Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
szálka | 2010.04.23. 13:28:12 / # 194100 |
|
Úgy el vagy ájulva önmagadtól,hogy mielőtt mennybe mész hagy emlékeztesselek néhány apróságra: Azt sumákolsz itt össze amit akarsz arról,hogy én csak beleugattam a te vitádba,kizárólag te vagy képes a higgadt,normális hangvételre,mindenki más csak gyalázkodik stb. Na ehhez képest,mi itt folyamatos párbeszédet tartottunk valamiről és ebbe szálltál te be a 17583-as beírással,ahol kapásból lesötétezted a "Szemlélődőt".Így kezdődött!!!
Ez még nem is érdekelne,mert vitázzunk és nem kell feltétlenül az angolkisasszonyok modorában tenni.
De utálom,ha valaki ennyire álszent és képmutató,mint te!!!!!!
A mondást pedig biztos ismered: akinek te vagy a barátja,annak már nincs szüksége ellenségre. Jó egészséget
Előzmény: #194099 cicu 01 2010.04.23. 12:19:55 |
666666 | 2010.04.23. 13:18:55 / # 194101 |
Van ilyen oldal urak.
Tomajer nyitotta.
Keressétek meg a fórumokban és gó.
Taxis-e a DROID, vagy egy ocsmány eltaposandó féreg?
Előzmény: #194091 nazoli 2010.04.22. 19:34:41 |
|
cicu 01 | 2010.04.23. 12:19:55 / # 194099 |
|
Köszönöm neked, hogy kulturált formában érvelsz, és nem mész át agresszív, köpködős stílusba. Látjátok, lehet ezt így is.
Viszont, ahogy azt már írtam, ez egy meddő vita, és egyre inkább azzá válik, ezért én most itt be is fejezem. Lehet, hogy nem nekem van igazam, és akár még meg győzhető is lennék erről, csak sajnos te későn kapcsolódtál be ehhez ebbe a vitába. Mostanra elfárasztott a sárdobálózás.
Amit sajnálok, mert szerintem te jól érvelsz, és ami még szerintem fontos, hogy ezt úgy teszed, hogy közben nem sértegetsz senkit.( ez biztos másnak is szimpatikus. )
Azonkívül, már úgyis csak ismételgetnénk önmagunkat, miközben egyre csak újabb és újabb vitapartnerek kapcsolódnának be, és persze mindegyikkel ugyan azt kellene végig leveleznem, miközben ők mondatokra szedve az írásaimat, értelmeznék azt jól, vagy rosszul.
Ha megnézed, már el is kezdődött. És sajnos nem gondolom azt mindegyikükről, hogy vannak olyan értelmesek mint te. Ezért, hogy ne keljen senkit megsértenem, vagy megbántanom, most, itt, ezzel a levéllel fejezem be ezt a témát.
Akik ezért csalódottak lesznek azoktól elnézést kérek, de nekem nincsenek ellenségeim, csak barátaim ( remélem) és itt sem szeretnék ellenségeket gyűjteni.
Foglalkozzunk a továbbiakban inkább értelmes dolgokkal.
Tisztelettel mindenkinek: cicu.
Fantomas | 2010.04.23. 11:47:44 / # 194098 |
|
Emberek!Ezeket az oldalakat,nem csak taxisok olvassák!!!!!
|
TESZ | 2010.04.23. 09:10:04 / # 194097 |
|
Helló !
SAJNOS, ALKALMAZOTTAT MA NEM LEHET TARTANI CSAK, AKKOR HA HAZUGSÁGOT ÍRSZ AZ APEH BEVALLÁS-BA! A KORREKT MATEK ÍGY NÉZ KI !
NULLA FORINT HASZON ESETÉN !!!!
HAVI TAXIÓRA BEVÉTEL: 500.000.-
.......................................
