Hozzászólások száma: 11025
Ugrás a hírhez Oldalszám: 552
Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2013.10.30. 22:57:57 / # 131254
Az nekünk, taxisoknak, nem fontos. Az a cégnek lenne az, és én taxisként gondolkodom, így ezen "probléma" megsem fordult bennem.
Vin 2013.10.30. 22:56:53 / # 131253
Túl gyakori story az,hogy a kollegát megállítja mellettem a háromszög,így látom az igazságosztó készülékén,hogy a stopper nincs 1 percnél,és a címhez,amire megy,én közelebb voltam. Ennek ellenére látszom,és koppra megmondják hogy hol állok. Na,ilyen egy igazságos rendszer ;)
csogu 2013.10.30. 22:54:23 / # 131252
jaaaaaa, értem. Hát, kaptam egyet a barátomtól. Kényelmesebb, mint a laptop. Az idő is jobban szalad két fuvar között.
baupexim1 2013.10.30. 22:46:44 / # 131251
a tabletre gondolt
csogu 2013.10.30. 22:32:14 / # 131250
őőő, most mi is én? Vagy én fogalmaztam rosszul, vagy nem tudom. Én csak azt boncolgattam, hogy az "igazságos" rendszernek lenne még egy feltétele, ha...vagyis csak egy gondolstmenetet folytattam , illetve egy hipotézissel játsszottam el gondolatban. Echte nyomkodós, repkedős taxisként nekem a csendes olyan, mint vízhólyag egy futónak. Mondjuk futástól még nem volt olyanom, de szerintem sok öröm nem lehet benne:-)
góré001 2013.10.30. 22:24:12 / # 131247
Csogú van ennek sokkal de sokkal fontosabb hátulütője is ! Mi van a lekártyázott utasokkal a meg vett szállodásokkal az éttermesekkel , mi van az azért őt leintő utassal illetve fuvarral aki azért teszi mert a cég reklámja honlapja tetszik mert nem csalódott még ebben a cégben Folytassam van még de nincs értelme ! ha így folytatódik ez az egész eljutunk oda ahova a Das Taxi 100 20 éve eljutott és ott a vége !!lehet írogatni lehet jelentgetni de azt hiszem a hatalom már nem engedi ki a kezéből ezt az egészet !!Hát van még lejjebb hajrá !!
Bao 2013.10.30. 22:16:54 / # 131248
Te is fiam??? :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
csogu 2013.10.30. 21:39:31 / # 131246
A sok hibáért bocsi, tabletről nyomom...
csogu 2013.10.30. 21:31:11 / # 131245
Mivel egy szolgáltatást vesz meg az ember, akkor a minőségről még nem is beszéltünk, mert azt már megemlíteni is "abszurd" lenne. Itt a fuvar minőségről beszélek. Mert ugye amikor az ember az élet más területén vesz igénybe egy szolgáltatást, mondjuk egy étteremben egy menüt, akkor mindenki egységesen fizet ugyanazért a mennyiségért, illetve minőségért. (persze ha van ott egy kis csókod, akkor mindig mélyebbre merül a kanál, de az élet már csak ilyen). Vagyis, címarányos tagdíj fizetésnél is felmerülhetne a kérdés, hogy egy ezer forintos fuvarért miért fizetne valaki ugyanannyit, mint más, egy 5400 forintosért? Vagy el kellene válaszként fogadni azt, hogy így jártál? Ezt bárhol máshol elfogadnátok válaszként? A másik, hogy nem mindegy, hogy az a valaki, aki eddig 300 címet vett fel, erre mennyi időt fordított, illetve milyen áldozatot vállalt be? Gondolok itt arra, hogy messzebbről repült rá a címre, így ő munkàhoz jutott (ami nem egyenlő a profittal), illetve megmaradt az utas, nem váltott céget, így a "kényelmesebb" vagy rentábilisabban gondolkodó kollégáknak is megmaradt az esély arra, hogy ez a rendelés nekik is munkát adjon, amikor dolgoznak, vagy hozzájuk képest közelebbre szól a megrendelés. Az ilyen repkedős kollégák lényegében ki is szolgálják azon kollégáikat, akik "csak" 1-2 km-re nyomnsk ki. Viszont ezzel nekik növekszik a havi fuvardarabszámuk. pl. a Pentánál, ismerve a hozzáállást, illetve akkir már egy kisebb létszámú cégnél dolgozva, átlátva ennek jelentőségét, az egyik fő buktatót láttam az "életben" maradásra. Szóval, ha ez a kiszolgáló személyzet átmegy egy másik céghez és az utast nem tudjátok kiszolgálni, akkor egy idő után igazságosan senkinek sem lesz annyi bevétele, hogy megérje befizetni a szolgáltatásra. Azaz, szimbiózusban élünk egymással! Hiába veti meg az egyik csoport a másikat, egymás nélkül gyengébbek lesznek, és a végkifejlett az lesz, mint ami lett a Pentával is.
