Hozzászólások száma: 18670
Oldalszám: 934
Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
cheater 2009.10.14. 16:49:24 / # 193132
Azért ehhez biztosan pénzügyi analfabétának kell lenni, hogy valaki 6 millióért vásároljon autót ha a mai Magyarországon taxizni szeretne. Azért ehhez valóban ostobának kell lenni Oswald, nem gondolod? :D
cheater 2009.10.14. 16:36:22 / # 193131
Az árverseny egyáltalán nem alkalmas semmi eldöntésére. A fejletlen hyugaton a legtöbb helyen nincs is Ez úgy ahogy van nem igaz. Ezt nem gondolhatod komolyan hogy nincs árverseny. Nézhetjük bármelyik területet, ha a piacon már jelenlévő nagyok nem szoritanák ki az új versenyzőket mindenhol 5x annyian lennének. Van még sok mondás, én is mondok egyett (bár igaz ez jellemzően csak gazdasági körben terjed): Piacot szerezni mindenáron. A dolog második részében igazad van, de ez a mi szempontunkból lényegtelen. Azt fogja hivni amelyik a legolcsóbb, nem érdekli hogy ez 30Ft különbséget takar. Miért hivna mást? Azt már kideritettük hogy mi is a tescoba járunk vásárolni (bár van aki még tagadja:D) Meglátja egy új, feltörekvő taxivállat autóját amire az eddigi legalacsonyabb ár van kiirva (és pont ez a lényeg sejtelme sincs hogy ez mindösszesen 30Ft eltérést takar a teljes útra, de talán nem s érdekli) és kipróbálja. A taxisok erre elöszerettel mondják azt hogy ha ez számít neki akkor hál'istennek hogy elment tőlünk, ilyen utasokra nincs szükség. Még az is lehet hogy pár utasnál igazuk is van. Csak azt felejtik el hogy ennek a megrendelésnek vonzatai is vannak. Egy idő után már azt a céget rendeli majd ennek a 'piti utasnak' az édesanyja, a felesége, a gyerekei, a munkatársa, stb.. hisz pont ő lesz a tökéletes reklám, ennél célirányosabban senki sem tudna reklámozni.
Megbízható 2009.10.14. 16:24:06 / # 193129
"Rendesen eldönttötétek hogy én a Csaba vagyok álnéven".....Nem te egy hülye vagy. Vagy nem értesz a taxizáshoz, vagy soha nem is értettél hozzá.
Kovács Zoltán 2009.10.14. 15:45:05 / # 193128
Az árverseny egyáltalán nem alkalmas semmi eldöntésére. A fejletlen hyugaton a legtöbb helyen nincs is. Akkor ott mi van?! Írtam neked a "SŰRŰ FILLÉR, RITKA FORINT" lehetőségét. Van ám egy másik, szép, magyar mondás is. "AKI SOKAT MARKOL, AZ KEVESET FOG!" Ma már csak pusztán az alacsony árral csak a taxisokat lehet csoróbbá tenni. Nincs az az utas, aki meg tudná mondani A és B pont között mennyi lesz a viteldíj a különböző kilőméter díjjakkal. Ráadásul mennyi is lehet a különbség a 164, 165, 167, 168, 170Ft-nál? Ezek a számok mügött egy-egy társaság van.
L.H.Oswald 2009.10.14. 15:31:11 / # 193127
HÚÚ ezt aztán oda mondtad!! Lehet , hogy a Szálka is autó szerelő, és az ő apukáját is Palinak hivják? Vagy ők csak tabantot adtak a szakvizsgáért? Nem értem, nem volt Zsigulijuk? Csodás eszmefuttatás, és ahogy körűl írtad:)
L.H.Oswald 2009.10.14. 15:22:33 / # 193126
Drága barátom a City szövetkezet! A Rádió taxi a közelében sem kullog! Felesleges eggyáltalán beszélni róla. Az árcsökkentés eggyetlen dologra jó 90.- forintos gurulóra, én nem ezért vettem 6 000 000.- ért autót. És csendben megjegyzem szerintem vagyunk még ezzel Így páran.
