Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
törölt felh. | 2013.05.03. 05:35:59 / # 270660 |
|
Sorold.
Várom a számokat.
Mit kell szembetámasztani legalább 4000 taxissal.
Vannak hangok akik azt szokták mondani, hogy a sokszemélyes (pl 8+ fö) ne is legyen taxi mert két rendes taxi helyett viszi el a munkát.
Ezzel már találkoztál?
Előzmény: #270659 forest95 2013.05.03. 03:51:24 |
forest95 | 2013.05.03. 03:51:24 / # 270659 |
|
Sorolhatnám még pl azokat a taxisokat is akiknek munkaszerződésük van taxis egyéni vállalkozóként 8+1-s taxijukra és emellett valamelyik fuvarszervező irodával is szerződésben vannak, mert így is taxikáznak. Ők vegyenek a 8+1-s mellé mèg egy másik taxit is maguknak, vagy a TGFSZ kártalanítja őket peren kívüli megállapodással az elvesztett szerződésük miatt?
Lehet, hogy hülye f@sz vagyok, de én egy kicsit tovább gondolkodom a 280ft-os fix tarifánál! Egy kicsit nagyobb a kár amit okoztatok, mint a nyereség!
|
forest95 | 2013.05.03. 03:30:53 / # 270658 |
|
Zsolti!
Nem a -25 literes csomagtartóm érint hátrányosan! Hanem minden más pontja a rendeletnek. Tényleg nem érted Te sem vahy direkt nem akarod érteni? A -25 literes csomagtartó miatt lehet venni majd 2015-ben másik autót, de addig egyszer feleslegesen le kell fóliáztatni, aztán eladáskor le kell szedetni a fóliát és esetlegesen fényezni ott ahol a fólia miatt feljött a fényezés. Azonkívül ott van még persze a kifizetetlen hitel! Aztán a megkötött reklámszerződés ami pl az autóm két oldalán látható és havi több tízezer forintot jelent, ezután nem lehet, tehát korlátoznak a vállalkozói jogaimban. Aztán ott van még pl sok vállalkozó taxisnak a privát munkaszerződése egy akármilyen másik vállakozással, ami meghatározza neki, hogy milyen színü autóval kell elvégeznie a munkát. Nekik mi lesz az ilyen szerződéseikkel? Ki fogja kártalanítani a vállalkozói jogaikban sérült vállalkozó taxisokat? Talán a TGFSZ vagy az OTSZ vagy a BKIK? Rendben van nem perelek a rendelet ellen. Akkor viszont perelem a TGFSZ-t és személyesen Téged, a rendelet által ért anyagi kár miatt. És ha véletlenül nyerek, akkor majd a többi károsult taxis is perelni fog Téged. Fel tudjátok egyáltalán fogni, hogy mekkora anyagi kárt okoztatok ezzel a rendelettel nagyon sok taxisnak, azon kívül, hogy autót kell cserélnie? Miután tevékenyen részt vállaltatok a rendelet megszületésében, a gatyátokból ki lehetne perelni bármelyikőtöket! Nektek érdekvédőként a taxisok érdekeit kellene néznetek és nem hajbókolva melegszarig benyalni a politikai hatalomnak és fületek farkatok behúzva mindent aláírni amit elétek tolnak. Addig örüljetek amíg a per a rendelet egyes pontjai és a bevezetés ellen szól ès nem érint személyesen benneteket TGFSZ vezetőket.
Előzmény: #270640 Apuka 2013.05.02. 15:12:36 |
mercedes | 2013.05.03. 00:40:07 / # 270653 |
|
Ő hiába nyugszik meg. Én még ideges vagyok.
Nekem egy másik autó kell.
Meg tudom venni , de 280Ft/km-ért nem akarom.
Hmmm?
A szép fényes autós szállodásoknak meg nem kell sárga fólia.
Hmmm?
Nekik mit veszel? Szép sárga 212-es mergát, Vagy jó lesz nekik a rönyó fluence? Vagymi?
Előzmény: #270652 mozinéző 2013.05.02. 20:50:17 |
mozinéző | 2013.05.02. 20:50:17 / # 270652 |
|
Ha veszünk Forestnek pár liter csomagtartót megnyugszik? Én vállalok egy litert!
