Hozzászólások száma: 552
Oldalszám: 28
Témakörök > Droszt Híradó > BUFI THE KING FAN CLUB A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
zabos 2007.01.07. 16:06:23 / # 21699
Mire nem elég 300 forint? Busszal sem olcsóbb. 3 haverommal akartam menni de kiszámoltuk, hogy ha minden jegyet megveszünk akkor jobb ha taxival megyünk. De az meg lehetne olcsóbb. Taxisoknak miért nem éri meg ha mondjuk az én taxisom lenne és ha hívom akkor megbeszélünk egy kedvező árat és akkor csak őt hívom? Békásról Csepelre minden héten kétszer megyünk haverokkal egy klubba bulizni és kellene egy taxis aki 1500 forintért hazavisz minket. Ha valakit érdekel ez az ajánlat akkor írjon! Viszont bérletet ezért nem éri meg venni. BKV-val meg drága és kényelmetlen is és éjszaka nem jár végig.
r069 2007.01.07. 16:00:37 / # 21688
Te tényleg ennyire nem érted te tulok?Nem a 60-as években élünk amikor 300ft a más kiadás.Látom téged pont nem érdekel semmi csak a lényeg 1500ft-ért akarsz menni.Menj.Busszal.

zabos 2007.01.07. 15:52:57 / # 21696
Hiába lázadtok. Adót nem fizettek, szerelőnél ingyen akartok mindent, egyedül a benzint nem sikerült még kijátszanotok. Békás-Csepel bőven elég lenne 1500 forint. 20 perc alatt meg lehet csinálni és a benzin 200 forint. Miért nem elég nektek 20 percre 1300 forint? Legyen ebből 300 forint más kiadás akkor is marad 1000 forint 20 perc alatt. Ennél több már rablás.
r069 2007.01.07. 15:49:24 / # 21695
Sajnos megint csak hellyeselni tudok.Sajnos.
r069 2007.01.07. 15:47:51 / # 21694
Gratulálunk kedves Zabos!A Magyar sakkszövetség örömmel értesíti önt megtalálta önben az idei kabalafiguráját.Nem ön nem a király,ön a sötét paraszt! Hogy irhatsz ilyen hülyeséget?Olvass már vissza egy kicsit hogy mennyi kiadása van egy taxisnak.
kritikus 2007.01.07. 15:41:41 / # 21693
Vagy ússzon benne hazáig.
kritikus 2007.01.07. 15:40:40 / # 21692
Az ilyeneket hívják igazi hülyéknek mint te! Finomítva hozzá nem értőnek.
wolfy 2007.01.07. 15:01:25 / # 21686
legközelebb akkor csak a benzint kérd el, a taxistól ha esetleg el szeretnél jutni valahova... biztos vagyok benne hogy azt odaadja kb. 400ért, aztán idd meg majd írd ide nekünk hogy meddig jutottál el vele idióta.
csogu 2007.01.07. 14:58:57 / # 21685
A föld meg ingyé van, akkor meg mire kérnek a parasztok pénzt a zöldségért?
zabos 2007.01.07. 14:56:03 / # 21684
Még ez is túl jó nektek taxisok! 10 perc alatt kerestek 2000 forintot és még keveslitek. Mi ez ha nem rablás? A benzin ennyi idő alatt nem kerül többe mint 200 forint. Tízszeres hasznon dolgoztok. Mennyi kell még? Százszoros haszon?
csogu 2007.01.07. 14:50:18 / # 21683
Milyen bizonyításról beszélsz???:-) Megérkeztem a címre és nyomom annak a tetves órának, hiszen onnantól várakozom!!!!
