Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
cheater | 2009.10.25. 15:31:38 / # 192792 |
Igy van és nincs igazam? Honnan veszed hogy ezt én tagadnám?
Nehogymár egy tegnap alakult 20 autóval rendelkező cég pár hónap alatt felfejlödjön és elvihesse a megrendelők jó részét a piacon már 10-20 éve jelenlévő jóval komolyabb háttérrel és kapcsolatokkal rendelkező cégektől.
Ez zajlik az orrunk elött, te ezt miért nem látod? Annyira nem látod, hogy most akarsz emelni. Mondtam már, ilyen alapon kiállhatsz az Oktogonra 8000Ft/km táblával a nyakadban, körülbelül ugyanazt az eredményt éred el vele.
Előzmény: #192762 szálka 2009.10.25. 10:58:10 |
|
szálka | 2009.10.25. 10:58:10 / # 192762 |
|
Te fejtetted ki ezeken az oldalakon, hogy először LE KELL MENNI KUTYÁBA, és utána új körülmények közt újra építkezni. Ezt nem tagadhatod, bárki elolvashatja.
Csakhogy: Miközben ti marakodtok a koncon, emberi sorsokkal játszotok. Ez nem jut eszedbe néha NEMES LOVAG...?
Ha pedig már valakit keresel a családomból akivel vitatkozhatsz helyettem, tudom javasolni az egyik halat az akváriumból, talán az nem nagy szellemi kihívás neked.
Előzmény: #192556 cheater 2009.10.24. 15:48:19 |
cheater | 2009.10.24. 19:15:21 / # 192641 |
ominózus tolás után tünt el azonnal, tuti, hogy a történtek miatt
Te csak irsz vagy olvasol is? Mondom hogy nem.
Nem is tudom honnan jön a fejedbe ez a sztori (azon kívül hogy te is csak ezt tudod elképzelni). Hogy jutsz egy ilyen információhoz, ezt igy olvassák be az általánosban hogy XYZ kolléga levette az inviteles megrendelőt ezért eltávolitottuk, sajnos az invitel is vele ment? Nem.
Hogy a szerződéses partnert megtolja valaki ez minden cégnél előfordul, ettöl egy cégvezető nem hatódik meg. Betelefonál, kollégát kivágják sűrű elnézéskérés közepette és ennyi.
Van 500 ember egy cégnél, ez bámelyik cégnél elő fog fordulni akárhogy vigyáznak (még a citynél is), nem köthetnek új szerződést havonta. Illetve biztos köthetnek, csak kinek van erre türelme?
De lényegtelen, azt hiszel amit akarsz, csak idegesit hogy mindenről egy regényt kell irni mire egyáltalán elgondolkozol rajta.
Előzmény: #192636 smokie09 2009.10.24. 18:32:08 |
|
smokie09 | 2009.10.24. 18:32:08 / # 192636 |
|
Nem teltek el évek, hogy megszépítsük a dolgot.
A cég az ominózus tolás után tünt el azonnal, tuti, hogy a történtek miatt, és igen mindenki tudja, mert az utcán hamar terjednek a történetek.
A visszavételével csak az a baj, hogy ezzel a vezetők azt kommunikálják a többi taxis felé, hogy csinálhatsz bármit, elqrhatsz egy komplett céget, a kollégáid megélhetésének egy részét, egy hónap múlva feledjük, csak hozd a 61000 forintodat!
Halkan megjegyzem, hogy szerintem az Inviteltől jött bevétel a 61000-nek igencsak a többszöröse lehetett:(
Előzmény: #192623 cheater 2009.10.24. 18:02:30 |
cheater | 2009.10.24. 18:02:30 / # 192623 |
Hát én nem tudni vélem, hanem tudom.
Leirni pedig felesleges, már semmi jelentősége, ezzel csak bajba kerülne valaki aki egyébként teljesen normálisan dolgozik, valószínű nem is tud arról hogy miatta (is) van ez a dolog.
Legalábbis miatta biztosan.