Előzmény: #270646 tomajer 2013.05.02. 19:51:46 |
tomajer | 2013.05.02. 20:38:12 / # 270651 |
Nna csak mert azt nem tudom biztosan, hogy tényleg csak az egészet semmisítheti e meg a bíróság, de sajnos ilyet állított ügyvéd. Viszont a második pontja, hogy ők ne módosíthatnák, amit mi nem kifogásolunk, az úgy marhaság ahogy van. bármikor bármelyik döntésüket egy módosító indítvánnyal megváltoztathatják... és teszik is szinte nap mint nap.
|
|
tomajer | 2013.05.02. 20:36:09 / # 270650 |
Azért ennek járj utána.....
|
|
tudomis(kibic) | 2013.05.02. 20:20:52 / # 270649 |
|
Ha hangsúlyozottan a rendelet egyes pontjainak a megváltoztatását kéred a bíróságtól, akkor hatáskörében a többiről nem dönthet!
Ha a közgyűlés határozatainak bizonyos pontjait nem kifogásolod, akkor ők a saját döntésüket NEM VÁLTOZTATHATJÁK MEG!
Ha bíróságon támadsz bizonyos pontokat, akkor nyersz, ha szakmailag/emberileg/gazdaságilag tudsz olyan támadást indítani, melyek alkotmányos/alanyi/szociális már megszerzett jogaidat sértik, a rendelet ezzel ellentétes.
Lehet hatástanulmányt készíttetni, vagy annak hiányára hivatkozni...
(Atomra sajnálom, hogy ennyire nem tudtok higgadtan gondolkodni...)
TÁN EZÉRT FIRKÁLOK?!
|
tomajer | 2013.05.02. 19:51:46 / # 270646 |
De lehet rosszabb!!!:-(
Mi történik, ha nyertek, és:
[b][i]"
Visszavonják a rendeletet. Az egészet, mert tudtommal legalábbis a bíróság csak az egészet vonathatja vissza.
Tarlós, és a teljes klikkje dühös, mert komoly presztízsveszteség.
Fogják magukat, átszövegeztetik az ügyvédeikkel, hogy a bíróság ne találjon rajta fogást, kivesznek belőle minden kedvezményt amit kiharcoltunk, és bejelentés nélkül elfogadtatják a következő közgyűlésen.
..... akkor fessük az ördögöt a falra:
Fix tarifa nix.
Éjszakai tarifa nix. ( marad a maximált 240.- )
Összes szigorítás (a bírósági ítélethez igazítva) azonnal." [/i][/b]
A történelem most ismétli önmagát.
Már volt létszámszabályozás. Egy pár fős taxistömörülés megcsáklyázta!!!
Most van fix tarifa. Egy pár fős taxistömörülés meg akarja csáklyázni.
Ha sikerül, soha többet nem lesz rá esélyünk, mert majd erre a bírósági ítéletre hivatkoznak.
És mondhatjuk mi, hogy a bíróság nem azt mondta, hogy..... leszarják majd, ahogy most a létszámszabályozási kérdésünknél is az egykori alkotmánybírósági határozatra hivatkozva hajtanak el.
Sírva rimánkodva kérem, hogy gondoljátok meg mit tesztek.
És persze azt is, hogy utána ha baj lett, ne nekem kelljen demonstrációt szerveznem azért, hogy valamennyit visszakapjunk abból amit miattatok elvesznek.
Előzmény: #270641 mercedes 2013.05.02. 15:50:23 |
|
Mat | 2013.05.02. 18:07:48 / # 270643 |
|
|
warrior | 2013.05.02. 17:20:54 / # 270642 |
Nocsak nacsak végre valaki megfogalmazza a mai helyzetet.Bizony ez az igazság.Míg mi tüntettünk,vonultunk,addig a többség címre nyomkorászott.Még egy fuvart megbírt csinálni.
A taxisok zöme eladta a lelkét egy fuvarért.
Most amikor jön a szívás,akkor nyivákolnak.Visítsatok barátaim /tisztelet a kivételnek /,remélem jókat fogok derűlni még a kialakúlt helyzeten.Résztvenni már nem óhajtok benne.Fizessétek az ügyvédnek a 3000ft/fő díjat.
