Hozzászólások száma: 1849
Ugrás a hírhez Oldalszám: 93
Témakörök > Hírek fórumai > Taxisok Egyesülete A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2010.05.15. 05:19:30 / # 150499
Én meg ismerek minden hájjal megkent autómosóst, aki arra vetemedik, hogy ha műanyagápolást kérek, akkor azért plusz díjt számol fel. Be is mentem múltkor az egyikhez és mondom neki, kérek egy külső mosást...mennyi lesz? Azt mondta 1300...jó mondom, akkor hajrááá, de belül is kicsit kiporszívózhatna, meg egy kis vakszolás sem ártana...erre Laci képzeld el, aszondja nekem, hogy így már 7 ezer. Mondom neki: miiiii? Te aljas minden hájjal megkent, mi kerül ebbe 7 ezerbe, amikor előbb azt mondtad 1300. De nem hagytam magam, el is jöttem és többet sem megyek oda...majd keresek olyan mosót, ahol kezdők vannak, mert azok becsületesek, nem vágják át a szegény taxist. Ők nem is rongyot használnak, hanem a nyelvükkel mossák körbe az autót, hogy ne sérüljön a fényezés.
csogu 2010.05.15. 05:13:36 / # 150496
[i]Kérdem én, kik ártanak jobban? A kezdő, vagy a minden hájjal meg kent, k....gök? [/i] A kezdők, akiknek normális az, hogy éjszaka élünk, akiknek teljesen érthetetlen, hogy a taxisok nem engedik be a kocsiba csöpögő kajával, korsó sörrel az utast és a munkájukért, főleg a plusz munkájukért honorálást várnak el...igaz, ezzel megkockáztatva azt, hogy a kezdők minden hájjal meg kent köcsögöknek titulálják.
csogu 2010.05.15. 05:07:01 / # 150494
[i]kitalálnak minden féle éjszakai fasz tarifákat. Nem is értem, minek?[/i] Azért kollégám, mert az éjszakai nemalvást a szervezetünk kizsákmányolásként éli meg mivel az éjszakát nem munkára találták ki, hanem pihenésre. Ez az éjszakázás szintén a modern civilizáció átka. Hát kb. ezért találják ki és fizetik meg sok helyen pluszként az éjszakai dolgozókat...kitalálva minden féle éjszakai fasz tarifákat.
hiénakutya 2010.05.15. 04:19:41 / # 150492
És még a Lehelre sem kellene kimenned, mert ingyen házhoz vinnék. :-D
hiénakutya 2010.05.15. 04:18:16 / # 150491
Nem tisztünk ítélkezni mások felett. A feladatunk elősegíteni olyan körülmények megteremtését, melyek közt senki sem kényszerül tisztességtelen munkavégzésre sem az utassal, sem a kollégáival szemben.
Aranyospalabácsi 2010.05.15. 03:02:29 / # 150490
:)
taxisfelvonulas 2010.05.15. 02:32:04 / # 150489
Ma voltam a Lehel piacon. A banán mindenhol 298 Ft volt. Azon gondolkodtam magamban, jóhogy bünteti a törvény az árkartelt. Biztosan mind a 10 kereskedőnek az jutott reggel az eszébe: a banánt 298-ért árulom. A másik gondoltaom az volt, ha taxisok árulnák a banánt 10 Ft-ért vehetnék egy kilót.

Laci 2010.05.14. 21:02:33 / # 150487
Azokat hagyhatjuk nyugodtan tovább ténykedni, akik miatt vagyunk fillér b.....k? Persze..... Miért ne?....... felháborodom ezen minden alkalommal. Na számomra ez a igazi nagy probléma, ha a becsületességről beszélünk oly sokat.

