Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
indi50 | 2006.11.15. 13:08:21 / # 155460 |
Nappal volt.
Este leoltott lámpával közlekedek, nehogy kisértésbe essenek az utasok.:)
Előzmény: #155457 csogu 2006.11.15. 12:45:03 |
|
tomajer | 2006.11.15. 12:47:08 / # 155459 |
Hopp!
Jóreggelt!:-)
Előzmény: #155457 csogu 2006.11.15. 12:45:03 |
|
tomajer | 2006.11.15. 12:46:22 / # 155458 |
Szerintem fel se tünt volna:-(
Legfeljebb, ha véletlenül (ne félj, kicsi az esély) a Főváros két nyugdíjas ellenőrét fogtad volna ki!:-)
Merthogy ugye ezek a tarifák "hivatalosan" Budapesten nem alkalmazhatóak!
Előzmény: #155454 indi50 2006.11.15. 12:08:48 |
|
csogu | 2006.11.15. 12:45:03 / # 155457 |
Szerintem elkérte volna a számod és mindig csak téged hívna:-))) Ilyen olcsón is rég utazott az éjszakában:-))
Előzmény: #155454 indi50 2006.11.15. 12:08:48 |
|
indi50 | 2006.11.15. 12:08:48 / # 155454 |
Na még valami.
Múlkor,Budapesten, nem álltam meg egy integető utasjelöltnek.Szerintem, ezért DICSÉRET jár, mert valószínüleg vagy veszekedés lett volna, vagy többet nem ült volna taxiba az illető.(500/400/100), ja és ha csak 1 km.-t ment volna, akkor(500/600/100):)))
|
|
tomajer | 2006.11.15. 12:05:05 / # 155456 |
Erre majd a Cobretti reagál:-)))
De köszi!
A 167-es Laci felvetette, most etikán, hogy aki dohányzik, az dohányzik, aki nem, az nem!
Ez így egy nagyon komoly, és értelmes mondat, de azt akarta ezzel mondani, hogy komolyabban kell venni, és tényleg minden dohányzó taxisnak megtiltani, hogy nemdohányzóként legyen beírva.
Tehát nem elfogadni, hogy az autóban nem dohányzom, stb.
Végiggondoltam a dolgot.
A kollegák, 70%-a dohányzik.
Viszont, a megrendelők, 70%-a nemdohányzót rendel.
Ergo: A nemdohányzó megrendelő, ezentúl, kétszer háromszor annyit fog várni az autóra.
Tehát akinek ez nem egetverően fontos szempont, le fog szokni arról, hogy nemdohányzót rendeljen.
Ez jó!
A másik oldalról, viszont presszionálva leszünk arra, hogy szokjunk le a dohányzásról!
És ez is jó!
Le lehet szokni, de ha nincs motiváció, rohadt nehéz.
Itt lesz a motiváció!
A ténylegesen nemdohányzó kollegák, halálra fogják kaszálni magukat!
Sz'al csak hajrá Laci!
Harcold ki, ezt a módosítást!
Neked ugyan a fejedet veszik az utcán, a kollegák érte, de hosszú távon hasznos lesz!:-)))
Előzmény: #155455 indi50 2006.11.15. 11:54:23 |
|
indi50 | 2006.11.15. 11:58:05 / # 155453 |
Most már, hogy így kiderült, beismerem, én vagyok a bűnös.
1 hétig nem veszek fel fuvart, a 6X6-nál, na jó legyen 2 hét.:)
Üdv.:indi
Előzmény: #155449 cobretti 2006.11.15. 11:34:32 |
|
indi50 | 2006.11.15. 11:54:23 / # 155455 |
A dologhoz még azt fűzném hozzá, hogy nálunk nincs ilyen lehetőség,dohányzó, nem dohányzó.Nem is rendelt még így senki.Ha nemdohányzót kérne, akkor, vagy gyalog megy, vagy tandemkerékpárt kéne küldeni neki.Valamint nincs kategória és gépkocsiszemle, de azért elvagyunk valahogy.