Akkor kellett volna beáldozni a nyolckilós fuvart,amikor itt volt az ideje.
warrior
Előzmény: #270636 baupexim1 2013.05.02. 13:47:12 |
|
mercedes | 2013.05.02. 15:50:23 / # 270641 |
|
Az Imi is és én is ott voltam minden egyes találkozón. Tag vagyok, tüntettem demonstráltam, mint ahogyő is. Itt és ott nem kérni kellett volna, hanem azt mondani : NEM. Nem összebútorozni ezekkel. Akkor tisztázni , hogy országos nem országos, és nem is a taxisokat képviseli. Kevés tagotok van. Igen , de még mindíg több mint országosnak. Több közötök van ott ülni megmondani, hogy NEM AKARJUK, Nem fogjuk. Most sajnos a kezünkbe kell venni a dolgokat. Ha sikerül jó, ha nem akkor se lehet ennél rosszabb. Bukunk 3000 Ft-ot. De legalább megpróbáltuk. Sajnos veletek nem megy.
|
Apuka | 2013.05.02. 15:12:36 / # 270640 |
Szia Imi!
Tegnap intéztem hozzád pár kérdést. nem válaszoltál rá.
Igaz, nem is vártam, hogy válaszolni fogsz.
azt írod, hogy a fővárosi rendelet ha átmegy, jelzésértékű lesz az országos rendelet megalkotóinak.
Imi!
Lehet, lemaradtál. A fővárosi rendelet már átment. mi több, a közlöny is lehozta.
A hatályba lépése lesz ősszel.
lényeges különbség.
A minisztériuminak nem lesz jelzésértékű mert az a fővárosi rendelet hatályba lépése előtt 2 hónappal megszületik.
Szóval..
Azt a részét értem a pertársaságosdinak, hogy több pontja is hátrányosan érint sok embert. De ne magyarázd bele, hogy mindez törvénytelen. ez két különböző dolog.
Nekem az a véleményem, hogy az az energia amit ebbe a pertársaságos akármibe fektetsz, fektettél, egyrészt nem most kellett volna, másrészt pedig nem erre. és itt jöhetne egy csomó HA..
Ha egy évvel (vagy korábban) ezelőtt is ilyen aktívan foglalkoztatott volna a dolog ( nem csap téged, másokat is ide értek)
ha ezzel a vehemenciával segítettél volna nekünk..
nem biztos hogy itt tartanánk.
Na ez elmúlt, csak a HA... maradt.
vergődtök itt a fővárosi rendelet kapcsán (persze jórészt igazatok van)miközben nem az lesz a gáz. Persze neked mindegy, hiszen 10 évnél fiatalabb az autód meg talán hiteled sincs rá.. ( tényleg jól mehet a mobilnál) csak az a fránya 30liter különbség a csomagtartónál..
de nem számít! menjünk neki mert lesz@rom hogy másnak milyen kínja van. az enyém a legfontosabb. és ha én nem élem túl, hát más se. nehogy má' másnak jobb legyen.
nem akarok tanácsokat írni ( nehogy megsértődj), csak hangosan gondolkodom, de egy ilyen dolgot mint ez a per izé legalább úgy kellene kezdeni, hogy vagy fogadok egy szakembert vagy magamtól utána nézek, hogy hol a bibi ( már ha van) ebben a rendeletben,
utána eldöntöm, mit és hogy akarom megtámadni és ha erre kell a perizét megalakítani akkor pontról pontra leírom az érdeklődők számára hogy uraim, ezek és ezek a pontok ellen lehet törvényességi kifogást emelni.
slusz.
aztán ha nincs benne a felsorolásban a csomagtartómra vonatkozó kitétel akkor erre keresek társakat, hogy akinek gondja van a csomitartó mérettel, keressen meg. és akkor lehet menni. akárhová..
de ha így csinálnád, ha így keresnéd a társakat, biztos vagy benne, hogy találnál?
Vagy inkább azzal szembesülnél, hogy
áh.. úgy is pont autót akartam cserélni..
áhh, az a két év kifutás amit a rendelet biztosít pont elég nekem...
ok, itt van 500 ft..aztán a maradék 2500-öt majd a jövő héten adom mert most éppen tele vagyok csekkel.. ( aztán persze ugyanúgy nem fog jelentkezni)..
Imi!
nem lebeszélni akarlak, félre ne érts!
De mi ezt végig csináltuk.