Alkalmazott nettó bér: 70.000.-
Járulékok,közterhek : 45.000.-
Cégautó adó : 15.000.-
Gki. részlet vagy
előtakarékosság : 50.000.-
Cascó,kötelező bizt : 20.000.-
Havi javítások : 20.000.-
Fuvarszervezési díj : 60.000.-
Üzemanyag minimum : 120.000.-
+ 25 % ÁFA : 100.000.-
....................
500.000.-
Tehát,hol van a gazdi haszna?
AZÉRT CSALSZ, HOGY A GAZDÁD ÉLJEN ?
Szebb jövőt!
Előzmény: #194095 nazoli 2010.04.23. 05:00:57 |
nazoli | 2010.04.23. 05:00:57 / # 194095 |
|
A legnagyobb baj az, hogy nem csak a RT-nál! Olyan infóm van, hogy kb. a fele droid!
Előzmény: #194092 lulu 2010.04.22. 20:00:39 |
szálka | 2010.04.23. 02:59:17 / # 194094 |
|
Az elmúlt időszakban már néhány oldalt teleírtam az azzal kapcsolatos fenntartásaimmal,amit ti autó és rendszám bérbeadók csináltok.Az önös nyerészkedésetek miként zülleszti le a szakma egészét és még megpróbáltok a jóságos munkaadó képében tündökölni.Az alkalmazotti lét igenis a lecsúszás első lépcsőfoka.Egyenes következménye a sok ki nem fizetett köztehernek és az ebből adódó kilátástalanságnak,ami a mi esetünkben egyet jelent azzal,hogy nem tudnak autót cserélni,stb.
Fényezheted magad bárhogyan,nem vagytok mások,mint a nyomorúság vámszedői!!
Előzmény: #194089 cicu 01 2010.04.22. 18:05:18 |
törölt felh. | 2010.04.22. 20:18:57 / # 194093 |
|
Hát bizony ez a savanyu nagy igazság amit a soraidból ki tudok olvasni. Nem is tudok hozzáfüzni semmit, mert akkor csak ismételnélek téged. De hogy saját magam idézzem: "Egy vállalkozás egy autó"
lulu | 2010.04.22. 20:00:39 / # 194092 |
|
Cicuka, az ilyen beirásaiddal megint emelted a Rádiótaxi megítélését és a piaci hovatartozását! Nem hiszem, hogy ennyire ostoba lennél, hogy egy vállalkozást csak droid rendszerrel lehet fenntartani. Nézd meg, miért van az, hogy csak a Rádiótaxinál hatalmasodott el ez a tendencia! Mégegyszer megkérdezem tőled, ha olyan gazdaságos, és olyan tökéletesen működő ez a megoldás, akkor a többi társasághoz képest miért csak nálunk fejlődött ki ez a trend? Szégyeld magad, ha úgy látod, hogy a saját vállalkozásodat csak így tudod fenntartani. És köszönjük szépen neked, hogy akik tisztességesen fizetik a járulékokat, (TB-t, adót..stb) lejáratsz minket ezzel a megoldással amit favorizálsz.
Előzmény: #194083 cicu 01 2010.04.22. 12:47:53 |
nazoli | 2010.04.22. 19:34:41 / # 194091 |
|
Nincs ebben semmi ferdítés, vagy félremagyarázás. Napi 1500-2000 Ft, az évi 525.000-700.000 Ft tisztán, amit a droidtól kapsz! Ez csak matek, semmi félremagyarázás. A munkaidőre ez vonatkozik. Évi 360 órával többet dolgozik a droid, azért, hogy neked ezt a pénzt leadja. Ez is csak matek, és semmi félremagyarázás.
Nem kis munka mondatonként kielemezni egy írást, csak, mint az elején írtam kezd tele lenni a gatyám azzal, hogy azt mondjátok (és ebben sajnos a jó gondolkodású droidok is beleértendők), hogy nem is olyan sok a különbség!