Idén, azt hiszem egy panasz volt, az is túlfizetés miatt.Csak zárójelben jegyzem meg, hogy előrendelt kocsi volt, az utas még ki is jött, hogy várni kéne, mert most rendelte meg a pizzát.20 percet kellett várni, ez nálunk úgye 2500ft.Na Ő reklamált nálam, de mivel pont én voltam a központ vesztett ügye volt.:)
Véleményem szerint minnél nagyobb a választási lehetősége az utasnak, annál több panasz lesz.
|
|
tomajer | 2006.11.15. 11:43:45 / # 155452 |
Eddig törtem a fejem, hogy kire kenhetem rá az egészet!
Végre megvan!
Uraim: Az Indi bagózta tele az autót, a múlthéten:-)))
Előzmény: #155450 indi50 2006.11.15. 11:37:32 |
|
tomajer | 2006.11.15. 11:42:31 / # 155451 |
Tényleg véletenül maradt le a szmájl!
Minnyá utánajárok:-)
Jja! Szia!
ui: javítva:-)
Előzmény: #155449 cobretti 2006.11.15. 11:34:32 |
|
indi50 | 2006.11.15. 11:37:32 / # 155450 |
Szevasz!
Úgye mondtam, hogy ne a kocsiban szívjuk el a cigit.Látod mi lett belőle.:)
|
|
cobretti | 2006.11.15. 11:34:32 / # 155449 |
|
Sziasztok!
Korrekt beszámoló, de nem esett jól, hogy szadistának gondolsz. Persze lehet, hogy csak véletlenül maradt le a szmájli a sor végéről.
Tényleg genya voltam? Nem szándékosan, hidd el. A szabályokhoz én is tartom magam, nem keverek bele az etikások munkájába.
Előzmény: #155433 tomajer 2006.11.14. 18:09:20 |
kekeckedő | 2006.11.15. 11:33:16 / # 155448 |
A Te korodban nem lehetett könnyű.Csáó:-)))))))
Előzmény: #155434 fradika 2006.11.14. 19:14:20 |
|
tomajer | 2006.11.15. 11:23:52 / # 155447 |
Alapvetően, ugye igazad van.
De!
Ezért van lehetőség, dohányzó, ill. nemdohányzó autót rendelni.
Az extrém esetek okozzák mindig a galibát.
Sajnos van kollegánk, aki nagyon erős dohányos, és folyamatosan a szájában a bagó, fuvarozás közben is.
Ez természetesen tragikus:-(
Hiszen nem azért fizet az utas, hogy egész úton más füstjét szívhassa.
Normál esetben, normális megrendolő, azért kér nem dohányzó autót, hogy ne fuson bele, a megállás nélkül bagózó típusú kollegáinkba.
Viszont van olyan utas, aki azt is megérzi, és szóvá is teszi, ha a múlt héten véletlenül egy azaz egy darab cigarettát elszívott valaki az autóban.
Ez is tragikus:-(
Hiszen nem vette meg az egész autót, oda vissza egész élettartamára!
A kollegákat ugyebár van joga a fuvarszervezőnek, szankcionálni (nevelni) a tisztelt utast, sajnos nincs!
Ki kell ismernünk őket, és alkalmazkodnunk a rigolyáikhoz.
Ezért veszélyes, idegen pályán vadul belenyomkodni ismeretlen címekbe időajánlattal:-)
Hiszen biztos megvan az oka annak, hogy a helybéliek nem kapkodnak érte.
Ez a mostani eset is egy ilyen volt.
Ez van.
Előzmény: #155446 Gondolkodó 2006.11.15. 00:53:38 |
|
Gondolkodó | 2006.11.15. 00:53:38 / # 155446 |
|
Valamelyik nap hallottam, amint egy kolléga nem vállalta, hogy kiszellőztetve menjen egy nemdohányzós rendelésre, mert mint mondta: vágni lehet a füstöt az autójában. Mit szólhatnak azok az utasok, akik balga módon nem kérnek füstmentes autót, és egy középiskolai klozetre hasonlító levegőjű autóban kell utazniuk a pénzükért? Még egy amúgy dohányzó ember számára is kellemetlen lehet. Szerintem elfogadhatatlan, és mindenképpen árt a cégnek, közvetve a többi kollégának.
|
tomajer | 2006.11.14. 20:07:08 / # 155437 |
Köszönöm!
