Hozzászólások száma: 18670
Oldalszám: 934
Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Kempes 2009.02.06. 14:50:51 / # 189551
Nagyon rendes taxisbarát ember, a taxisok védőszentje, ha megszorulsz fordulj hozzá! Ad előleget is a fizuból :)))
attus 2009.02.06. 14:41:04 / # 189544
"Tb, minden korrektül fizetve." Az jó! Tudod ki a Barát taxi tulajdonosa?
törölt felh. 2009.02.06. 14:34:00 / # 189542
Sziasztok! A fő-nél vagyok. Reggel találkoztam az emberrel és beszélgettünk kicsit. Alkalmazott. A Barátnál az ö autóikkal dolgozik mindenki. Fizetést kap. Átlagban, 8 - 10 kanyar csinál. Fizetés 180 fölőtt. Nem mondott pontosat, de mosolygott. Kanyaronként 800 Ft számolható el üzemanyagra. Tb, minden korrektül fizetve. Na, legalább nekik van meló.

rosszqtya 2009.02.06. 14:12:32 / # 189537
hát én viszont úgy látom, legalább ugyan annyit idegeskedik, csak menet közben, hogy a nap végén marad-e annyi pénze, ami fedezi a rezsit és a kocsi javításának költségét, hiszen iszonyat pénzeket tankol el! a bevétel 30%át, illetve iszonyat km-t megy, ami még normális vezetés mellett is igénybeveszi a kocsit és akkor csak a mezei olajcserét számoltam, sehol extra javítás!

Taxa11 2009.02.06. 12:41:07 / # 189552
De legalább nem eszi az ideg a tutiban,vagy a droszton - és még valami pénze is marad,na meg az egészsége ami talán a legfontosabb,hisz nem idegeskedik annyit.

rosszqtya 2009.02.06. 08:11:39 / # 189553
tehát a 2800as kanyarból 800 a benzin... akkor 21ből 7et máris eltankolt... szinte gazdaságos :)

chipmunk 2009.02.06. 04:09:36 / # 189556
Szia! Te melyik társaságnál vagy?

törölt felh. 2009.02.05. 20:54:00 / # 189561
Csak azt nem értem, hogy a Barát-Taxinál miért nem panaszkodnak a srácok!? Ma is beszéltem az agipnál eggyel. Reggel 4 kor jött ki és 13 ig 7 kanyart tol. Ha átlag 3000/kanyar, akkor is 21. Üzemanyag üzemanyag 800/kanyar.

partizán 2009.02.05. 13:40:33 / # 189801
Nem sírni kell! CSELEKEDNI!!! Szerintem még a 165 is sok a kisnyugdíjasnak, diáknak, mozgássérültnek. Le kell menni 150-re és kiterjeszteni a kedvezményezettek körét a közalkalmazottakra, vállalkozókra, alkalmazottakra, kisebbségekre, vallási közösségekre, homókra és heterókra, munkanélküliekre, háztartásbeliekre, egyszóval mindenkire. Szegény Góré hiába robotol értünk egész nap, ha üres az emberek zsebe. Új ötletek kellenek, új módszerek. A zóna is lecsavarta az árait és biztosan nem ok nélkül. Merni kell nagy kedvezményt adni mert éhen döglünk. Én például már 4 napos munkahetet vezettem be februártól, hadd maradjon másnak is kenyér:-)

Fantomas 2009.02.05. 12:33:10 / # 189805
Máshol is kevés a cím, de itt alig,alig van ez már tragédia,megprobáljuk máshol ezt ott is meglehet keresni,vagy még többet is.

dog 2009.02.05. 12:11:17 / # 189800
Mit hallunk az URH-án? Csúcsidőben semmit. Ez ám a fejlődés.Néma címkiadás,de kinek? Jöhetnek az új kollégák,mert mi a régiek legalább ennyien megyünk. Érezni szeretném a zsebemen a nagy fejlődést.