Laci 2010.05.14. 20:45:13 / # 150486
Fantasztikus gondolat kedves Attus! Akkor ezt amit most leírok, kicsit gondold át, mert én nem felejtem soha, hogy mennyire kilátástalannak éreztem akkor a jövőmet. Idézet máshonnan: -7 éve kezdtem el taxizni a taxi2000-nél. Annyira béna voltam a tesztlapom kitöltésében, hogy azt mondták! Laci…… Szerintünk mást kéne választanod, hiszen ezzel a tudással fel fog kopni az állad.  (aztán jött egy barátom és azt mondta: Ne agodj, hiszen az utasok szinte mindig tudják, hogy hova szeretnének menni és ismerik is az utat. A droszton, pedig úgy is eléd rakják a címet.  Taxizás elöt, 48-szor álltam munkába különféle munkaterületeken. Sok mindent kipróbáltam mire nagy nehezen rájöttem, hogy mit szeretnék csinálni. Voltam nős és volt lakásom és utána házam is. Aztán lettem hajléktalan és egy rózsadombi autómosóban dolgoztam. Ott tettem férre szépen a kis pénzemet, hogy meg tudjam csinálni, a taxis vizsgát. A belépési díjra és a tagdíjra, valamint az autó bérlésére már kölcsön kellett kérnem. Ezt tartottam az utolsó lehetőségemnek, amivel kiléphetek a kizsákmányoló főnökeim karmai közül. Ezt azért mondtam el, mert szerintem nem azon kéne gondolkodni, hogy létszámstop legyen, hanem azon, hogy azokat a taxis kollégákat kéne kiszűrni, akik miatt jutott el oda a taxis vélemény, hogy nincs már meg a megfelelő tisztelet. Pedig úgy halom az öregektől, hogy valamikor taxis urak voltatok. Szerintem azokkal lehetne valamit kezdeni, akik kissé másképpen vélekednek a korrekt szolgáltatásról. Ja, itt nem arról beszélek, hogy zsír új verda, meg öltözködési szabályozás. Természetesen tiszta autóval és az ápolt külső számomra is alap, hanem arról a majmokról, akik annyira kabzsi g..........k, hogy nem elég neki az, hogy kitalálnak minden féle éjszakai fasz tarifákat. Nem is értem, minek? Hiszen nappal araszolni, sokkal nagyobb szívás, mint éjszaka szinte kigurulva a piros lámpákat lehet közlekedni. sokkal kevesebbet eszik az autó és ha az ember egy átlag lóvét néz, akkor nappal sokkal többet kell kinn lenni, mint éjszaka. Nappal 12-14, néha 16 órában csinálom meg azt a pénzt, amit az éjszaka 10 óra alatt és nem basz szét az ideg, a sok vérprofi kalapos meg manegger profizmusától. Tehát lehetne egy olyan taxis szakmát létrehozni végre, ami visszabillentené a köztudatba azt, hogy ne keljen figyelnie az utasoknak, hogy hova száll be. Kérdem én, kik ártanak jobban? A kezdő, vagy a minden hájjal meg kent, k....gök?
hiénakutya 2010.05.14. 20:01:40 / # 150485
Budapest csak 1,8 millió. Ráadásul Berlinben egy picit magasabb az életszínvonal... :-) Én is elköszönök mára. Sziasztok!
Konkrét (?) 2010.05.14. 19:54:46 / # 150484
Még egy adalék a német példához : Berlin : 891 km2. - en 3.4 millió ember. Budapest : 525 km2. - en 2 millió ember. Ott 7000 a limit. Nálunk 7000 van ! Hol van az arány ... ? De most már tényleg, Sziasztok ! :)

hiénakutya 2010.05.14. 19:43:00 / # 150482
Most képzeld el, ha rádióznék...! :-D
hiénakutya 2010.05.14. 19:42:07 / # 150480
Tudod, a legszelídebb kutya is megvadul, ha hergelik... :-) Normális kérdésre igyekszem normálisan válaszolni. Nincs mit. :-)
attus 2010.05.14. 19:38:37 / # 150478
Te ütötted gyorsabban a billentyűket, tiéd lett a dicséret!:D De bánom is én , örülök az összhangnak, és hogy kezd itt értelmes kérdezz-felelek kialakulni!:-9 Jó melót vagy jó pihenést mindenkinek, sziasztok!
Konkrét (?) 2010.05.14. 19:32:07 / # 150476
Köszönöm, azért ez már olyan "tájékoztatás féle volt a közvélemény számára" ! Ez a "Kérdezz - Felelek játék" egyébként, (gondolom sejtitek) a megismeréseteket szolgálja és szükséges ahhoz, hogy tisztában legyen mindenki a véleményetekkel ill. azzal az állásponttal, amit képviselni fogtok a nevükben. És kezd pozitív irányba fordulni a kép ... :) Jó melót és tömött brifkót Mindenkinek, Sziasztok !
TESZ 2010.05.14. 19:29:48 / # 150473
Azt is megszoknák, hogy nem ingyé megy érte a taxi. Annó, már lent várta a kocsit, pedig volt parkoló dögivel. Le lett alacsonyítva a szakma, a tarifa csak a dézsma az nem!
TESZ 2010.05.14. 19:19:57 / # 150472
Nekem, szinte mind1, hogy ki mondja a címeket(ha nem ragad a keze) a város ugyan az. Az utcák ugyan ott vannak csak azt ne kérje , követelje senki, hogy megtankolni járjak ki! Minden másban partner vagyok. Nem akarok 500ezret keresni, de 2re szükségem van és 20 éves sem vagyok már!

attus 2010.05.14. 19:16:31 / # 150466
Bocs de a kiállási díj nem egyenlő az alapdíjjal! A kiállást most is alkalmazhatja bármelyik engedélyes! Nem a törvény korlátoz benne! Nem tudom te, hogy vagy ezzel de én szívesen vállalnám az óraállítás költségeit, ha az elősegítené a boldogulásomat?!
TESZ 2010.05.14. 19:12:43 / # 150464
Azonos problémák kényszerítenek minket asztalhoz, de ! Gondoljatok csak vissza az alapokra! Főtaxi, Volántaxi. Aztán az első MAGÁNTAXIK. Ezután jöttek a nagyok. Ma már csak az egyik él, de a néhány százforintos, tényleg TAGDÍJ ból mára mi lett? A családias légkörből mi lett? Elvágom a torkod, letiltalak, megmér, pedig mellettem ő is kalapált arra a címre! Nemá! BESZÉLGESSÜNK CSAK !

TESZ 2010.05.14. 19:11:24 / # 150462
Azonos problémák kényszerítenek minket asztalhoz, de ! Gondoljatok csak vissza az alapokra! Főtaxi, Volántaxi. Aztán az első MAGÁNTAXIK. Ezután jöttek a nagyok. Ma már csak az egyik él, de a néhány százforintos, tényleg TAGDÍJ ból mára mi lett? A családias légkörből mi lett? Elvágom a torkod, letiltalak, megmér, pedig mellettem ő is kalapált arra a címre! Nemá! BESZÉLGESSÜNK CSAK !

Oldalszám: 93