalkozók ki tudják termelni a szükséges beruházásokhoz a megfelelő pénz mennyiséget. Akik most akarnak a pályára lépni, velük szemben meg lehet követelni azonnal a szigorúbb feltételeket, de azoktól elvárni, akik az évek, év tizedek során a fuvarszervező irodák, cégek áldásos tevékenysége folytán teljesen legatyásodtak és egyik napról a másikra tengődnek, több mint aljas húzás lenne. Erre kellene felhívni a tisztelt közgyűlés figyelmét. A fix tarifával kapcsolatban továbbra is szkeptikus vagyok és még mindig nem kaptam választ arra, hogy a fix csak a taxiórákra vonatkozik-e, mi van a vidéki, éjszakai, szállodai, éttermi fuvarokkal, miért és meddig 280.-???????? Nem ér azt válaszolni, hogy csak és azt sem fogadom el, hogy azért nem 350, mert az drasztikus emelés lenne a jelenlegi 150-hez képest. A város vezetése sem tartja drasztikusnak a ránk, rátok lőcsölt kiadásokat, akkor mi francról beszélnek? A fix tarifát úgy kell meghatározni (ha egyáltalán lesz ilyen), hogy ha nem kértek és kaptok garanciát az évenkénti felülvizsgálatára akkor lehet, hogy megint el kell teljen 13 év a módosításig, akkor pedig nem kell ideírnom, hogy mire jó a fix!!!
Paja53 2013.03.30. 15:05:32 / # 267111
Mit értesz ez alatt: "Főleg amikor ilyen szálka vs Paja53..."? Mióta lettél ilyen közéleti, minősítgető ember? Te aki repteres hiéna korodban még a saját "kollégáiddal" is alig beszéltél? A köszönés sem volt számodra belülről jövő természetes megnyilvánulás. Magyarán inkább nem köszöntél. Persze "fölfelé" nem egészen ilyen volt a stílusod. Pista bátyádnál szépen helyezkedtél Sanyi barátoddal együtt!
pálcika 2013.03.30. 14:35:36 / # 267086
Kellemes húsvéti ünnepet! De ne ilyen meglepetést kapjunk 9.-én.

törölt felh. 2013.03.30. 14:28:47 / # 267110
De ezt nem gondolod komolyan ugye, hogy inkább benyelünk 2-3 kilós értelmetlen kiadást, csak azért, mert a drosztdíjtól összefostuk magunkat. Ha lenyeljük, akkor is fogják emelni, ebben biztos lehetsz. Ez nem jó hozzáállás, ne haragudj. Itt nem azt mondják, hogy ezekkel a feltételekkel kezdhetsz ebbe a vállalkozásba , hanem meglévő vállalkozásokat kényszerítenek bele vállalhatatlan költségekbe egy őrült ötlettől vezérelve, vagy üzleti körök sugalmazására. És ha már innen veszik az ötleteket, akkor köszönjük majd annak, aki itt kiszámolta, hogy a fix miatt milyen hamar megtérül a fóliázás. Álljunk már meg, még az autóm se térült meg, fóliával nem tudok szolgáltatni, jelenleg ha letérdel a kocsi, mehetek kölcsönkérni. Tehát ha kötelező, akkor fizesse. Ezért linkeltem be a pénztárgépes cikket,a kereskedelmi szövetségnél nem fosnak, hogy fölemelnek valamit, azt kéri, hogy fizesse a költségvetés a cserét, mert drága, és nem ők kérték.
indi50 2013.03.30. 13:36:21 / # 267076
Erre esetleg nem figyelt fel? Valószínüleg nem. Az induló árat is kell nézni: O

Apuka 2013.03.30. 13:20:53 / # 267109
2011 nyarán az egyik egyeztetésre Komáromi Endre egy halom papírral érkezett. "Mit írnak, javasolnak a taxisok" alapján egy rakás beírás volt kinyomtatva a hallo-ról, valamint cikkek a taxisok világából.. Néha elcsodálkozom, mennyire bátran és meggondolatlanul kerülnek ide leírásra a legvadabb ötletek.. Utána meg csodálkozunk, hogy mi mindent varrnak a nyakunkba.
baupexim1 2013.03.30. 13:20:39 / # 267108
napot:)
69 2013.03.30. 13:15:17 / # 267107
Ha már kötelező, akkor nem az lenne mint most,hogy 2-300 ember áll mögöttük,!!! és akkor azt képviselnék amit mindenki akar,és nem amit csak ők! Aztán ha nem jól végzik a dolgukat, seggbe lesznek rúgva! Havonta kell gyűlést tartaniuk,és beszámolni a tagságnak mindenről. Ebben a mai világban nem nagy dolog eljuttatni az információt mindenkinek! És akkor nem lennének ilyen nevetséges viták,mint ami most folyik a városházán! Ja, és akkor lehetne normális taxissztrájkot csinálni,ha szükséges! Lásd. az olaszok meg is picsáztak egy-két sztrájktörőt!
tom485 2013.03.30. 12:55:45 / # 267106
Elég szomorú, hogy innen vesznek ötleteket! Főleg amikor ilyen szálka vs Paja53 vitákat próbálnak értelmezni, majd ebből kitalálják a rendelet idevonatkozó részét! A kötelező szakszervezeti tagság az jó ötlet, de ugyanilyen érdektelenséget szülne idővel mint az önkéntes!
Apuka 2013.03.30. 12:50:32 / # 267105
[i]De azért még egyszer megkérdezem, a "minket, taxisokat képviselők" közül senkinek nem jutott eszébe, hogy valamilyen formában, de teljes egészében finanszírozzák az egységesítést? Pl szerződjenek egy (cseh) fóliás céggel,a taxis csak begurul, a városháza meg fizet. [/i] ne adj ötleteket, mert "fent" is olvassák a fórumokat. elég sok ötletet merítettek innenaz elmúlt időben és ezeket szembesítették is velünk. Bár az elgondolásod szép, azonban ha ez megfogan a döntéshozók fejében, máris azzal fogunk szembesülni hogy a droszt díjat felemelik az egekbe... aztán úgy is marad, végleg. Aztán lehet örülni, hogy a a főváros finanszírozza a fóliázást a taxis helyett. még csak panaszkodni sem fogsz tudni, hiszen majd azt mondják, MI kértük! és ebben igazuk lesz
Oldalszám: 469