Ki fogom bírni!
Végre kialudtam magam, lelkiismeretfurdalás nélkül:-)
Előzmény: #155434 fradika 2006.11.14. 19:14:20 |
|
fradika | 2006.11.14. 19:14:20 / # 155434 |
Bocs!
Kétszer ment el!
|
|
fradika | 2006.11.14. 19:13:48 / # 155445 |
Részvétem:)
|
fradika | 2006.11.14. 19:13:47 / # 155435 |
Részvétem:)
|
tomajer | 2006.11.14. 18:09:20 / # 155433 |
Túl vagyunk rajta!:-)
Kicsit tényleg stresszeltem, tehát biztos ami biztos, már fél tizenkettőkor ott voltam a közpotban:-)
Nem vagyok egy nagy központba járó, így hát gondoltam összekötöm a kellemetlent a hasznossal, és kicsit csacsogok odabent mindenkivel, hátha hamarabb megtudom mit követtem el.
Nem volt kellemes érzés potenciális bűnözönek érezni magam. Minden egyes címnél arra gondoltam, hogy lehet, hogy ez az utolsó fuvarom hosszú ideig:-(
Alapvetően, ez így is van, de ne fussunk a dolgok elébe.
Amikor beléptem, pont belefutottam a Hápiba, akinek csak egy kézfogásnyi ideje volt rám, mert rohant ebédelni. Türelmetlen kérdésemre kedvesen válaszolta, hogy bírjam ki már azt a röpke másfél órát, ha eddig kibírtam, és elporzott.
Bementem a Cobrához, aki széles mosollyal fogadott, és közölte velem, hogy nagyon hülye vagyok, és készüljek föl a legroszabbra!
Puhatolózásomra, közölte, hogy nem mondhatja meg, hogy mivel vádolnak, mert megígérte!
Ekkor már éreztem, hogy ezek engem direkte kínoznak!
Van is a Cobrában valami szadisztikus, amit eddig nem vettem észre:-)
Elbeszélgettünk kellemesen mindenféléről, aztán közölte, hogy őt is várja az ebédje.
Szerencsére közben befutott néhány kollega, aki ugyanabban a cipőben járt mint én, tehát marhára tudtuk sajnálni magunkat:-)
Persze, mindenkinek volt sejtése, csak én voltam teljesen tanácstalan:-(
Végre befutott a 167-es Lacika, és némi rohangászás, papírkiosztás után, rámpillantott, és megkért, hogy fáradjunk le az autómhoz.
Nem tudtam, ez most jó jel, vagy sem, de lebandukoltam vele.
Finnyásan körbejárta, bedugta a fejét, nézett jobbra, nézett balra, nézett le, és nézett föl.
Eléggé fintorgott, amikor előkerült:-(
Megállapítottuk közösen, hogy ez alapvetően, egy koszos, büdös romhalmaz!
Végeredményben egyet tudtam vele érteni.
Nem mintha igényt tartott volna az egyetértésemre:-)
Visszabanduloltunk, a központba, ahova szépen lassan visszaérkezett mindenki a táplálkozásból.
Csak én voltam éhhgyomorra, gyomorideggel:-(
Bevonultak, a főhadiszállásukra, és elkezdődött a kihallgatások sora.
Én visszatelepedtem a Cobra irodájába, mert onnan jól szemmel lehet tartani a vérbíróság helyiségét.
Csandesen beszélgettünk.
Tudomásul vettem, hogy én itt már csak bent az oroszlánbarlangban fogom megtudni, mi is a bűnöm.
Persze azt már sejtettem, hogy nem én vagyok bűnöző, hanem az autó állapotát kifogásolta valaki.
Megértem! (Van a szekérben három kiló, és öt éve taxi 24 órában)
Nno és valljuk be, se én, se a spanom, nem a pedantériáról vagyunk híresek:-)
Az etikai bizotság, mint megtudtam, nem szólítja be a klienseket, hanem csak bemegy a következő áldozat, aki úgy érzi, hogy ő következik.
