Hozzászólások száma: 1849
Ugrás a hírhez Oldalszám: 93
Témakörök > Hírek fórumai > Taxisok Egyesülete A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2010.05.13. 14:25:52 / # 150671
Tudjuk, hogy ezzel a hozzáállással kell megküzdenünk. A saját baráti körünkben is ugyanezt tapasztaljuk. Sőt.. az én baráti köröm tele van olyanokkal, aki már megpróbálták, az érdekképviseletesdit is, és a taxisok szúrták hátba őket.... nna őket még nehezebb újra aktivitásra bírni:-( Szóval értjük amit mondasz. De újra csak azt tudjuk mondani, hogy egységben az erő. Amit mi letettünk az asztalra, egy már majdnem bejegyzett szervezet, az összes kínkeserven túl, amivel ez jár. Egy olyan elnök, akit már a szervezet megalakulása előtt is komolyan vettek tárgyalópartnerként, és a szervezet megalakulása óta teljes természetességgel bevonták, a már folyó tárgyalásokba egyeztetésekbe. Tehát, a szervezetet, a tárgyalópartnerek már komolyan veszik. De súlyt, csak ti tudtok neki adni. Akkor lesz Málna olyan helyzetben, hogy komoly eredményeket tudjon felmutatni, ha a tagkönyvek sorszáma már négyszámjegyű! És nem azért, mert két nulla van az elején:-)))
Laci 2010.05.13. 14:11:22 / # 150667
Szép jó reggel! A tegnap éjszaka néhány taxis véleménye, kávézás közben! (Nem a buta taxisokról beszélek) Ahogy a politikában is és itt is, az embereknek már az ígérgetésből tele van a bakancsuk..... Tenni valamit mindenki szeretne és társulna is minden olyan kezdeményezéshez, ami az ő érdekeit is szolgálja. Ugye bár ez már jó párszor megtörtént! Ígérgetések voltak, de egyedül szívták meg és akkor már nem álltak ott a többiek teljes mellszélességgel. Valahogy mindenkinek inába szállt az a bizonyos bátorsága, ami tegnap még meg volt. Mivel mindenkinek a megélhetése függ attól, hogy holnap is mehet-e dolgozni vagy sem, kissé visszatartó erő. Van olyan kolléga, aki a biztonságot abban látja, hogy egy közös cél érdekében, létrehozni egy céget. Ez is szép gondolat, de lássátok be, hogy a kevés embert könnyebben lehet kordában tartani és a rendet betartani, betartatni. Viszont ha már egyre többen vannak, akkor, mint a nagy számok törvénye, szinte örök törvényeként érvényesül. (Márpedig arra készülünk, hogy sokan leszünk, nem? De nem hogy csak sokan, hanem nagyon-nagyon sokan.) a legnagyobb társaság sem tudja sokszor kellő képen kordában tartani az embereket és ők még ezren, sincsenek. Hány kollégát érintene szerintetek a dolog? Tehát sok embert, senki sem tud kordában tartani úgy, hogy az beleférjen a korrekt kollektíva szándékába és megfelelő képen működni is, tudjon. Ekkor jönnek a megszorító intézkedések, és nem lehet figyelembe venni, azt a tényt, hogy nagyon sokan vannak, akik becsületesek és be is tartják a szabályokat, és nem csak bólogatnak. Ekkor már csak úgy tudjuk elérni azt, hogy mégis működjön, hogy vezényelünk. De milyen jogon? Hiszen pont ettől van tele a bakancsunk, nem? Na tehát ekkor szépen azokkal, akik nem értenek egyet vagy képtelenek betartani a szabályokat, meg kell szakítani az együttműködést. Tehát elösször valahogyan meg kéne változtatni a hozzáállásukat és a gondolkodásukat taxisoknak, hogy az egy féle képen működjön. De ha ez sikerül is, még ott van, hogy ígérgetések helyett valami eredményt lássanak. Miért is nem mentem el szavazni? Mert nem volt kire! Hány embertől halottad ugyan ezt? Nekem a saját nézőpontom ezzel kapcsolatban, hogy azért nem teszem, mert számomra maga a rendszer nem működik úgy, hogy azt mondhassam, hogy korrekt. Miért? Egy mindanyunkat