Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
BUFI | 2007.03.08. 08:21:08 / # 180926 |
|
|
tomajer | 2007.03.08. 07:50:57 / # 180937 |
Kiskomám!
Igen fáradok tőled:-)))
Mély tisztelettel megkérnélek hogy mielőtt hihetetlen tudásoddal bombázol itt minket, és saját termékként tálalod elénk a spanyolviaszt, picit, olvasgass!
Az események nem akkor kezdődtek a világban, amikor te megtanultál bekapcsolni egy számítógépet, és idetaláltál erre a lapra.
Ha veszed a fáradtságot, és kicsit olvasgatsz mielőtt a billentyűket nyomkodni kezded, nem írsz ekkora baromságokat!
Itt persze most nem az érdemi részére gondolok mondandódnak, mert azzal csak annyi a probléma, hogy évek óta beszélünk itt róla!:-)
De engem, Bbetyárral összemosni, netán egy embernek titulálni, szegény Bbetyárra nézve igen nagy sértés!:-)))
(én akkor sértődnék meg, ha Csoguval akarnál azonosítani:-)))
Nna némi segítség: (csak, hogy ne beszélj összevissza)
Vélemény rovat
E rovat cikkeit lentről fölfelé olvasva rágd át!
Figyelj a cikkek írójára is!
Nem utolsósorban ajánlom ezt a fórumot, ahol e vitát is folytathatnánk, békénhagyva a Rádiósokat, hiszen az a cikk fóruma.
Alig 500 hozzászólás, egy óra alatt megvagy vele, és láthatod, hogy éppen Bbetyárral keveredtem ugyanebbe a vitába, mint amit te feszegetsz.
És búcsúzásként, vagy mindennek előtte, nem lenne baj, ha elolvasgatnád oldalunk történetét
Hogy segítsek, a cikk legalján vannak olyan sárga színű szövegek, amikre rákattintva újabb (vagyis régebbi) cikkekre tudsz visszamenni, mint pl. Oldalunk története.
Mind érdekes, izgalmas olvasmány:-)))
Mindezt csak azért szeretném ha elolvasnád, hogy ne minket tekints ellenségnek!!!
Legkevésbbé sem szeretnénk olvasókkal fölösleges vitákba keveredni.
Előzmény: #180934 csogibiga 2007.03.08. 07:20:42 |
|
góré001 | 2007.03.08. 07:37:04 / # 180935 |
|
Csak , hogy tisztán értsd!
Veres soha sem járt nálam , én soha nem jártam Veresnél!
/ csak úgy zárójelben jegyezném meg , tényleg azt hiszed a Veres tescos szatyorban hord pénzt ide oda?? azt gondolom nagyon alábecsülitek tán ez a baj minden színten!/van neki éppen elég baja oda kell a sok pénz!
Na további jó álmodozást!
Előzmény: #180931 muci 2007.03.08. 00:01:11 |
csogibiga | 2007.03.08. 07:20:42 / # 180934 |
|
Üdvözlet Kiskomám!Örömmel látom hogy osztódsz mint az amőba,remélhetően többen már nem lesztek.Köszönöm ennyi elegendő volt a kimeritő oktatásból.Viszont azt véltem felfedezni hogy mintha én is erről beszéltem volna.Vagy nem?Ki tudja már ebben nagy sürgés-forgásban.Annyi fele figyelünk, mint szódás a lovát.
Nem igazán értem azonban,/és ebből is kérnék egy kis oktatást/ hogy miért ez nagy szervezkedés,mikor a még érvényben lévő hivatalos hatosági tarifa sincs 100%-ban kiaknázva.Hova ez a nagy sietség?
Hol tartunk most? 210-nél? ha szerencsénk van akkor 240,ha nincs akkor 170-190 ,és álltalában nincs szerencsénk ugyi.
Két éve ott tartottunk hogy milyen sok lenne az a kb.250-300ft-os fixtarifa,nem lenne rá kereslet,elmennek a nagy multik stb.stb.Persze nem a taxisok lázadtak inkább,hanem a telcsi tulajok.Most bezzeg közkedvelt Horváth Pál és Ti komák, hirtelen 8 évre visszamenőleg a budapesti maximált taxitarifákat az infláció mértékével szeretnétek kiigazítani, mert kicsit eljárt fölöttük az idő.Hu de jó lesz most 4-500ft-al hajtani a taxamétert.2 éve fele ennyiért anyázás volt,tele volt velünk az összes média.Most meg egy varázsütésre duplázni akarunk.Csak nem jobban élnek az emberek mostanság mint két éve?Már birni fogják a terhelést?Ja és még abból is oktassatok ki hogy ez a módositó inditvány miért is lesz jó nekünk taxisoknak,vagy nem is nekünk lesz jó,hanem valaki másoknak?
