Hozzászólások száma: 2890
Oldalszám: 145
Témakörök > Droszt Híradó > Taxisfelvonulás A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2010.02.18. 11:50:50 / # 258708
Hát persze. A blokád is csak négy napig tartott:-)
baupexim1 2010.02.18. 11:49:28 / # 258707
nem Tomi, addig maradunk a városháza előtt, amíg nem történik változás:)
málna 2010.02.18. 11:49:27 / # 258706
Hüjjjegyerek! :)))
csogu 2010.02.18. 11:48:05 / # 258705
Nézd, lehet úgy is kérni, hogy azonnal akarjanak adni. Kérdezd csak meg a Lajost :-))
tomajer 2010.02.18. 11:46:21 / # 258703
Áhh! Csak éppen most jönne a "ribizlis" szindróma. Megsimogatnák, buksi fejünket, és mindent megígérnének. Mi meg mit tehetnénk??? Elégedetten, a "győztes" mosolyával az arcunkon hazamennénk... büszkén mutogatnánk a gyerekeinknek a frontvonalban készült képeket a hallotaxin, és várnánk... a csodát! :-)
csogu 2010.02.18. 11:45:45 / # 258704
Talán...ha elegen leszünk...de visszafelé felszedjük:-))
baupexim1 2010.02.18. 11:43:45 / # 258702
talán össze tudunk dobni egy kiló mogyoróra valót is:)
csogu 2010.02.18. 11:42:01 / # 258701
Annyiban nem értek csak egyet, hogy pontosan a választások miatt lehetne kicsit keresni valamit a dolgon. Hiszen pont most nem hiányzik nekik egy balhé a taxisok részéről. Gyorsan be kellene fogniuk a szánkat... Főleg ha beleviszünk egy kis politikai vonalat is...pl. Bao ülne az első autón rohamsisakkal a fején, kezében egy transzparenssel...Málnát meg beöltöztetjük mondjuk...mondjuk...Erdélyinek :-))
baupexim1 2010.02.18. 11:34:03 / # 258700
a szervező azt mondja, írjunk jobbat, mint Ő. nem fogok írkálni, nem fogok kritizálni, hisz tenni szeretne valamit, igaz elég szélcsap módon...:) a probléma fő vonala a létszám-droszt-tarifa hármas fő kérdése ez lehetne a fő irányvonal. ha egyenként vizsgáljuk a kérdést, akkor megláthatjuk, hogy a három fő probléma szervesen csatlakozik egymáshoz. nyugaton jól működik az egy drosztférőhely x 3 taxi. nálunk miért ne működhetne jól? nem kell hozzá diszkrimináció, nem lehet belekötni, hisz nem a taxisok számát korlátoznák le, hanem az engedélyek számát. a tarifa a bonyolúltabb perpillanat... nem hiszem, hogy a maximált árat kellene feszegetni, hiszen a jelenleg Budapesten működő 23 taxicégből jó, ha 7 megy normális tartifával. mit mondanának? - Uraim, a 80%-uk a maximum ár alatt dolgozik, vannak az árban tartalékok, tessék kihasználni! majd elhajtanak minket, miután körberöhögtek... tudom, jönnek majd a Kollégák, hogy de akkor nem lesz munka... de lesz, ha nem csak a tarifához nyúlnak hozzá, hanem a fent vázolt hármas egészéhez! ezt kell elérni, ezt vegyétek be a petícióba. bár idén választások és önkormányzati választások is lesznek, kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy a mi problémáink foglalkoztassák Őket,de ha komolyan gondoljátok a megmozdulást és a petíciót, akkor ne felesleges idő és pénzkidobás legyen, hanem komoly érvekkel győzzétek meg Őket! biztos vagyok benne, hogy a Kollégák segítenek megfogalmazni a peticíót, ha van értelme, ha bevonjátok Őket, Minket!

csogu 2010.02.18. 11:33:38 / # 258699
Jah. kb. annyira, mint hozzám a skót szoknya :-))
tomajer 2010.02.18. 11:20:20 / # 258692
Igeniss:-) Csak annyira passzolt ide:-)
törölt felh. 2010.02.18. 10:53:29 / # 258675
Írtam neked epsilonon:D

csogu 2010.02.18. 10:29:05 / # 258691
Csak én nem.... Csak Te hülye vagy hozzá...nem kell ezt ragozni. De én nem csak a hallotaxiról, a mi vállalkozásunkról írtam...de azt is ide lehet sorolni. A hallotaxit, mint kommunikációs csatornát említettem meg. A hallotaxival kapcsolatos töketlenségünket nem nyilvánosan tárgyalnám meg.