csogu 2007.01.07. 14:49:29 / # 21682
Mondjatok még egy olyan szakmát, melót, ahol ennyi veszély leselkedik a melósra? Ha a bánya berobban, akkor berobban, kész, ott nem tudsz mit tenni. De megnéznék egy statisztikát arról, hogy hány bányász halt meg Magyarországon az elmúlt 16 évben, munkavégzés közben!? Mert mi leselkedik kint ránk? Kezdjük a legenyhébb dolgokkal. A folyamatos stresszel, amitől minden orvosi publicitásban óva intenek mindenkit. Különböző taxisok vannak, így a stressz mértéke is változó. Na ezt nehezebb lesz összeszedni, mint első nekifutásra gondoltam, de csak sikerülni fog. • Rögtön az indulás gondolata, már stresszel. • Beülsz az autódba (tudjátok hány kolléga fordítja el gyomorgörccsel a slusszkulcsot, hogy beindul-e a vas?) • Az első címfelvétel, az első beköszönés (itt is sok kolléga remeg, hogy vajon nincs-e tiltva, vagy esetleg nem fogadja egy rossz üzenet, hiszen előtte való nap a zavarosban halászott). • Üzemanyag (na nem az, hogy hol a legközelebbi kút, hanem hogy miből fog tankolni, hiszen a mutató vészesen a nullához orientál). • Az utasokkal járó feszültség (ezt nem sorolom fel, mert oldalakat tudna ebből bárki teleírni) • Van cím, nincs cím (mind a kettő idegesítő, hiszen nem egyszer van olyan érzésed, hogy döng a meló, csak te nem keresel) • Közlekedés (hiszen ez is része a munkánknak, és itt is ér minket stressz rendesen. Vegyük csak példaként, amikor araszolsz egy 5 perces címre és a civil előtted rutinozik.) • Az otthon, a hazamenetel (hiába megy a meló, sokszor hazavonz a szíved, amikor meg hazaérsz, akkor meg mennél ki)…ismerős érzés? Globálisan hirtelen egyszerre „csak” ennyi. Ez a stressz. Szándékosan nem írtam arról, amikor beszáll a kedves és végig az az érzésed, hogy na, most megcsinálnak, ez tuti megtámad. Az elmúlt napok fegyveres támadásai arra engednek következtetni, hogy ismét egy gyilkos év elé nézzünk!!! KI lesz az áldozat? Én? Te? A barátod? Hány rendőrt gyilkoltak le az elmúlt 16 évben? Taxist 17-et!!!! Hány postást (mert állítólag ez is egy veszélyes szakma) gyilkoltak le? Taxist 17-et!!! Hány banki alkalmazottat gyilkoltak le? (Mór tragikus és kirívó példa volt) Taxist 17-et!!! És mindezt miért? Hogy évente 330 napot dolgozzál, hogy létbizonyságban élj, te és családod, hogy amikor felébredsz, akkor az első gondolataid között szerepeljen ez: Ma korábban kellene kimenni...
nemkar 2007.01.07. 14:45:45 / # 21681
Miről beszélünk! Minek csökkent az ára? A kenyéré? A tejé? A sőré?ű Mondjon nekem vki, hogy csökkent-e vmnek az ára. Akkor a tarifa, miért csökkent volna. Senki nem vesz olcsobban semmit, így én sem. A taxi iskola jó ötlet, de ki fizeti? A cégvezetők, vagy a taxisok? Az árakat sztm, igenis emelni kell. Miért mondom ezt, azért, mert a terheim nőttek, a bevételem, meg a béka s...-e alatt van. A várakozásról: A kedvesnek, mivel bizonyítod be, hogy te 10'-e vársz rá, és nem csak 5? Az ő órája másképp jár. Lehet, hogy megint csak neked lesz kellemetleséged belőle.
csogu 2007.01.07. 14:14:21 / # 21680
A probléma már beköszöntött!!! Igaz, most azt mondják a nem taxisok, hogy mire prüszkölünk, hiszen az üzemanyagárak nem emelkedtek és ahhoz képest, ahol akkor volt, amikor beemeltünk, még csökkent is. Ez így igaz. Valami csökkent, de az élet sokkal drágább lett. Most ne keverjük bele a politikát, mert ez tőlünk független. Nekünk nem a politikai elit hozzáállását kell tudnunk megváltoztatni, hanem megértetni azokkal, akiktől függünk, akiktől függ az egzisztenciánk, a gyermekeink neveltetésére fordítható összeg, akiktől függ az egészségünk, a jövőképünk. Akiktől függ minden, hogy adjanak egy kicsit. Jól mondta az egyik cégközeli haverom: „Itt az ideje elgondolkodni azon, hogy a cégvezetők bekerestek rendesen már, és adni kellene a taxisoknak is”. Tudom, ez sem rólunk szól, hanem egy olyan sötét jövő kezd kibontakozni a cégvezetők előtt, aminek a megoldásán már most kell gondolkodni. Öregszik a szakma, a fiatalokat nem vonzza. Az „idősebb” (45-55) taxisok meg úgy hullnak, mint a legyek. Nagyobb a halálozás, a pálya elhagyás, mint a bevándorlás. Mihez fog ez vezetni? Létszám csökkenéshez. Ne feledd, már most sem vagyunk többen, mint 5-6 ezer taxis. Ebből céges maximum 5000. 