Esetleg a telcsi tulajoknak?
Várom értékes válaszukat,immár Kiskomáimnak.
Előzmény: #180925 tomajer 2007.03.07. 23:50:23 |
muci | 2007.03.08. 00:01:11 / # 180931 |
|
Hát ezt.
"Hát góré ez nem esett jól. Tisztellek becsüllek, és véletlenül se szeretnélek itt nagynyilvánosság előtt meghazudtolni, de hát múlthéten te mutattad be a Veres Pistát a kalászi úton. Még ott röhögtünk együtt, hogy majd a többi cég mit fog szólni a fúzióhoz, meghogy mennyit pörgünk tavasztól a reptéren mi is. Jó a pénzt hagyjuk, én csak a borítékot láttam, és csak a Pista mondta hogy itt van az a három amit kértél. Utána meg rögtön ki is lettek perkálva a csekkek. Mi ezen a szégyelni való. Inkább örülnél, hogy végre egy erős vállalkozás segít a napi gondokon."
Goré akkor most ki hazúdozik.:(((
|
muci | 2007.03.07. 23:57:59 / # 180930 |
|
Most ismét le lepleződtél:)) Informáciomat amit a Veres ottlétéről irtam azt az Én beirásom elött a 3807 hozzászólásból tudom.
[font color=red]"Soha semmi közöm nem volt a Vereshez , sem a reptérhez és soha semmi közöm nem is lesz!
Sem a Veres nem járt soha sem a mi irodánkban sem én nem voltam soha az ővében !
Ez értendő arra is , hogy természetesen a munkatársaink sem voltak!
További jó hazudozást!![/font]
Egy pár sorral feljebb meg mit olvasok?
Előzmény: #180907 góré001 2007.03.07. 12:39:47 |
tomajer | 2007.03.07. 23:50:23 / # 180925 |
Háát kiskomám, vannak még szövegértési hijjányosságok, de átvesszük újra az egészet a kedvedért:-)
Tehát, elküldtünk, (többen, és mindannyian a saját vállalkozásunk nevében) egy kérelmet a magasságos önkormányzatnak, amelyben felhívtuk a figyelmét arra, hogy elfelejtette a budapesti maximált taxitarifákat az inflációhoz igazítani, és kicsit eljárt fölöttük az idő.
Ezt arra hivatkozva tettük, mert a törvényben az szerepel, hogy a maximált tarifák módosítását többek között az árat érvényesítő vállalkozó is kérheti.
Látom, hogy ezt a fogalmat is körül kell járnunk.
Árat érvényesítő vállalkozó, (az én olvasatomban) az, amely vállalkozás neve a taxaméter által kibocsájtott nyugta fejlécében szerepel.
Nna most az én taxiórámén, az MMM News Kft. neve szerepel.
Tehát, én ennek a vállalkozásnak a nevében adtam fel azt a levelet.
/Nem a "Taxisok" nevében, habár eléggé el nem ítélhető módon szoktam olyat elkövetni, hogy bizonyos helyeken és helyzetekben a teljes taxistársadalom nevében nyilatkozom, és mondok véleményt a világ nagy dolgairól, de mit tegyek, nem a szerénység a legjellemzőbb tulajdonságom:-)))/
Haladjunk tovább:
Levelünket az Önkormányzat nagy örömmel fogadta, de felhívta a figyelmünket arra, hogy a hivatkozott törvény értelmében neki joga és kötelessége tőlünk hiánypótlásként, részletes tarifaelemekre lebontott indoklást kérni.
Ezért született meg a második cikk a témában, melyben javaslatokat kértem tőletek ennek a hiánypótlásnak a tartalmára.
Úgy gondoltam, hogy közösen összállítunk egy anyagot, ami innen megint letölthető lesz, tehát kívánságodnak megfelelően, egy egységes válaszlevél fog megérkezni többszáz példányban az Önkormányzat illetékeséhez.
Itt tartunk most.
Várom a javaslatokat. De kérem, hogy senki ne a fix tarifát követelje, mert itt most nem az a kérdés.
Pontosan tudjuk mindannyian, hogy a kínjaink legtöbbjére az lenne a megoldás, de az a vonat elment.