Aztán hogy ezek után más cég kiajánlott elönyösebb feltételeket, voltak-e egyéb problémák, ezek már csak arra lehettek jók hogy megerősitsék a döntést.
Előzmény: #192572 smokie09 2009.10.24. 17:10:29 |
|
smokie09 | 2009.10.24. 17:10:29 / # 192572 |
|
A sztorit valóban jól írta. Sajnos!
De érdekes vagy, mert a 16866-os hozzászólásodban már Te is tudni vélted a történteket konkrét szereplőkkel együtt, majd itt azt írod, hogy egyáltalán nem ez történt. Legalább magaddal ne keverednél ellentmondásba. Te tudod a frankót, akkor írd már meg a kíváncsi kollégáknak, hogy most akkor végülis mi történt? Mi történhetett?
Ha egy cég meg van elégedve a szolgáltatásunkkal akkor miért menne?
Előzmény: #192303 cheater 2009.10.22. 19:31:35 |
smokie09 | 2009.10.24. 16:59:23 / # 192567 |
|
Veszély a cégvezetőknek, mert az utcáról lopott fuvarokból a piac felosztása után, a taxisok felett már nem tudnak úgy rendelkezni, mint a címek felett. (bár a címek felett sem tudnak, ha jobban belegondolunk...)
Bárhogy csűröd-csavarod a mondandód, a lényeg ugyanaz! Nem a taxisnak van szüksége fuvarszervező cégre, hanem a fuvarszervező cégnek van szüksége taxisra! Méghozzá minnél többre:)
Több mint 3 azaz három milliárd forintot hordunk össze évente a taxicégeknek, cserébe mit kapunk?
Előzmény: #192556 cheater 2009.10.24. 15:48:19 |
cheater | 2009.10.24. 15:48:19 / # 192556 |
szálka... nincs ott valaki más akivel beszélhetnék..?
Engedj már valaki mást oda a géphez a családból, mindegy ki az, meggyöződésem hogy vele hamarabb dűlőre jutok.
Én nem azt irtam le hogy mit szeretnék, hanem azt hogy milyen veszély fenyeget minket.
Előzmény: #192555 szálka 2009.10.24. 14:17:11 |
|
szálka | 2009.10.24. 14:17:11 / # 192555 |
|
Csak nem nyugszol,igaz?? A pökhendi reakciód-miszerint-itt mindenkit csak az érdekel: mennyi a tagdíj,minek ennyi új belépő,stb...
Miért ,szerinted mi kéne,hogy érdekeljen bennünket?? Tesszük a dolgunkat,remélhetően a többség becsülettel, és bízunk abban,hogy "FENT" olyan döntések születnek amik KÖNNYÍTIK ÉS NEM NEHEZÍTIK a munkánkat...
Lehullott az álarcod,nem vagy te közülünk való. Kristálytiszta tulajdonosi elveket vallasz,abból is az ostobát,rövidlátót, és legfőképpen önzőt.
Persze tudom ez a te szempontodból az egyetlen járható út. Nincs más célod,mint a RÁDIÓTAXIT a jövőben bármi áron és bárkikkel a piacon tartani. És hangsúlyozom: BÁRKIKKEL. Te egyszerűen semmibe veszel itt mindenkit a saját hasznod érdekében. Te vagy az aki a Titanic mentőcsónakjából is bárkit kilökött volna a saját túlélése érdekében. Csak közben itt játszod az eszed,mintha köztünk lennél te is,pusztán más elvekkel. Képmutató vagy!
Előhozod a "televert" órát, az alapos "szűrést" és közben se ellene se érte nem történik semmi.
Minek nézed a régóta itt dolgozókat,ha közbe ideírod,hogy most nem számít a minőség a szolgáltatás színvonala??Az "ráér".
Azért kell ide felvenni minden világtalan szélhámost,mert ezzel gyengül a konkurencia,addig se oda viszik a tagdíjat??
Az az ember is visszakerült ide pár napja,aki olyasmit tett aminél mélyebbre ember már nem süllyedhet!!!
