Hozzászólások száma: 2890
Oldalszám: 145
Témakörök > Droszt Híradó > Taxisfelvonulás A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2010.02.21. 05:17:35 / # 259335
Pár dologban maximálisan egyetértek veled, de pár dologgal kapcsolatban meg sajnos nagyon más irányú tapasztaltaim vannak. Maradjunk az érdekeltségnél: 2 dolgot említenék meg neked. Az egyik a Chevrolet Gombosnál volt egy akció, jól beharangozva. INGYENES OLAJCSERE KITŰNŐ MINŐSÉGŰ OLAJJAL! Annyi kérés volt csak, hogy a szűrőket hozzák a kollégák. Szerinted hány taxis ment el? 0 db Minket kérdeztek a kudarcukkal kapcsolatban, mert számukra felfoghatatlan volt. A másik: Night Club megnyitó: Ingyen ehetett, ihatott, még tombola is volt, ahol annyit nyerhetett, amennyit egy jó hétvége alatt sem...hozhatta asszonykáját, bnőjét, szeretőjét. Pontosan attól hajtva, mert én is kíváncsi voltam, hogy ilyen feltételek mellett, milyen tömeget lehet megmozgatni, szóróanyaggal taxiról-taxira járva mentem 3 napig(!!!) munkámat elhanyagolva, inkább csak mímelve. Azt hittem elájulok, amikor a kemény magot (akik szinte minden ilyen rendezvényen jelen vannak) 5...azaz 5 új taxist tudtam beszervezni....(ebből kettő nyert is). Ilyen rossz arányra még én sem voltam felkészülve lélekben. Amiben viszont 100%-ig egyetértek veled az ez: Á, nincs megoldás.Még nincs! Mindegy, elmegyek és legalább találkozok pár emberrel személyesen, akiket csak innen ismerek, na meg pár régi haverral is....beszélgetünk egy jót, nevetgélünk, azt megyünk melózni tovább :-))
Bántelki Lajos 2010.02.21. 05:06:51 / # 259334
Sajnos, mindaddig, míg ilyen széthúzás van, nem lesz megoldás! Nézd meg Pl, a tegnap délutánt, meg az estét. Nem is tudom, hogy hány órán keresztűl ültem itt és 1 halom ember azzal volt elfoglalva, hogy mi nálunk a tarifa, meg, hogy fizetem -e az adót, stb. Már kezdtem azt hinni, hogy titkon szerelmet akarnak vallani! Szerintem, nem mással kellene foglalkozni, henem a problémával! Viszont, mindaddig, míg 2 taxis 5 felé tud húzni.... Ki ne szeretne szebb jövőt, biztonságosabb megélhetést a családjának? De az a demonstráció... Hát, szerintem elhamarkodott ( Tomacsekinek ebben igaza van ) és nem lesz ütőereje! Ebben viszont, Ti is hibásak vagytok az én szememben! Miért nem lehet szórólapokat gyártatni és cca 2 héten keresztűl szórni azokat!? Mondjuk: Szeretnél 20 Ft -al kevesebbet fizetni az üzemanyagért? Akkor gyere és szavazz! ( Bocs, nem tudom kiemelni ) És jönne. Szavazna és belépne 1 szervezetbe! És mikor megvalósulna, hogy a Shell 20 Ft kedvezményt ad.... Na akkor lenne 1 ütőtábor! Akkor lehetne mozdulni! De így? Este kiküldtük sms -ben, hogy érdekel -e valakit ez a dolog. Tudod, mennyi visszajelzés jött? 0! Zéró! Ennyi! Sajnos! A taxisokat nem felébreszteni kell! Érdekeltté tenni! Szerinted, mi foglalkoztatja, ha elmeg erre a demo -ra? Te nem voltál ott és mennyit kerestél. Á, nincs megoldás.Még nincs!
