Hozzászólások száma: 4292
Ugrás a hírhez Oldalszám: 215
Témakörök > Hírek fórumai > Egy UBER mind fölött, Egy Uber kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen, A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
don.norberto 2016.04.17. 18:10:48 / # 344287
Ha van NT számom akkor állítólag nem büntetnek meg az NKH ellenőrei. Egyébként tényleg nem érdekel, hogy ki mit gondol.
Miből gondolod, hogy a hatóság nem végzi jól a munkáját? Úgy tudom már egy tucat embert megbüntettek és abból azt hiszem jó pár embernek le is vették a rendszámát. Most örülsz?
szálka 2016.04.17. 16:53:56 / # 344286
Egy szerény hatszázezresre, ha végre a sarkára állna a hatóság.  A közutálat meg aligha érdekel téged.
don.norberto 2016.04.17. 16:42:29 / # 344285
Engem az érdekel, hogy engem ne büntessenek meg. Szóval ha szerzek NT számot akkor milyen büntetésre számíthatok okoskáim?
hiénakutya 2016.04.16. 13:45:30 / # 344279
Te most sem vagy több egy futárnál.
alelölülő 2016.04.16. 10:53:31 / # 344277
Ami jó, azt át kell venni:
Nekünk is ki kellene tiltani a nav és egyéb ellenőröket. Egyszer tudnának rendelni, többé sose. Cégek megoszthatnák egymással a tiltólistát.
karo 2016.04.16. 07:33:12 / # 344276
Ennyi erővel az összes céges taxit le lehetne vizsgáztatni ilyen NT számos sofőr kamura. Nekem hetente kb. 3-4 beülős-leintős fuvarom van (és nem túra fuvarok), többi nekem is tableten jön mint nektek, ezekről én szívesen lemondanék ha nem kéne fizetni a 100 ezres kötelezőt (B8-ban), a 80 ezres Bkk minősítést, az óra hitelesítést, a fóliázást stb. De szerintem rajtam kívül sokan gondolnák így. Akkor most áruld el, hogy a fent említett heti 3-4 fuvaron és a számomra jóval több kiadáson kívül mi a különbség a két szolgáltatás között?
Elárulom: az, hogy én legálisan, a jogszabályokat betartva dolgozom, Te meg nem.
cheater 2016.04.16. 07:30:56 / # 344275

Öröm az ürömben, hogy minden utazás 3 millió dollára van biztosítva, igy most fel lehet újítani a Honvédkórhaz északi szárnyát.

tomajer 2016.04.16. 06:23:30 / Módosítva / # 344273
Mihály Monostori fényképe.Mihály Monostori7 órája ·

Kimaradt a hiradóból. .. UBER sofőr borította fel a mentőautót.. attól még, hogy tojásrántottát tudok sütni nem vagyok mesterszakács...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Súlyos baleset: Felborult egy mentőautó budapesten - fotók

Két jármű karambolozott Angyalföldön, az egyik egy mentőautó volt, ami felborult. Súlyos sérültet szállítottak.

Felborult egy mentőautó Budapesten, a XIII. kerületben a Papp Károly - Petneházy utca kereszteződésében, közvetlenül a Honvéd kórház mellett - írja a BorsOnline.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közleményt adott ki a balesetről:

Pénteken délelőtt súlyos mentőbaleset történt Budapesten a XIII. kerület Petneházy-Röppentyű sarkon. Egy esetkocsink, amelyik megkülönböztető jelzéseit használva egy súlyos sérültet szállított a Honvédkórház felé a kereszteződésben egy személyautóval ütközött és felborult.

A baleset következtében a személyautó vezetője, a mentőtiszt, a mentőápoló és a mentőgépkocsi-vezető is megsérült. Állapotuk az első helyszíni vizsgálat alapján nem életveszélyes, az esetleges törések, belső sérülések kizárása, kórházi vizsgálatuk jelenleg is tart. A kocsiban szállított beteget egy másik mentőautó vitte kórházba. A körülmények tisztázására vizsgálat indult.