érintő példa! Te megkapod előre azt az összeget, amit szeretnél, vagy csak akkor, ha teljesítesz. Tehát amit ígérsz, azt meg is valósítod. Azt hogy hogyan, az a Te dolgod, hiszen Te vállaltad, hogy megoldod. Ha nem tudod, akkor ne tedd. Tehát hogyan? Bele fektetetd minden energiádat és pénzedet, hogy megvalósizsd azt, hogy szolgálatot nyújthass, és ezért megkapd az érte járó pénzt. Tehát. Az aki ígérget, (ugye bár még mindig a politikára gondolok) elösször mutasson fel valamit és addig meg éljen meg abból, amit megállapítanak mint minimálbér. (Hiszen azok az embereknek is ki kell jönniük ebből, akik családokat tartanak fenn és ugyan úgy dolgoznak napi 8 órát) Tehát, kapjon valamennyit, (persze nem várom el, hogy bárki ennyiért tegyen bármit, hiszen tudjuk, hogy ebből nem lehet kijönni) ami fedezi a rezsilyeit. Aztán amikor már fel tud valamit mutatni, akkor lehet értékelni és arányosan dijjazni érte. Na de ilyen nincs, hiszen ez a korrekt! Az, hogy ezt hogyan tudom beilleszteni a mi esetünkbe! Tegyél valamit, amire mindenki azt mondja, hogy igen ez is valami. Tehát tényleg komolyan gondolod? Szinte mindegy, hogy milyen eredmény, csak lássuk azt, hogy nem csak ígérgetsz. Az, hogy hiszünk neked, vagy nem, az talán azért van, mert van, aki ismer és van, aki nem. Oké, a nyílt napon megtehetjük. Találkozunk, jókat beszélgetünk, méregetjük egymást, és optimistán próbálunk egymáshoz közeledni. Aztán lesznek olyanok, akik ismerik valahonnan valamennyire a másikat, és el kezdenek sugdolózni. Ekkor mennek a kavarások és a múltja miatt, pedig a kiközösítés, vagy kiszavazás.  De mivel esetleg ő módosabb nálunk és talán könnyebben meg tudja engedni azt, hogy mélyebbre nyúljon a zsebébe, akkor máris jó pofit vágunk. Innentől kezdve, már más a helyzet és más a lány fekvése, hiszen megint csak az fog jobban érvényesülni, akinek van pénze. Ő így el fogja érni hamarabb azt, ami az ő érdeke. Ami nem biztos, hogy egyezik a miénkkel. Ezért nem szabad megengedni azt, hogy bárki is többet tegyen le az asztalra, mint a másik. Hiába ajánlja fel, jó szándéka jeléül. Nehéz sokszor ellenállni a kísértésnek. Elég erősnek érzitek magatokat? Ha korrektségről esett szó, akkor szerintem ezt annak lehet nevezni. Egyenlő esélyekkel, egyenlő gondolkodással, egyenlő hozzáállással. Szükségünk van olyan emberekre, akik megfelelő képen vannak megfelelő iskolázottságuk révén, érdekeink képviseletére. Mivel, mindannyian tudjuk, hogy nem kispályásokkal van dolgunk, hiszen egy eléggé nagy ellent próbálnánk megdönteni. Orbán féle project, kispályás ovis kihívás volt ahhoz képest amit mi szeretnénk véghez vinni. Szerintetek, van elég pénzünk nekünk is, vagy állna valaki mögöttünk? 48 is egyszer volt, ugyan úgy, mint a taxisblokádnak. A nép fellépet egyként. Szép volt! Tehát, addig szerintem felesleges bármi féle regisztráció vagy bármi. Addig felesleges pénzeket beszedni, ha szimpatikus az, amit ígérsz. Egy szimpla aláírás és semmi több, amiből kiderül, hogy hány embert érintene a dolog. Te is tudod, hogy mindenki ki tudná fizetni azt az összeget, amit szeretnél. De ilyenkor eszébe jut, az hogy már egyszer valaki hasonló próbálkozással taxiscéget hozott létre. Talán ez a visszatartó erő. Ha meg úgy érzed, hogy nincs meg az a megfelelő létszám, akkor meg ne erőltesd.

szálka 2010.05.13. 10:37:45 / # 150623
A történet a Moderciós topicban folytatódik!
tomajer 2010.05.13. 10:04:59 / # 150617
Offf! :-)
szálka 2010.05.13. 08:57:00 / # 150610
THE SHOW MUST GO ON !!!! The show must go on??????