666666 2013.10.30. 21:20:23 / # 131244
Mitől lehetne igazságos. Egy kézivezérelt rendszer? Sorrend a lényeg.Kinek az ótoján ül az ember. Na ez a döntő sorrend. :(((((
hiénakutya 2013.10.30. 20:59:06 / # 131243
"...igazságosan van elosztva." Ez mit jelent, mitől igazságos? Egyáltalán hogyan lehet értelmezni az "igazságos" szót ebben az összefüggésben? Valamit vegyünk már észre, ember! A probléma nem ott van, hogy eltérő arányban vesztek ki a tortából, mert ez a természetes. A probléma az ott van, hogy az eltérő nagyságú szeletekért ugyanannyit kell fizetnetek! Védelmi pénzt fizettek, ezt ugatom évek óta! A rendszer csak úgy lehetne igazságosabb, ha a felvett címek arányában fizetnétek, vagy még inkább a fuvardíjak arányában. Ezzel a címkiadással nem igazságosabbá teszed a rendszert, hanem az eleve igazságtalan rendszerre próbálod igazítani az elosztást. Ami viszont agyrém. Nem az elosztás módján kell változtatni, hanem a számlázás módján. hatvanöt
Bao 2013.10.30. 19:57:40 / # 131242
Torró, torró! Elbeszélsz mellettem! (a jópofabao is ebből él, komolyabban is vehetnéd!) Nem igazságos az elosztás! Az előző hszben taglaltam.
tomajer 2013.10.30. 19:50:15 / # 131241
Barókám! Szerinted a fölösleges címeket, amiket nem akarnak kiadni a tabletten lemondják? Nem fiam. Most ennyi jut. A plusz természetesen igen megérezte a 280.-as tarifát. Ez van. Nem a tablettől van kevesebb cím. Összességében van kevesebb...és az meg majdnem igazságosan van elosztva. Mert majd a fele még mindig juerhán megy ám ki. (vagy eszt nem montták a sírósok?) Tehát, még van lehetőség a nagypályára, ne ríjanak. És a sántaság. Nem tudom mi lehet ezen sánta??? Egy cégnél van 200 db fuvar/hó/ fő Ebből egy réteg elvisz 4-500/hó/főt. A többinek marad kb 100/hó/fő. Ez egyszerű matek. Eddig is, most is csak az össz fuvarmennyiséget oszthattuk el magunk között. Csak és kizárólag az elosztás módja változik.
Bao 2013.10.30. 19:33:13 / # 131238
Tormám! Azt nem is említettem, mert lerágott csont, hogy ugyebár nagyrészt egyéni vállalkozók vagyunk. Mennyire sérti a jogaimat, ha rámkényszerítenek egy, a vállalkozásom szabadságát, kiszámíthatóságát gátoló rendszert? Neked személyesen miért fáj, ha valaki olyan @aszkalap, hogy dolgozni akar és rárepül a Nagymezőből Tétényre, miközben a Petőfi hídnál állsz? Az lenne a becsületes megoldás, ha lehetne választani! Te, szeretsz kávézni, hallotaxizni egy kúton, neked ideális egy olyan cég, ami a tablettán küld (vagy nem) címet. Másnak más a jó. A szart miért akarod letolni más torkán, hogy némileg Nazolit idézzem? Te mint tgfsz guru, tegyél meg lépéseket afelé, hogy a taxis választhasson, tablettás cégnél akar dolgozni, vagy nem!

Bao 2013.10.30. 19:01:18 / # 131237
Egy csöndes kérdésem lenne tormikém! :) Miért van az, hogy az urhás rendszerben mindenki befizette, hiszen valahogy összehozta a "legfontosabbat", a takk díjat, na meg a többi költségét, míg a csendesben (van ám etikás haverom is nálatok) a napi megélhetés is veszélyben van az igazságos 1 - 2 címből, amit a rendszer 24 óra alatt ad? A haszonélvezős szöveged nagyon sántít! :(
csogu 2013.10.30. 18:03:56 / # 131236
Tudom, mondta a Béla :-)
hiénakutya 2013.10.30. 18:01:40 / # 131235
Csúnya, gonosz vagy! :-D huszonnégy
csogu 2013.10.30. 18:00:53 / # 131234
Lol Akkor ez nem is rálátás, hanem önvallomás:-))
hiénakutya 2013.10.30. 17:55:25 / # 131233
Most nézem a faszbukos profilját, hogy az egyébnél ilyenek vannak, mint Orbán Viktor, Fidesz, Kövér lászló, Simicskó István Szurkolói Klub, úgyhogy valószínűleg csak magába kellett néznie egy picit... Nem is! De egy rosszindulatú köcsög vagyok, el is határolódom magamtól! :-DDD ötvenhárom
csogu 2013.10.30. 17:51:42 / # 131232
Hiába író, ha nincs meg hozzá a rálátása. Szerintem mind a ketten olvastunk már írótól hülyeséget.
Oldalszám: 552