Péntek délelőtt súlyos mentőbaleset történt Budapesten a XIII. kerület Petneházy-Röppentyű sarkon. A mentő megkülönböztető jelzéseit használva egy súlyos sérültet szállított a Honvédkórház felé, a kereszteződésben egy személyautóval ütközött és felborult. Makó Zsuzsa nézőnk fotókat készített a helyszínen.

Fotók: Makó Zsuzsa
Nézőnk videót is készített a balesetről, ezt itt láthatják:

balagge 2016.04.15. 21:17:44 / # 344272
Elárulnád mit értesz fordított ÁFA alatt? Szerintem nem számíthatsz büntetésre sajnos. A jogszabályok alapján nem vállalhatnál személyszállítóival uber által közvetített fuvart, de ezt nem fogják büntetni attól félek. Ki az a 6ökör aki elhisz bármit az ubernek, amit innovatív módon ellenőrizhető formában tesz akárki elé le? :-)Inkább talán fizessetek 50e kata-t a behazudott 25e/hét + SZJA bevallásasemmiről helyett, de a legjobb lenne ha megszűnne a szolgáltatásotok.Heti 20 óra az napi 4 óra munka + amit be sem ismersz. Ha nektek ezt megengednék, joggal követelhetné ezt akárki más is magának. Kár, hogy nem maradtál pizzafutár
karo 2016.04.15. 21:10:50 / Módosítva / # 344271
Csak a tüzet szeretnéd rakni itt vagy tényleg annyira se voltál képes, hogy utána nézz a személygépkocsis személyszállítási törvénynek (vagy csak beírtad volna a Google-ba ahogy én is tettem). Segítek:

"A személygépkocsis személyszállító vállalkozó olyan céget alapít és/vagy vezet, amely belföldön jogosult turisztikai és idegenforgalmi céllal személyszállítást végezni, taxaméterrel nem rendelkező gépjárműveken, vasúti, vízi, légi utasszállításhoz csatlakozva, illetve sport, kulturális, oktatási eseményekhez/szervezetekhez kapcsolódóan."

Most ebből szerinted melyiknek felesz meg?

don.norberto 2016.04.15. 20:03:26 / # 344270
Értem amiről beszélsz, ezek érvek.El tudok képzelni egy szabályozott formát is. Például szimpla PÁV2vel heti 20órában Uberezhet akárki SZJA bevallása mellett. Ez nektek is jó lenne mivel aki az Uberezés közben rájött, hogy szereti ezt csinálni az elmegy taxizni aki meg olyan mint én, hogy szeret több dolgot csinálni akkor az hobbitaxizik vagy ahogy ti mondjátok KONTÁRTAXIS .
Így mindenki jól jár. Nyilván nem fogják kitiltani az Ubert ezért ti is jól jártok, hiszen nem happolják el előletek az összes fuvart. Aki meg hobbiból tolná annak meg nem kell félnie a bírságoktól. A heti 20 óra munka helyett lehetne heti 25ezer forint bevétel is amit innovatív módon ellenőrízhető formába tenne az Uber a hatóságok felé
Egyébként pizzafutár voltam ezelőtt
don.norberto 2016.04.15. 19:50:01 / # 344269

Valaki mondja már meg nekem, hogy ha a mozaik utcában levizsgáztatom az autót személygépkocsis személyszállítóra és kapok egy NT számot, a NAV felé is mindent rendesen fizetek (havi 50k KATA, fordított áfa) akkor milyen büntetésre számíthatok a hatóságok részéről? Mert tudtommal semmire...

Berlioz 2016.04.15. 10:36:43 / # 344268

Miért etetitek a trollt?  Tom meg miért nem bannolta innen réges rég?  Igen, Tessék, Nem hallom

cheater 2016.04.14. 18:24:40 / # 344265

Olvasom ezt a cikket, megnézem ezt a palit és azon studírozom vajon mennyit kapott ezért.. hatezret? Nem, ő majdnem politikus, talán nyolcezret is. Vagy három ingyen utat uberrel. Micsoda karrier.