Bántelki Lajos 2010.05.13. 08:44:43 / # 150608
Nagyon, nagyon szép a reggggel! :) Most olyan vagy! -:) Ha szavazni akarnak, akkor tegyék! Jó, tudom, tegnap 1 picit sok melód volt a regisztrációk elfogadásával... Értem én :) Amúgy: Gondolom, máshol folyik az emberekkel vad vita, folyamatos érdeklődés, mert itt.... Te is látod!
tomajer 2010.05.13. 07:20:03 / # 150603
De!:-) Szépjóreggelt hölgyek urak. Csumival egyetértve, szépen kérem, hogy ezt a szavazást napoljuk el. Kellemesen szórakoztunk tegnap délelőtt, de a mi bohóckodásunk pont ugyanúgy nem tesz jót az egyesületi fórumnak, mint Lajos előző párnapi tevékenysége. Tehát: egy egy:-) Adjuk vissza a terepet, az egyesületi munkának, a szakmai vitának, kérdéseknek.
Csumi 2010.05.13. 05:14:58 / # 150584
Nem unjátok még?
Aranyospalabácsi 2010.05.13. 04:31:07 / # 150581
B. Lajos Kiszavazó Show! Aki egyetért azzal, hogy az oldal üzemeltetői B. Lajos fórum hozzáférését megvonják, kérem irja alá!! 1. All of Palme 2. Rasmussen 3. Kempes 4. Neduddgi 5. smokie09 6. A Sírköves 7. Asashoryu 8. Nemtom 9. senkiházi 10.Aranyospalabácsi
senkiházi 2010.05.13. 01:22:47 / # 150574
B. Lajos Kiszavazó Show! Aki egyetért azzal, hogy az oldal üzemeltetői B. Lajos fórum hozzáférését megvonják, kérem irja alá!! 1. All of Palme 2. Rasmussen 3. Kempes 4. Neduddgi 5. smokie09 6. A Sírköves 7. Asashoryu 8. Nemtom 9. senkiházi
nemtom 2010.05.13. 01:10:21 / # 150569
B. Lajos Kiszavazó Show! Aki egyetért azzal, hogy az oldal üzemeltetői B. Lajos fórum hozzáférését megvonják, kérem irja alá!! 1. All of Palme 2. Rasmussen 3. Kempes 4. Neduddgi 5. smokie09 6. A Sírköves 7. Asashoryu 8. Nemtom

tomajer 2010.05.12. 23:05:33 / # 150550
Nna sz'al, semmi pánik. Most nem velünk volt baj, csak a haccorhatosok zsezsegtek itt, a saját dolgaikkal....

törölt felh. 2010.05.12. 20:53:13 / # 150533
A történet a 6x6-os topicban folytatódik!
csogu 2010.05.12. 18:41:22 / # 150511
CsáááCsumiCsááá :-))
tomajer 2010.05.12. 17:59:32 / # 150504
A remény hal meg utoljára:-) Én csak nem akartam tippet adni, mert az nem szokott bejönni:-)))
Karaj 2010.05.12. 17:58:06 / # 150502
Hello! Küldtem egy levelet!Reagálhatnál....
Csumi 2010.05.12. 17:54:19 / # 150500
CsááCsoguCsááá!
Konkrét (?) 2010.05.12. 17:35:28 / # 150477
Hányadszor lesz újra szeletelve (trancsírozva) ez a nyamvadt "torta" ... ?
csogu 2010.05.12. 17:20:21 / # 150474
Eddig ez a maradjunk és drukkoljunk hogy minél többen hulljanak ki...nem jött be.
tomajer 2010.05.12. 17:18:13 / # 150471
Átmentem, megnéztem. Mondhatnám, hogy: No comment... de volt véleményem. És nem az, hogy sajnáljam az Árpit. Tökös gyerek, kiheveri. Olyan lejtőn vannak, amit nem állít meg semmi. Nem vagyok egy tőzsdeguru... (én mindig rosszkor lépek). Lehet, hogy most érdemes maradni, mert ha mindenki kilép, egy nagyon ütős kis háromszáz fős cég lesz belőle:-) Jja, és várjuk Árpit az egyesület soraiba... vissza!:-)
Oldalszám: 93