csogu 2010.02.21. 04:51:06 / # 259333
Nézd, az biztos, hogy nem vagyok magamnak rossz társaság, így szívesen társalkodom magammal:-) Közben találtam egy ilyen petíciót, amit mások, más üggyel kapcsolatban fogalmaztak meg....nekem ez speciel tetszik Sajnos én ehhez a túlzott hivatalos stílushoz nem értek és igazándiból nem is biztos, hogy egyetértek azzal, amik itt lehangzottak mindenfelől. Persze, jó lenne egy szabályozottság, jó lenne tisztességes munkával tisztességes megélhetést teremteni, de sajnos én nem hiszek ebben az egészben, már mint abban, hogy itt hivatalosan bármit is el lehet érni. A másik, amire szeretném felhívni az itt lévők figyelmét, hogy sok kollégánknak, barátunknak, nincsenek évei hátra... Nincs lelki tartalékaik, anyagiakról már nem is beszélve...itt ha megoldást keresünk, vagy szeretnénk, akkor azonnali változtatásra lenne szükség. Az meg nem a petíciók benyújtásáról szólna. Természetesen elmegyek holnap én is, hiszen most már érdekel is a dolog, érdekelnek az ebben résztvevő emberek és...és valahogy nem tudok itthon maradni, miközben tudom, hogy páran veszik a fáradtságot és megpróbálnak valamit, aminek a sikere előre elkönyvelhető. Nem érezném jól magam a bőrömben. Meg tomajerre is figyelni kell, mert este találkoztam vele és furcsa fény csillogott a szemében...és terepszínű gyakorló ruhában volt...ez nem jó jel nála :-) Az igazi gondot abban látom, hogy még itt is, ezen az oldalon, annyi ellentétes érdek feszül egymásnak, hogy azt felsorolni sem tudnám már. Az egyik kolléga mondta ma, hogy akkor lesz itt valami változás, ha a tőkeerős cégek érdekei már annyira sérülnek, annyira el lehetetlenülnek, hogy ez cselekvésre kényszeríti őket. Szerintem igaza van... Nem említenék nevet, mert nem szolgáltatnám ki az illetőt, de már kérték tőlünk cégvezető szintről is, hogy ébresszük már fel a taxisokat, hogy lépjenek valamit, mert ez már vicc, ami itt folyik ebben a szakmában... Jó, én benne vagyok, amennyiben egy csinosabb kolléganőt kell megcsókolni, hogy felébredjen lassan 100 éves álmából...:-))) A baj igazándiból az, hogy ott van nagy tévedés, hogy a taxisok alszanak és fel kellene őket ébreszteni...szerintem meg kómában vannak, a teljes agyhalál állapotában:-)) Különben meg nagyon csesztetnek engem páran, hogy 164 forinttal megyek, miközben ők meg olyan transzferekkel, ami 120 forintra sem jön ki...akkor meg miért pont engem csesztetnek? Én sem szeretnék semmi mást, mint dolgozni becsülettel és nevelni a gyermekeimet...ez olyan lehetetlenül nagy vágy ma, Európa szívében, a fene nagy demokráciában? Eh, picit el vagyok keseredve és tényleg nem marad más megoldás, mint tomajert demonstratíve felgyújtani...az legalább nagyot szólna :-)))
Bántelki Lajos 2010.02.21. 04:28:49 / # 259332
Szia! Éppen öltözködöm ( megyek gályázni ) és gondoltam megnézem hogyan alakultak a dógok :-) Észrevettem valamit, ami tálán számodra is feltűnt! Az utolsó 4, 5, 6? hozzászólásban mintha magaddal beszélgetnél. Na, jó, jó, csak úgy mellesleg.... Tudom mááá... Idejössz hajnalok hajnalán, írsz nagy buzgón és kihasználod, hogy senki nem mondd ellent! Majd mikor jön a látogatottság ? megpattansz mondván mész szuszikálni. Mondták már, hogy Te 1 életművész vagy?! Na, jó, lassan már visszakéne húznom a nyelvem... :-)))
csogu 2010.02.21. 04:23:27 / # 259331
Milyen formában nyújtható be a petíció? Petíció benyújtására két lehetőség áll rendelkezésre: * levélben, * elektronikus formanyomtatvány kitöltésével. A petíciónak átfogónak kell lennie és a kérdéshez kapcsolódó valamennyi tényt tartalmaznia kell, de el kell kerülni a túlzott részletezést. Világosan és olvashatóan kell írni, és a petícióhoz összefoglaló csatolható. levélben : Amennyiben Ön levélben kíván petíciót benyújtani, nem kell formanyomtatványt kitöltenie vagy szabvány szövegformát követnie. A petíciónak azonban tartalmaznia kell: * az Ön nevét, állampolgárságát és állandó lakcímét (csoportos petíció esetében legalább a benyújtó vagy az első aláíró nevét, állampolgárságát és állandó lakcímét). * az aláírást. A petícióhoz mellékleteket csatolhat, például a petíciót alátámasztó dokumentumok másolatait.