5-10 év, és ez a szám jelentősen fog csökkenni. Vagyis, a cégek kényelmes megélhetése került(!!!) veszélybe. Jön majd a tanulócsoportok bevezetése (nem egy cég tervezi ezt, a kérdés csak az, hogy melyik lépi elsőre meg). De ez kevés, a szakmát kell vonzóvá tenni. Pont ezért rossz a hallotaxi, mert ezt a civilek is olvashatják. Nem csak utasok, hanem a jövőbeni potenciális taxisok. De mit olvashatnak itt? Napi 10-12 óra meló az év 4-5 hónapjában azért, hogy ne keress semmit, maximum fenntartsd magad. Na ez minden, csak nem vonzó. Adni kell a taxisnak, hogy kifelé azt a látszatot kelthessék, hogy ez egy létbiztonságot nyújtó szakma. Mert most nem az. Nagyon érdekes látnom a kezdő kollégák arcát, hallgatni a véleményüket, hogy mi most a hozzáállásuk a dolgokhoz, hogy beköszöntött a január. Kapaszkodnak rendesen. Vannak ügyesebbek, akik pillanatok alatt alkalmazkodtak, de van olyan, aki teljesen tanácstalan. Vagyis, a probléma már rég beköszöntött. A megoldás késik. Vagyis nem kellene ennek késnie, mert 2 hét alatt megoldható lenne minden, de akkor adni kellene nekünk. Vagyis meg kellene erősíteni egy olyan réteget, aki ha megerősödik, akkor fent áll a veszély, hogy ezek a fiúk megerősödvén olyat b@sznak az asztalra, hogy az megroggyan. Ez a veszély is valós, mert sok olyan elkeseredett kollégát ismerek, aki már most ott tart, hogy borítani kellene a bilit. Na ha ezek a kollégák találnak egy kapcsot, egy vezetőt, akkor jön a feketeleves. Ne legyenek kétségeid, számunkra is az lesz. Mert hiányzik az önmérséklet. Azonnal megemelni az árakat a plafonra. Kiállási díj 1000 forint. Egy kilométer 400 forint, meg mit tudom én mi még. Igen, van olyan az orvoslásban is, hogy sokkterápia, de ezt általában csak akkor alkalmazzák, amikor már nincs más megoldás. Én még mindig azt mondom, jelenleg nem szabadna az árakat emelni, hanem azt kellene megfizettetni, amit eddig ingyen adtunk. Régen ez nem így volt, de sok más sem volt így régen. Nem lehetne már azért pénzt kérni, mert bekapcsolod a sláger rádiót, nem lehetne azért pénzt kérni, mert bekapcsolod a fűtést, a klímát, de mitől ne lehetne megfizettetni a várakozást??? Tudom, tudom, megint ide lyukadtam ki, de miért? Mert elvtelen kedvezmény és ésszerűtlen is. Napi 10 óra munka alatt 10 fuvart tekintve, fuvaronként 6 percet véve alapul az napi 1 óra. Egy taxis, havonta 30 napot van kint, de 26 napot tuti!!! Az 26 óra ingyen várakozás havonta!!! Évente 312 óra – INGYEN!!! Mennyi most egy perc ketyegő? 50 forint? 312x60x50=936000 Ft!!!!!!!!!!!!!! Ami jár, járna, ami JOGOS követelés!!!! És akkor nem számoltuk azt, amikor meglépnek a kedves utasok, amikor lemondanak, amikor…amikor…amikor… Akkor miről beszélünk?
HáziPálesz 2007.01.07. 13:40:30 / # 21678
Az jó, mert akkor még 1 kis konvengencia és új probléma köszönt ránk.
hattomi 2007.01.07. 13:13:59 / # 21677
Hello megbiz6! Érdeklődnék, ha nem titok Te melyik céget képviseled? 600
csogu 2007.01.07. 12:56:56 / # 21661
Nem tudnak emelni, mivel a nappali 240 Ft/km kőbe van vésve:-( Az éjszakait tudnák emelni. 336 Ft.-ig.

törölt felh. 2007.01.07. 12:48:57 / # 21676
Te ismersz engem! :-)
HáziPálesz 2007.01.07. 12:42:35 / # 21675
Csogu! Lassan a telefonos ár utoléri az utcait. Nem tudod, hogy a telefonszámtulajok mikorra terveznek utcai emelést? Én az utcait már rég min. 300ft-tal és 1 rossz szavuk sincs.
HáziPálesz 2007.01.07. 12:37:34 / # 21674
Ez tuti.
Oldalszám: 28