Két évvel ezelőtt! Nem rajtam múlott!:-(
Remélem sikerült számodra is érthető módon megfogalmaznom a történteket!:-)))
Előzmény: #180922 csogibiga 2007.03.07. 21:54:46 |
|
kámbi078 | 2007.03.07. 22:41:11 / # 180929 |
|
Szia HáziPálesz!
Tényleg jó lenne egyet dumálnunk,egy-két sőr mellett,mert benned még látok reményt, hogy pro és kontra értelmesen beszélgessünk. Ui:Én csóró másodos vagyok, Te fizetsz !!!!!!!!!!!!
kámbi
Előzmény: #180897 HáziPálesz 2007.03.07. 09:43:10 |
Bbetyár | 2007.03.07. 22:26:19 / # 180924 |
Hello!
Csak, hogy láss! Koma!
Tomajer a SAJÁT vállalkozása nevében
[(amely üzemeltet taxit) Tehát a hatósági árat érvényesítő vállalkozás.]
küldte el a levelet, mert úgy gondolta az ő vállalkozása számára hasznos a maximált ár emelése.
A választ pedig nyilvánosságra hozta a saját oldalán. A válasz szerint minden tarifanemre kikell dolgoznia a javaslatot, nem a taxisok nevében, a saját vállalkozása nevében. Pont ugyanezt a levelet kapta mindenki aki beküldte. Tomajer ugyanúgy mint bárki más akkor és azzal levelezik akivel csak akar. Te meg úgy értelmezed ahogy akarod, Kiskomám.
Előzmény: #180922 csogibiga 2007.03.07. 21:54:46 |
|
csogibiga | 2007.03.07. 21:54:46 / # 180922 |
|
Ugy látom kiskomám mégis csak te nem tudsz olvasni. mert abban a levélben nem az szerepel hogy a taxisok külön-külön nyujtsák be a javaslataikat a hatósági áremelésről,mert abból valami óriási kavalkád keveredne ki,
hanem:"minden tarifaelemre kidolgozott,
részletesen megindokolt javaslatát - mint árat érvényesítő vállalkozás képviselője nyujtsa be".Vagyis előbb egységessé kellene az egészet rakni,és konkrétumokkal előrukkolni.
Vagy te nem igy értelmezed kiskomám?
|
Megbízható | 2007.03.07. 20:21:16 / # 180927 |
|
Légyszíves ne jelentsd ki ilyen egyértelműen, hogy a HORVÁTH PÁL HAZUDOZIK. Inkább mondjuk azt, hogy huncutkodik,( mintegy tíz éve ).Azt meg határozottan vissza utasítjuk, hogy nem a fia a leg rátermettebb a szakmában, és azonbelűl a marketing munkában.Az eredmény magáért beszél!!!
Előzmény: #180920 partizán 2007.03.07. 15:28:39 |
forest95 | 2007.03.07. 17:18:06 / # 180921 |
|
Jónapot szaktárs!
Nem kellek én ide, nélkülem is zajlik az élet szépen. Én most a Ford Mondeokat nézegetem mert nagyon kilógok a sorból! Amúgy is recsg ropog az önbizalmam mostanában, de ha sokáig ebben az autóban maradok, lehet teljesen össze is fog omlani.
Előzmény: #180915 Hiéna001 2007.03.07. 14:42:55 |
tomajer | 2007.03.07. 15:58:17 / # 180923 |
Te tűnsz kicsit túl kemények kiskomám!
Lehet, hogy ahhoz szoktál, hogy mindig mindenkit le kell hazugozni, és barmozni akivel éppen nem értesz egyet.
Mellékesen meg mindig mindent herotozni, biztos ami biztos, hogy ne kelljen semmit csinálni!:-(
A fix tarifáról, és az ahhoz vezető útról leírtam a véleményem. (nem is egyszer)
Erről nekem ne tartson elődást senki, hisz mindenkinek nekimentem érte anno, aki számít.
Kockáztattam, szerveztem, teletacepaóztam a várost!
Rojtosra beszéltem a számat, több száz taxist győztem meg hogy jöjjön el, segítsen, higgye el meglesz. (Az eredmény magáért beszél. Amikor kellett mindnek más dolga volt)
Bementem a Surányihoz, és összevesztem vele azért, hogy a 6x6-osok hordhassák a demonstráció matricáját.
Azóta is leszaxervezetisez rendszeresen:-)
Tehát hátrébb az agarakkal!