csogu 2010.02.21. 04:14:35 / # 259330
Ú, bonyek....visszaolvastam:-))) Mind1, hagyjuk... Más: 2 dolog lenne, amit most kérdeznék...az egyiket kérdeztetik velem. 1, Nem ugrana neki valaki már tényleg ennek a petíciónak vagy minek, azt nem rittyentene egy értelmes valamit....pl. Indi szintjén? 2, Málna, kérlek ne kapd le a fejem, de éjszaka egy lámpaváltás alkalmával egy számomra idegen kolléga (biztos olvas minket) kérdezteti, hogy Te tiszteleted teszed-e a hétfői...eseményen? Én megelőlegeztem egy igen választ, de tomajer aszondta nem biztos, mert hogy ez nem politikai vonal és nem akarsz a Fidesz ellen tetsző dolgot tenni...bár én ezt így nem nagyon értem, de biztos így van.

csogu 2010.02.21. 03:48:22 / # 259329
Legalább a stílus őszinte volt, ne kérj érte elnézést:-) SOKKAL JOBB EGY ŐSZINTE ELLENSÉG, MINT EGY HAMIS BARÁT:-))
csogu 2010.02.21. 03:45:57 / # 259327
Dehogy hányok rád, nem tennék ilyet, Te annál sokkal értékesebb és értelmesebb ember vagy. Csak amikor kifejtetted villám diszpécserkedésed alkalmával a véleményed a taxisokról és utána visszakényszerültél a bal1-be, akkor voltak, akik melléd álltak...és most azoknak fordítasz mindenféle ürüggyel hátat...én csak erre próbáltam felhívni a figyelmedet, de ismét megkaptuk az utolsó mondatodban:-))
csogu 2010.02.21. 03:22:12 / # 259326
Isten megteremté a férfit, majd rájövé, hogy túl tökéleteset alkotá. Isten erre megteremté a nőt, majd észrevevé, hogy a férfi ebben nagy élvezetét lelé. Isten erre megteremté a nőnek a fejfájást, de látja, hogy a férfi még így is nagy élvezetét lelé. Erre Isten megteremté a fogat, ellátá azt ideggel és megalkotá a fogorvost. Istenem, jó munkát végeztél!

taxisfelvonulas 2010.02.20. 23:01:50 / # 259325
tomajer 2010.02.20. 23:00:33 / # 259324
Kicserélve. És rimánkodva kérlek felejtsd már el, a nemlétező szervezetre való hivatkozást. Nagy bukta lehet!
taxisfelvonulas 2010.02.20. 22:56:52 / # 259322
Jogos! Tom485 Úr mondata jobb, Tomajer Úr!
tomajer 2010.02.20. 22:47:46 / # 259321
Meg a villamosjegy....majdnem felálltam az autóban:-)
tom485 2010.02.20. 22:43:27 / # 259320
A céges taxik vezetői elérték, hogy az utcáról már szinte lehetetlen dolgozni, mert a tarifák olyanok, hogy olcsóbb taxit rendelni telefonon. A taxicégek vezetői ... így jobb lenne :-) Amúgy jó! Benne van a fix tarifa tehát... JÓ!

