Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
Rocktaxi | 2011.01.04. 17:25:01 / # 122399 |
Ráadásul, még etikára is feleslegesen mentem be...
Meg vagyok átkozva! :-)
|
|
exex | 2011.01.04. 16:59:50 / # 122393 |
|
Minden tiszteleltem a barátodé. De ha objektíven nézzük, jellemétől függetlenül szimbolikus egyénisége a többieket vízalányomó embereknek. Értem ezt arra, hogy droidként nem ő gazdagodik, illetve él normális szinten, hanem plusssz embert gazdagít. olcsó áron fuvarozóként pedig más normális tarifával dolgozótól veszi el a fuvart. Ezt mondjuk még lehetne fokozni gépezéssel vagy cuccolással, de az már mindegy.. Ha ő lenne az egyetlen ilyen helyzetben lévő ember, sajnálnám. De így mint a kollektíven vízalányomó tömeg része ez indifferens. Ő is csak egy azok közül akik a közös fulladást választják az egyéni fulladás helyett. :-)
Lehet, hogy pont ő az aki a te vagy az én fejemet fogja lenyomni...
Előzmény: #122347 hiénakutya 2011.01.04. 16:28:15 |
hiénakutya | 2011.01.04. 16:28:15 / # 122347 |
Most akkor állásfoglalok. :-D
Nem szoktam vitatkozni Veled, mert a hozzászólásaiddal alapvetően egyetértek, és most sem állíthatnám, hogy nincs igazad. Csak éppen egy olyan embert rugdosol, akiről semmit nem tudsz és ezért most az történik, hogy a konkrét személy vonatkozásában mégsincs igazad.
Nem tudod, hogy a Lajos hol, mikor, milyen körülmények között és milyen mértékben csúszott meg. Én ezt nem fogom ide kiteregetni, mert egyrészt nem tartozik a nyilvánosságra, másrészt nem élhetek vissza a bizalmával, harmadrészt meg nem vagyok a védője. Most maradjunk annyiban, hogy megcsúszott; nem kicsit, nagyon. Ez bárkivel megtörténhet, csak éppen kevesen vannak, akik elhiszik magukról, hogy Ők is potenciális áldozatok – mindaddig, amíg meg nem történik velük is.
Vannak szerencsések, akik mögött ilyenkor van háttér, egy segítő kéz, amely megóvja Őket a zuhanástól. De akadnak kevésbé szerencsések, akik csak a haszonlesőkre számíthatnak, olyanokra, akiknek kapóra jön minden egyes megcsúszott ember, mert pénzt lehet belőlük csinálni. Nem kevés pénzt.
Az élethez szerencse kell és/vagy némi gátlástalanság.
Lúzerezheted a Lajost, hiszen winnernek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk.
Nem volt elég szerencsés és/vagy nem volt elég gátlástalan.
Melyik miatt törjünk pálcát felette?
Mert Ő ugyan simán leírja magáról, hogy bárkin képes átgázolni a családja érdekében, de, amikor megkérdezed tőle, hogy kin gázolt már át, akkor hirtelen nem tud mit mondani. Én hajnalban megkérdeztem tőle, hogy kin gázolt át, és soroltam a lehetőségeket, de egyik se jött be.
Akkor most nézzük ezt a gátlástalan lúzert!
Egy 185 magas, 100 kilós pasi, aki taxis pályafutása negyed évszázada alatt nem boxolt ki magának egy szemétdombot se ebben a qrva városban, ahonnan aztán békésen garázdálkodhatna. Ha elég gátlástalan lett volna, hogy helyet foglaljon magának és elpofozzon onnan másokat, akkor most biztos nem itt tartana.
Érdekes módon a városnak legkevesebb 3 olyan békés, barátságos pontja is van, ahol ez a gátlástalan fickó gond nélkül megállhat, mert a helyi erők ismerik és tudják róla, hogy senki szájából se csenné el a kenyeret. Keleti, Blaha, Őrs. És nem él vele vissza, nem lopkodja a fuvarokat.
Mert olyan kib@szott gátlástalan…
Ez az az ember, akit még a kimért tutijában is levernek, mert annyira átgázol másokon, hogy se batyuja, se fölhúzott rádiója. A legnagyobb gátlástalanság, amit elkövet a kollégáival szemben, hogy amikor már sokadjára verik le, akkor a következő összenyomásnál odab@sz kettőt, amivel aztán meg is dől.