Volt egy reklám, ahol egy csap csöpögéséből kiszámították, hogy az évi hány tízezer Ft. pazarlás. Hát ez is egy ilyen dolog. 1500-2000 Ft. tényleg nem sok pénz. De ez minden nap, éves szinten annyi, amennyit kiszámoltam! Az pedig nem hevés! Csak a sok (már elnézést a kifejezésért) hülye droid, ezt nem számoljy így ki, hanem megeszi ezt a "nem is olyan sok", meg a "megéri" dumát, amit ti nyomtok neki!
Mondom, nem rátok haragszom, hanem a rendszerre, amelyik ezt megengedi. Ha ez nem lenne, akkor legalább kétezerrel kevesebben lennénk, és neked sem okozna gondot, hogy kitermeld a közterheidet.
Hogy világosabb legyen. Ez egy kiskapu, ahol visszajönnek a körbe azok az emberek, akik már többszörösen kijátszották magukat innen! Akármiért, akárhogyan. Van lehetőség a nagykapun is bejönni, de nem akarnak. NEM LENNE SZABAD VISSZAENGEDNI ŐKET? KISKAPUKON ÁT! Semmi keresnivalójuk a szakma közelében! Oldalakat lehetne írni, hogy miért, de megkímélek mindenkit ettől.
Végül. Ez nem egy szükséges rossz, hanem ez egyszerűen rossz! És teljesen szükségtelen! Még mielőtt megvádolnál, hogy kiforgatom a szavaidat. A szükséges rossz ebben az esetben azt jelentené, hogy kevés a taxi, hát engedjük vissza az alkalmatlanokat. De nem kevés,ezért nem is szükséges rossz!
Ugyanez vonatkozik a többi állításommal kapcsolatos megjegyzésedre, mely szerint ferdítek, vagy számításilag tévedek. Utóbbit könnyen bebizonyíthatod, ha beszorzod az 2000-et 350-nel, és neked nem 700.000 fog kijönni. Sőt! Caddy megjegyzése is teljesen jogos! Az általad leírtak logikájából egyenesen következik, amit írt!
Abban igazad van, hogy nem itt kéne ezt kitárgyalni, de hát itt kezdődött. Tényleg nyithatna valaki egy topikot a droid tartásról is.
törölt felh. | 2010.04.22. 18:39:25 / # 194090 |
|
Nem fogod elhinni, de tényleg magamtól olvastam ki ezt a soraidból. Idézlek: "Gondoltam veszek még egy autót, és ha ez lesérül,csak átülök abba és megyek tovább dolgozni". Vagy én olvastam rosszul?! Ketten dolgoztok majd rajta? Vagy mig a tiédet kalapálják, élsz a méhecskéd mézéből? Miből vettél másik autót, amikor másnak még szervizelnie is megpróbáltatás az egyetlen. A kis szorgos méhecskéd összehordja neked a mézet. És ne mondd azt ha egy kis kocc karácsony havában történik veled nem rugod le a vasról a négert? De neked ugye nincs lelkiismeret furdalásod?. A megoldás: Egy vállalkozás egy autó.
cicu 01 | 2010.04.22. 18:05:18 / # 194089 |
|
Hihetetlen! Hogy ezt kitől hallottad.....?????? Vagy ezt sikerült kiolvasnod magadtól? Na! Gratula!
Előzmény: #194087 2010.04.22. 17:42:37 |
cicu 01 | 2010.04.22. 18:01:57 / # 194088 |
|
„Ehhez pedig annyit, hogy ez a fórum nem a részedre istentől kapott hitbizomány, ahol te majd megszabod, hogy ki mit tehet”
Ezt soha nem is gondoltam és nem is tettem ez irányú utalást. ( Honnan is jött neked ez a képzavar?)
Nem én vagyok az az ember aki az összes fórumon az összes bejegyzéshez hozzászól, és osztja az igét.