cheater 2009.10.14. 15:20:03 / # 193125
Nemrég eldöntötted,ki hová jár vásárolni,most pedig azt,hogy lopott program fut a gépemen. 1: nem lopott!! Huú, nagyon érzkenyen érint ez a dolog ahogy nézem.. miben tévedtem szálka? Nem a tescoba jársz bevásárolni? Melyik luxusplázába jársz, ird már le a nevét. Mondjuk hogy hihető legyen nem ártana egy fénykép arról ahogy a kasszánál állsz. De ha most kiderül hogy nappalos vagy és az Auchanba jársz akkor megőrülök. Ez valóban sokat változtatna a helyzeten :-) Tehát a Word programot is jól tippeltem (ez már csak a rutin), természetesen nem lopott. Megvetted 135ezer+áfá-ért. Én elhiszem, ahogy a luxusplázás vásárlásaid is. Mostmár csak azt kellene kiigazitanod hogy a általam megtippelt javaslataid közül melyik nem áll. De ha pár igen (esetleg mind^^) akkor valld be azt is bátran. Köszönöm előre is.
L.H.Oswald 2009.10.14. 15:09:34 / # 193124
Tőlem lehetsz akár Kriszta, Feri stb ! Nem egyezik a véleményünk!!! Ez a kulcs mondat! "Mondjátok meg mi a megoldás." Igen kreativ :) Javaslok egy marketing és egy logisztikai végzetséget.
cheater 2009.10.14. 15:03:10 / # 193123
Természetesen sok mindenben igazad, de egy pont biztosan van amiben tévedsz (bár ne igy lenne, mert valóban ez lenne az igazi megoldás amit irsz). Ha nem mennének át a taxisok, nem tudná ellátni a feladatát, nem tudna komoly szerződéseket szerezni és szép lassan elvérezne. Mivel ilyen típusú versenyre egymást között a cégek nem hajlandóak (egyenlőre) ezért nem marad más mint az árverseny. Cityhez ma is sikk bekerülni, legdemokratikusabb szerkezete van, ez a demokratikus felállás mindaddig müködik tökéletesen amig a piacon minden rendben van. De ez a felállás néha kárt is okozhat, méghozzá akkor ha a piacon változott a helyzet és erre a változásra gyorsan (és jól) kell reagálni. Mi történik a citynél? Összehivnak egy közgyülést és szavaznak. Mit szavaznak meg a taxisok? '240Ft alá nem megyünk akkor inkább éhen halunk!' Csak egy-két renitens teszi fel a kérdés, hogy: 'nem lesz ebböl baj? A többi cég már mind 170Ft környékén fuvaroz..' de ezeket összeverik és bezárják a szekrénybe. Hisz ez a city taxi, ez a múltjából bőven megél. Valóban. Egy darabig. De senki ne higyje (ha tartósan megmarad az árkülönbég) hogy a city nem veszit piacot. Minél tovább csinálja annál többet. Senkit nem érdekel hogy ez a city, egy cégvezetőt aki végül rábólint melyik taxivállalattal kössön a cége szerződést pedig mégcsak nem is érdekelheti. Persze, lesz aki a magasabb áron is inkább a cityt választja, de biztos hogy ezekböl fenn lehet tartani 800 autót? Nem. Mi lesz az eredmény? Ennek a fele átpártól más céghez, igy az jócskán megerösödik. Ráadásul itt már nincs demokrácia, közlik hogy holnaptól 165Ft/km, itt a matrica, 2 órán belül legyen fenn.
szálka 2009.10.14. 13:46:19 / # 193121
Te, Cheater! Néhányszor elolvastam amiket irkáltál és próbálok ráhangolódni a gondolkodásmódodra...nem tudod véletlenül ki volt az az arcátlan alak,aki 2000 éve elfoglalta előled a keresztet?????
szálka 2009.10.14. 13:37:39 / # 193120
És még annyit drága barátom. Talán bocsánatos bűn,de nincs időm örökké a gép előtt ülni.Még egyszer leírom,ha vitázni akarsz,olvasd el azokat a gondolatokat,amiket kifejtettem több igen hosszú beírásban. Nem fogom a kedvedért idemásolni. Az nem sportszerű,hogy dumálsz "mi van Szálka,nincs véleményed?" Miközben te nem akarod végig olvasni.