Pannon Puma 2009.02.04. 19:26:55 / # 189810
Már két napja nem írt a Gooorré ! Legyünk nyugott. Szerintem éjt nappallá téve intézi az ügyeinket. Tudok adni pár telefonszámot. Olyan kollegákét akik japán yen-ben vettek fel hitelt a kocsijukra. Havi 53.800 Ft helyett most 101.000 Ft -ot fizetnek havonta ! Ezt mondjuk elintézhetné a /- szerintem nemlétező / politikai kapcsolataival ! Ha ezt elintézné, biztos belépnének hozzá 165 Ft -ért fuvarozni hálából. Ma láttam egy ócsó taxit a Rókusnál állt cirka 3 órát. 165-tel az oldalán. De minek !

csogu 2009.02.04. 18:37:11 / # 189898
Olvasgatom a híreket...a totális összeomlás szélén az ország...végünk van, mint a botnak.
Kempes 2009.02.04. 17:43:48 / # 189917
[font size=4]Érezzük a zsebünkön! Itt éppen az ablak közepéig ér a sárgacsekk :))

NagyKenguru 2009.02.04. 17:30:03 / # 189916
Kedves Fix-x! Ha neked az a celod mert attol erzed jobban magad, hogy itt balhet kezdemenyezel, akkor beteg ember vagy. Akit a duh, harag eltet az nem teljesen normalis, kezeltetnie kellene magat. Masik dolog, egyaltalan nem korrekt kiragadni mondatokat vagy szavakat egy hozzaszolasbol mivel mas lehet az ertelme mint osszessegeben. Persze, hogy valaki megertse kell hozza egy kis intelligencia ami itt egyesek eseteben akik csak kopkodni akarnak hianyzik. Olvasd el az elso pontot amit irtam, aztan gondold vegig a hozzaszolasodat ujra. Vegul de nem utolso sorban megjegyzem, hozzaszolasom leglenyegesebb resze az eleje volt. Az, miszerint barmelyik cegrol legyen is szo, keresokben konnyen megtalalhato ez a forum, igy nem kellene lejaratni a RadioTaxi(ka)t.

