Hozzászólások száma: 4292
Ugrás a hírhez Oldalszám: 215
Témakörök > Hírek fórumai > Egy UBER mind fölött, Egy Uber kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen, A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
hiénakutya 2016.08.10. 19:17:23 / # 345622
IDE legyél kedves, vagy különben ellopom és én magam írom be.
:-)
balagge 2016.08.10. 19:09:58 / # 345621
Mc'ható sztori egy emberről, aki a rablókapitalista travis kalanick mohósága miatt csak mások segíteni akarásának okán képes személyesen ott lenni a fia olimpiai szereplésén. Szeressük együtt a mocsok ubert...
hiénakutya 2016.08.10. 18:41:05 / # 345620

A közösség ereje

Nem látok a meghatottságtól.

tomajer 2016.08.10. 08:58:57 / # 345614
Sietve hagyták el a süllyedő hajót :-)
Bao 2016.08.10. 08:52:27 / # 345612
Vagyis nem mindenhol...
Bao 2016.08.10. 08:12:54 / # 345611
https://www.uber.com/hu/cities/budapest/

Nem igazán frissül az oldal... hmm...

alelölülő 2016.08.10. 08:02:15 / # 345609
Nálunk is ezzel a megosztásos dumával kezdték.
Zárórakor meg azon sírtak, hogy hány ember veszítette el a munkáját és megélhetését.
cukrosleves 2016.08.10. 07:56:52 / # 345608

„Ha jól értettem, az Uber álláspontja az, hogy ők nem taxivállalat, hanem egyfajta sharing-szolgáltatás, amelyet a törvény nem szabályoz" 

:D

Úgylátom ott is zajlik a médiakampány. Majd én megmondom milyen szabály vonatkozik rám. Kéremszépen ez nem vegyesbolt, ez sharing economy, pénzért osztom meg az árut. Érteeed?! Fejlődés öcsém!

tomajer 2016.08.10. 07:35:17 / # 345607
Szerintem nem.

Csak a szokásos menetrend ... arcátlanul belehazudnak a világ szemébe. Elbizonytalanítják a lakosságot, a hatóságokat ...  úgy tesznek, mintha rájuk nem vonatkozna amiről egyértelmű, hogy vonatkozik rájuk ....
hiénakutya 2016.08.09. 23:27:07 / # 345606
Lehet, törvénymódosítás volt?
2015-ös cikk
tomajer 2016.08.09. 21:19:34 / Módosítva / # 345605

Egy polgármester zsebben ... :-(

Boc: az Ubernek nincs szüksége engedélyre

pazs 2016. augusztus 9. kedd, 18:27 A polgármester szerint ez olyasmi, mint a a stoppolás, ráadásul a törvény sem szabályozza.

Miután a hétvégén kitört a taxi vs. Uber háború Kolozsváron, Emil Boc polgármester is megszólalt az ügyben. Boc úgy véli, félreértelmezte a helyzetet, amikor arról beszélt korábban, hogy nem engedélyezi az Uber működését a kincses városban.

„Világosan megmondtam, hogy nem engedélyeztem és nem is fogom engedélyezni ennek a szolgáltatásnak, az Ubernek a működését Kolozsváron. Később azonban belenéztem a törvénybe, és azt láttam, hogy nincs szükségük semmiféle engedélyre a városházától” – fejtette ki az elöljáró.

Boc azt is elmondta, hogy egyeztetett az önkormányzat hatáskörébe tartozó helyi rendőrséggel, és az egyetlen dolog, amit tehetnek, az az, hogy nem engedik az Uberhez tartozó gépkocsiknak a taxisok számára fenntartott megállóhelyek elfoglalását – azokat ugyanis kizárólag a bejegyzett taxitársaságok használatára tartják fenn.

„Csak a közúti (országos) rendőrség állíthat meg valakit, hogy ellenőrizze, Uber-szisztémában működik-e és rendelkezik-e az applikációval” – szögezte le Boc.

A polgármester az egyértelmű törvényi szabályozás hiányával magyarázza azt, hogy miért nem léphet fel az önkormányzat az Uberrel szemben.

„Ha jól értettem, az Uber álláspontja az, hogy ők nem taxivállalat, hanem egyfajta sharing-szolgáltatás, amelyet a törvény nem szabályoz. Olyasmi, mint egykor a stoppolás. Én is alkalmival jártam Bánffyhunyadról Kolozsvárra. A törvényalkotóknak kell meghatározniuk, milyen típusú szolgáltatásról is van szó” – nyilatkozta Emil Boc.

Mint ismeretes, vasárnap éjszaka kolozsvári taxisok szabályosan tőrbe csaltak néhány Uber-sofőrt. Néhány taxis utasként beült az Uber-autókba és megadta nekik a rendőrség címét. Amint célhoz értek, a taxisok kiugráltak az autókból és ott helyben feljelentést tettek az uberesek ellen, engedély nélküli személyszállítás miatt. A rendőrség fejenként 25 000 lejes pénzbírságra büntette az ubereseket, az érintett gépkocsik rendszámtábláját pedig 6 hónapra bevonták. A botrány hátterében az áll, hogy az Uber állítólag 100 autót „importált” Bukarestből és más nagyvárosokból az Untold fesztivál idejére.

rosszqtya 2016.08.09. 11:50:31 / # 345604
"Az Uber hatékonyabban működött, mint a taxitársaságok, és olcsóbb utazást biztosított."

No eddig bírtam olvasni az ostobaságot!