szálka 2009.10.14. 13:26:38 / # 193119
Ide figyelj te MAJOM!! Eddig próbáltam mindenkivel udvariasan fórumozni,de veled nem lehet.Nem veszed észre,hogy te mindenkit csak leugatsz?? A szemedben mindenki egy ostoba ökör és a rövidlátásoddal azt sem látod,hogy kivel lehetne értelmes vitát folytatnod. GŐGÖS vagy a végtelenségig. Nemrég eldöntötted,ki hová jár vásárolni,most pedig azt,hogy lopott program fut a gépemen. 1: nem lopott!! 2: ahhoz se lopott,se másmilyen program nem kell,hogy ne írjam le az "egyet" szót úgy,ahogy te- "egyett".És mindezt többször,úgyhogy véletlenről szó sem lehet.Ennyit a helyesírási versenyről.
Kovács Zoltán 2009.10.14. 13:16:24 / # 193118
Megpróbálok válaszolni helyette én, neked. Az lett volna a helyes lépés, ha az "ős" cégek nem akartak volna versenyezni az újjal, hanem egyszerűen hagyták volna tönkre menni. Némelyik még fuvart is vitt át. E helyett, inkább olyan körülményeket kellett volna teremteni, a nála fizetőknek hogy, azok ne akarjanak átmenni a konkurenciához. Megbecsülni, megfogni (vasmarokkal), jóllakatni őket. A mai helyzetét nem ismerem eléggé a CITY-nek, de abban az időben sikk volt oda bekerülni, és senki sem akart eljönni. Pedig biztosan hallották a citysek is a másik kollégák áradozásait az alacsony fuvardíj "jótékony" hatásáról. Szerintem, én mindezt teljesen feleslegesen írom mert, én már neked is mondtam olyat hogy, "Én fizetlek, én rendelem a muzsikát!"
cheater 2009.10.14. 12:25:18 / # 193117
Rendesen eldöntöttétek hogy én a Csaba vagyok álnéven?:D Mindezt abból vontátok le mert nem egyezik a véleményünk? Azért ehhez valóban kell egy megfelelően alacsony butasági index. Ráadásul milyen véleményekröl van szó? Tök általános fasz közhelyek, ezeket már 1986-ban hallottam kávézgatás közben. Tudjátok hogy 2009 van? Ma már nem elég 10 évente reagálni a piac változásaira, ezt fél évente kell megtenni ha meg akarod tartani a poziciódat (még nem javítottad, csak megtartottad). El kell érni hogy az utas beüljön hozzád, mig ez nem történik meg addig nincs pénzed. Ezek után majd jöhet ez a tökörészés ami itt megy, de addig nincs miröl okoskodni.

üvegtigris 2009.10.14. 11:05:08 / # 193116
"Oswald.. áruld el miért nekem cimzed ezeket a gyermeteg szintü közhelyeket?" Talán,mert tudja ki vagy. Világosan látszik,hogy alma nem esik messze a fájától.Apuka is ehhez értett.Most nézd meg hol tart.Hányszor hangoztatta apuka,hogy számára mit jelent a taxis. Kb ezt:A taxis egy ruppótlan,buta,pénzsóvár élhetetlen ember.Milyen kár,hogy belőlük élt(nem is rosszul).A fuvarszervező cég tulajdonosa /sai/nem főnöke egy taxisnak sem. 20km-es fuvar esetén még mindég a T2000 164ft-os km díja jobb,mint ez a szemét tranyó. A kedvezményt pedig nem az iroda adja,hanem a mindenkori fuvart teljesítő taxis. Apucinak is írtuk a következőt:Könnyű a más f@szával a csalánt verni. A mienkkel ne verd,mert egyszer még visszaüt valaki és akkor csodálkozol,hogy a csalán csíp.