törölt felh. 2009.02.04. 16:28:14 / # 189357
Száz céget bukott be a magyar csõdrekorder Index - ugyelet@mail.index..hu | 2009. 02. 04., 13:09 | Frissítve: 13 perce A gazdasági válság hatására idén várhatóan megduplázódik a fizetésképtelenné váló cégek aránya - legalábbis a céginformációs szolgáltatást nyújtó Opten Kft. elõrejelzése szerint. Ez azt jelenti, hogy az építõipari vállalkozások akár 6-7 százaléka is bedõlhet idén, a gazdaság egészében 4 százalék lehet ez az arány. Az Opten szerint az ilyen eljárásokat gyorsítani kellene, de amíg ez nem történik meg, a szerzõdések elõtt kellene körültekintõbbnek lenni. Különösen úgy, hogy vannak olyanok, akik üzemi méretekben alapítják és szüntetik meg cégeiket: az Opten megtalálta a magyar csõdrekordert, akinek száz cége áll felszámolás alatt. A turai lakcímû Erdélyi József feltehetõen egyetlen üzleti toplistán sem szerepel, holott a céginformációs adatok alapján az egyik legnagyobb magyar üzletemberként kellene hallanunk róla. Erdélyi az Opten Kft. cégtárának adatai szerint összesen 202 vállalkozásnak volt tulajdonosa az elmúlt években, ezek közül 169 építõipari tevékenységet végzett. A 169-bõl 139-ben ma is érdekelt, ezek közül 88, míg az összesen 202 cégébõl nagyjából száz áll felszámolás alatt. Ezekkel az adatokkal Erdélyi ágazati csúcstartó – legalábbis az abszolút számok tekintetében. Egyébként viszont vannak olyan üzletemberek, akiknek hét jelenlegi és egykori, szintén építõipari cégébõl mind a hét felszámolás alatt áll. Csak pechjük volt? Természetesen ez korántsem jelenti azt, hogy ezek az emberek csalók, ügyeskedõk lennének – húzta alá Tóth Tamás, az Opten Kft. ügyvezetõ igazgatója, aki szerint megeshet, hogy egyszerûen csak nem túl szerencsés kézzel, vagy érzékkel vágtak az üzletbe. Ugyanakkor a céginformációs adatokat böngészgetve legalábbis elgondolkodtató lehet, hogy milyen cégnevekkel mûködtette vállalkozásait például Erdélyi. A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s Egyik cége például a Lúzer Február néven mûködött két évig, ennyi idõ alatt 88 milliós kötelezettséget maga után hagyva, de volt Lúzerbõl márciusi, májusi, júniusi, októberi, novemberi és decemberi is. Erdélyi egyébként is a naptár megszállottja lehet, további 12 céget mûködtetett az üzleti körökben aligha túl bizalomgerjesztõ Finito márkanév alatt, mindegyik Finitóhoz egy hónapnevet rendelve. Noha a különös nevû és sorsú cégnevek csak mulatságosnak tûnnek, az ilyen kaméleonként mûködõ vállalkozói magatartásnak nagyon súlyos gazdasági kockázatai is vannak – hívták fel a figyelmet a sajtótájékoztatón az Opten szakemberei. A vállalkozások ugyanis még ma sem eléggé óvatosak szerzõdéskötés elõtt, nem néznek utána leendõ partnerüknek, így könnyen megeshet, hogy az elvégzik a munkát, és futhatnak a pénzük után. A mostani recessziós környezetben különösen elterjedt az a szemlélet, hogy az a lényeg, hogy munka legyen, pedig jobb egy olyan munka, amit nem végzett el, mint egy olyan, amit elvégzett, és nem fizették ki – mondta Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója. Az eltûnés mûvészete Különösen azért érdemes óvatosnak lenni, mert a magyar vállalkozások és bizonyos üzletemberek már-már mûvészi tökélyre fejlesztették az eltûnéseket. A leggyakoribb recept, hogy megváltoztatják a cég nevét és székhelyét, vagy a vállalkozást eladják egy hajléktalannak, és új társaságot alapítanak tiszta lappal, ami néhány hónapos vagy éves mûködés után újból eltûnik. Van pédlául olyan miskolci cég, a személybiztonsági tevékenységet végzõ North Defence Kft., amit tavaly májusban alapítottak, és ellene már novemberben végrehajtást rendeltek el az APEH kezdeményezésére. Duplázódhat a fizetésképtelen cégek aránya A recesszió miatt idén várhatóan egyébként is tovább romlik a már elmúlt években is egyre rosszabb fizetõképességi helyzet. Az építõipar felszámolási rátája 2004 elején 3 százalék körül volt, ennek mértéke idén januárra 5 százalékra nõtt, és az Opten szakértõi szerint az idei év átlaga akár 6-7 százalék is lehet. A nemzetgazdaság egészében öt éve még 2 százalék alatt volt ez az arány, ami ez év januárjára 3 százalékra nõtt, és az év folyamán elérheti a 4 százalékot is. Ez azt jelenti, hogy öt év alatt megduplázódott a fizetésképtelenné vált cégek száma. Ilyen gazdasági környezetben a jogalkotóknak el kellene gondolkodniuk arról, hogy az egynapos cégbejegyzés megteremtése után nem lenne-e indokolt a felszámolási és végelszámolási eljárások felgyorsítása is. Most ugyanis ez a procedúra annyira elhúzódik, hogy ezalatt könnyen eltûnhet az a vagyon, amibõl a hitelezõk követelései kielégíthetõk lehetnének. Egy lelkiekben gazdag vállalkozó Erdélyi József: mérnõk-közgazdász, tanácsadó és könyvelõ. Tatabányán született, bérelt lakásban él és lízingelt kocsival közlekedik. Felhajtó-elõkészítõnek aposztrofálja magát. Nem tartja magát tehetõs vállalkozónak, õ csak, mint az Indexnek hangsúlyozta, egy „lelkiekben gazdag ember". Vagyis õ maga csak egy céget alapít mindig, amelyik tanácsadó tevékenységet végez. A felszámolás, végelszámolás vagy csõdeljárás elõtt átvett több száz cég felszámolásának, vagy végelszámolásának lebonyolítása pedig éppen aktuális tanácsadócége marketingtevékenységének része. Azzal ugyanis, hogy átvállalja a fizetõképes, vagy fizetõképtelen, vagyis végleszámolás vagy felszámolás elõtt álló cég végsõ sorsának lerendezését, ügyfeleket szerez tanácsadó cégének. A jogutód nélkül megszûnõ cégek, amelyeket Erdélyi vagyon nélkül vesz át, hogy a felszámolás illetve végelszámolás alatt már õ legyen a tulajdonos, illetve a cég képviseletére jogosult személy, végtelen hálával és bizalmukkal adóznak Erdélyinek. Miután a mérnök-közgazdász-könyvelõ-tanácsadó cégüket sikeresen fel-vagy végelszámoltatja, megkeresik, és további vállalkozásaikhoz tanácsadónak kérik fel. Erdélyi szerint ezzel hatalmas mértékben megkönnyíti a különbözõ hatóságok és hitelezõk munkáját, akiknek sokkal bonyolultabb lenne minden egyes fel-és végelszámolás elõtt álló vállalkozást külön megkeresni, több száz képviseletre jogosult személlyel konzultálni, mint egyetlen képviselõvel, vagyis Erdélyi Józseffel, tárgyalni, aki több száz csõdbe ment cég ügyét tartotta/tartja kézben, és ráadásul biztos nem tûnik el. Az asztalostól a mûkörömépítõig Erdélyi elmondta, hogy az átvett cégek között volt az asztalos vállalkozástól kezdve a mûköröm stúdióig szinte mindenféle cég, akiket naiv, talán nem elég hozzáértõ emberek alapítottak, és amikor belátták, hogy mégsem tudják mûködtetni a céget, mert az rendkívül veszteséges, akkor Erdélyi Józsefhez fordultak. Ő átvette a cégüket, és a fel-illetve végelszámoláskor már õ lett a sikertelen vállalkozás tulajdonosa. Erdélyi azonban hangsúlyozta, hogy ezzel õ semmiféle balhét nem vitt el, hiszen a cégdokumentumok tartalmazzák az eredeti tulajdonos összes adatát, beszámolóját, pénzügyi jelentéseit feketén-fehéren, vagyis a hatóságok ha szükségesnek tartják, eljárást indíthatnak az alapító tulajdonos ellen. Erdélyi elmondása szerint nem azt a feladatot vállalja magára, hogy eltüntesse a „szennyest." Õ csak megszabadítja a csõdbe bent naiv és ártatlan vállalkozót a „sárdagasztástól", fogalmazta meg a lényeget a tatabányai vállalkozó.