Miután én elég távol ültem az ajtótól, (sőt a kintiek, lehet, azt sem tudták, hogy én is oda várok) szépen utoljára maradtam. Amikor nem volt senki, csak szóltak, hogy menjek már be.
Három kedves, mosolygós arc fogadott.
A Hápi megkérdezte, hogy hol a papír amit írtam? Felvilágosítottam, hogy nem tudtam ezidáig írói vénámmal jeleskedni, mert nem tudom miért is vagyok itt?
Ezen elcsodálkozott, aztán előhúzott ő egy papírt, és felolvasta a feljelentést:
Nem tudom szó szerint idézni, mert lányos zavaromban, elfelejtettem bekapcsolni a diktafont:-(
A lényeg az volt, hogy reggel fél nyolckor (tehát rögtön spanolás után) felvvettem egy zuglói címet. (A spanom lakásától, uszkve három percnyire.) Mivel ez velem ritkán fordul elő, emlékeztem rá, hogy úgy vettem fel, hogy még a spannal haladtunk otthona felé. Persze mindketten lelkesen beszéltünk, tehát a feldobást, csak fél füllel hallottam. Mindenesetre, mivel előke volt, bátran belecsaptam idővel.
A kedves utas a fuvar után, egy órával, betelefonált a köpontba, és felháborodottan közölte, hogy ő határozottan nemdohányzó autót kér, és a héten már a negyedik füstös, büdös autó jön érte!:-(
Kiemelte, hogy ebben a mai autóban, még a tetőkárpit is fekete, a dohányfüsttől. (határeset:-()
Miután, a másik három fuvart nem konkretizálta, csak engem tudtak elővenni az ügy kapcsán.
Én bevallottam, hogy tényleg aljas módon nem dohányzóként van az autó bejegyezve, miközben mindketten dohányzunk:-(
Szörnyű bűn, én tudom, de miután az utasok döntő többsége nemdohányzó autót kér, én amikor úgy két három évvel ezelőtt leszoktam, átirattam nemdohányzóra magunkat.
A span nem nagyon örült, de bevállalta a több fuvar reményében.
Sajnos, több mint egy év nemdohányzás után, én voltam olyan barom, hogy visszaszoktam a bagóra:-(
Ezt persze csendesen magunk közt tartottuk, és éltük világunkat, a tisztességes nemdohányzók táborában.
Eddig!
Miután megkérdezték, hogy olvastam-e az etikai szabályzatot....?
Amire én lelkesen rávágtam, hogy: Persze! Én írtam!:-) ( ezt persze én úgy értettem, hogy ide a hallotaxira én tettem fel, javítgattam át, és beszéltük végig szinte pontról pontra a Hápival)
Ez nagy derültséget okozott, a bizotság jelenlévő tagjainak körében, és vidáman közölték velem, hogy akkor ezek szerint pontosan tudom hogy ezért a vétségért egy hét jár?!?
Mondtam, hogy nem tudom, de ha ők mondják, én elhiszem. Megmutatták!:-)
Egy hét! Nekem.
És itt áttértünk az autó sorsára.
Lacika véleménye szerint, egyszerűen le kell selejtezni, nem alkalmas taxizásra.
A Hápi szerint, egy teljes kárpit tisztítás, és egy fényezés alapvetően segítene rajta.
Ebben meg is állapodtunk.
Mármint, hogy én kitolom az autót a Lettiszervízbe, és megkérem őket, hogy csináljanak autót a romból, aztán egy hét múlva, ha gondolom jelentkezzek vele szemlére.
Ezt végre is hajtottam.
Hogy a Lettiben hogy döntenek, nehéz sorsú munkaeszközöm további sorsáról, még nem tudom, a héten eldöntik mi legyen vele.
A spanom, szegény még nem tudja, hogy ma este nincs mivel dolgoznia.
Kellett neki telefüstölnie az autót:-)))
Jja. és kell neki kikapcsolni a telefont!
Írtam neki sms-t. Fog örülni, he felébred!
Fekhet vissza aludni:-)
|