Ez az egész csak arra jó,hogy mindenki legyen a te cégednél,addig sincs máshol......Nem gondolod,hogy ezzel bennünket veszel semmibe???
Ember..hát mi tartjuk a tányért a szád elé!!!
Az élet már bebizonyította,hogy van amikor egy céget a benne dolgozók kitartása,lojalitása ránt ki a szarból. Ez nem jut néha eszedbe??
Fölényeskedsz itt,hogy el lehet menni ide-oda.Játssz már el a gondolattal,hogy mi lenne,ha egyszerre állna fel az itt dolgozók kétharmada. Mi lenne a játékszereddel???
Olyan természetes neked,hogy odavágod az emberhez "kitörölheted a vállalkozásoddal,majd ülhetsz bérautóm". Hát soha nem érted meg,hogy a vállalkozói szemlélettel biztosabb lábakon állna a céged,mint az alkalmazottival???
Ha nem hiszel nekem kérdezd meg a 374-et,hogy többségében milyen arcokat alkalmaz és vesd egybe a vállalkozókkal.
Folytathatnám de minek.. és még annyit,én 1986-87 tájékán egy ismerősömnek a Londonban lévő néhány étterménél csináltam a vendégek fuvarozását.( majdnem taxi) Nekem legalább van fogalmam arról,hogy mi van Londonban,te meg írsz róla.
És végső tanulságként ne feledd a mondást,ami többször bebizonyosodott: SZARBÓL NEM LEHET VÁRAT ÉPÍTENI.
Előzmény: #192428 cheater 2009.10.23. 15:34:17 |
csogu | 2009.10.23. 18:16:50 / # 192445 |
:DDDDDDD
Tomajer szeretne menni a Rádiótaxihoz, Te meg itt rontod az esélyeit...nem szép dolog:-)
|
|
cheater | 2009.10.23. 16:16:22 / # 192444 |
Te tuti vezetőségi tag vagy!
Nee már, miért fokozol le, már csak vezetőségi tag vagyok? :-(
És ugye te is mindezt abból állapitottad meg mert nem csatlakoztam ennek az 1100 oldalas topicnak a megszokott stílusához, ami annyit jelent hogy minden oldalra jut 3 olyan kérdés amire választ vártok (és ami szerintetek mindjárt megoldást is jelentene minden problémára).
Emlékeztetőül a 3 kérdés:
[i]miért ennyi a tagdíj?
miért kell transzfer?
miért vagyunk ennyien?[/i]
Ennyi. 1100 oldal és ez ismétlődik, ha 5000 oldal lesz akkor is ez lesz a téma:S
Én felvázoltam nektek egy másféle jövőt, amit sem itt, sem máshol eddig senki. Sajnos ez egy olyan jövőkép amitől igenis érdemes tartani.
Nem férnek el a bitjeim ezen az 1100 oldalon az eddig felvetett, kifejezetten kretaív és sok (mindösszesen 3!) felvetett probléma mellett?
Egy szavadba kerül és törlöm, isten őrizz hogy összezavarjalak azzal hogy egy napnál messzebb nézek.
És most annak fényében hogy olvastad a véleményem (és remélhetőeg érted is) válaszolj: ezek az emberek legyenek *nálunk (*nálunk=bármelyik cég amelyiknél épp vagy) vagy menjenek isten hírével és erősitsenek (netán alakitsanak) egy másik céget?
Volt itt olyan aki - nem is egy - mikor az első jogtalannak itélt dolgot tapasztalta felállt és lépett. Rá mondhatjuk hogy következetes, rád ezt nem. Tehát ha te ezt ennyire átlátod, miért vagy itt? Miért nem mész egy másik céghez akik jobban bánnak veled? Nem találsz ilyen céget? Miért nem dolgozol mezitlábasként, nem te lennél az első.
Ők valóban következetesek voltak és hittek abban hogy ezzel elinditanak egy folyamatot, de te, azon kivül hogy jól odamondogatsz egy fórumon mi a tökömet teszel?