Biztos nagypályázik. Megtehetné, hiszen nem a saját kocsiját gyilkolná szét. Most erről csak annyit, hogy a régi gazdája úgy akart a közelmúltban autót tolni a segge alá, hogy még a mai napig sárban van nála. Csak éppen egy olyan embert keresett a hárommiliós autóra, aki nem lakja le két hónap alatt azt.
Mi marad még? Széttolja az órát? Megmondom, mert Neki is megmondtam a szemébe: az Ő legnagyobb baja az, hogy nem tolja. Ha minden fuvarra ráküldene 3-400 forintot, akkor most nem ott tartana, ahol tart, amiről azt írtam fentebb, hogy nem teregethetem ki ide. Nem is teszem.
Időnként kedvem lenne azzal savazni, hogy róla mintázták Taki bácsit a Szomszédokból.
A Világ boldogabbik felén, normális országokban, normális viszonyok között ez az ember egy mintataxis.
Nálunk, a mi kis rezervátumunkban, ahol még a természetes kiválasztódás, mely szerint az erős túléli, a gyenge pedig elhullik elve sem működik, Ő egy lúzer. Neki ebből a fos rendszerből már rég ki kellett volna hullania, de a fos rendszer lényege pont az, hogy minél több legyen az elhulló és aztán „megmenthető” gyenge jószág, aki alá baráti kezek betolják az autót némi baksisért, és akikről ügyes üzletemberek lehúzhatnak tagdíjat, kauciót, büntetést, bármit, akármit.
És most, ezen a ponton a Lajos példája már túlmutat a Lajoson.
Amikor Te irónikusan valamiféle nehéz döntés meghozataláról írsz…
Volt-e, van-e egyáltalán döntési helyzet, milyen opciók között lehet választani egy olyan embernek, akinek se autója, se pénze, se saját vállalkozása?
Milyen döntési helyzetben van az a taxis, akinek van ugyan saját autója, saját vállalkozása, de a fuvarszervezője már nem tud annyi fuvart biztosítani számára, amelyből egyszerre tudna fizetni mindent; tagdíjat, adót, járulékokat, meg annak az autónak a törlesztőrészleteit, amelynek megvásárlásába pont a fuvarközvetítő vitte bele?
Kapálózok még, vagy munkanélküli leszek. Fuldokolva a felszínen maradok, vagy bukok mindent, autót, lakást, családot.
Ez egy döntési helyzet?
Milyen döntési helyzet az, amelyben a megmaradás és a totális megsemmisülés közt lehet választani?
LEHET választani?
Szabad-e a Lajosoknak taxizni a jelenlegi rendszerben?
Nem szabad.
Valami mást kellene csinálniuk.
Adsz nekik munkát?
Adsz nekik kalácsot és nem tanácsot?
Általánosítani könnyű. Az a legkönnyebb. Sok éhes geci, el akar vinni minden fuvart, ezért ár alá megy. Ki kellene írtani mindet, megb@szni a szájukat, eltávolítani még a szakma közeléből is őket.
Van ilyen?
Van.
Igazad van, ha róluk van szó?
Teljes mértékben.
De, tetszik Neked, vagy sem, a pluszosok közt ott vannak a Lajosok is. Ott vannak a szar rendszer áldozatai, akiket a rendszer termelt ki magából. Az a rendszer, amely eleve úgy építtetett fel, hogy termelje az áldozatokat, mert akik a rendszert építették és építtették, azoknak pont ez az érdekük.
Nem fogjuk tudni szétválogatni, hogy egy-egy pluszos autóban egy éhes geci ül, vagy egy Lajos.
Te például most is mellényúltál.
Előzmény: #122294 zodiákus 2011.01.03. 21:51:11 |
|
hiénakutya | 2011.01.04. 16:15:33 / # 122346 |
Melyik része az őszinte? Én hajnalban elküldtem a picsába.
"és hogy a családnak legyen, bárkin átgázolok"
Szerinted ez a Lajos?
Na, majd mindjárt állásfoglalást adok ki...