Előzmény: #194086 szálka 2010.04.22. 17:13:56 |
törölt felh. | 2010.04.22. 17:42:37 / # 194087 |
|
És ha jön ujra a "figyelmetlen barom", akkor csak egyszerüen lerugod a családos rabszolgádat a vasról. Amig kalapálják a tiédet, addig menjen el a néger az épitőiparba. Nem győztél meg rabszolgatartó, hogy jó négernek lenni.
szálka | 2010.04.22. 17:13:56 / # 194086 |
|
Megnyugtatlak kijártam a nyolc osztályt, sőt sokkal többet is. Magyarból kifejezetten jó voltam és ezért előttem világos, hogy te még véletlen sem használtál feltételes módot amikor velem gyalázkodtál. Te kezdted idesorakoztatni velem kapcsolatban a különböző jelzőidet, lásd még szűk agyúság stb. Mindennek tetejében zokszó nélkül címlenyúlással is megvádoltál. Ezek után mégis mit vártál tőlem?! A minimum, hogy lemajmoztalak, csak a majmok meg ne tudják, nehogy megsértődjenek.
Gondolom az is a te "kulturált hangvételed" része amilyen módon azzal foglalkozol, hogy én mennyit és hogyan dolgozom. Légy boldog azzal, hogy eszerint ezt is jobban tudod. Csak nehogy engem is azzal vádolj, hogy kiforgatom a szavaid...
"Te csak beleszóltál valamibe amit nem neked írtam" - Ehhez pedig annyit, hogy ez a fórum nem a részedre istentől kapott hitbizomány, ahol te majd megszabod, hogy ki mit tehet.
Előzmény: #194085 cicu 01 2010.04.22. 13:04:27 |
cicu 01 | 2010.04.22. 13:04:27 / # 194085 |
|
Szálka!
Te olyan egyszerű vagy, mint az 1x1! A kulturáltság az nem képmutató udvariaskodás.
Ha végig jártad volna mind a nyolc osztályt akkor a feltételes módból láthattad volna, hogy nem megvádoltalak, hanem ez egy költői kérdés volt.
Viszont vissza lapoztam, és valóban nem te droidoztál, ezért most megkövetlek. Elnézést.
Te csak beleszóltál valamibe amit nem neked írtam , így kezdtünk mi itt vitázni.
Előzmény: #194080 szálka 2010.04.21. 16:47:20 |
nemazordogcsovalja | 2010.04.22. 13:00:52 / # 194084 |
|
Élvezze az ízét Hölgyem!;-)
Előzmény: #194082 nuova 2010.04.22. 10:19:14 |
cicu 01 | 2010.04.22. 12:47:53 / # 194083 |
|
Nazoli.
Inkább veled társalognék mostantól, és nem azzal a másikkal, tudod, amelyik már több mint húsz éve taxizik és már annyira megtanult taxizni, hogy csak annyira vitte, hogy ma is tizenhat órát kell az autóban rohadnia. Pont mint egy pályakezdőnek.
Nem lehetett kis munka mondatonként kielemezni azt amit írtam, és ennyi ferdítéssel megválaszolni. Nem is akarok igazából ezekkel foglalkozni, azonban a számításaid tévességére felhívnám a figyelmedet.
Ha valaki többet dolgozik a bérautón, attól még nem kell többet leadnia. A fix leadó feletti pénz az övé akkor is ha csak húsz ezret keres e felett, és akkor is ha százhúsz ezret per hét.
Minden más amit írtál, csak az általam megfogalmazottak mondatonkénti módszeres kiforgatása, és -talán a szándékos- félre értelmezése, ami csak arra jó, hogy itt egy kissé feltüzeld a közhangulatot.
Figyu! Történt egyszer, hogy munka közben egy figyelmetlen barom összetörte az autómat. Két hétig nem volt bevételem, kiadásom azonban igen. És nem voltam annyira bennfentes, hogy a csövön meghirdetve gyűjtést szervezzenek nekem / Félreértés ne essék, ezt nem azért írtam mert most a 400-nak gyűjtenek, és ez nem tetszene nekem, vagy én nem támogatnám. Ezt csak úgy általánosságban értem/ Majd mikor végre dolgozni kezdtem, és igyekeztem behozni a lemaradást, mit ad isten megint belém szált egy figyelmetlen f...kalap. Alig egy hete dolgoztam, és újabb két hétre letehettem a kocsit a szervizbe. Mindez persze nemsokkal karácsony előtt.