törölt felh. 2009.02.04. 08:03:21 / # 189990
NI-NI megvan a Pali társaiból az 1gyik.

csogu 2009.02.04. 05:33:55 / # 190100
Én nem értelek Forest...komolyan nem... Most hallottam, hogy céged nem hagyja ám annyiban, hogy egyes kollégáid mit sem tudnak a többi cégről. Tesznek ez ellen, tovább képzés folyik. Amint arról értesülhettem, a srácokat 8-as-10-es csoportra osztva más cégekhez küldenek tanulmányi kirándulásra:-)

NagyKenguru 2009.02.03. 23:11:29 / # 190176
Sziasztok! Egyszer mar irtam ide a forumba, semmi ertelme nem volt, most irok ujra; talan... Szeretnelek megkerni titeket mint volt radios, hogy ne kopkodjetek egymasra es gondoljatok bele abba, hogy utasok is olvashatjak ezt a forumot. Ne jarassatok le egyik ceget sem, kerlek Titeket! A masik dolog, Palival kapcsolatban. Szeretnek csak harom dolgot nagyon roviden leirni. 1. Velem szemely szerint nagyon durvan kiszurt. 2. SENKI nem erdemli meg, hogy minden mult beli hibat felhozzanak neki, van itt olyan ember koztunk aki soha nem hibazott vagy egy adott helyzetben nem kedvezmenyezett volna egy kicsit maga fele? 3. Akarki akarmit mond, emlekszem arra az idore mikor Pali ugy jott be a kozpontba, hangosan szolt a Scooter a kocsijaban, es bent a kozpontban is es kint az utcan is mindenki jo kedvu es hangulatu volt. Talan nem csak szemelyeket kellene okolni, hanem az egesz helyzetet, egyszeru az egesz. MINDEN joleti tarsadalom a nagyon stabil kozepretegre epul, magyarorszagon van ilyen? Nem nehany huzos cim fogja megmenteni a taxisokat, arra kar alapozni, hanem ha rend lesz az orszagban.
Pannon Puma 2009.02.03. 22:32:27 / # 190151
Jó jó, de, hogy jön ez ide ? Lehet lemaradtam valamiről ? Vagy már klónozzák Pál - t !

Oldalszám: 934