Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
forest95 2013.04.04. 18:49:48 / # 267668
Olyan dolgokról beszélgettek, ami kurvára nem fontos most! Kit érdekel, hogy mennyi az árbevétele a fuvarszervezőknek? Engem biztosan nem. Az viszont érdekel, hogy, ha a tervezetet ilyen formában fogadják el kedden, akkor néhány hónapon belül munkanélküli vállalkozó leszek és a nyakamon marad egy lízingelt autó, amit nem tudok majd eladni és fizetni sem tudom a lízinget. Leszarom a fóliát, ha tudok dolgozni az autómmal. HA TUDOK!!!!!!!!!! Persze, hogy nekem se tetszik se anyagilag se máshogy a fóliázás! De sokkal nagyobb baj az, hogy nem lesz mivel dolgozni és ebben vastagon benne van a Metál keze és vastagon benne van a Dudás keze is! GONDOLKODJATOK MÁR EGY KICSIT! A LEGFONTOSABB A MŰSZAKI PARAMÉTEREK ÉS A BEVEZETÉS IDŐPONTJÁNAK A MÓDOSÍTÁSA! EZT KELL A METÁLON ÉS A DUDÁSON KERESZTÜL ELÉRNÜNK! A METÁLT ÉS A DUDÁST PEDIG CSAK ERŐSZAKKAL ÉS MEGFÉLEMLÍTÉSSEL LEHET JOBB BELÁTÁSRA BÍRNI! RETTEGNIÜK KELL MIND KETTŐJÜKNEK A TAXISOK HARAGJÁTÓL! DE EZT NYOMATÉKOSÍTANI KELL BENNÜK! NEM HAZUDHATJÁK TOVÁBB AZT, HOGY A TAXISOKNAK TETSZIK ÉS ELFOGADJÁK EZT A TERVEZETET!

Messerschmitt 2013.04.04. 18:49:20 / # 267667
Hagyjad őket jól elcseverésznek a faszságokról. Mintha a lóval imádkoznál.
Apuka 2013.04.04. 18:22:15 / # 267666
folytatás a szemezgetésekből: védelmi pénz Az évi 30 milliárd forgalmú budapesti taxis piac 2012-ben 5500 taxist tartott el, ennyien kértek droszthasználati engedélyt a fővárostól,… … Bár hinnénk, a taxisok taxitársaságoknál dolgoznak, már csak a nevükben fejezik ki az azonos típusú autókkal, bejelentett munkavállalókkal működő taxis cég imázsát – amilyen a Lada-flottát gyűrű Főtaxi és a Volántaxi volt a múltszázad nyolcvanas éveiben. Ma már a taxisok fuvarszervező cégeknek dolgoznak, belőlük 2012-ben 21-et tartottak nyilván, de volt olyan év, hogy a harmincat is elérték…. ...… Mára a fővárosi taxisok 99 százaléka egyéni vállalkozó, saját kockázatára vásárol, lízingel autót, és vagy csatlakozik egy fuvarszervezőhöz vagy mezítlábasként az utcáról szedi az utasokat. A taxisok kétharmada valamely fuvarszervező cég alvállalkozója, havonta 50-70 ezer forint tagdíjat fizet, hogy fuvart közvetítsenek számukra….. (Magyar Narancs, 2013.04.04 száma 16-17 oldal) A többit olvassátok el az újságban. érdemes!