Na akkor döntöttem úgy, hogy többé nem kerülhetek ennyire nehéz helyzetbe.
Mit is tegyek?
Gondoltam veszek még egy autót, és ha ez lesérül, csak átülök abba és megyek tovább dolgozni.Így is tettem!
Igen ám, de a másik autónak attól még van költsége, hogy ott áll a ház előtt. A két autót egyedül fenntartani igen nehéz, ha nem lehetetlen. Így hát meghirdettem. Hát így lett alkalmazottam. Rossz vagyok tudom. De hidd el nekem, ez nem egyedi eset. Nagyon sokunknak ezért van kiadott autója, ami persze titeket nem érdekel, ti egy helyre soroltok minket az úgynevezett „ taxi gyárakkal”
.
És egyébként! Senkit nem kényszerít senki arra, hogy az autóján dolgozzon. A meghirdetett autókra önként jelentkeznek az emberek, mert pénzt kell keresniük. Lehet, hogy elmehetnének átmenetileg akár az építő iparba is, de ahogy a híradásokból te is láthatod, ott nem fizetik ki a melósokat.
Az meg , hogy pénzt kérünk az autókért? Már bocsánatot kérek, de piacgazdaság van, és ez is egy nyereség orientált szakma. Vagy nem?
És az sem igaz, hogy ez más cégnél nem ennyire bevett szokás. De igen! Pont ilyen elterjedt dolog ez máshol is, csak ott esetleg külsős ad ki autót , és nem olyan, aki ott is dolgozik. Én is tudok nem egy ilyen mezítlábasról aki cégnél dolgoztat autókat, de ő semmi pénzért nem lépne be sehova.
Én értem azt, hogy ti mire gondoltok amikor a hangotokat felemelitek ezzel szemben, de azt hiszem ez egy szükséges rossz ebben a szakmában.
Egyébként meg ez egy meddő vita, aminek / szerintem / nem itt lenne a helye a Rádió taxisok fórumán, hanem egy általános fórumon. Csinálhatnátok egyet pl.: „ a taxizás általános problémái.” címmel.
Tisztelettel.
Előzmény: #194079 nazoli 2010.04.21. 16:32:15 |
nuova | 2010.04.22. 10:19:14 / # 194082 |
|
Szép napot kívánok mindenkinek és sok jó fuvart! Én kívülálló vagyok, véletlenül bukkantam erre az oldalra, s azóta érdeklődéssel olvasom. Köszönet érte a kitatlálójának.
Kezdem kapisgálni, milyen nehéz a taxisok élete. Egyrészt a saját bőrömön, de ez magánügy. Igen érdekes belelátni egy picit a taxisok mindennapjaiba. Igen érdekes, hogy itt is vannak kizsákmányolók és kizsákmányoltak. Hogy itt is vízfejűek kapnak sok pénzt -- tagdíjak. Hogy itt is érvényesül a több ezer éves elv: oszd meg és uralkodj! S ennek, mint mindenki, a taxisok is megfelelnek. Egymást marják, ahelyett, hogy összefognának. Így van ez mindenütt, kenyérharc lett az életünk. Elvész a magánélet, csak a pénz utáni rohanás marad. Nincs idő családra, szerelemre. Csak a vágyakozás marad. S ez a vágyakozás egyre erősödik.
|
szálka | 2010.04.21. 16:55:56 / # 194081 |
|
Köszönöm!
Így már kettőnktől kapta meg ugyanazt más-más módon,bár nem hiszem,hogy fogékony rá.Elbúcsúzom kis időre,megyek dolgozni.
Előzmény: #194079 nazoli 2010.04.21. 16:32:15 |