:-D
De ez, ez nagyon ott van:
"Hiába ordítozol akárkivel, hogy nem menj a Plushoz, mert mindenkit lecsövesítesz, és magaddal rántasz, nem fogja föl az eszével, mert bepánikolt! És hiába mondja, hogy ő a szociálisan legérzékenyebb ember, akkor is maga alá nyom, és nem fogja érdekelni, hogy mind a kettőtöket, megöl!"
Előzmény: #122344 nazoli 2011.01.04. 16:08:57 |
|
nazoli | 2011.01.04. 16:08:57 / # 122344 |
|
Nem akarlak untatni a dologgal, de van egy történetem arról, hogy kit mennyire érdekel a másik ember sorsa, élete.
Egy időben búvároktatással foglakoztam. Egy teljesen kezdő bepánikolt - 150 cm, 45 kg csaj - és, hogy mentse magát hozzáteszem, nem volt veszélyben, csak ő úgy gondolta - kitépte a számból a reduktort (ez az az eszköz, amivel lélegzünk a víz alatt) és elkezdett fölmászni a fejemre. Hiába mondtam neki, hogy nyugodjon meg, semmi baj nincs, hiába próbáltam bármit, amivel visszaadhattam volna a biztonságérzetét, csak nyomott le maga alá. Tudod mikor engedett el? Amikor kiengedtem a dzsekimből(ez pedig sz az eszköz, amely lehetővé teszi, illetve segíti a lebegést, valamint vészhelyzetben mentőmellényként szolgál) a levegőt, és elkezdtem az ő tevékenységétől függetlenül, önszántamból süllyedni! Ugyanis akkor már én kezdtem magammak húzni őt a víz alá! Persze, hogy elengedett! Bevallom, ez az ötlet nem spontán született meg bennem ott, abban a pillanatban, hanem ezt tanulják a búvárok, hasonló esetek kivédésére. És mindig bejön!
Mi a tanulság? Hiába ordítozol akárkivel, hogy nem menj a Plushoz, mert mindenkit lecsövesítesz, és magaddal rántasz, nem fogja föl az eszével, mert bepánikolt! És hiába mondja, hogy ő a szociálisan legérzékenyebb ember, akkor is maga alá nyom, és nem fogja érdekelni, hogy mind a kettőtöket, megöl!
Lehet, hogy durvának tűnik, amit a Rocktaxi írt, de legalább őszinte, és nem álszent.
Szerintem te sem fakadnál sírva, ha a szomszéd húsüzem tönkremenne. Még kevésbé hiszem, hogy segítséget nyújtanál neki ahhoz, hogy kimásszon a csődjéből. Ha csak nem a barátod.
Előzmény: #122294 zodiákus 2011.01.03. 21:51:11 |
Rocktaxi | 2011.01.04. 12:03:05 / # 122307 |
A társadalom gondjait is a válladra veszed? :-DDDDDDDDD
Hívhatlak Teréz anyának?
Előzmény: #122293 zodiákus 2011.01.03. 21:46:49 |
|
Rocktaxi | 2011.01.04. 11:57:33 / # 122305 |
Marad még 4-5 nick amin irkálhat. .-)
Előzmény: #122295 mármegint 2011.01.04. 02:37:44 |
|
Rocktaxi | 2011.01.04. 11:54:21 / # 122306 |
Hagyd Csabi! :-)
Ne pazarold az időd! :-)
Előzmény: #122287 Karaj 2011.01.03. 20:20:01 |
|
Bao | 2011.01.04. 07:41:45 / # 122304 |
|
Inkább nem válaszolok érdemben se erre, se az előzőre, mert nem szeretném hogy tomajert dutyiba zárják miatta!