Előzmény: #192439 csőrmester 2009.10.23. 15:17:22 |
|
cheater | 2009.10.23. 15:34:17 / # 192428 |
Magyarországon - egyenlőre - igen. Ez nem Norvégia vagy Anglia, itt hiába kinálod extraként csokifalatokkal is az utasodat, ezzel nem hatod meg, csakis a végösszeg számít. Majd ha egyszer elérjük a norvégiai életszivonalat akkor lesz értelme a felvetésednek. Mi taxisok szeretjük azt képzelni hogy a megoldást máshonnan kell lemásolni és persze ez a hely legyen mindjárt London.
Nehogymár össze akarjátok hasonlitani Londont és Budapestet életszinvonal és lehetőségek terén. Illetve felőlem hasonlitgathatjátok, csak alaposan becsapjátok magatokat.
Azért hibás az elképzelésed mert a mai taxis piacot veszed alapul, csak ebben gondolkozol, ezt tekinted alapnak mikor elkezded gyártani a megoldásaid. Ez a helyzet nem kőbe vésett állapot, egy év alatt megváltozhat, innentől kezdve az elképzeléseid pedig sz@rt sem érnek.
Cégek jönnek, cégek mennek és senki sem garantálja hogy pont a 'te' céged marad majd piacon.
Már látom a válaszod, le se ird: kit érdekel, megyek másik céghez. Jó, menj. De az sem lesz garantálva (sőt, biztos lehetsz benne ha csak 1-2 cég marad állva a piacon) hogy ugyanilyen feltételekkel mehetsz hozzájuk. Vagy nagyon alapos lesz a szűrés vagy az összeg lesz magasabb vagy a vállalkozásoddal kitörölheted és ülhetsz bérautón.
Az első és legfontosabb dolgunk hogy ezt a folyamatot leállitsuk, stabilizáljuk és kiszámithatóvá tegyük a helyzetet, aztán jöhet az árverseny, ezután a szolgáltatási és csak a legutolsó lépcső az általad áhított csokifalatok.
smokie: Hogy az élet fekete vagy fehér, hát sajnos nem. Sajnálom hogy ennyi idősen tudod meg és pont tőlem, az élet szürke. Mindig is az volt és mindig is az lesz.
Azt el sem tudod képzelni, hogy vannak olyan taxisok, akik nem verik tele az órát ostobán ugye?
Miért ne tudnám? De ennek mi a jelentősége, ugyanis vannak olyanok akik viszont igen. Egy éremnek két oldala van és mielött nekiszegezünk egy kérdést valakinek érdemes végiggondolni a miénket is.
Előzmény: #192426 szálka 2009.10.23. 10:51:57 |
|
csőrmester | 2009.10.23. 15:17:22 / # 192439 |
|
Okostojás barátunk!
Te tuti vezetőségi tag vagy!
Demagog dumád abszolute tükrözi.
Kérdéseinkre csak "mindenki hülye ,Én tudom a frankót tudsz válaszolni"
azért ha megtisztelsz minket mint pórnépet(taxisokat),magyarázd el mint több diplomás marketinges,ügyvezetőnk,hogy:
- miért kellett 5ezerrel tagdíjat emelni,(havi 2mill) +plusz ugye!
-mennyi a címmennyiség?/hányan is vagyunk?
-hol is hirdeted ezt a nevetséges transzfert?( a liftekből is már leszedték!)
-meddig lesz cégen belül cég?
-minek vesztek fel sok gps huszárt,akinek legtöbbje büdös,koszos és minden honnan kirúgták!?
miután Te jól vagy informálva kérlek oszd meg veleünk!
Előzmény: #192303 cheater 2009.10.22. 19:31:35 |
szálka | 2009.10.23. 10:51:57 / # 192426 |
|
Ha szerinted az olcsón járó céget kizárólag úgy lehet " lemosni " a piacról, hogy még olcsóbban járunk, akkor most jön a 145 esetleg 140 Ft/km?
Így miből kell gazdaságossá, finanszírozhatóvá tenni egy vállalkozást?