tomajer 2010.02.20. 22:39:04 / # 259323
Frissült a PETÍCIÓ: [b]Tisztelt Demszky Gábor Főpolgármester úr! Tisztelt Hónig Péter Miniszter úr! Tisztelt Héray László Igazgató úr! Az elmúlt tíz évben semmilyen érdemi változás nem történt Budapesten, amely elősegítette volna a fővárosban dolgozó több ezer taxisofőr boldogulását, megélhetését. A folyamatosan szűkülő piacon a vállalkozás szabadságára és az Alkotmánybíróság döntésére hivatkozva folyamatosan adják ki az újabb és újabb droszt-engedélyeket, amellyel a meglévő vállalkozásokat lehetetlenítik el. A meglévő vállalkozásokat is védeni kell. Elvileg a taxik csak taxiállomásokon állhatnak, ott szabad az utasokra várakozniuk. De a jelenlegi 5700 taxi-gépkocsi hogyan férhet el a 328 db, összesen 1480 várakozó helyen? Jelenleg ott tartunk, hogy tömegközlekedéssel drágábban utazhatunk, mint taxival. A BKV viteldíjai minden évben emelkednek, de a taxi-viteldíjak 2000 óta nem változtak. Az elmúlt 10 évben minden költség emelkedett, úgy látszik erről Önök nem tudnak. Jelenleg a taxisofőrök jóval az önköltségi ár alatt dolgoznak. A tarifa-maximálás ma már idejét múlt, mert pillanatnyilag a fő veszély a piaci verseny felpörgése és az öngyilkos árverseny, ahol a végtelen számú egyéni vállalkozó nem tudja érvényesíteni a valós költségeit. Családok lehetetlenülnek el, az autóhitelek dőlnek be. A taxicégek vezetői elérték, hogy az utcáról már szinte lehetetlen dolgozni, mert a tarifák olyanok, hogy olcsóbb taxit rendelni telefonon. A cégeknél dolgozó alvállalkozók rákényszerülnek a nyomott árak alkalmazására. Az utcán már megjelentek a fehér rendszámmal fuvarozók, a fehér rendszámos személyszállítók, a különböző feliratú világító szabadjelzőkkel rendelkező gépkocsik, melyek messziről taxinak látszanak. Ezért követeljük: 1. Azonnali létszám-korlátozást! (Taxiállomás-férőhely x 3. A meglévő engedélyeket megtartva.) 2. Hatósági fix-, vagy minimumtarifa bevezetését! (BKV vonaljegy árával azonos fix kilométer-díjat!) 3. A szakmában lévő vállalkozások védelmét! Követeljük a szakma átfogó reformját! Mindehhez felajánljuk segítségünket! Budapesti Taxis Szövetség (amit én átírnék: Budapesti Taxisok -ra. tomajer) Budapest, 2010.február 22.

tom485 2010.02.20. 22:28:08 / # 259319
Akkor OK ! Azt hittem jár neki valami lé :-)
tom485 2010.02.20. 22:26:52 / # 259318
Az a baj, hogy most beleriadtál, de nagyon nagy marhaságot írtál! Nem erről volt szó!
tomajer 2010.02.20. 22:26:11 / # 259317
Mert tudja, hogy engem ez "is" érdekel:-) Nem véletlen bosszant azokkal a mondatokkal, hogy: "Itt öten elvitatkozunk" vagy, hogy: "Sajnos negyon kevesen járnak ide" Tudja, hogy ezekre hiú vagyok, és ugrok:-) Jó gyerek ő...jó pofán kéne verni! Hergeli itt a kisebbet:-)))
törölt felh. 2010.02.20. 22:22:05 / # 259316
Mert amit ö csinál annak már köze nincs a taxizáshoz.. kB azért. Nyereség orientált. Effektív a fix tarifa megölné...
tom485 2010.02.20. 22:18:39 / # 259315
Tomajer! Mé van a Lajos állandóan elfoglalva azzal, hogy mekkora forgalmat csinál? Forgalom után jár neki valami? :-)
Oldalszám: 145