csőrmester 2009.10.13. 23:56:35 / # 193115
Mondjuk Horváth(úr)talán reklámra kéne fordítani a tagdíjunk egyrészét!? áruld már el melyik reklám szakember haverod tanácsára szarod el a pénzünk semmit nem érő lift reklámra?? biztos azért csörög a telefon a taxi4-nél mert ő is ott reklámoz!? ja,hogy az pénzbe kerül!? szerintem 56000-be az is beleférne! ha már ledugtad a torkunkon ezt a szar tarifát taáln illene reklámozni! és nem mond,hogy nem férne bele..gondolom a diszpik millókat keresnek és drága a fénymásolópapír!
cheater 2009.10.13. 22:31:25 / # 193114
Oswald.. áruld el miért nekem cimzed ezeket a gyermeteg szintü közhelyeket? Nem olvastad el jelenleg miről pletyizünk? Leirom neked, megpróbálom minél egyszerübben: új piaci szereplő tünik fel alacsonyabb áron, minden cég árcsökkentéssel válaszol (bár késve, de ez most lényegtelen) a rádiótaxi transzferárral válaszol. Helyes volt a döntés vagy sem? Ha azt irnád hogy nem akkor mindjárt ird oda azt is mi lett volna a helyes megoldás, ebben az esetben feltételezhetően tudod.
L.H.Oswald 2009.10.13. 21:27:49 / # 193113
És még néhány gondolat. A fuvar szervező cég nem főnöke a "ruppotlan taxisnak" hogy (klasszikust idézzek) A cég szolgáltatást kellene hogy nyújtson a taxis felé, és ne felejtsük el nem a cég adja a kedvezményt!!! De gondolom 19 600 000.- épp,hogy elég volt a cég fentartására. Kiszámolta valaki, hogy 650 000.- forintot kell csinálni az utcán ahhoz hogy, 120 000.- körül haza vigyél?
L.H.Oswald 2009.10.13. 21:11:53 / # 193076
Arany vagy! Tele fóbiákkal biztosan könnyebb az élet! A havi 1 750 000.- a plusz 5000.- forintokból a központ fejlesztésére vagy reklámra vagy a kisded idótaságaidra fordítottad?

cheater 2009.10.13. 19:05:16 / # 193112
Ennyi szálka? Ezt tudtad kitalálni egy nap alatt válaszként? Véleményedet már megtippeltem, anélkül hogy elolvastam volna, nincs másra szükség mint beirnod a valósat bizonyitandó hogy tévedtem. Ilyet itt nem látok, azt hiszem mind a ketten tudjuk miért. Egy helyesírási versenyben szivesen részt veszek veled, én nem ellenőriztetem minden soromat nagy izgalommal a lopott word programon. És akkor most a személyeskedés után kanyarodjunk vissza az eredeti témához és szeretném ha te válaszolnál a mi okulásunkra: mi a teendő ha új, agressziv piaci szereplő tűnik fel 30%-al a te áraid alatt? Ird be ide a megoldást, ne szégyeld ha tudod a jó megoldást. Ti valóban azt hiszitek hogy a citytaxi 240Ft-os árral indul el tendereken? És akkor ez még 'csak' a citytaxi aki - egyenlőre - még ragaszkodik az elveihez. Szóba sem került olyan cég aki alapból, telefonos megrendelés esetén 150Ft-al jár. Szerencsére - most még - kevés autója van, igy komolyabb feladatokat nem tud ellátni, de ki tudja mit hoz a jövő. A taxi4 sem 400 autóval indult. *szálka: várom/várjuk az üdvözítő megoldásod.
Oldalszám: 934