MÁS:
valaki talált csak egy cikket is a 240es maximum tarifa bevezetése óta, miközben felment az üa 180ról 465re, hogy a köcsögisok emeljenek, hiszen nőltek a költségeik!? vagy valamelyik fillérbaszó lázadt már itt, hogy emeljünk, mert 3300ból nem jön ki a hidegkút->repér... valahogy nem emlékszem...

bezzeg most kicsit olcsóbb lett a benzin, rögtön... faszikáim a ti 15+ éves fillérbaszó, szociális, saját zsebünkből való utazgatásaitok után, ha már keresni nem is, de az összejött veszteséget szeretnénk csökkenteni!
Dolgozzatok ti is 15 évig ugyan annyi fizuval, hogy egyre többet tesznek rátok, azt utána lehet lehet hányni a netre, hogy miért nem olcsóbb a taxi...
tomajer 2016.08.09. 09:35:52 / # 345603
Hááát..   tényleg nem zavarja, hogy hülyeséget beszél.
Mert ugyi:   rögzített árral a szabályozó valójában kiiktatta az árversenyt, és ezzel egyúttal ösztönzi a szolgáltatókat a fejlesztésre, hiszen azt üzeni, hogy versenyezni csak a minőségi szolgáltatással lehet ebben a szektorban.

Így lenne rendben a mondat.
Bao 2016.08.09. 08:03:17 / # 345602
Fix tarifával nincs verseny Az egyre olcsóbb olaj ellenére nem csökkenhetnek a taxis fuvardíjak

"A rögzített árral a szabályozó valójában kiiktatta a versenyt, és egyúttal nem ösztönzi a szolgáltatókat a fejlesztésre, hiszen azt üzeni, hogy a silányabb minőség is elfogadható, nem kényszeríti őket semmi sem a javításra."
Bezzeg a lepukkant loganok, yarisok, stb...

S még megannyi baromságot hord össze az u.n. versenyjogász, ezért érdemes volt tanulnia.

warrior 2016.08.08. 17:14:22 / # 345601
Na jó,de ez románia.Nekik mindég is volt vér a pucájukban.Ők nem simogattak uberes buksifejeket hanem tették a dolgukat.Gratula nekik.
tomajer 2016.08.08. 15:18:47 / # 345600

Ez gyors volt!!!

Kitört a Taxi vs Uber háború Kolozsváron Jean St'Ay 2016. augusztus 8. hétfő, 12:37 És a taxisok nyerték az első menetet. Az Uber szolgáltatását hétfőn hajnalban felfüggesztették.

A háború előzményei (azon túl, hogy az Uber bejelentette, Kolozsváron is beindítja szolgáltatását): tekintettel az Untold Fesztivál hatalmas bevételi lehetőségeire, illetve arra, hogy a híresztelések ellenére a cégnek nem sikerült időben elegendő számú kolozsvári partnert beszereznie, az Uber 100 partnert „importált” Bukarestből és más romániai nagyvárosokból. Akik tették a dolgokat, terepismeret híján feltehetően inkább rosszul, mint jól, a digitális térképek és egyéb kütyük ellenére.

Vasárnap éjszaka aztán a rendőrség megállított négy Uber-sofőrt, és egyenként 25.000 lejes pénzbírságra büntette őket engedély nélküli személyszállítás miatt, a 2003/38-as, illetve a 2015/129-es törvényre hivatkozva. És mintha a hatalmas bünti nem lett volna elég, a négy érintett gépkocsi rendszámtábláját 6 hónapra bevonták. A gépkocsik jelenleg a rendőrség udvarán parkolnak. A kárvallottak – mit tehettek volna egyebet – felhívtak egy bukaresti ügyvédet és hallgatásba burkolóztak.

A hivatkozott törvény világosan kimondja: „Tilos a személygépkocsival történő fizetett közszállítás, amennyiben a vezetőnek nincs vonatkozó szakengedélye vagy annak megfelelő másolata.” Ezeket az engedélyeket pedig egy adott városban a városháza adja ki. Márpedig a Bukarestből és más városokból érkezett Über-sofőröknek nem volt, nem lehetett ilyen engedélyük. Tehát törvénysértést követtek el.

Az eredmény: az Uber kolozsvári szolgáltatását hétfő hajnalban felfüggesztették.

tomajer 2016.08.08. 13:26:28 / # 345599

Kolozsvári taxisok úgy szopatták meg az ubereseket, hogy elvitették magukat a rendőrségre, aztán feljelentették a sofőrt

Tegnap éjjel fejenként 25 ezer lejre (közel 1,75 millió forintra) bírságoltak meg négy Uber-sofőrt Kolozsváron, és hat hónapra a rendszámtábláikat is elveszítették, miután egy uberes és egy taxis összeszólalkozott.

A taxis és a kollégái körbeállták az uberes autóját, így az felhívta a rendőröket, hogy zaklatják. A taxisok közül erre többen bosszúból utasként hívtak Ubert, és a rendőrségre vitették magukat, ahol egyből feljelentést tettek, hogy akivel jöttek, illegálisan végzett személyszállítást. (Clujust via Transindex)

balagge 2016.08.05. 17:37:27 / Módosítva / # 345596
Nem jo a kép, mert hiányzik róla az uber! Ráadasul az egész pókhálónak davidcsillagot kene formálni! (Csak viccelek!) apropó láttad már a uber k európai igazgatóját? :-) 
Buta autósok! Tiétek a veszteség, mienk a haszon!
1taxista 2016.08.05. 15:19:47 / # 345595
Viszont spórolt a benzinnel. Akkor rendben van a dolog de ezt miért nem akarta Neked megmondani? Az utas megúszhatta volna 7000-ből ha telefonon rendeli a kocsit.
hiénakutya 2016.08.05. 08:41:08 / Módosítva / # 345594
És ezek még ott tartanak, hogy n sofőrként épp arra járok, és felveszem, ő beül a magánautómba..."
 Szánalmas.
Oldalszám: 215