tomajer 2010.02.18. 10:26:49 / # 258698
Ezt mondja a Bántelki is:-) És hogy át tudna velünk menni a betonfalon, ha hagynánk:-)
csogu 2010.02.18. 10:25:23 / # 258696
Azok az emberek, akiket itt rendszeresen szidunk, a betonfalon mentek át a céljaik elérése érdekében, mi meg a saját cipőfűzőnkbe gabalyodva fulladozunk. Sz@rok vagyunk, ezt kell felismerni és változtatni!
tomajer 2010.02.18. 10:23:32 / # 258697
Ha meghallgatod Lajosunkat rájössz, hogy nem szólt másról. Pontosan tudja, honnan kell pénzt elvenni. És sajnos, igaza van. Csak én nem.... Persze ez most nem a szakmáról szól, hanem a hallotaxis részről, és rólunk.
csogu 2010.02.18. 10:20:16 / # 258695
Ok, neked nem ment át amit mondani szerettem volna...de ez nem is lep meg, hiszen rólad is szólt, amiről írtam. Teljesen másról volt szó az írásomban.
baupexim1 2010.02.18. 10:20:08 / # 258694
a pénzt kihagytad:))
tomajer 2010.02.18. 10:15:22 / # 258693
Jajj de meg fogja simizni a fejed a Bántelki!:-) Hetek (hónapok) óta hallgatom tőle, hogy egy aranybányán ülünk, és képtelenek vagyunk vele valami értelmeset kezdeni. Rettenetesebbnél rettenetesebb ötletei vannak, hogy mit tudna vele kezdeni, ha az övé lenne.... és képzeld még segíteni is szeretne:-) Nem érti, hogy én az a pasi vagyok, akinek vannak elvei, és azok többet érnek mint a pénz. Nem ért, és valami különleges elfuserált embernek tart. Azt hiszem feladta szegény, hogy próbálkozzon velem:-) Lehet hogy le kéne ülnöd vele beszélgetni. Hátha közös erővel meg tudtok győzni. Jja ige.... 100 000 000.- az alap. Innen indul minden számolgatás... hogy jusson is maradjon is:-)))
csogu 2010.02.18. 10:06:25 / # 258690
Nem...bár az sem lenne az utolsó, de ez a kényelmes banda (tisztelet a kivételnek) úgy vérezne el ott is, mint a pinty...sajnos, önkritikát gyakorolva, velem az élen. Milyen fonalat követve jutottam el eddig? Vegyük példának pl. a Lajost. Most mindegy, hogy ki, mi és honnan jött, mit tett anno stb. A lényeg az, hogy a nulláról felállt. Ennek egy ok van, hogy nem adta fel és nem adta meg magát a sorsának...nem állt be igavonónak (mert mi itt azok vagyunk), hanem kreatívan eltervezett valamit és a kijelölt úton haladva tett is érte. Nem csak egy sima fellángolás volt részéről, hanem a kitartás fémjelezte. Hogy ez hülyeség? Ok. Biztos többen is ismertek olyanokat, akik állandó helyek megszerzésére törekszenek. Több cégnél is lehetséges az (most már), hogy ezeket a helyeket bevíve az aktuális cégéhez, ő az első soros, övé a lehetőség...sőt, a többi kolléga csak leadó fejében juthat falathoz, amiből lehetséges, hogy még az emberünk is csippent magának. Ezzel sincs semmi gond, mivel tett érte. De továbbmegyek: A Főtaxit kivéve minden jelenlegi cég is így forrt ki. Volt, vagy voltak egyesek, akik energiát nem sajnálva elindultak és létrehoztak valamit, aminek a gyümölcsét most élvezik, a termést, ami a mi esetünkben a tagdíj. Nem hiszem, hogy többet dolgoznának náluk, csak más irányba mozdultak el, ami miatt most itt szidjuk őket. Lényegében az élet minden területén csak azok tudnak kiemelkedni, akik tesznek is érte. Mi, taxisok, "csak" a tagdíjat fizetjük be, azt kesergünk, hogy nem jön be az élet... Vhogy ez úgy jön le nekem, még akkor is, ha ezzel magam is minősítem, mintha egy író venne papírt és tollat, majd napi 12 órát ülve felette, azon keseregne, hogy de igazságtalan az élet, mert Ő nélkülözni kénytelen. A munkához, a sikerhez való esélyét megteremtette (eszközök), a munkát is ráfordítja (napi 12 óra), de még sem jut semmire. Valahol nagyon hasonlít ez hozzánk. Ülünk az autóban és ugatjuk a holdat. Vagy itt ülünk az internet előtt és azt a gumicsontot rágjuk már immár 5-6 éve, ami ennyi idő alatt világosan bebizonyította, hogy nem visz minket előbbre. Persze, biztos vannak köztünk kivételek, tisztelem és becsülöm is őket ezért, de valljuk be, a többség nem így van. Itt van pl. ez a hallotaxi is. Ez egy fegyver lehetne a kezünkbe, de olyan sötétek vagyunk, hogy sz@rt sem érünk vele, csak szidjuk a saját impotens hozzáállásunk és marjuk egymást...még itt is. Szerintem bármelyik cégvezetőnek átadva ezt a lehetőséget, tudna vele élni...nem is kicsit. Mi, taxisok, meg egy nullák vagyunk. De nyugi, én állok elől...a legszebb, legkerekebb nulla... Szóval szerintem kellene venni egy 90 fokos kanyart, mert ez így...sehová sem vezet, vagyis dehogy nem, de nem hinném, hogy oda szeretnénk jutni. Itt fogunk ülni a monitorunk előtt, vagy a kormányunk mögött 10-20-30 év múlva is...kivételt képeznek ez alól azon szerencsések, akiket majd elszólít a teremtő és szidunk mindenkit, hogy nem tesz értünk semmit és nekünk nem jut semmi jó ki ebben a büdös életben. Pedig lehetne ez másként is...
Oldalszám: 145