A cikk utolsó mondatát nem írta el..? Az "így akár egész hónapban díjmentesen autózhat a fővárosban" részt mindig úgy olvasom, hogy igy akár díjmentesen adózhat a fővárosban:D 

Képzeljétek el a nem túl távoli jövőt, mikor bekapcsoljuk a tévét ami azt mondja: és most jöjjön Jabronka Richárd évértékelő beszéde..!:DDD

f.attila 2016.04.14. 12:26:43 / Módosítva / # 344263
Tele van hazugsággal, kicsinyes általánosítás, és ezt a taxizó közönség is jól tudja. Ilyen cikkek miatt nem lesz kevesebb utasotok, no para! Az uber nagyon eligénytelenedett. Több utas jelezte, hogy most már inkább taxizik, mint uberezik. Hergelitek itt magatokat :D
balagge 2016.04.14. 08:53:00 / # 344262
Hány inger? 
cheater 2016.04.14. 07:11:45 / # 344261

Épp ezt akartam, bemutatni a 'cikk' íróját:-)  Ő az, Jabronka Ricsi.

Budapest a szabadság városa.

Bao 2016.04.14. 06:51:10 / # 344260
A haverod...

tomajer 2016.04.14. 06:28:26 / # 344259

Akár ingyen is utazhat Budapesten egy hónapig

2016. Április 07. 14:21

A taxi és az Uber közti örök harc kapcsán a legnagyobb jóindulattal is bátran kijelenthetjük, hogy az Uber győzedelmeskedett. Azon túl, hogy átlagosan 2 perc alatt megérkezik hozzánk a hívott autó, fele annyiba kerül, mint a taxi és átfogó, igényes értékelési rendszert működtet, most áprilisban egy szenzációs akcióval jelentkezik a cég, amivel akár hosszú ideig ingyen utazhat a személyi sofőrjével.

"Limitált ideig most MEGDUPLÁZZUK az ajánlási programunkat az összes felhasználónk számára: szerezz korlátlan számú ingyen utazást 5000 Ft értékben! Ez a mi köszönetünk nektek, a legmenőbb felhasználói csoportnak! Jönnek az esős napok ne habozz és kezdd el már ma szórni az igét és szólj a barátaidnak, hogy próbálják ki az Ubert ingyen - így mind a ketten az 5000 Ft értékű ingyen utazást kapjátok" - írja közleményében a cég.

Az Uber egyik legnagyobb előnye, hogy bárki számára elérhető, hiszen megfizethető árakkal dolgozik, így ha sietünk a munkahelyünkre, vagy épp egy buliból kellene éjszakai buszokra várni órákat is akár, egyszerűen megnyomjuk a gombot, és az autó már ott is van értünk, hogy a taxihoz képest szinte fillérekért hazarepítsen.

Minden autónak szigorú követelményrendszer előtt kell megfelelnie, ahogy a sofőrnek is, akinek szüksége van egy személyszállító vizsgára is ahhoz, hogy az Ubernek dolgozhasson. Az utasok értékelései alapján a sofőr egy értékelési átlagot kap, amely ha egy bizonyos százalék alá megy akár fel is függeszthetik. Épp emiatt nem kell tartanunk attól, - ahogy a taxisoknál - hogy egy rosszindulatú, lehúzós hiéna mellé ülünk be, aki duzzog, amiért nem Békásmegyerre megyünk a belvárosból.

Aki használja az alkalmazást, ellenáll a monopóliumnak, az állami beszabályozásnak, a BKK etikátlan ellenőrzéseinek, és leteszi a voksát a szabad mozgás, a kedvezőbb lehetőségek és az innovációk mellett. Budapest a szabadság városa. Ne hagyjuk, hogy elvegyék ezt tőlünk!

Töltse le Ön is az Uber alkalmazást, és használja a kódot, hogy 5000ft-ig az első fuvar ingyenes legyen. A kód: 0ehsaue - miután regisztrált, Ön is kaphat saját kódot, amivel ha barátai regisztrálnak, újabb ingyen utakat kaphat, így akár egész hónapban díjmentesen autózhat a fővárosban.

Forrás: Sztárklikk Szerző: Jabronka Richárd

f.attila 2016.04.14. 03:59:36 / # 344258
Sajnos alapvető mondatokat is nehezen értelmeznek egyesek ezen az oldalon. Az előítéletek miatt pedig nem látnak tisztán. Ezenkívül lehet, hogy értelmesek, de eltakarja fényességüket az agybaj.
Oldalszám: 215