:)
Előzmény: #122280 hiénakutya 2011.01.03. 17:07:48 |
mármegint | 2011.01.04. 02:38:52 / # 122296 |
|
-dőlt
mert még mindíg nem lehet szerkeszteni
|
mármegint | 2011.01.04. 02:37:44 / # 122295 |
|
Pedíg úgy hiányzik.-Én ezértjövök fel ide minden nap.-dőlt faszfej
Előzmény: #122285 2011.01.03. 18:34:44 |
zodiákus | 2011.01.03. 21:51:11 / # 122294 |
|
de lassan már tényleg ott fogunk tartani,hogy az összes plusszost meg lehet érteni,sajnáljuk őket,sőt emberileg egy igen nehéz döntést kellett hozniuk anno...lassan áldozatokká válnak..nézzetek el nekik mindent,simogassátok meg a buksijukat,sőt,segélyezzétek is őket!
komolyan mondom...inkább nem mondom.
zodiákus | 2011.01.03. 21:46:49 / # 122293 |
|
valamit eléggé félreértettél..nem én vagyok az aki belerúg a másikba,hanem ő! azzal a mindennapos ténykedésével!és még ez is kevés lett volna ahhoz,hogy állandóan savazzam,de miután azt vettem észre az írásaiból,hogy teljesen mást beszél,mint ami valójábanm a mindennapjait meghatározza,úgy gondoltam ez az a pont,ahol már az álszentséget nem lehet eltűrni senkitől!undorítónak találtam azt is,hogy nem érdekli más családja..te talán ezt is jófejségnek titulálod?ez az a kisebbség,az az 1000-1500 jófejfickó,aki végett szophat másik 4000 és ilyen a te Lajosod is,ne is festegesd!
szóval engem ez vett rá,hogy rúgjak egyet belé...mivel ő leszarja a másikat és annak családját!
keress más ikont,javaslom,ő már nem penge!:D
Karaj | 2011.01.03. 20:20:01 / # 122287 |
|
Nem kívánok nagyon belefolyni a vitátokba de az látszik tisztán hogy nagyban utálod a Lajost.Próbálj meg tőle most egy kicsit elvonatkoztatni.A taxisoknak szerintem csak az elenyésző százalékának van annyi pénze,kifizetett autója amivel ezt az egészet túl tudná élni.Ki tudja még hol a vége.Ma találkoztam egy kollégával aki szintén bedőlt az autójával és most bérautót akar.Pedig az egyik komoly cégnél dolgozott.Ő is lúzer?Valamilyen szinten mindenki az.A taxisok többsége nem tudja mit hoz a holnap,csak sodródik az árral,van akinek bejön a számítása van aki egy rossz döntés miatt veszít el mindent.Lehet szídni sok mindent és sok mindenkit de elsősorban azokat kéne akik hagyták hogy ide elfajuljanak a dolgok.De te aki azt mondja hogy bejött neki nagyjából a dolog és aránylag biztos megélhetést tudsz nyujtani a családodnak,szóval téged mi visz rá arra hogy belerúgj egy lecsúszott embertársadba ahelyett hogy segítenél neki?Én kérek elnézést....
Előzmény: #122274 zodiákus 2011.01.03. 15:27:20 |
törölt felh. | 2011.01.03. 18:34:44 / # 122285 |
|
Az őszintén író kollegákat -e fórumon lefikázzák!! Ezért nem írok már én se csak nagyon nagyon ritkán faszkalapok!!
|
lolkabolka | 2011.01.03. 18:16:20 / # 122284 |
|
??????????????????????????????????????????????????
Előzmény: #122283 2011.01.03. 17:52:41 |
törölt felh. | 2011.01.03. 17:52:41 / # 122283 |
|
Irásod tetszik engem igazol.
Előzmény: #122274 zodiákus 2011.01.03. 15:27:20 |
Rocktaxi | 2011.01.03. 17:44:29 / # 122282 |
Ez az egész lehangoló!
Szerintem lett volna értelmesebb elfoglaltságod, mint ezt olvasni!
Szelektálj, hogy mit olvasol!
Előzmény: #122278 mano10 2011.01.03. 17:00:14 |
|
hiénakutya | 2011.01.03. 17:09:18 / # 122281 |
Jól van, utálunk már mint a szart, csak fejezd már be! :-Dp
Előzmény: #122276 Rocktaxi 2011.01.03. 16:19:30 |
|
hiénakutya | 2011.01.03. 17:07:48 / # 122280 |
Nem, nem! Ez tényleg így volt!
A Bao a nemzetközi cionista összeesküvés és a Taxi Plus áldozata.
Ezt Ő is bármikor megerősíti Neked. :-D
Előzmény: #122263 zodiákus 2011.01.03. 13:15:56 |