Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
mr hawken 2013.04.30. 22:09:37 / # 270314
Egy kis pontosítás a pertársasággal kapcsolatban.Nem a fix tarifa ellen vannak hanem a mértékével nem értenek ellen.Nem az egységes szín ellen vannak hanem a sárga ellen,legyen bármilyen csak az autógyárak kínálatában legyen ne kelljen fóliázni és kifutó rendszerben legyen bevezetve.Ebben a gazdasági helyzetben nem plusz kiadásokba kell verni a vállalkozókat.Ja és a 10 éves korhatár elég lenne a környezetvédelmi besorolás.A fentiek szerintetek nem minden taxisnak lenne jó csak a szállodásoknak. 2011-ben léptem be a Tgfsz-be,de akkor egyáltalán nem erről volt szó.Mellesleg létszámszabályozás nélkül semmit nem ér a fix,ha 280 ha 500 ft.Csak komplexen lehet megoldani a problémát.Szerinem 280 ft-ból nem lehet megélni tagdíjat járulékokat fizetni szervizelni a kocsit és új kocsira félretenni (nem Mercedesre,semmilyen kocsira),mert ugye tudjuk már nem egyszerű hitelt felvenni mivel szigorodtak a feltételek.Egy hotel taxis.

hiénakutya 2013.04.30. 22:04:00 / # 270312
Mindenkinek a saját vesztesége a legnagyobb. Én ezt gondolom.
tom485 2013.04.30. 22:01:22 / # 270311
Annyit jelent, hogy hatályba lépett egy rendelet, hogy jó vagy rossz, az nem kérdés, viszont olyan helyen született ahol nagyon nagy ívben szarnak a taxisok véleményére, mert ennél fontosabb dolgok motiválják azokat akik ilyen rendeletet hozhatnak. Sajnos nem gondolom, hogy maroknyi taxis csoport, egy ügyvéddel tudna valami korszakalkotó dolgot tenni, és sokak számára elfogadható és jó eredményt elérni, viszont abban biztos vagyok, hogy magukra tudják azokat haragítani, akik egy ilyen kis taxis csapattal simán el tudnak bánni, és mindezt törvényesen.És abban is biztos vagyok, hogy sokkal jobb és nagyobb kapcsolatokkal rendelkező ügyvédeket vonultatnak majd fel, a mi pénzünkön, és ellenünk. Te ezt másképp látod? El tudod azt képzelni, hogy egy Tarlós Pista bácsi, nem kapja fel a vizet azon, hogy az egyébként törvényes rendeletének 2 pontját megkifogásolják? És nem gondolod azt, hogy némi sértettséggel a fejében újraíratja a rendelet kifogásolt pontjait, majd kegyesen elfogadva a GVH ajánlását visszaállítja a maximált tarifát, úgy 310 környékére, mint ahogy ezt már egyszer bemutatták? A tökéletes nem lesz és sosem lesz-t gondolom nem kell magyaráznom, hisz 5000 taxis 5000 féle dolgot szeretne, a maradék pedig nem tudja mit szeretne, de azt nagyon! Tehát ez a rész erről szólt. Kielégítő volt a magyarázat?
törölt felh. 2013.04.30. 21:51:38 / # 270310
Azt szívesen támogatnám egy pertársasággal, hogy minél előbb megszüntessék a 150.- os fuvardíjj hirdetését! Sőt még toboroznék is támogatókat.
hiénakutya 2013.04.30. 21:16:28 / # 270308
Se. Üres voltam. :-)p Megkérdezhetem, hogy ez a mondat egész pontosan mit jelent? "Nekem sem jó ez, de felmérem az erőviszonyokat, és a legkisebb veszteséget próbálom jónak látni, hisz tökéletes nincsen, és sosem lesz!!"
tom485 2013.04.30. 21:10:15 / # 270307
Ne szójjá be! Nem is vagy taxista (sosem voltál), szilveszterkor láttalak utoljára taxizni! :)
hiénakutya 2013.04.30. 21:00:36 / # 270306
törölt felh. 2013.04.30. 20:33:26 / # 270305
Like!
tom485 2013.04.30. 20:28:11 / # 270304
Mit kell itt tenni? Semmit, le se kell szarni az egészet, mert ennek a brigádnak semmi nem jó, és senki nem jó! Itt van a Málna bazzeg, kikezdik pedig ha jobban belegondolnának melyik az a barom aki visszautasította volna a Zengő ajánlatát a havi fixről, és menne a forest95 Imikével a Horváth Csaba böfögésére dülöngélni a stadionba? Tényleg szánalmasak a taxisok, kivétel nélkül, és még sértődősek is,pedig a tükörbe kéne csak nézni, és megkérdezni attól a fasztól akit ott lát: Megtettem mindent annak érdekében, hogy ne öntsék a nyakamba a szart? Nem!! Akkor kussolok. De nem, belerúg a szakszervezetbe, a Málnába, meg akinek a neve csak felmerült, független attól, hogy ismeri vagy nem. Most meg mi történik? a csomagtartója miatt vagy a fasz tudja mi miatt elmeszeltek, összeállnak 30-an és kiszopatnak 2000 embert, (a számokba nem kell belekötni!!!)!! Bravó!! Nekem sem jó ez, de felmérem az erőviszonyokat, és a legkisebb veszteséget próbálom jónak látni, hisz tökéletes nincsen, és sosem lesz!!
tomajer 2013.04.30. 20:17:16 / # 270303
És itt a következő menet. Ugatok róla... történik valami? Lóf@szt. Kéne nekem háromezer aláírás, és ha szólok, akkor egy hét alatt egy országos demonstráció. Várom a radikálisokat!!! Vagy majd hisztiznek, amikor a nyakunkbazúdúl?!?:-(
tom485 2013.04.30. 20:10:08 / # 270302
Már ne is haragudj, akkor mi lenne a jó a szállodásoknak? Mert a maximálttal sem lehetett volna a vár 2200.-!! Ugye?? Nagy hülyeség ezt erre fogni, idáig is kockáztattak, ezután is azt kellett volna nekik. Itt a fix tarifa kapcsán semmi baj lenne (a szállodásnak sem), ha ez legalább 350.- lenne, és lenne 400 vagy fölötte az éjszaka. Ne legyünk már álszentek, mindannyian tudjuk, hogy miről van itt szó. Nektek pl. az éjszakai elbukása a gondotok, a szállodásnak a fix, a taxisnak az élet, mindegyiknek más és más. Nem kell semmilyen érdekcsoportot kiragadni, főleg nem egy ilyen szar példával. Az előző 4-5 oldal katasztrófa, és kurva nagy szívást jósolok belőle, de amikor beigazolódik akkor az Imi legalább ennyiszer rakja be, hogy bocs de nagy barom voltam! Szar a rendelet, de a mostani ugatás csak rosszat fog szülni, és erre akár mérget is vehettek "pertársaságok"! Sok sikert! De a tarifa mértékét nyomassátok fel, hogy szegény hoteles föl tudjon menni 1000.-Ft-os órával a várba, nem a taxis megélhetése miatt, a hoteles miatt! :) Elképesztő.
törölt felh. 2013.04.30. 19:52:02 / # 270281
Szeret a minimobilnál 167.- ért taxizni.