Ha elhiszed azt hogy tömegével fognak tódulni az emberek.. de komolyan? tényleg ezt hiszed?
Ne hagyatkozz az én véleményemre, ne foglalkozz az általam tapasztaltakkal!
Csak szánj rá pár napot és menj végig a drosztokon, benzinkutakon, kávézóknál (szándékosan nem írtam a tulipánt) pihenő kollégákhoz és add elő nekik. ott személyesen fogod megismerni a véleményt. nem az enyémet, a TAXISÉT! sanax-ot vigyél magaddal, szükséged lesz rá.
ha erre rá szántál 1-2-3 éjszakát és ugyanennyi nappalt és azok után is úgy érzed, vágj bele.
de csak azért mert téged hátrányosan érint a - 30 liter, azért még legyél "darázs"!
Üdv
Zsolt
Előzmény: #270634 forest95 2013.05.02. 13:10:48 |
|
tomajer | 2013.05.02. 14:14:55 / # 270638 |
Tudod, az ember elmondja egyszer kétszer, százszor valakinek, hogy "hülyevagy" ne így csináld, ne ezt csináld, mert baj lesz... stb.
Aztán amikor rádöbben, hogy a másik tényleg ... nna akkor nem mondja többet.
Minek?
Előzmény: #270628 forest95 2013.05.02. 12:38:14 |
|
baupexim1 | 2013.05.02. 13:48:44 / # 270637 |
|
egy kedves barátomtól loptam:
"Amíg a nyájjal haladsz, az életed viszonylag könnyű, a jó és rossz dolgaival, se nem túl sok zuhanással, se nem túl sok emelkedéssel. Amikor ki akarsz szállni a megszokottból, nemkívánatos erők százai fognak megkörnyékezni, élénken "érdeklődve": merre tartasz. Olyan, mint a mesében, ahol a csodálatos palotát félelmetes sárkányok "őrzik". Ekkor döbbensz rá, börtönöd milyen jól szervezett! Hullámvasút kezdődik, miben éppen akkorát zuhanhatsz, mint amekkorát emelkedtél. De ezen is túljutsz, mint a mesehős..."
|
baupexim1 | 2013.05.02. 13:47:12 / # 270636 |
|
nem bp-i vagyok...rám az országos lesz érvényes...
és tudod, miért nem izgat? mert volt 300 ember, aki mindig ott volt, amikor kellett, a többi sokezer meg azt mondta, amíg a többi tüntet, egyet tudok lökni pluszba. 680ért. de ha 5 tüntetés volt, akkor 3400 ft...
na ennyiért adta el a becsületét többezer taxis. azoknak akarjon jót a kettébaßott kurva anyja, az.
Előzmény: #270634 forest95 2013.05.02. 13:10:48 |
forest95 | 2013.05.02. 13:13:16 / # 270635 |
|
Ja és hozzáteszem ugyanaz a TGFSZ, OTSZ és BKIK fogja véleményezni akik a nyakunkra zúdították a bp-i rendeletet! Úgy hogy ne reménykedj semmi jóban!
Előzmény: #270633 baupexim1 2013.05.02. 12:57:57 |
forest95 | 2013.05.02. 13:10:48 / # 270634 |
|
Elég nagy baj, hogy nem izgat a bp-i rendelet. Ha ez a rendelet minden ellenállás nélkül átmegy és bevezetik szeptember elsején, akkor ez jelzésértékű lesz az országos törvény megalkotóinak! És az már törvény lesz! Nem rendelet!
Előzmény: #270633 baupexim1 2013.05.02. 12:57:57 |
baupexim1 | 2013.05.02. 12:57:57 / # 270633 |
|
engem a bp-i rendelet nem izgat, beleszarok. az országos annál inkább érdekel. de eddig nem sok Kollégát hallottam, láttam, olvastam itt, aki emiatt aggódna...
pedig a szállítási törvény országos keretrendelet, aminek az elemi kötelezőek lesznek mindenhova...ha belebasznak 8 évet, akkor bp-re is érvényes lesz a 8.
emiatt kellene jobban aggódni...szvsz
Előzmény: #270467 forest95 2013.05.02. 12:49:34 |
forest95 | 2013.05.02. 12:49:34 / # 270467 |
|
Még nem vagy! Lépj be! :)
|