forest95 2013.04.04. 18:20:16 / # 267665
Hát nem igaz, hogy nem érted Te sem!!! Nem tud majd dolgozni a fóliázott autójával,mert NEM LESZ MIT LEFÓLIÁZNI!!!!!!!!!!! Mert a műszaki paramétereknek nem fog megfelelni az autók 70%-a és senki nem tud majd cserélni hiába akar!!!!!!!!! Nézzétek már át a rendelet tervezetnek ezt a részét is, aztán menjetek fel a netre és keressétek ki az autótok műszaki paramétereit és nézzétek át a hitel vagy lízing szerződéseiteket is!!!!!!! ÉBRESZTŐ!!!!!!!!
csogu 2013.04.04. 18:18:58 / # 267664
Figyu, szerintem hívd fel a TGFSZ elnökét, itt a topikban Apuka nicken írogat és beszélgessetek el egymással. Szerintem sok értékes információt tudnátok megosztani magatok között.
Apuka 2013.04.04. 18:18:39 / # 267663
Magyar Narancs mai számából szemezgetve A fuvarszervezés ma még rendkívül csekély befektetéssel nagy haszonhoz juttat. Nem kell más, csak néhány alkalmazott a fuvar felvételhez, kiadáshoz, ami néhány millió forintból megoldható, és már száz sofőr felett évi százmilliós bevételt hozhat. Ehhez képest figyelemreméltó, hogy a 650 sofőrrel dolgozó [u]Rádió Taxi 2011-ben mindössze 182 ezer forint nettó bevételt és 325 ezer forint adózott eredményt ért el, miközben a kollégák havonta hozzávetőleg 39 millió forint tagdíjat csengethettek be/u] – 60 ezer forinttal számolva. Még rosszabbul ment a 160 taxist mozgató Budapest Taxinak, ahová havonta körülbelül 9,6 millió forint folyhatott be tagdíjakból: a cégadatok szerint 2011-es árbevétele nulla forint volt, adózott eredménye viszont mínusz 2,8 millió forint. A Rádió Taxi ügyvezetője, Horváth Csaba március 27-én a Fővárosi Közgyűlésben nem lelkesedett a rendeletért.
Mohó Sapiens 2013.04.04. 18:02:51 / # 267662
Oké bocsánat! Azt mondod minden taxisokból áll.Akkor mért bántjátok egymást?ÉN azokat pártolom akik.elégedetlenek mert szerintem is tulzás az ilyen szigorúság.Valami csak nem jó a szakszervezettel ha őket tt sokan bántják.Vagy nincs igazam?
Donor 2013.04.04. 17:53:00 / # 267661
Van jobb ötletem is!:) Mennyibe kerül az éves parkoló bérlet a fővárosban? Na annyi drosztot szeretnék ( frekventált helyeken) amennyi engedélyt kiadtak....természetesen holnapi határidőre! Az a vicc ,hogy pár alak...bármit megtehet több ezer birka emberrel..pedig még csak nem is diktatúrában élünk. (csak majdnem) úgyhogy...beeee :))) Ui: 10%-ot megadom...de te ragasztod fel! :)))) Uui: Csak ritkán őszinte a mosolyom...
tom485 2013.04.04. 17:26:29 / # 267660
Ne álmodjál már,amúgy se jó az a bontószökevény, taxinak! :)) A szálka írását olvastad amiben leírta, hogy mi volt az egyeztetésen? Ragaszkodik a fóliához Pista bá' ! Azt csak tudni véljük, hogy miért pont a fóliához ragaszkodik,és miért nem a létszámhoz fog hozzányúlni! Azt hiszem, hogy elég korrektül be lesz ide integrálva valami jól értesült kormányközeli milliomos aki szeretne még a meglévő 300 vállalkozása mellé egy újabbat! És ez ellen lázadhatunk, de megakadályozni nem fogjuk tudni! Ez a válasz forest95 számára is érthető szerintem! Azért a fólia, mert amíg a fóliával tudnak dolgozni, addig nem döglenek éhen, ha már így elb@szták a dolgaikat!
törölt felh. 2013.04.04. 17:04:09 / # 267659
A tomajer már látta hogy csinálják, pikk-pakk felhányja.
törölt felh. 2013.04.04. 17:03:10 / # 267658
Szerintem basszunk ki a fóliásokkal, rendeljünk egy nagyobb mennyiséget azt valahogy felrakjuk: http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=car+foil+yellow Egyébként, ha jól emlékszem megmondtam előre a színt, megmaradt a prágai kalandból...