tomajer 2013.04.30. 19:43:35 / # 270301
A történelem ismétli önmagát:-( [b][i]"Ujjé... győztök. Mi fog történni? Teljesen részletkérdés miben győztök .... (szerintem csak a 10 év, és néhány technikai kérdés ahol fogást lehet találni) .... Visszavonják a rendeletet. Az egészet, mert tudtommal legalábbis a bíróság csak az egészet vonathatja vissza. Tarlós, és a teljes klikkje dühös, mert komoly presztízsveszteség. Fogják magukat, átszövegeztetik az ügyvédeikkel, hogy a bíróság ne találjon rajta fogást, kivesznek belőle minden kedvezményt amit kiharcoltunk, és bejelentés nélkül elfogadtatják a következő közgyűlésen. ..... akkor fessük az ördögöt a falra: Fix tarifa nix. Éjszakai tarifa nix. ( marad a maximált 240.- ) Összes szigorítás (a bírósági ítélethez igazítva) azonnal." [/i][/b] És még valami hősnek is érzik magukat.....
törölt felh. 2013.04.30. 19:38:11 / # 270300
Nekem már nem kell válaszolnom. A tomajer megválaszolta. Emlékszel amikor a taxisok kérésére úgynevezett létszám korlátozást vezettek be??? Jön ekkor egy magát taxisnak nevező tag (belül a szakmán az ő érdeke is lett volna megvédeni)és elkezd hőbörögni, hogy alkotmány ellenes. Az eredményét ismerjük. Na, most ugyan ez várható ha egy ügyvéd segítségével azok a taxisok kezdik támadni a rendeletet akiknek leginkább köszönhetjük, hogy ez lett a döntés.
tomajer 2013.04.30. 19:25:20 / # 270299
Hallgattuk már eleget.... oszt sose szervezted meg! Mit gondolsz a radikális fellépést, itt egy mindenki által olvasott nyílt honlapon kell megszervezni? Ez a felület törvénytelenségre nem kapható... én nem megyek sittre senki helyett!!! De várjuk a híreket!
tomajer 2013.04.30. 19:22:50 / # 270298
Te Imi, te Imi:-( Ha az a qrva 390 liter is belekerült volna a rendeletbe, téged se érdekelne. Légy őszinte... legalább magadhoz!!! Ne tetszelegj itt a taxisok megmentőjének szerepében, mert nem áll jól. Tudod, én hallottalak a közgyűlés előtti este ujjongani.....:-(
forest95 2013.04.30. 17:57:39 / # 270297
Ha nem így van megkövetem! De szerintem a kellemes fizetése mellett pont nem érdekli ez őt. Dolgozik hétfőtől péntekig iroda időben, hétvégén pihen és a családjával van. Szerinted komolyan érdekli a tönkremenő taxisok problémája? Téged érdekelne?
hiénakutya 2013.04.30. 17:35:30 / # 270274

Rocktaxi 2013.04.30. 17:15:10 / # 270273
Azt gondolom valótlannak, hogy leszarná a rendelet miatt kieső taxisokat. De szerintem ezt direkt hagytad ki, mert nem tudsz felhozni semmi erre utaló tényt. De legyen! Szíved joga ezt gondolni!

forest95 2013.04.30. 17:11:27 / # 270242
Nem vicces! Ütős! De köszi az ötletet! :)

Oldalszám: 469