Ráadásul, ha tőlünk elvárható az ilyen áldozathozatal akkor miért pont most lett 61000 a tagdíj? Miért nem akkor, amikor egy normális létszám, jobb pénzkereset, hathatós reklámok utáni biztosabb piac biztosítja nekünk a jobb megélhetést.
Szerinted csak te teszel fel jó kérdéseket, és csak te tudod a pontos válaszokat.
Az ilyen örökké okoskodó emberekről mondta anno Weöres Sándor (tudod a költő), hogy a seggükben is fejet hordanak. Nekem nincs okom vele vitatkozni. Kímélj meg a válaszaidtól.
Előzmény: #192282 cheater 2009.10.22. 16:49:05 |
smokie09 | 2009.10.23. 05:47:11 / # 192361 |
|
Köszi:) de jól szórakozok:)
Remélem Te is, és mások is:)
Előzmény: #192287 Megbízható 2009.10.22. 18:21:58 |
smokie09 | 2009.10.23. 05:37:20 / # 192334 |
|
És most vedd le a rózsaszín szemüveget:)
Van abban igazság, amit írsz, de unfrankók mindig lesznek, és nem, sajnos nem ébrednek úgy, hogy mától aztán én nagyon becsületes leszek!! Hahaha és még haha!
Ez kérlek fehér, vagy fekete. Nincs átmenet. És itt is mint minden cégnél a fehérre kéne törekednünk, ezért kellene az ellenőrzésre kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni nemde?
Csakhát az a fránya 61000 (mint hipó) az ne lenne....
Előzmény: #192296 2009.10.22. 19:19:33 |
smokie09 | 2009.10.23. 05:28:21 / # 192328 |
|
Mostmár én is csak azt tudom írni, hogy agyatlan vagy!
Hol írtam én tarifaemelésről?
Ki okolta a vezetőséget az invitelért?
Hogyan lehetne alapdíjat emelni, mikor az maximálva van 300 forintban?
NA ENNYIT ÉRTESSZ EHHEZ AZ EGÉSZHEZ!!!
Próbálj már meg elolvasni egy könyvet a szövegértelmezésről, aztán olvasd újra a hozzászólásokat! Kösz!
Ja! És ne magadból indulj ki mindig: "Te nem, mikor televerted neki az órát ostobán."
Azt el sem tudod képzelni, hogy vannak olyan taxisok, akik nem verik tele az órát ostobán ugye?
Előzmény: #192292 cheater 2009.10.22. 18:32:36 |
R005 | 2009.10.23. 00:07:57 / # 192315 |
|
Köszi a választ! Nem tudtam,hogy több évtizedes téma! Csak furcsáltam. Szia
Előzmény: #192297 2009.10.22. 19:21:47 |
törölt felh. | 2009.10.22. 19:33:37 / # 192305 |
|
Nem ismerem a történetet sőt még csak fel sem tünt, hogy nem rendel.
De az biztos, hogy nem a H.Cs. tolta meg az utast.
miért vették vissza? Nem ez a fontos MIÉRT tolta meg aki megtolta?
Előzmény: #192278 smokie09 2009.10.22. 14:35:59 |
cheater | 2009.10.22. 19:31:35 / # 192303 |
Látjátok, erröl beszélek.
Sejtelme sincs mi történt, de szó nélkül beirja amit az agya el tud képzelni. És mindezt tényként közli, amit úgye innentöl kezdve (itt) mindenki tényként is kezel.
Egyáltalán nem ez történt - illetve ha történt is ilyen - nem ez okozta azt hogy az invitelnek akár az összes rádiótaxis benyalhat egyszerre a Hősök terén valószínű akkor sem maradtak volna.
Tehát akkor most fuss neki újra és csináljuk úgy hogy nem újabb sztorikat kezdesz gyártani, csak akkor irod be ha valóban tudod.
*az már csak egy adalék hogy egy újabb értelmi fogyatékos vagy aki eldöntötte ki kicsoda ezen a fórumon és mindjárt oda is irtad (nekem) a véleményed a 61.000Ft-ról.
Előzmény: #192293 Asashoryu 2009.10.22. 19:16:24 |