69 2013.04.04. 16:56:17 / # 267599
Még nem tudom,milyen színűre kell! :-) Remélhetőleg kedden kiderül,hogy semmilyenre!!!

forest95 2013.04.04. 16:55:45 / # 267657
Olvasom ezt a topikot és a fejem mindjárt szét fog robbanni és tiszta sz@r lesz az íróasztalomon minden! Tényleg ennyire le vagytok ragadva ennél a kurva fóliánál??? Nem mindegy milyenre kell fóliázni, HA NINCS MIT LEFÓLIÁZNI????????? Nem mindegy mennyiért kell fóliázni, HA NINCS MIT LEFÓLIÁZNI??????? Nem ez a legfontosabb! Az egyéb műszaki paraméterek miatt a taxisok minimum 70%-nak autót kellene cserélnie! Miből??? Részletre? Kérdezzétek meg a bankokat, hogy minimálbéres vállalkozóknak adnak-e hitelt bármennyit is! Vagy a lízing cégeket, hogy lízingelnek-e autót minimálbéres vállalkozóknak! És, ha véletlenül sikerül is lízingelni valahonnan, a lízingcég engedélyezi-e a színváltást akár fóliával akár fényezéssel! Mert már volt olyan taxis aki ennek elkezdett utána járni! És nagyon meg fogtok lepődni az eredményen! Persze nem is gondoltátok volna, hogy se lóvé se fóliázás! Úgyhogy nem azon kéne rágódni, hogy hol mennyiért, hanem azon kéne elgondolkodni, hogy MIT is szeretnénk vagy nem szeretnénk lefóliáztatni! Lefóliázni a Metál fejét kéne, de légmentesen! Jobb lenne, ha mindenki utána nézne a kilowattoknak, a tengelytávoknak, az évjáratoknak és ami a legfontosabb, a csomagtartó méreteknek! Mert meglepődtök, de sok kombi autónak sem elég a csomagtartó űrmérete, mert csak kalaptartóig adják meg és az a hivatalos méret! És, ha már autócseréről beszélgetünk, annak is utána kéne nézni mindenkinek akinek részletes vagy lízinges a jelenlegi autója, hogy egy esetleges cserénél mennyit kell egy összegben becsengetni a banknak, hogy le lehessen cserélni, mert az árfolyam változások miatt több százezres meglepetések születhetnek egy esetleges banki egyeztetésnél! Úgy hogy hajrá fóliahuszárok!

tomajer 2013.04.04. 16:55:15 / # 267653

tom485 2013.04.04. 16:50:14 / # 267652
Az a lakatosnál volt, ez meg a fólia, nehogymá full service legyen azon a romon! :-D Szerintem a lakatos is bánja már! :))

tom485 2013.04.04. 16:48:51 / # 267651
Frankón leállsz ezzel a senkivel vitázni, és győzködni?? Jól kipihented magad a szanatóriumba, ha ehhez van még ideged! Nick off & pont! :))
tomajer 2013.04.04. 16:47:14 / # 267654
Mera reklámautó a zenyém:-)))
tom485 2013.04.04. 16:45:41 / # 267650
Na akkor tudod Te a megoldást! Odamész személyesen és ingyen van, vagy elsütöd a reklámautós dumát, de azt nem értem, hogy miért nem csináltad meg mielőtt ide beírtad? :)) Ingyen tippeket osztogatsz? Hát hülye vagy Te??!!
tomajer 2013.04.04. 16:45:08 / # 267649
Itt a példa. Hisz ha egy egészen picit is olvastál volna, akkor tudnád, hogy ez a szaxervezet, teljes mértékban taxisokból... (bukott taxisokból) alakult, és áll a mai napig. Amit csináltak, a saját zsebükből finanszírozták. Nincs őket honnan elzavarni, mert nincs előttük húsosfazék... konkrétan egy kalap van előttük, amibe néhányan beledobáltunk pár fillért. Tehát hátrébb az agarakkal, kisgyerek, és szerényebben. Mondtam: Fuss neki, csinálj jobbat. Itt a felület, minden értelmesnek tűnő mondatod kikerül a főoldalra. Lássuk mire mész! Ők (mi) ennyit tudtunk eddig elérni.
nazoli 2013.04.04. 16:43:42 / # 267648
Én kiszálltam mára. Gondolom nem fogok hiányozni.

Oldalszám: 469