Lehet hogy neked nem hiányzik az a fuvaronként háromszáz forint, de gyanítom sokaknak jól jönne!!!
Pontosan tudom, hogy nem vagyunk vele előrrébb!!!
De hátrébb se!
Nem hiszek abban, hogy addig kell nyomorítani a taxisokat amíg maguktól nem robbannak!!!
Sorry!
Jja igen: Ha tudnál olvasni...
Nyomtatsd ki, járj utánna!:-)
Előzmény: #180912 csogibiga 2007.03.07. 14:37:48 |
|
partizán | 2007.03.07. 15:28:39 / # 180920 |
|
Te hazugozol másokat? Mást se csinálsz, csak hazudsz. Az se igaz, hogy a Csaba fiad hetente kétszer a Vereséknél ebédel, és együtt tervezgetik a közös jövőt? De már nélküled.
partizán | 2007.03.07. 15:20:27 / # 180919 |
|
200 cím 3000-Ft/cím, az 600.000.-Ft
Na megnézném abból hogy hogyan cserél négyévente kocsit, meg vesz ki a vállalkozásból 130 ezres fizetés, meg fizet 64 ezer járulékot, meg 50 ezer tagdíjat, meg a tankolás, javítás, amortizáció, könyvelő stb.
Lopni csalni kell, ahogy a nagyok csinálják.
IGAZ GÓRÉ?
Előzmény: #180894 csogibiga 2007.03.07. 15:16:37 |
csogibiga | 2007.03.07. 15:16:37 / # 180894 |
|
Te egy igazi életművész vagy.
Nem taxiznod kéne.
|
hobbytaxis | 2007.03.07. 15:15:03 / # 180918 |
|
Hát góré ez nem esett jól. Tisztellek becsüllek, és véletlenül se szeretnélek itt nagynyilvánosság előtt meghazudtolni, de hát múlthéten te mutattad be a Veres Pistát a kalászi úton. Még ott röhögtünk együtt, hogy majd a többi cég mit fog szólni a fúzióhoz, meghogy mennyit pörgünk tavasztól a reptéren mi is. Jó a pénzt hagyjuk, én csak a borítékot láttam, és csak a Pista mondta hogy itt van az a három amit kértél. Utána meg rögtön ki is lettek perkálva a csekkek. Mi ezen a szégyelni való. Inkább örülnél, hogy végre egy erős vállalkozás segít a napi gondokon.
hobbytaxis | 2007.03.07. 15:10:02 / # 180902 |
|
Én is bekültem. Én heti 5 napot, napi 10 órát dolgozk, általában 200 címet veszek fel az rtn-él havonta, és ezres alapdíjat, négszázas kilóméterdíjat, és 100-as pecdíjat javasoltam, mert ebből a tarifából tudnék nyereségesen működni. Küldtem egy számítást is, amiben egy 5 és félmilliós kocsit 4 éves üzemeltetésre állítottam be, a havi bérre a minimál járulék kétszeresére kalkulált 131 ezret. Egy átlag fuvarra 3 rugót kalkuláltam, ja és sajnos áfát, mert így már áfakörös lesz az ember. Még kértem, hogy az eszközbeszerzés és az üzemanyag áfa visszaigényelhető legyen.
|
csogibiga | 2007.03.07. 15:00:05 / # 180917 |
|
Te biztos tudod hogy hülyeség amit beszélek,hiszen te is beküldted mint emlitetted.Szerinted hogy fogják értékelni a kérelmeket mint a szavazatokat választáskor,400ft/km /20db/500ft/km/65db/...stb.Ebből ki fogja eldönteni mi legyen a mindenkinek jó?
Megnyugtatásul mondom a kenyéradója pont leszarja a tarifát meg a droid egzisztenciáját is ,lényeg hogy azt megtermelje amiket te felsoroltál.
Amugy semmi probléma csak azt hittem tisztábban látod a dolgokat.Tévedtem
|
Kordonbontó Ottó | 2007.03.07. 14:43:49 / # 180916 |
|
Hülyeséget beszélsz.
A kenyéradójának, aki a kocsit a segge alá teszi, baromira nem mindegy, hogy a droidja milyen tarifából tudja megtermelni a befektetést, a járulékokat, stb. Én is beküldtem, de én egyéni vállalkozó vagyok. Mi ezzel a probléma?
Előzmény: #180912 csogibiga 2007.03.07. 14:37:48 |